Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2012

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2012 (World Robot Olympiad (WRO) 2012) είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής. Οι συμμετέχοντες πρέπει να προχωρήσουν μέσα από μια σειρά προκριματικών, πριν επιλεγούν για να συμμετάσχουν στην τελική WRO 2012.

Τα άτομα/ομάδες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να απευθύνονται στους Εθνικούς Οργανωτές, που βρίσκονται στις αντίστοιχες χώρες τους. Αν δεν υπάρχει Εθνικός Οργανωτής στη χώρα σας, παρακαλούμε να απευθύνεστε στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Οι συμμετέχοντες στην τελική WRO 2012 πρέπει να τηρούν τους γενικούς κανόνες του ανταγωνισμού, με επίκεντρο την κατηγορία στην οποία μετέχουν και τις ειδικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με την εν λόγω κατηγορία. Οι ειδικοί κανόνες περιλαμβάνουν τις πληροφορίες που γενικά αλλάζουν κάθε χρόνο, όπως το θέμα, ιδιαίτερες προκλήσεις και πληροφορίες σχετικά με την ειδικούς εκθετικούς διαγωνισμούς.

Οι προσκλήσεις του διαγωνισμού WRO 2012 στοχεύουν στην κατασκευή ρομπότ που μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων, να συμβιώσουν μαζί τους, και να εκτελούν περίπλοκες εργασίες για τους ανθρώπους, όπως στα όνειρα Επιστημονικής Φαντασίας. Για να γίνει αυτό, τα ρομπότ πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν μόνα τους, ώστε να αποκτήσουν τεχνητή νοημοσύνη, αλλά το πιο σημαντικό, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουν πώς οι άνθρωποι λειτουργούν τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε μια κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής 2012

Hellenic Artificial Intelligence Society

Devoted to organizing and promoting AI research in Greece and abroad!

European Robotics Technology Platform

Welcome to EUROP, the European Robotics Technology Platform!

Lego Mindstorms

With LEGO MINDSTORMS you can build and program robots that do what you want!

2012. Πολυξένη Κουτσίκου
Joomla template by TG