ΕΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 

ΕΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!!

Μαζευτήκαμε στην αίθουσα πολλαπλών στο 5ο Γελ Γλυφάδας λόγω της  παγκόσμιας ημέρας αναπηρίας όπου συμμετείχαν οι μαθητές της Γ Λυκείου και μέλη της εφημερίδας μας. Μας μίλησε ένας πολύ σπουδαίος άνθρωπος ο οποίος έχει βιώση πολλά στη ζωή του.!

Ήταν στέλεχος στην παραολυμπιακή επιτροπή….

 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΓΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ!
Στην Αμερική σκότωσαν 14 παιδιά με νοηματική στέρηση….

Φάνηκε εξοργισμένος και με το δίκιο του γιατί αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Αμερική αλλά και σε πολλές άλλες χώρες…
Ύστερα από αυτό είπε για  την άποψή ότι ?η αναπηρία «βαραίνει και καλά» τον οικονομικό προϋπολογισμό κάτι που το θεώρησε φασισμό με όλη την έννοια της λέξης…

Μετά  μας έδειξε ένα βίντεο ..
Έδειχνε ανθρώπους με διάφορα προβλήματα υγείας που είχαν τις ίδιες αντοχές με τους ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν τέτοια θέματα…πχ(με εγκεφαλική παράλυση ,με χωρίς χέρια να κάνουν κολυμβητήριο ,να αλλάζουν   ρούχα μόνοι τους,τυφλός ο οποίος έκανε μήκος 7 μέτρα).
Όλα αυτά τα καταφέρνουν γιατί αγαπάνε αυτό που κάνουν με αποτέλεσμα να υπάρχει έπαινος σε περίπτωση νίκης..

Έγινε μια ερώτηση απο την καθηγήτρια του σχολείου μας που τον παρότρυνε να μας μιλήσει για την προσωπική του ζωή και συγκεκριμένα για το πως έπαθε το ατύχημα?
Η απάντησή του ήταν :«Ήταν ένα ατύχημα όταν ήταν 19 ετών με το μηχανάκι. Στις 8:00 το βράδυ έκανε βάρη με έναν φίλο του και τα πόδια του ήταν δυνατά μέχρι που στις 11 το βράδυ έπαθε το ατύχημα. .Παρ όλα αυτά που έπαθε είπε :<< εγώ μπορώ να ζήσω και έτσι!!!»

Ο Κ.Θανάσης μένει στο Περιστέρι  Αττικής , ήταν δύσκολο να προσαρμοστεί, διότι έμενε σε χωριό στο Αγρίνιο   κλεισμένος μέσα στο σπίτι 4 ολόκληρα χρόνια και είχε βγει μόνο 2 φορές..Μετά την μετακόμισή του στο Περιστέρι τα πράγματα ,από ότι μας διηγήθηκε ήταν ΑΘΛΙΑ!!! Έβγαινε κάθε βράδυ για να μάθει τους δρόμους με το καροτσάκι και να διακρίνει τα εμπόδια που υπάρχουν σε αυτή την πόλη και..αισθανόταν ότι μπορεί να τα καταφέρει αφού ήταν δικό του θέλω..μας είπε μια από τις πολλές δοκιμασίες του στην προσπάθεια να μάθει τους δρόμους . «Ήταν μεσημέρι,έβρεχε πολύ και ο δρόμος γλιστρούσε,δεν είχα άλλη λύση κρατήθηκα πίσω από ένα λεωφορείο στην περιοχή Πεδίο του Άρεως»
Τέλος μας έδωσε μια συμβουλή

ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΧΟΣ! ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΓΧΟΣ! ΝΑ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ!ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ!…

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω  το συμπέρασμα το δικό μου είναι πως ΔΕΝ πρέπει να τα παρατάμε τόσο εύκολα με κάθε δυσκολία που συναντάμε ,πρέπει να είμαστε δυνατοί και θαρραλέοι.Επίσης να μην υποτιμάμε τον εαυτό μας .

ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 ΕΛΕΝΑ Α3

Αφήστε μια απάντηση