Εκδρομή του σχολειου μας στο ίδρυμα «Πόρτα Ανοιχτή»

Την πέμπτη 17 Δεκέμβρη η Α και Β τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το κέντρο προστασίας σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» στην Αργυρούπολη με σκοπό την παρακολούθηση θεατρικής παράστασης που είχαν δημιουργήσει οι τρόφιμοι και το προσωπικό του ιδρύματος στα πλαίσια των Χριστουγέννων.
Τα παιδιά στην αρχή είχαν την ευκαιρία να αγοράσουν αντικείμενα που είχαν δημιουργήσει στο ίδρυμα τόσο το προσωπικό όσο και οι τρόφιμοι του ιδρύματος. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο ίδρυμα για την κάλυψη των αναγκών του.
Όσον αφορά την παράσταση  που παρουσιάστηκε φέτος, ήταν η ίδια με  με την παράσταση που παρουσιάστηκε την περσινή χρονιάς και αυτό το γεγονός προκάλεσε σε πολλούς από εμάς τους θεατές ένα αίσθημα δυσανεξίας και ίσως και βαρεμάρας και αδιαφορίας, καθώς πολλοί μαθητές της Β τάξης γνώριζαν το έργο και είχαν παρακολουθήσει το ίδιο την προηγούμενη χρονιά. Με αποτέλεσμα να βλέπουμε την αίθουσα να φωτίζεται από τις οθόνες των κινητών και να βλέπουμε μια γενική αδιαφορία.  Παρόλα αυτά η παράσταση δεν έπαψε να είναι όμορφη και να προσέφερε μια διαφορετική εμπειρία στους μαθητές της Α τάξης οι οποίοι δεν είχαν παρακολουθήσει την παράσταση προηγουμένως.
Πέρα από το να κρίνουμε πρέπει και να κατανοήσουμε πως οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετείχαν στην θεατρική παράσταση έβαλαν μεράκι και αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες ακόμα και εάν ήταν η ίδια παράσταση για 2η συνεχόμενη χρονιά, καθώς χρειάστηκαν πρόβες και χρόνος με σκοπό την τελική παρουσίαση της σε εμάς.
Παρόλο το γεγονός ότι η παράσταση ήταν η ίδια, πριν την παράσταση της περασμένης χρονιάς,υπήρξε ένα μικρό πρόγραμμα από την χορωδία του ιδρύματος η οποία τραγούδησε πολύ όμορφα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε διάφορες γλώσσες πέρα των Ελληνικών και προσέφερε ένα κομμάτι ζωντάνιας στους θεατές. Αυτό ήταν ένα καινούργιο σημείο φέτος που φαίνεται να τράβηξε την προσοχή των θεατών και βοήθησε στην δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος.
Σε γενικές γραμμές έδειξε να ήταν μια όμορφη εμπειρία για τους μαθητές της Α τάξης ενώ μια σχετικά αδιάφορη εμπειρία για τους μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας που το βρήκαν απλά ως μια ευκαιρία να «χάσουν» το συνηθισμένο μάθημα που θα γινόταν μια οποιαδήποτε μέρα στο σχολείο. Αυτό ίσως όμως θα πρέπει να το σκεφτεί το σχολείο το ίδιο ώστε να μεριμνήσει ώστε να γίνουν σωστές επιλογές στο μέλλον με σκοπό να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός μαθητών που θα συμμετέχουν και θα προσφέρει μια ευχάριστης εμπειρία, βοηθώντας στην ομαλότερη λειτουργία του σχολείου όλη την υπόλοιπη χρονιά.

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ 

Rapkeeper

Αφήστε μια απάντηση