Μαθηματικά

Κεντρική σελίδα Πληροφορική Μαθηματικά 187  ΠΥ-ΠΑΡ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ

"Από το πρόβλημα των νομισμάτων στην εξίσωση του Pell", η ομιλία και το άρθρο από το 27ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στη Χαλκίδα, το 2010.

"Κωνικές τομές: Πηγή έμπνευσης για την κατασκευή προβλημάτων", η ομιλία και το άρθρο από το 27ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στη Χαλκίδα, το 2010.

"Οι γνωστές-άγνωστες κωνικές τομές", η ομιλία και το άρθρο από το 26ο Συνέδριο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη, το 2009.

Επισκεφτείτε τη σελίδα των Μαθηματικών της Αιτωλοακαρνανίας (http://dide.ait.sch.gr/mathaito/)

Εξαιρετικό μαθηματικό  λογισμικό, που συνδυάζει τη Γεωμετρία με την Ανάλυση και την Άλγεβρα είναι το GeoGebra. Διατίθεται δωρεάν στο διαδύκτιο και είναι εξελληνισμένο. Καταπληκτική δουλειά έχει κάνει ο συνάδελφος Φεργαδιώτης αλλά και ο συνάδελφος Μαυρογιάννης.

Η ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ. Η ομιλία και το άρθρο.

Linear Complementarity Problem (LCP)

               A book by Katta G. Murty

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΙΚΗ  ΑΛΓΕΒΡΑ

Ίσως το καλύτερο και πληρέστερο σύγγραμμα στο αντικείμενο αυτό, γραμμένο στα Ελληνικά από τους κορυφαίους Έλληνες Επιστήμονες κ.κ. Β. Δουγαλή, Δ. Νούτσο και Α. Χατζηδήμο.

Μαθηματικά ΤΟΜΟΣ 1ΟΣ

Ένα βιβλίο με γενικά Μαθηματικά που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της ύλης του Λυκείου

Για το σχεδιασμό γραφικών παραστάσεων

Ένα από τα καλύτερα σχεδιαστικά, για το σχεδιασμό γραφικών παραστάσεων συναρτήσεων και όχι μόνο, είναι το Gnuplot (version 4.2), που κυκλοφορεί ελεύθερα στο διαδύκτιο . Κατέβασέ το και πειραματίσου.

Για να ξεκινήσεις μια καλή εισαγωγή στο Gnuplot μπορεί να βρει κάποιος στο "Tutorial for gnuplot 4.0" at IBM Developer Works. Επίσης στο παράρτημα του βιβλίου των Μαθηματικών ΤΟΜΟΣ 1ΟΣ υπάρχουν αρκετά στοιχεία που θα σε βοηθήσουν σημαντικά. Για περισσότερα μπορείς να ανατρέξεις εδώ ή να ανατρέξεις για χρήσιμες πληροφορίες στις συχνές ερωτήσεις.

Ως texteditor προτείνεται ο crimsonedit ή ο Notepad++, που διατίθεται ελεύθερα στο διαδύκτιο και εύκολα τρέχεις τις εφαρμογές σου μέσα από αυτόν.

Μια άλλη επιλογή είναι ο EmEditor, που επίσης κυκλοφορεί στο διαδύκτιο και προγραμματίζεται σχετικά εύκολα.

Εισαγωγή στους Επιστημονικούς ΥπολογισμούςΜαθηματικά πακέτα

Ένα διδακτικό εγχειρίδιο (Βιβλίο) για τη εισαγωγή στους επιστημονικούς υπολογισμούς. Στο βιβλίο υλοποιούνται αλγόριθμοι με τα Μαθηματικά πακέτα του MATLAB αλλά και του Mathematica.

Συνδέσεις σε σελίδες συναδέλφων

Μια από τις καλύτερες εκπαιδευτικές σελίδες που έχω επισκεφτεί, με πλούσιο περιεχόμενο σε θέματα σχετικά με τα Μαθηματικά και όχι μόνο, είναι του συναδέλφου Λάμπρου Καρακώστα: http://users.sch.gr/lkarak/

Η σελίδα "Η νήσος των θησαυρών" του συναδέλφου Μαυρογιάννη, η "Σελίδες Ελλήνων Μαθηματικών" του συναδέλφου Φεργαδιώτη αλλά και η σελίδα του Γιώργου Μαντζώλα, εκτός του ότι αξίζει να τις επισκεφτεί κάποιος, περιέχουν πλήθος συνδέσεις σε σελίδες συναδέλφων Μαθηματικών με ποικιλία ύλης (Ασκήσεις, Διαγωνίσματα κλπ).

Κορυφή