Έργα που ανέβηκαν:

Η «ωριμότητα » που σιγά -σιγά άρχισε να φαίνεται στη δράση και λειτουργία της ομάδας ήταν εμφανής. Τα 2 παιδιά που ξεχώρισαν για το ταλέντο τους αλλά και το πάθος τους για θεατρική δράση ήταν ο Γιώργος ο Καρατζιώτης και ο Άγγελος ο Δαλιατζής . Γύρω τους άρχισαν να μαζεύουν ένα πλήθος μαθητών και μαθητριών του Σχολείου αλλά και άλλων Σχολείων. Στο μεταξύ είχαν αποφοιτήσει από το Σχολείο μας, πήγαν στο Λύκειο, αλλά η σχέση τους με την ομάδα ήταν τέτοια που καθημερινά και για πολλές ώρες , κυρίως τα απογεύματα και τα Σαββατοκύριακα ήταν στο Σχολείο όπου μάζευαν και τους υπόλοιπους και περνούσαν τις ώρες τους «θεατρικά». Ήταν σαν μια κυψέλη δημιουργίας.
Στο μεταξύ είχαν διαμορφώσει καλύτερα το χώρο της Σοφίτας του Σχολείου που σιγά- σιγά μετατρέπονταν σε ένα μικρό θεατρικό εργαστήρι.

Τα έργα που προετοίμασαν και παρουσίασαν τη χρονιά αυτή ήταν :

1.»Ελλήνων Μνήμες»

Το έργο αυτό ήταν αποκλειστικά δουλειά των μαθητών. Επρόκειτο για μια συρραφή διαφόρων δοκιμίων και ποιημάτων που στο σύνολο τους δομούσαν την ιστορία του Ελληνικού Έθνους και τα γεγονότα που το στιγμάτισαν από την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.
Τα παιδιά έκαναν την πρεμιέρα του έργου τους στο χώρο του Παλιού Ωδείου και περίπου ένα μήνα αργότερα τον Απρίλιο του ’98 έλαβαν μέρος στους Μαθητικούς Περιφερειακούς αγώνες θεάτρου.
Επίσης το έργο παίχτηκε κατά το πολιτιστικό 10ημερο της Πρωϊνής στο χώρο του Παλιού Ωδείου στις 8 Απριλίου 1998. Τέλος παίχτηκε στις 23 Μαίου 1998 στο προαύλιο του Σχολείου ύστερα από κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου στα πλαίσια του Πολιτιστικού- αθλητικού διήμερου του Σχολείου.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤΑ ΣΕΙΡΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ

Αφηγητής: Θεόδωρος Ιωσηφίδης
ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Γυναίκες: Ειρήνη Παπαγεωργίου,Κατερίνα Δημάδη, Ράνια Τσαμαΐδου
Κατερίνα Θεοφιλίδου, Βίκυ Θεοδωρίδου
Φραντζής: Γιώργος Καρατζιώτης
Ηγούμενος: Νίκος Τσαμαϊδης
Αρχάγγελος:Νίκος Γραμμάτος
Γιαγιά: Κατερίνα Θεοφιλίδου
Εγγονός: Ειρήνη Παπαγεωργίου                                                                             ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 1821
Αθ. Διάκος: Γιώργος Καρατζιώτης
Σαμουήλ: Άγγελος Δαλιατζής                                                                      ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 1922
Γυναίκα της Σμύρνης: Γιούλη Ιατρού                                                                  1940-ΠΟΛΕΜΟΣ-ΚΑΤΟΧΗ
Στρατιώτης: Άγγελος Δαλιατζής                                                                         ΧΟΥΝΤΑ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Φοιτητές: Μάκης Σπυρίδης
Βασίλης Στεφανής Νίκος
Γραμμάτος Ειρήνη Παπαγεωργίου
Κατερίνα Θεοφιλίδου Βίκυ Θεοδωρίδου, Γιούλη Ιατρού                                           ΚΥΠΡΟΣ
Γυναίκες Κύπρου:Κατερίνα Δημάδη Βίκυ Θεοδωρίδου
Στρατιώτης: Βασίλης Στεφανής

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ της ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Επιμέλεια Κειμένων: Συλλογική Δουλειά
Σκηνοθεσία: Α.Δαλιατζής, Γ.Καρατζιώτης, Ν.Τσαμαΐδης
Σκηνικά-Κουστούμια: Α.Δαλιατζής, Γιώργος Καρατζιώτης, Ν.Τσαμαϊδης
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Πετσαγγουράκης
Κείμενα Αφηγητή: Μαρία Παρασκευοπούλου.

2. «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» (Δημητρίου Κορομηλά)

Τα παιδιά συνεχίζουν το έργο της ομάδας με περισσότερο μεράκι και μεγαλύτερη όρεξη. Έτσι την Άνοιξη του 1998 ανέβασαν το «κλασσικό» έργο του Δημήτριου Κορομηλά «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας».
Ήταν μια παράσταση που η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά (συμμετείχαν 57 άτομα !!!).

