ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ (Curriculum Vitae)

Η Αναστασια Βακαλουδη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι Φιλόλογος, έχει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (M.Α.) και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στη Βυζαντινή Ιστορία, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση Επιμορφωτών (M.Ed.) στη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στη Διδακτική της Ιστορίας με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Έχει, επίσης, παρακολουθήσει κύκλο Μεταπτυχιακών Σπουδών Βυζαντινής Ιστορίας στο Ludwig – Maximilians – Universität του Μονάχου. Γνωρίζει τρεις γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.   

Είναι Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Θεσσαλονίκης, Διδάσκουσα στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ασχολείται ως Επιμορφώτρια με τη Διδακτική και Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Έχει ασχοληθεί με ιστορικό ερευνητικό έργο στο Κέντρο Βυζαντινών Ερευνών Θεσσαλονίκης και έχει διδακτικό έργο σε Ελληνικά Πανεπιστήμια (σε Τμήματα Ιστορίας, Προγράμματα Εξειδίκευσης και Μετεκπαίδευσης Φιλολόγων, Μεταπτυχιακά Προγράμματα Διδακτικής και Παιδαγωγικής Αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση), διδακτικό έργο σε Εκπαιδευτικά-Επιμορφωτικά Κέντρα (Προγράμματα Διδακτικής και Παιδαγωγικής Επιμόρφωσης καθηγητών, Προγράμματα αξιοποίησης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση) κ.ά. 

Είναι μέλος της Επιτροπής επιμέλειας έκδοσης του επιστημονικού περιοδικού «Βυζαντινός Δόμος», μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών και της Eλληνικής Eπιτρoπής Σπoυδών Noτιοανατoλικής Eυρώπης.

Συμμετέχει με ανακοινώσεις, διαλέξεις, εισηγήσεις κ.λπ. σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, σχετικά με τις εξελίξεις στον επιστημονικό χώρο της Ιστορίας, αλλά και σε εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια και δρώμενα, σχετικά με τη Γλώσσα, το Θέατρο, την Προστασία του Περιβάλλοντος, τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, την Αξιολόγηση και Αυτοαξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος κ.ά. 

Είναι συγγραφέας δεκατριών επιστημονικών βιβλίων και έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πέντε επιστημονικών συλλογικών έργων και πέντε έργων Εκπαιδευτικού Υποστηρικτικού Υλικού το οποίο αξιοποιείται στην εκπαιδευτική πράξη. Συμμετέχει, επίσης, στη συγγραφή του Εγκυκλοπαιδικού Προσωπογραφικού Λεξικού Βυζαντινής Ιστορίας και Πολιτισμού/Encyclopaedic Prosopographical Lexicon of Byzantine History & Civilization (Αθήνα/Turnhout Βελγίου). Έχει δημοσιεύσει μέχρι στιγμής 50 άρθρα Ιστορικής Έρευνας και Διδακτικής-Παιδαγωγικής, σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά: Byzantinoslavica, Byzantion, Byzantinische Forschungen,  Jahrbuch  der  Östereichischen Byzantinistik, Ostkirchliche Studien, International Journal of Historical Learning Teaching and Research, Βυζαντιακά, Βυζαντινά, Βυζαντινός Δόμος, Παρνασσός, Νέα Παιδεία, Φιλόλογος, Εκπαιδευτική Κοινότητα, Επτάκυκλος, Αρχαιολογία και Τέχνες, Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης, Σύγχρονη Εκπαίδευση, Εκπαιδευτικά, Φιλολογική Πρωτοπορία κ.ά.

 

bullet

Εκπαιδευτική δράση

 

bullet

Πολιτιστική δράση

 

bullet

Εκδόσεις επιστημονικών βιβλίων

 

bullet

Εκδόσεις εκπαιδευτικών βιβλίων

 

bullet

Δημοσιεύσεις επιστημονικών άρθρων

 

bullet

Δημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων

 

VIDEO ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - από το ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ της ΕΡΤ 3)

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥΣύγχρονοι Έλληνες Συγγραφείς

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για το βιβλίο: "Η Γένεση του Θεϊκού Ανθρώπου στις Αρχαίες Θρησκείες"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον τηλ. σταθμό TV 100, για τo βιβλίο: "Αγωγή και Μόρφωση των παιδιών και των εφήβων στο Πρώιμο Βυζάντιο"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ με θέμα: "Η εξέλιξη της Μαγείας από την Αρχαιότητα έως τη βυζαντινή εποχή"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον τηλ. σταθμό TV ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - θέμα: "Η "νεκυομαντεία" από την Αρχαιότητα έως τη βυζαντινή εποχή"

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ (VIDEO)

HOME PAGE