Ολυμπισμός και κοινωνία-ηχητικό μήνυμα/ οργάνωση:Αθηνά Καπνισάκη γυμνάστρια μουσικός

 

 

Το ηχητικό μήνυμα δημιουργήθηκε από μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του 10ου Δημοτικού σχολείου Χανίων , για τον διαγωνισμό που διοργανώνει το European School Radio. O διαγωνισμός “Κάντ’ το να ακουστεί” έχει σκοπός τον εγγραμματισμό των μαθητών στα μέσα επικοινωνίας (media literacy) και συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο. Ειδικότεροι στόχοι είναι οι μαθητές να εκφραστούν δημιουργικά παράγοντας ραδιοφωνικές εκπομπές, να κατανοήσουν το χώρο της επικοινωνίας και των ΜΜΕ και να προβληματιστούν σχετικά με την λειτουργία των κοινωνικών δικτύων (social media).

Το περιεχόμενο των ηχητικών σποτ θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα το οποίο θα αφορά έναν ή περισσότερους άξονες του κοινωνικού σχολείου (διατροφή/ευ-ζην, άθληση, ενημέρωση και πρόληψη για μολυσματικές ασθένειες, διαδίκτυο, αντιμετώπιση και πρόληψη του χουλιγκανισμού, πρόληψη ατυχημάτων, αισθητική αγωγή, ολυμπισμός και κοινωνία, σεξουαλική αγωγή, ρατσισμός και ανθρώπινα δικαιώματα, σχολικός εκφοβισμός, ναρκωτικά, αλκοόλ, κάπνισμα).
Σημαντικό στην διάκριση του μηνύματος είναι η διάχυση και η προβολή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και γενικότερα στο διαδίκτυο .Εμείς εδώ “ντύσαμε το μήνυμα μας και με εικόνες για να είναι πιο “χαρούμενο”….
Ευχαριστούμε που διαβάσατε ΟΛΑ τα παραπάνω αλλά και που δείξατε των θαυμασμό σας για την δουλειά των μαθητών μας…….

Υπεύθυνη Οργάνωσης :Αθηνά Καπνισάκη Γυμνάστρια Μουσικός

You may also like...

Σχολιάστε