Aπό την Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη το πρωί μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη βρέθηκα στην Κάλυμνο για την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη της χρονιάς. Μετά από πρόσκληση του 3ου Γυμνασίου Καλύμνου πραγματοποιήθηκαν εκεί τρία τρίωρα σεμινάρια ενδοσχολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων του σχολείου, τα οποία ήταν, όπως πάντα, ανοικτά σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού. Εξαίρεση έγινε μόνο στο βιωματικό σεμινάριο, όπου η συμμετοχή καλύφθηκε κατά προτεραιότητα από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλάμβανε τα παρακάτω:

1. Τετάρτη 9-12: Σύγχρονες διδακτικές τεχνικές (έμφαση στη μέθοδο project και στην ομαδοσυνεργατική διδασκαλία)

2. Πέμπτη 9-12: Διαχείριση τάξης – βιωματικό σεμινάριο για το συμβόλαιο τάξης

3. Παρασκευή 9-12: Παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων μέσων στη διδασκαλία: οι υπηρεσίες του web2 στην τάξη.

Επίσης:

Την Τετάρτη στις 12.30 συγκεντρώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι ΠΕ19-20 της Καλύμνου (όσοι έχουν απομείνει μετά τις αποσπάσεις) σε συνάντηση στο 3ο Γυμνάσιο Καλύμνου, και την Πέμπτη στη 1μμ έγινε το ίδιο με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού.

Φεύγοντας, το αίσθημα είναι πάντα το ίδιο: πληρότητα από την επικοινωνία και την ανταλλαγή, ζεστασιά από τη φιλοξενία, αγωνία για το πόσο μεγάλες είναι οι ανάγκες και τα προβλήματα και πόσο λίγοι οι πόροι και οι υποδομές… Η ελπίδα ωστόσο εξακολουθεί να είναι πάντα στους ανθρώπους και στις σχέσεις αλληλεγγύης και υποστήριξης που οικοδομούν.

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou