Ονομάζομαι Θωμάς Ιωαννίδης και υπηρετώ στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο) περίπου 20 χρόνια. Είμαι Βιολόγος και με ενδιαφέρουν ιδιαιτέρως όλα τα θέματα που σχετίζονται με το ευ ζην. Η υγεία, το περιβάλλον και φυσικά η εκπαίδευση.

Ο κύριος λόγος ύπαρξης αυτής της ιστοσελίδας είναι ο προβληματισμός και η ανησυχία που δημιουργείται από τις έντονες αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο. Αντιφάσεις που επιβουλεύονται το μέλλον των επόμενων γενιών.

Από τη μια μεριά έχουμε εντυπωσιακές επιστημονικές και τεχνολογικές ανακαλύψεις στη Βιολογία, στη Τεχνολογία Νέων Υλικών και στην Πληροφορική και τεράστιο όγκο νέων γνώσεων. Την επανάσταση (;) του Διαδικτύου και των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας και τις εντυπωσιακές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος.

Από την άλλη μεριά ο άνθρωπος δεν φαίνεται να γίνεται σοφότερος! Οι τεράστιες αδικίες και ανισότητες μεταξύ φτωχών και πλουσίων και μεταξύ ανεπτυγμένου και “υπό ανάπτυξη” Κόσμου γίνονται ακόμα μεγαλύτερες. Αλλά και οι πολίτες των ανεπτυγμένων χωρών δεν γίνονται περισσότερο ευτυχισμένοι (μάλλον το αντίθετο) ενώ η έννοια της αειφορίας έχει μετατραπεί σε ένα δυσεπίλυτο γρίφο.

Προϋπόθεση για ένα καλύτερο μέλλον είναι η ατομική θωράκιση των νέων με γνώσεις που θα αποσκοπούν στο ατομικό και κοινωνικό καλό. Που θα καλλιεργούν συνειδήσεις και συμπεριφορές που θα αντιστέκονται στη λαίλαπα του εφήμερου υπερκαταναλωτισμού, στην αποξένωση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στην επιβολή εμπορευματοποιημένων προτύπων ζωής και στην καταστροφή του μοναδικού μέρους που εδώ και αιώνες είναι το σπίτι μας και μας φιλοξενεί μαζί με εκατομμύρια άλλα είδη οργανισμών, της Γης μας.

Συντάκτης: Θωμάς Ιωαννίδης