JavaScript Παραδείγματα

Εισαγωγή στη JavaScript

Η JavaScript είναι µια ελαφριά γλώσσα για την συγγραφή σεναρίων (scripting language) τα οποία θα ενσωματωθούν απευθείας σε µια Html σελίδα. Η JavaScript δεν χρειάζεται μεταγλώττιση και η χρήση της, είναι ελεύθερη, χωρίς την απόκτηση κάποιας άδειας H JavaScript σχεδιάστηκε για να :

α) μειώσει το φόρτο εργασίας στους εξυπηρετητές

β) να προσθέσει αλληλεπίδραση στις HTML σελίδες

Τι μπορεί να κάνει η JavaScript;

Η JavaScript δίνει στους γραφίστες ένα προγραμματιστικό εργαλείο, το οποίο είναι εύκολο στην εκµάθηση και η προσθήκη ενός σεναρίου σε µια σελίδα είναι σχετικά, µια εύκολη υπόθεση. Η JavaScript μπορεί να προσθέσει κείμενο µε δυναµικό τρόπο σε µια σελίδα. Η JavaScript μπορεί να παραλάβει γεγονότα και να αντιδράσει σε αυτά, όπως το φόρτωµα µιας σελίδας, το πάτηµα ενός κουµπιού κ.λπ. Η JavaScript μπορεί να διαβάσει και να αλλάξει την κατάσταση ή το περιεχόμενο ενός HTML αντικειμένου.

Η JavaScript μπορεί να κάνει πιστοποίηση δεδομένων. Η JavaScript μπορεί να ανιχνεύσει την έκδοση του φυλλοµετρητή και εν συνεχεία να φορτώσει το σενάριο για το συγκεκριμένο πρόγραµµα Η JavaScript μπορεί να διαβάσει και να δημιουργήσει cookies.

Παραδείγματα: 1 Group Δραστηριοτήτων  και οι Εικόνες και το 2 Group Δραστηριοτήτων.