Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)της Β? Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, υπό την αιγίδα και την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προγράμματος πλαισίου Safer Internet, η Διεύθυνση  Σ.Ε.Π.Ε.Δ. προσκαλεί όσους εκπαιδευτικούς- Υπεύθυνους Αγωγής Υγείας , Υπευθύνους και μέλη των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων  επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα διαρκούς εκπαίδευσης για την «ασφαλή και με μέτρο χρήση του διαδικτύου», να δηλώσουν συμμετοχή .

Η εκπαίδευση θα  γίνει δια ζώσης και εξ αποστάσεως από την Μ.Ε.Υ. και το saferinternet.gr πάνω  σε θέματα ασφαλούς διαδικτύου, συμπεριφοράς στο διαδίκτυο, ανθρώπινες σχέσεις και διαδίκτυο, ανάδειξη του δημιουργικού διαδικτύου, κατάχρηση του διαδικτύου, παρενόχληση, παιδοφιλία, πορνογραφία, κυβερνοαυτοκτονία και θέματα που αφορούν το ρόλο της οικογένειας και του εκπαιδευτικού  σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναδεικνύονται από την ανεξέλεγκτη και χωρίς όρια χρήση του διαδικτύου από τους μαθητές.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι τα μέλη της ομάδας με τη συνεχή ενημέρωση και τις κοινές δράσεις με την επιτροπή ασφαλούς διαδικτύου, να αποκτήσουν τη δυνατότητα να στηρίζουν προγράμματα για το ασφαλές διαδίκτυο ,ενημερωτικές εκδηλώσεις στις σχολικές τάξεις και ημερίδες, έχοντας διαχρονικά τόσο την δυνατότητα επιστημονικής στήριξης από την Μονάδας Εφηβικής Υγείας  όσο και της δια βίου εκπαίδευσης με την παροχή εκπαιδευτικού από  την επιτροπή ασφαλούς διαδικτύου του Υπουργείου Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων .

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν οι ενδιαφερόμενοι στο τμήμα Β? Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ  του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και  Θρησκευμάτων, αποστέλλοντας φαξ στο 210- 3443013 από τις 20 Νοεμβρίου  μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2010.

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Κάντε ένα σχόλιο

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να αφήσετε σχόλιο. Σύνδεση »

Blog created by Maria Samiou