Στο1ο Δημοτικό Σχολείο της Ρόδου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής,  με την ευθύνη της συναδέλφου πληροφορικού Ηλιάνας Γιαννούση και την υποστήριξη του διευθυντή κ.Τσακίρη και του συλλόγου των διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε στο τμήμα ΣΤ2 κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους 2011-2012 ερευνητική εργασία με θέμα την “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.
Στόχος αυτής της εργασίας ήταν όχι μόνο να συγκεντρωθεί υλικό σχετικό με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο αλλά και τα ίδια τα παιδιά να κατανοήσουν την σημασία της, να αλλάξουν την συμπεριφορά τους στο Διαδίκτυο και να γνωρίζουν πώς μπορούν να εντοπίζουν τους κινδύνους και να τους αποφεύγουν.
Εκτός από την συγκέντρωση χρήσιμων κειμένων και βίντεο, οι μαθητές συνέταξαν και διένειμαν στους συμμαθητές τους ερωτηματολόγια σχετικά με την “διαδικτυακή” τους συμπεριφορά. Οι απαντήσεις των ερωτηματολογίων καταχωρήθηκαν και στη συνέχεια τα αποτελέσματα της έρευνας συζητήθηκαν μέσα στην τάξη. Επίσης, οι μαθητές συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Δείτε εδώ μέρος της παρουσίασης της εργασίας.

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou