Έργα που ανέβηκαν:

1. «Πρόταση Γάμου» του Αντον Τσέχωφ  και
2. «Κύκνειο Άσμα» ( Άντον Τσέχωφ)                                                                        Τα παιδιά συνέχισαν τη δράση με αμείωτο ενδιαφέρον. Μάλιστα ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά δούλεψαν και το καλοκαίρι, εκτός Σχολικού προγράμματος. Τους δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να ανεβάσουν δύο έργα μικρής σχετικά διάρκειας του Άντον Τσέχωφ(μονόπρακτα) την «Πρόταση Γάμου και το Κύκνειο Άσμα»         Που παίχτηκαν
Η πρεμιέρα των έργων δόθηκε το καλοκαίρι στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας στις 30 και 31 Αυγούστου 1998.Τα μονόπρακτα αυτά ξαναπαίχτηκαν στον ίδιο χώρο στις 16 και 17 Νοεμβρίου 1998 στα πλαίσια του Πολιτιστικού 10ήμερου του Καλλιτεχνικού συλλόγου Γυναικών Καβάλας
Με τις συγκεκριμένες παραστάσεις η ομάδα έλαβε μέρος και σε πολλά τοπικά πολιτιστικά φεστιβάλ όπως για παράδειγμα στα Καζαβητιανά του Πρίνου της Θάσου και στο Σιδηχώρι (21.8.99 ) στα πλαίσια των καλοκαιρινών εορταστικών του εκδηλώσεων. Επίσης στη Μουσθένη (12.9.99 )στα πλαίσια σχετικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η τελευταία παράσταση δόθηκε στο θεατράκι της Στέγης Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών.                                                                            3. Η Εβραία του Μτέρτολντ Μπρέχτ
Η Εβραία παίχτηκε με 2 διαφορετικές συνθέσεις. Στην πρώτη έπαιξαν οι Γιώργος Καρατζιώτης , Άγγελος Δαλιατζής και Ηλέκτρα Σαρίδου στις 15 Μαίου 1999 στο ισόγειο της Δημοτικής Καπναποθήκης στα πλαίσια του πολιτιστικού 10ήμερου της εφημερίδας Πρωινή. Επίσης ξαναπαίχτηκε στο 2ο φεστιβάλ της Πιέριας κοιλάδας στη Μουσθένη στις 17.8.99.
Με τη 2η σύνθεση στη θέση του Γ. Καρατζιώτη έπαιξε ο Σταύρος  Ρήγας. Το έργο παίχτηκε ακόμα 2 φορές στις 12.12.99 στο αμφιθέατρο της Νομαρχίας και στις 19 12.99 στο διάδρομο του ισογείου του Σχολείου.
4. Το χριστόψωμο
5. Ο πολιτισμός στο χωριό
Και τα 2 είναι Χριστουγεννιάτικα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και παρουσιάστηκαν στις 19.12.99 μαζί με την Εβραία στο Σχολείο.
Τα 2 πρώτα έργα παρουσιάστηκαν για παιδιά και γονείς σε Χριστουγεννιάτικη βραδινή παράσταση στις 23 Δεκεμβρίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο διάδρομο του ισογείου του Σχολείου.
6. «Ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα»
Το Χειμώνα του 1999 η θεατρική ομάδα «Σοφίτα» ανέβασε το έργο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα «ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα».
Η πρεμιέρα του έργου έγινε στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας (όπου και δόθηκαν δύο παραστάσεις στις 31 Μαρτίου και 1 Απριλίου 1999). Στη συνέχεια το έργο παρουσιάστηκε για τελευταία φορά στους μαθητικούς περιφερειακούς αγώνες θεάτρου, όπου το Σχολείο συμμετείχε με 2 έργα και με μεγάλη επιτυχία.

Συντελεστές της Παράστασης

Μετάφραση: Νίκος Γκάτσος
Σκηνοθεσία: Άγγελος Δαλιατζής, Γιώργος Καρατζιώτης
Σκηνικά: Γιώργος Καρατζιώτης,
Κοστούμια: Άγγελος Δαλιατζής, Μελίνα Ζωγράφου
Μουσική: Γιώργος Καρατζιώτης, Δέσποινα Ζωγράφου
Μακιγιάζ: Φούλη Χειλά ? Αναστασιάδου,
Φωτογραφίες: Θόδωρος Παπαδόπουλος
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων: Μάρθα Αναστασιάδου
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ιωάννα Ασημακοπούλου.

