Αρχείο Δεκεμβρίου 2007

Τι είναι το SchoolPress;

19 Δεκεμβρίου 2007, από admin

Είναι ένα εργαλείο δημιουργίας blog στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Είναι μια διανομή του WordPress προσαρμοσμένη στις ανάγκες των εκπαιδευτικών.

Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

__________________
Η δημιουργία του SchoolPress έγινε από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1ου Γραφείου Β’/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ιωαννίνων

Υφαίνοντας τον Παγκόσμιο Ιστό!

16 Δεκεμβρίου 2007, από admin

Θα μπορέσει στο μέλλον ο Ιστός να αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι συνεργάζονται και προωθούν τη γνώση στους κόλπους μιας μικρής εταιρείας, ενός μεγάλου οργανισμού ή μιας χώρας; Αν λειτουργεί για μια μικρή ομάδα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε ευρύτερη κλίμακα, μπορούμε ίσως να τον χρησιμοποιήσουμε για να αλλάξουμε τον κόσμο; Όλοι ξέρουμε ότι ο Ιστός μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα, μπορεί όμως, να επιφέρει μια πραγματικά διαρθρωτική αλλαγή στην κοινωνία, να μας οδηγήσει σε έναν νέο τρόπο εργασίας - και αν γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;

Tim Berners-Lee, Διευθυντής του World Web Consortium*

_________________
* O Tim Berners-Lee δημιούργησε τον Παγκόσμιο Ιστό κινούμενος από ένα προσωπικό όραμα: ότι μπορούσε να αποτελέσει ένα πανίσχυρο μέσο για την καλυτέρευση της κοινωνίας και της ανθρώπινης δημιουργικότητας. Ο ίδιος ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκε οικονομικά την εφεύρεσή του, αλλά αφιερώθηκε στην προσπάθεια να την εξελίξει και να τη συντηρήσει!