Όλα τα άρθρα του/της thalia2603

Ζωγραφίζω πασχαλινά αυγά

 

Εδώ και αρκετά χρόνια, κάποιες βδομάδες πριν το Πάσχα ζωγραφίζω πολλά αυγά, σε αριθμό περίπου όσα καταναλώσαμε όλο το χρόνο.(Εννοώ πως κάθε φορά που χρησιμοποιώ αυγά στη μαγειρική ή τη ζαχαροπλαστική μου, τα αδειάζω προσεκτικά και κρατώ το τσόφλι τους.Όταν λοιπόν έρθει η ώρα τα ζωγραφίζω. Δείτε κάποια.

και κάποια ακόμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Συνέχεια ανάγνωσης Ζωγραφίζω πασχαλινά αυγά

Ζωγραφική

 

Μου αρέσει να ζωγραφίζω, πάνω σε διάφορα υλικά (επιφάνειες), όπως μέταλλο, κεραμίδι,κεραμικό,χαρτί,γυαλί,ξύλο και ότι άλλο υλικό φτάσει στα χέρια μου.

Παρακάτω βλέπετε κάποιους πίνακες ζωγραφισμένους με ακρυλικά χρώματα, πάνω σε λεπτό ξύλο.

 

 

 

Εισαγωγή στην Τεχνολογία Β Γυμνασίου

Εισαγωγικές Πληροφορίες

Στο μάθημα της Τεχνολογίας της Β” Γυμνασίου, θα μελετήσουμε τον τρόπο λειτουργίας των παραγωγικών μονάδων γιαεικόνατην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, την οργάνωση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτουν, τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν, τις διαδικασίες παραγωγής που εφαρμόζουν, τα πιθανά προβλήματα και τα οφέλη που προκύπτουν.

Η μελέτη βιομηχανιών έχει ως γενικό στόχο την εξοικείωση σας με την παραγωγική διαδικασία και την επίλυση τεχνο-παραγωγικών προβλημάτων, στην πράξη.

Με τον τρόπο αυτό αντιλαμβάνεστε το ρόλο της βιομηχανίας στο σύγχρονο πολιτισμό. Μαθαίνετε να χρησιμοποιείτε εργαλεία και υλικά στις κατασκευαστικές δραστηριότητες και, μέσω της δικής σας συμμετοχικής δράσης, κατανοείτε τη σημασία της συνεργασίας όλων των παραγόντων που εμπλέκονται στην παραγωγική διαδικασία καθώς και τους τρόπους με τους οποίους εξασφαλίζεται η συνεργασία αυτή.

 

 

Εισαγωγή στην τεχνολογία Α Γυμνασίου

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Σε όλη τη ζωή του ο άνθρωπος χρησιμοποίησε τη τεχνολογία για να ξεπεράσει τα προβλήματα που καθημερινά συναντούσε. Για το λόγο αυτό δημιούργησε ένα τεράστιο αριθμό περισσότερο ή λιγότερο σύνθετων κατασκευών. Τους τελευταίους αιώνες οι κατασκευές αυτές έγιναν όλο και πιο σύνθετες. Ιδιαίτερα τα τελευταία πενήντα χρόνια ο άνθρωπος κατάφερε να δημιουργήσει πράγματα που παλιότερα ήταν μόνο στη φαντασία του, διευκολύνοντας έτσι τις συνθήκες ζωής του. Παράλληλα όμως το πρόβλημα της κακής χρήσης της τεχνολογίας έγινε όλο και πιο έντονο. Ιδέες και δημιουργήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο στην επίλυση πολλών προβλημάτων του, χρησιμοποιήθηκαν σαν πολεμικές μηχανές, επηρέασαν αρνητικά το περιβάλλον, περιόρισαν τις ελευθερίες του.

Στην αρχή του 21ου αιώνα είναι απαραίτητο για τον κάθε άνθρωπο να έχει βασικές τεχνολογικές γνώσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να συμμετάσχει και αυτός στη διαμόρφωση της τεχνολογίας, μόνο έτσι θα μπορέσει να αναγνωρίσει και να εκμεταλλευτεί τις θετικές της συνέπειες, ελαχιστοποιώντας τις αρνητικές. Συνέχεια ανάγνωσης Εισαγωγή στην τεχνολογία Α Γυμνασίου