Διανομή Ρόλων
Δαιμόνια: Ναταλία Βασιλέκα, Παντελής Ασλανίδης
Μαρκόλφα: Κατερίνα Δημάδη
Μπελίσα: Ειρήνη Παπαγεωργίου
Μάνα της Μπελίσας: Ελένη Γκιουζέλη

Είναι χαρακτηριστικά όσα έγραψαν τότε τα παιδιά για τους ρόλους τους.

Η μητέρα της Μπελίσα υπηρετεί το Θεό του χρήματος και «πουλάει» την κόρη της για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της. Τη διακρίνει κακία, εγωισμός παρόλο που δείχνει εξωτερικά να νοιάζεται για την κόρη της.
(Ελένη Γκιουζέλη)

Η Μαρκόλφα είναι ένας τίμιος, αξιοπρεπής, υπερβολικά αφοσιωμένος και παράλληλα ισχυρός χαρακτήρας που δεν ανέχεται να πληγώνουν τα αγαπημένα της πρόσωπα. Στο έργο παίζει καταλυτικό ρόλο αφού αυτή πιστεύει ότι ευθύνεται για την κατάντια του αφέντη της ενώ κατά τη γνώμη του απλά της χρωστάει λίγες στιγμές αγάπης, έρωτα και αληθινής ζωής.
(Κατερίνα Δημάδη)

Ο Περλιμπλίν είναι κλειστός στον εαυτό του και εμπιστεύεται μόνο τη Μαρκόλφα. Είναι αφοσιωμένος στα βιβλία του , ώσπου μπαίνει στη ζωή του λίγο φως και λίγος έρωτας για τον οποίο είναι έτοιμος να πεθάνει.
(Μηνάς Γαβριηλίδης)

Η Μπελίσα είναι μια κοπέλα 19 χρονών, χαριτωμένη αλλά την ωριμότητα του μυαλού της την κάνει να παίζει με τους άνδρες. Η μητέρα της καθορίζει τη ζωή της βάζοντάς την να παντρευτεί έναν πολύ μεγαλύτερό της. Με το πέρασμα του χρόνου ανακαλύπτει την αξία της σάπιας ψυχής της και ωριμάζει.
(Ειρήνη Παπαγεωργίου)

Τα δαιμόνια είναι κουτοπόνηρα, μοχθηρά, αλλά και αστεία πλασματάκια που τρελαίνονται για σκανδαλιές και πειράγματα. Στο έργο έχουν ρόλο αφηγητή, πειράζουν συνεχώς τον Περλιμπλίν και εξιστορούν στους θεατές τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν.
(Ναταλία Βασιλέκα, Παντελής Ασλανίδης)                                                                       7. «40 χρόνια Μποστ» (Μέντης Μποσταντζόγλου ή ΜΠΟΣΤ)                           Το χειμώνα του ίδιου χρόνου (1999) τα παιδιά εκτός από το «Περλιμπλίν και Μπελίσα» ανέβασαν και το έργο αυτό στο οποίο συμμετείχε όλη η ομάδα. Η πρεμιέρα της παράστασης έγινε την Άνοιξη του 1999 στα πλαίσια του Μαθητικού Περιφερειακού διαγωνισμού του θεάτρου Παλλάς (όπου δόθηκαν δύο παραστάσεις). Τέλος η παράσταση ανέβηκε για τελευταία φορά στο χωριό Μουσθένη με τη συμμετοχή της ομάδας στις εορταστικές εκδηλώσεις του χωριού.    Η συμμετοχή της «Σοφίτας» στους Μαθητικούς Περιφερειακούς αγώνες θεάτρου έγινε με τα έργα : «ο Περλιμπλίν και η Μπελίσα» και το «40 χρόνια Μποστ». Στο διαγωνισμό αυτό που έγινε στην Καβάλα βραβεύτηκε με ειδική διάκριση για τη συνολική της προσπάθεια στο θεατρικό χώρο το ΗΘΟΣ και το ΥΦΟΣ της, (έτσι έλεγε η απόφαση της επιτροπής?).

