Οι τρεις νόμοι της Ρομποτικής από τον Isaak Asimov

Τη δεκαετία του '40, ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς του 20ου αιώνα, ο Ρώσος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Isaak Asimov συνέλαβε το ρομπότ ως ένα "αυτόματο" με εμφάνιση ανθρώπου, αλλά απαλλαγμένο από συναισθήματα.

Περισσότερα...

Τάλως, το πρώτο ρομπότ στην ιστορία

Ο Τάλως ήταν μυθικός χάλκινος γίγαντας, το πρώτο ρομπότ στην ιστορία, που προστάτευε την μινωική Κρήτη από κάθε επίδοξο εισβολέα. Ο Τάλως είναι από τις πιο αγαπητές μυθικές προσωπικότητες του αρχαίου κόσμου και ένας από τους πιο σημαντικούς ελληνικούς μύθους.

Περισσότερα...

R2D2, το droid από την ταινία Star Wars

Τα Droids είναι ρομποτικά μηχανήματα που σχεδιάστηκαν, για να βοηθήσουν την οργανική ζωή, όπως διαπιστώθηκε στις ταινίες Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων), τα βιβλία και τις τηλεοπτικές σειρές. Κυρίως δημιουργήθηκαν για το Star Wars από τον σχεδιαστή ειδικών εφέ John Stears.

Περισσότερα...

Οι αυτόματοι τρίποδες του Ηφαίστου

Η λέξη "αυτόματα", είναι λέξη Ομηρική. Στην Ραψωδία Σ της Ιλιάδας του ο Όμηρος περιγράφει τον θεό Ήφαιστο - σύμβολο της Τεχνολογίας - να κατασκευάζει στο εργαστήρι του τα περίφημα όπλα του Αχιλλέα, που η μάνα του η Θέτιδα ζήτησε από το Θεό να φτιάξει.

Περισσότερα...

Hellenic Artificial Intelligence Society

Devoted to organizing and promoting AI research in Greece and abroad!

European Robotics Technology Platform

Welcome to EUROP, the European Robotics Technology Platform!

Lego Mindstorms

With LEGO MINDSTORMS you can build and program robots that do what you want!

2012. Πολυξένη Κουτσίκου
Joomla template by TG