Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνος: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855

e-mail: gfa@dide.dod.sch.gr

Υπόλογος ΧΕΠ: Νίκος Μαντικός
τηλ:22413-64851

Γραμματεία: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64854

Υπεύθυνος Kids Athletics: Γιώργος Μιχαλάκης

Συμμετοχή του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου στην Διαδικτυακή εκδήλωση “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» την Τρίτη, 8 Φεβρουαρίου 2022, το Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», (http://isecurenet.sch.gr/portal/), εκπαιδευτικοί φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, σύλλογοι και οργανισμοί, συνδιοργάνωσαν μια Πανελλήνια διαδικτυακή εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/-τριες, γονείς- κηδεμόνες και πολίτες, όπου παρουσιάστηκαν οι δράσεις – εργασίες των μαθητών/-τριών των σχολείων του Δικτύου από όλη την Ελλάδα. 

Το 2ο ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου, ως μέλος του Δικτύου, συμμετείχε στην εκδήλωση με τις εργασίες των μικρών μαθητών/τριών: του 8ου Δ.Σ. Ρόδου με τίτλο: «Ασφαλές Διαδίκτυο από παιδιά για παιδιά», με την εποπτεία της εκπαιδευτικού κ. Γεωργίας Ιωαννίδου και του Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων Ρόδου Πυθαγόρας, με τίτλο: «Τι είναι το Netiquette», με την εποπτεία του εκπαιδευτικού κ. Σπυρίδωνα Σπύρου.

Τα σχολεία συντόνισαν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 2ου ΠΕΚΕΣ Νοτίου Αιγαίου, κα Λαζακίδου Γεωργία ΣΕΕ ΠΕ 70, κος Ματζάνος Δημήτρης και κος Καντάς Κωνσταντίνος, ΣΕΕ ΠΕ70, πρεσβευτές του Δικτύου.

Οι μαθητές/-τριες του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου με την υπεύθυνο εκπαιδευτικό κα Ιωαννίδου, ανέπτυξαν τις ενέργειες που έκαναν για να μελετήσουν το ψηφιακό αποτύπωμα των χρηστών και τη διάκριση των ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών.

Διενήργησαν σχετική έρευνα και παρουσίασαν τα αποτελέσματά της, καθώς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν μέσω διάφορων κουίζ που οι ίδιοι/ες δημιούργησαν. 

.

.

.

Οι μαθητές/-τριες του Δημοτικού Σχολείου Εκπαιδευτηρίων Ρόδου «Πυθαγόρας» με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κο Σπύρου, παρουσίασαν τη δράση τους, η οποία αφορούσε στην απόκτηση αρχών δεοντολογικής συμπεριφοράς στο Διαδίκτυο, ώστε η επικοινωνία να καθίσταται ασφαλής και η αλληλεπίδραση υγιής και αποτελεσματική. Οι επιμέρους τομείς της εργασίας τους αναφερόταν στην παραπλανητική πληροφόρηση, στην επιθετική συμπεριφορά, στους κανόνες κάθε κοινότητας και στην πνευματική ιδιοκτησία.  

.

Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες μαθητές/-τριες, γονείς-κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, συντονιστές, πρεσβευτές του δικτύου, δήλωσαν την ικανοποίησή τους. Όσοι και όσες παρακολούθησαν την εκδήλωση, μέσα από τα σχόλια που έγραψαν, έδειξαν τον ενθουσιασμό τους από το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών, τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν, τον υπεύθυνο και πρωτότυπο τρόπο που τα χειρίστηκαν. 

Όλη η εκδήλωση με τις παρουσιάσεις των σχολείων υπάρχει αναρτημένη στο YouTube 
https://www.youtube.com/watch?v=YB4011IAotw, στον ιστότοπο της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας https://www.webtv.kmaked.eu  και στον ιστότοπο του Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου http://isecurenet.sch.gr/portal/.

Comments are closed.

Αδαμαντία Φατσέα
Αρχείο
Ημερολόγιο
Οκτ 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Επισκεψιμότητα
  • 245146Συνολικές αναγνώσεις:
  • 179148Συνολικοί επισκέπτες:
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps
Login