Συντελεστές Παράστασης                                                                                     Σκηνοθεσία: Άγγελος Δαλιατζής, Γιώργος Καρατζιώτης
Σκηνικά Γιώργος Καρατζιώτης
Κοστούμια Άγγελος Δαλιαντζής, Μελίνα Ζωγράφου
Μουσική Βασίλης Δημητρίου
Ενορχήστρωση Σεχλίδης Γιώργος
Χορογραφίες Λάντα Γέρσοβα
Μακιγιάζ Φούλη Χειλά-Αναστασιάδου
Υπεύθυνη Καθηγήτρια Ιωάννα Ασημακοπούλου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Μάρθα Αναστασιάδου

Διανομή ρόλων                                                                                                    Αριστοφάνης Θεόδωρος Ιωσηφίδης
Ελλάς Ναταλία Βασιλέκα
Πειναλέων Ευθύμης Καρατζιώτης
Ανεργίτσα Κατερίνα Δημάδη
Λαϊς Ειρήνη Παπαγεωργίου
Καλυψώ Ράνια Τσαμαϊδου
Διάκος Διονύσης Καμποσούλης
Βρυώνης Μηνάς Γαβριηλίδης
Βεδουίνος Χρήστος Μιχαηλίδης
Μ.Αλέξανδρος Διονύσης Καμποσούλης
Αστυφύλαξ Σταύρος Ρήγας
Διογένης Παντελής Ασλανίδης
Κολόμβος Βίκυ Θεοδωρίδου
Αρετούσα Ηλέκτρα Σαρίδου
Ερωτόκριτος Θεόδωρος Ιωσηφίδης
Δολοφόνος Ντίνα Κατσάνη
Ομογενής Ελένη Γκιουζέλη
Φιλλιπίνος Μηνάς Γαβριηλίδης
Χανούμισσες Σκαμνιώτη Αθηνά
Πολολού Σοφία
Τσαλόγλου Μάρθα
Χορός Κυρανά Σοφία
Τερλελέ Ελένη
Πιάνο Γιώργος Σεχλίδης
Κιθάρα Λευτέρης Χρυσοχοϊδης
Τουμπερλέκι Ευθύμης Καρατζιώτης

Δημιουργός: theo.emm

Πτυχιούχος Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ., τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, - Πτυχιούχος τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ. - Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ 07) στην Ιδιωτική Εκπαίδευση (Φροντιστήρια Ξ.Γ.) από τον Οκτώβριο του 1991 έως και τον Μάιο του 1999 - Καθηγητής Γερμανικής Γλώσσας (ΠΕ 07) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση με 18 έτη υπηρεσίας. - Σχολ. Έτος 2010-2011 Διευθυντής στο 5ο Γυμνάσιο Καβάλας και από το 2011 έως 2016 Υποδιευθυντής - Συμμετοχή σε επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες(«Αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας», «Αξιοποίηση τηλεματικών υπηρεσιών Π.Σ.Δ.», «Νέες Τεχνολογίες και διδασκαλία των Φιλολογικών Μαθημάτων», «Θεατρικό παιχνίδι ? Γνωριμία με το παραδοσιακό θέατρο» κ.α.) - Υλοποίηση και συμμετοχή σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών θεμάτων. Ενασχόληση με το θέατρο, σκηνοθεσία, σκηνογραφία, ανέβασμα σχολικών θεατρικών παραστάσεων. - Πιστοποίηση ΤΠΕ Α΄ Επιπέδου, συμμετοχή ως εξ αποστάσεως βαθμολογητής και επιμορφωτής στην πλατφόρμα Μoodle. - Μουσικές σπουδές : Συμμετοχή σε φιλαρμονικές του Δήμου Παγγαίου και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ως εκτελεστής. Συμμετοχές σε πολυφωνικές χορωδίες. - Άλλες ξένες γλώσσες εκτός των γερμανικών : Παρακολουθώ μαθήματα Αγγλικών επιπέδου Β2, και Ρωσικών επιπέδου Α2.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *