Νηπιαγωγείο Δελφών

"Δεν υπάρχει ίσως γωνιά στη γη μας που να ζυμώθηκε τόσο πολύ από τις χθόνιες δυνάμεις και από το απόλυτο φως" (Γιώργος Σεφέρης…για τους Δελφούς)

Φύση, ο μεγαλύτερος δάσκαλος

Written By: nipdelf - Απρ• 29•20

Είμαστε στα τέλη του Απρίλη. Ο ουρανός είναι πιο φωτεινός, ο ήλιος λάμπει και ζεσταίνει, ο καιρός όλο και καλυτερεύει. Η φύση γύρω μας ολάνθιστη, γεμάτη χρώματα κι αρώματα. Η μέρα διαρκεί περισσότερο, η φύση μας ξεσηκώνει, μας προ(σ)καλεί!

Είχαμε σκεφτεί να σας δείξουμε κάποιο βιντεάκι για την αξία του φυσικού περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του… αλλά τη φύση την ανακαλύπτουμε μέσα από την επαφή, το παιχνίδι, την παρατήρηση και λιγότερο μέσα από ντοκιμαντέρ, βιντεάκια ή βιβλία. Την ανακαλύπτουμε μόνο αν την επισκεφτούμε και παρατηρήσουμε, ερευνήσουμε, αγγίξουμε, συλλέξουμε…αν την απολαύσουμε με όλες μας τις αισθήσεις… Και η ίδια η προσωπική σχέση μας με τη φύση είναι αυτή που μπορεί να φέρει τελικά τη διάθεση για την προστασία της… 

Τώρα λοιπόν που θα βγαίνουμε περισσότερο έξω, κάντε μικρές ή μεγάλες εξορμήσεις στη φύση και αναδείξτε τον μικρό εξερευνητή που κρύβετε μέσα σας! 

Καλές βόλτες!


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *