Γνωρίζετε τις καυτερές πιπεριές;

Οι μαθητές της ομάδας “Ρατατούηδες” συνέλεξαν πληροφορίες για τα είδη των καυτερών πιπεριών και στην συνέχεια μοιράστηκαν αυτά που έμαθαν με την ολομέλεια του τμήματος μέσα από μια “πικάντικη” παρουσίαση.

Κλίμακα-Scoville

Παρασκευή κηραλοιφής

Μαθήτρια από την ομάδα “Ρατατούηδες” παρασκεύασε κηραλοιφή μετά από σχετική ενημέρωση που έγινε στην ολομέλεια του τμήματος και την έφερε στο σχολείο όπου με χαρά και ικανοποίηση από το αποτέλεσμα της προσπάθειας την έδειξε στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Κηραλοιφές που παρασκεύασε η μαθήτρια

Ποιο είναι το δέντρο που όλο έδινε;

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι».  Έτσι αρχίζει αυτό το όμορφο παραμύθι του Silverstein Shel. Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια από τα κλαδιά της…. κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. Μα όσο το αγόρι μεγάλωνε, τόσο περισσότερα ζητούσε απ το δέντρο και το δέντρο έδινε και έδινε…

Συμπεράσματα απο το ερωτηματολόγιο

Οι μαθητές της ομάδας “Sans & ένας” παρουσίασαν στην ολομέλεια του τμήματος τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την επεξεργασία των ερωτηματολογίων που έδωσαν στους μαθητές της Β΄Λυκείου σε σχέση με τις διατροφικές τους συνήθειες. Ακολουθούν τα κυριότερα συμπεράσματα:

Πόσο συχνά τα αγόρια τρώνε λαχανικά και φρούτα;
Πόσο συχνά τα κορίτσια τρώνε λαχανικά και φρούτα;

Πως παρασκευάζεται το chili con carne;

Οι μαθητές της ομάδας “Τροφή για σκέψη” παρασκεύασαν chili con carne (τσίλι κον κάρνε) στη κουζίνα του σπιτιού ενός μέλους της ομάδας. Το έφεραν την επόμενη ημέρα και αφού το ζέσταναν στο φούρνο του κυλικείου, έδωσαν να δοκιμάσουν οι συμμαθητές τους μαζί με αραβικές πίτες στην ώρα διεξαγωγής του project. Οι εντυπώσεις των συμμαθητών τους από την γευστική εμπειρία ήταν πολύ θετικές.

Τρώνε οι έφηβοι junk food;

Η ομάδα “Sans & ένας” μοίρασαν ερωτηματολόγια στους μαθητές της Β΄Λυκείου των 4 τμημάτων του σχολείου μας με στόχο να διερευνήσουν διατροφικές συνήθειες των εφήβων και ειδικά τη σχέση τους με το junk food.