Εκδρομή στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Πέμπτη 25 Φλεβάρη η Β’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Ίδρυμα Ευγενίδου για να παρακολουθήσει μια προβολή μικρού μήκους σχετικά με την γη και το σύμπαν που την περιβάλλει. Οι μαθητές της Β τάξης πριν την επίσκεψή τους στο Ίδρυμα Ευγενίδου επισκέφτηκαν τον Φλοίσβο όπου είχαν την ευκαιρία να κάνουν βόλτα εντός της μαρίνας. Ακόμα μερικοί μαθητές είδαν τα πλοία του Π/Ν Βέλος και Αβέρωφ τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τον 1ο και 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Ιδιαίτερα το Αβέρωφ έχει μακρά ιστορία με τον Ναύαρχο Παύλο Κουντουριώτη ως επικεφαλής σε πολλές επιχειρήσεις.
Η ταινία κατά την προσωπική μου άποψη και από άλλα παιδιά ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και μας έκανε να αντιληφθούμε την σημαντικότητα μας ως όντα και πως είμαστε τυχεροί που ζούμε, γιατί η ζωή στην γη δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα αποτελέσματα πολλών αλυσιδωτών συμπτώσεων. Αυτή η ταινία μας έκανε να αλλάξουμε την άποψη μας σχετικά με το πλανητικό σύστημά μας και να καταλάβουμε το πόσο μικροί είμαστε σε έναν ατέλειωτο χώρο που ονομάζουμε σύμπαν και που χρησιμοποιούμε καθημερινά ως έννοια, δίχως να αντιλαμβανόμαστε τι ακριβώς εννοούμε.

Πολλά άτομα φάνηκαν να έμειναν σχετικά ευχαριστημένα από την εκδρομή όμως δεν έλλειψαν και παράπονα. Αρκετά άτομα ισχυρίστηκαν ότι η βόλτα στην μαρίνα ήταν βαρετή και αυτό τους επηρέασε αρνητικά. Ακόμα υπήρχαν άτομα τα οποία παραπονέθηκαν για το μήκος της προβολής το οποίο θεώρησαν υπερβολικά μικρό εάν και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι γενικά όλες οι προβολές του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι μικρού μήκους. Τελικά αναφέρθηκε μεταξύ μαθητών ότι πολλοί ένιωσαν ακόμη και ζαλάδες εντός του χώρου προβολής κάτι που έριξε την διάθεση πολλών και πολλοί ακόμα αποκοιμήθηκαν εντός του χώρου.

Γενικά μπορεί να χαρακτηριστεί μια μέτρια εκδρομή όπου πολλοί ίσως να μην διασκέδασαν όσο θα περίμεναν ή θα ήθελαν.

  • Θωρηκτό Αβέρωφ

Αφήστε μια απάντηση