Που παίχτηκε:

Το έργο έκανε την πρεμιέρα του στους μαθητικούς περιφερειακούς αγώνες θεάτρου που έγιναν για πρώτη φορά στην Καβάλα. Έπειτα παίχτηκε στο προαύλιο του Σχολείου στο πλαίσιο των Σχολικών εκδηλώσεων με την λήξη του έτους σε κατάλληλα διαμορφωμένη εξέδρα στις 24 Μαΐου.
Η τελευταία παράσταση με το συγκεκριμένο έργο δόθηκε στο Βυζαντινό κάστρο της Καβάλας τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 1998 με τη συμμετοχή της «Σοφίτας» στις εορταστικές εκδηλώσεις στα πλαίσια των Ελευθερίων του ΔΗΜΟΥ Καβάλας ?υπό την αιγίδα του Δήμου.
Ήταν η ?γνωστή παράσταση που στα πλαίσια του «πολιτικού κλίματος» που επικρατούσε εκ μέρους του πρώην Δημάρχου προς ορισμένα πρόσωπα και μεταξύ αυτών και προς τον Διευθυντή του Σχολείου , αντί για μια καλή κουβέντα , έναν έπαινο έφερε το πρόστιμο των 100.000 δραχμών ?για παράνομη αφισοκόλληση? και φυσικά πολλά σχόλια στην τοπική κοινή γνώμη και τον τύπο.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Α. Βαλσάρη, Α. Δαλιατζής, Γ. Καρατζιώτης, Ν. Τσαμαϊδης                     Α. Νάκου (?να οι μεγάλες συνεργασίες.!!!)
Σκηνικά: Α. Δαλιατζής, Γ. Καρατζιώτης, Ν. Τσαμαϊδης
Κοστούμια: Μελίνα Ζωγράφου.
Χορογραφία: Κική Βασιλούδη
Μουσική Επιμέλεια: Βασιλική Μητροπούλου
Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ιωάννα Ασημακοπούλου
Μακιγιάζ: Μελίνα Ζωγράφου
Επιμέλεια Αφίσας: Θόδωρος Παπαδόπουλος

Διανομή Ρόλων

Χορός Νεράιδων: Γκιουζέλη Ελένη, Δαγκάκη Έλλη, Διγκόζη Άννα, Λεονταράκη Γιάννα, Καρακολίδου Ελένη, Σκαμνιώτη Αθηνά, Μποντερμά Ιωάννα, Παντή Σοφία, Σαρίδου Μαρία, Τσαλόγλου Μάρθα, Τερλελέ Ελένη, Γιοβανάκη Άννα, Γράκη Ειρήνη
Γιάνναινα: Σαρίδου Ηλέκτρα
Δέσπω: Θεοδωρίδου Βίκυ
Ρήνη: Παπαγεωργίου Ειρήνη
Στάθαινα: Δημάδη Κατερίνα
Γιάννος: Χ»Σάββας Λάζαρος
Γκέρλας: Καμποσούλης Διονύσης
Χρόνης: Ιωσηφίδης Θεόδωρος
Αγγελής: Ιατρού Γιούλη
Λιάκος: Γραμμάτος Νίκος
Τασούλα: Θεοφιλίδου Κατερίνα
Χρούσω: Καραγιαννίδου Μαρία
Κρουστάλω: Τσαμαϊδου Ράνια
Πανάγος: Γαβριηλίδης Μηνάς
Μήτρος: Στεφανής Βασίλης

Ορχήστρα:

Βιολιά: Κεραμίδης Ιάσων, Βασιλειάδης Βαγγέλης
Κιθάρες: Ιωαννίδου Σοφία, Ζωγράφου Δέσποινα
Ακορντεόν: Καμμένου Μάγδα
Κρουστά: Αρτοπούλου Κάτια
Μεταλλόφωνο-Αρμόνιο: Κυραναστάσης Τάσος

Χορωδία

Γούπα Βαγγελιώ, Παπαδοπούλου Σοφία, Γεροβαγγέλη Δήμητρα, Παπαγεωργίου Χρύσα, Γιουζέλη Ελένη, Κουρτίδης Χρήστος, Καραγιαννίδου Μαρία, Μέτσιου Δέσποινα, Κυρανά Σοφία, Λίντα Χριστίνα, Βασιλέκα Ναταλία, Πολυμέρου Μαριάννα, Τσακίρη Όλγα, Φάκα Σοφία, Μπαντερμά Ιωάννα.

Δημιουργός: theo.emm

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, - Πτυχιούχος τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. - Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ 07) στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (Φροντιστήρια Ξ.Γ.) από τον Οκτώβριο του 1991 έως και τον Μάιο του 1999 - Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ 07) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με 18 έτη υπηρεσίας. - Σχολ. Έτος 2010-2011 Διευθυντής στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας και από το 2011 έως 2016 Υποδιευθυντής - Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες(«Αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας», «Αξιοποίηση τηλεματικών υπηρεσιών Π.Σ.Δ.», «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων», «Θεατρικό παιχνίδι ? Γνωριμία με το παραδοσιακό θέατρο» κ.α.) - Υλοποίηση και συμμετοχή σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών θεμάτων. Ενασχόληση με το θέατρο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ανέβασμα σχολικών θεατρικών παραστάσεων. - Πιστοποίηση ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου, συμμετοχή ως εξ αποστάσεως βαθμολογητής και επιμορφωτής στην πλατφόρμα Μoodle. - Μουσικές σπουδές : Συμμετοχή σε φιλαρμονικές του Δήμου Παγγαίου και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ως εκτελεστής. Συμμετοχές σε πολυφωνικές χορωδίες. - Άλλες ξένες γλώσσες εκτός των γερμανικών : Παρακολουθώ μαθήματα Αγγλικών επιπέδου Β2, και Ρωσικών επιπέδου Α2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *