Διευθυντής

Κώστας  Γιαννουλέας

 

 

Ομάδα F B : 

2ο Γυμνάσιο Σπάρτης

 

Αρχική Σελίδα

 Περιεχόμενα Ιστοσελίδας

 
Σελίδες Μαθητών
Σελίδες Καθηγητών
Σύλλογος Γονέων
Πρώτες Βοήθειες
Εκπ/τικά  Νέα
Ανακύκλωση
Τεχνολογία
Ειδήσεις-Links
Αθλητικά
Καιρός
Τοξοβολία
Ν. Λακωνίας
Σπάρτη
Μυστράς 
Φιλοσοφικά
Πολιτιστικά
 
 on line users 

free counters

 www.google.gr

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

 

  

 

 . .Επισκέπτες Ιστοσελίδας .

free counters

 Σχολικό  Έτος  2012-13
ΤΑΞΗ   Α΄ ΤΑΞΗ   Β΄

ΤΑΞΗ   Γ΄

               26/02/2013                

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και 

Κέντρο Δορυφορικών εκπομπών του Ο.Τ.Ε. στη Νεμέα

26/02/2013  - Εκπαιδευτική επίσκεψη

στο Μουσείο Ακρόπολης των Αθηνών

 Συμμετοχή στο έτος Καβάφη με έργα Ζωγραφικής

Μελοποιημένο Ποίημα "Εν Σπάρτη"του Κ.Καβάφη

http://youtu.be/Gra-haGAIZQ

Από την εκδήλωση της βράβευσης

 http://youtu.be/WYWKxwGj2y0

"Έτος Καβάφη 2013" - Το σχολείο μας κέρδισε το 1ο βραβείο στην περιφέρεια Πελοποννήσου, για την μελοποίηση του ποιήματος "Εν Σπάρτη".

[Φωτογραφίες και Βίντεο από την απονομή των βραβείων στην Τρίπολη]

Σχολικό  Έτος  2011-12
ΤΑΞΗ   Α΄ ΤΑΞΗ   Β΄

ΤΑΞΗ   Γ΄

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 

στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης

 

Εκπαιδευτική  Επίσκεψη  

στην Καστροπολιτεία της  Μονεμβάσιας

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

στο Μουσείο Ακρόπολης  των Αθηνών

   

Μουσείο  Ελιάς  -  Η Μύρτις αναστήθηκε

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο  εργοστάσιο ανακύκλωσης «Τεχνοχαρτ» Τρίπολη & Παλαμήδι - Ναύπλιο

 

 

 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ VIRTUAL

 ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ....

Κάντε κλίκ στίς κόκκινες κουκίδες στόν παραπλεύρως χάρτη....  

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

στο Μουσείο Ακρόπολης  των Αθηνών

 . .

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στα πλαίσια του έτους Βρεττάκου 2012

. .
. . .
.

Αγαπώ & Προβάλλω την Σπάρτη

..

http://youtu.be/peuEQbF_twI

.

http://youtu.be/nJ8lSBkPPT8

 

http://youtu.be/h3XbaIzFqIk

. . .
. . .
. . .
. . .
. . .
. . .
. . .
. . .
. . .
..................................................................................... ............................................................ ...................................................................................
www.ypaideias.gr Θέματα Υγείας-Πρώτες Βοήθειες
 Η Σπάρτη πίσω στο χρόνο 

(Φωτογραφίες από E-sparti Lakonias)

Φανταστικές Φωτογραφίες (Sunshine) Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Λακωνίας

 

 

 

 

 

Στην καστροπολιτεία της Μονεμβάσιας

   Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 μαθητές της Β τάξης του σχολείου μας πραγμα-τοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Μονεμβάσια. Η επίσκεψη υλοποιήθηκε σε συνεννόηση με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων και οι μαθητές συμμετείχαν  στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα,   Μονεμβάσια « Δια-βαίνοντας στα καλντερίμια  μιας καστροπολιτείας από το χθες στο σήμερα».

   Με εξαιρετική προσοχή και ενδιαφέρον οι 60 περίπου μαθητές  παρακολούθησαν  την ξενάγηση στους χώρους της Κάτω Πόλης  του Κάστρου από τους υπεύθυνους του Περιβαλλοντικού Κέντρου , περπάτησαν στα στενά πλακόστρωτα  δρομάκια και παρατήρησαν τα σημάδια του χρόνου και της ιστορίας στα κτίσματα της πόλης. Συγκέντρωσαν πληροφορίες  για την ιστορική πορεία της Μονεμβάσιας και πλούτισαν τις γνώσεις τους για το Μονεμβασιώτη ποιητή, τον ποιητή της Ρωμιοσύνης, Γιάννη Ρίτσο.

    Κατά την επιστροφή στη Σπάρτη οι μαθητές

δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη αυτή 

 και τόνισαν ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούν με έναν διαφορετικό τρόπο στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς.

Ζέρβα Παναγιώτα

       Φιλόλογος

 

.

 

 

 

 

επιστροφή στην αρχή

 

.

το 2ο απο το  διάστημα

Χάρτης Σπάρτης

 .

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης

     Στα πλαίσια υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Γνωρίζω την ιστορία του τόπου μου», μαθητές της Α3 τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν στην Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αθήνα εντός», τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012. Το πρόγραμμα αφορά την έκθεση φωτογραφίας του Στέλιου Ευσταθόπουλου.

Τους μαθητές ενημέρωσε η Διευθύντρια της Πινακοθήκης κα Γεωργία Κακούρου-Χρόνη.

Οι μικροί μαθητές δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό τους μετά από την ενδιαφέρουσα περιήγησή τους «στους δρόμους της Αθήνας του σήμερα» .

 Μαρία Σπυράκου – Λάμπρου Φανή

«Αυτοί δεν είναι οι δρόμοι που γνωρίσαμε»

Μ. Αναγνωστάκης

 

 

      

.  

 

.

Τηλεόραση του κόσμου

             Περιοδικός Πίνακας

 
WWW users.sch.gr/giannouleask
 

  .

επιστροφή στην αρχή

 

Μουσείο  Ελιάς  -  Η Μύρτις αναστήθηκε

.............................................................................................. .................................................................................................................... ................................................................................................

Φωτογραφίες : Καρκαμπάση Αθηνά - Παρασκευή

Η Μύρτις αναστήθηκε. Ηταν μόλις 11 ετών όταν πέθανε, πριν από 2.500 χρόνια στην Αθήνα, την εποχή του Περικλή, από τυφοειδή πυρετό, όπως εκατοντάδες άλλοι Αθηναίοι, θύματα του Λοιμού των Αθηνών, μιας φοβερής επιδημίας που αποδεκάτισε το 1/3 του πληθυσμού της πόλης.

Το κρανίο της μικρής βρέθηκε το 1994-95 μαζί με τα οστά άλλων 150 ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών, στον λεγόμενο τάφο του Λοιμού κατά τις ανασκαφές για τις εργασίες του Μετρό στον Κεραμεικό. Η καλή κατάσταση διατήρησης του κρανίου ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο μπήκε στο μικροσκόπιο της έρευνας του επίκουρου καθηγητή Ορθοδοντικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μανώλη Ι. Παπαγρηγοράκη, ο οποίος σε συνεργασία και με άλλους επιστήμονες ανέπλασε το πρόσωπό της.

Είναι ένα κοριτσάκι με μεγάλο μέτωπο και πιθανόν καστανά μάτια και μαλλιά. Στην ανάπλαση του προσώπου της Μύρτιδος έπαιξε βασικό ρόλο ότι διατηρούνται η άνω και κάτω γνάθος και όλα τα δόντια του παιδιού, τα μόνιμα και μερικά από τα νεογιλά, κάτι σπάνιο, σύμφωνα με τον κ. Παπαγρηγοράκη, που ασχολείται 30 χρόνια με την έρευνα αρχαίων κρανίων.

Σαχάμη Φανη - Τσαρούχα Αναστ. - Ζέρβα Παναγ. -Λάμπρου Φανή

 

Μουσείο  Ελιάς 

 

 

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη  στο Μουσείο Ακρόπολης  των Αθηνών

.............................................................................................. .................................................................................................................... ................................................................................................

Στο Μουσείο της Ακρόπολης

  Η επίσκεψη σ’ ένα Αρχαιολογικό Μουσείο και μάλιστα η ιχνηλάτηση του παρελθόντος   μέσα σ’ ένα σύγχρονο   εντυπωσιακό  κτίριο που κατασκευαστικά θυμίζει το τελειότερο οικοδόμημα της Αρχαίας Ελλάδας, τον Παρθενώνα,  αποτελεί πάντα μια πρόκληση. Αυτήν  την πρόκληση αντιμετώπισαν οι μαθητές της Πρώτης ( Α΄)  και της  Τρίτης ( Γ΄) τάξης του σχολείου μας, που ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής που πραγματοποιήθηκε στις 4 Απριλίου 2012.

   Οι μαθήτριες και οι μαθητές διέσχισαν το κεκλιμένο γυάλινο δάπεδο του ισογείου και αισθάνθηκαν σαν να ανέβαιναν στο βράχο της Ακρόπολης. Περιεργάστηκαν τα εκθέματα της γεωμετρικής και αρχαϊκής εποχής , παρακολούθησαν  προσεκτικά τις ιστορικές λεπτομέρειες από το στόμα των έμπειρων ξεναγών  και εξέφρασαν απορίες και προβληματισμούς. Με ιδιαίτερο θαυμασμό αλλά και περισυλλογή στάθηκαν μπροστά στα γλυπτά του Παρθενώνα και  ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό της επιστροφής τους στην Ελλάδα. Ξεχωριστά εντυπωσιάστηκαν και  από το σύγχρονο τρόπο καθαρισμού των μαρμάρων καθώς  παρακολούθησαν  μέσα από οθόνη τον καθαρισμό των Καρυατίδων.

    Κατά την επιστροφή τους στη Σπάρτη οι μαθητές  δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη αυτή  υπογραμμίζοντας  ταυτόχρονα ότι υπήρξε μια συναρπαστική εμπειρία. 

Ζέρβα Παναγιώτα   (Φιλόλογος)

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο  εργοστάσιο ανακύκλωσης «Τεχνοχαρτ» Τρίπολη & Παλαμήδι - Ναύπλιο

 

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης στα πλαίσια του έτους Βρεττάκου 2012
............................................................................................................................. ............................................................................................................................................................ ..............................................................................................................................

Μελετώντας το Νικηφόρο Βρεττάκο...

  Ένα ταξίδι στη ζωή και στο έργο του μεγάλου Λάκωνα ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου αποτέλεσε η επίσκεψη των μαθητριών και μαθητών του Α2 τμήματος του σχολείου μας  στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Οι μαθητές , στα πλαίσια του έτους Βρεττάκου 2012, συμμετείχαν   στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης και ξεναγήθηκαν στο Αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου που φιλοξενείται εκεί. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν  μόνοι τους πολλές πληροφορίες για την πολυτάραχη ζωή και το τεράστιο λογοτεχνικό έργο του ποιητή. Ανακάλυψαν πολλές  πτυχές του  ποιητικού  του ταλέντου, εξέφρασαν με το δικό τους απλό τρόπο καθετί που συγκράτησαν , άγγιξαν προσωπικά   αντικείμενα του σημαντικού Λάκωνα. Τους συγκλόνισε το μεγαλείο του ποιητή και  εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν και το χώρο, που ο ποιητής αγαπούσε ξεχωριστά, το πατρικό του σπίτι στην Πλούμιτσα, απ΄όπου ο Νικηφόρος Βρεττάκος ατένιζε τον Ταϋγετο και δημιουργούσε.

Η καθηγήτρια 

Παναγιώτα Ζέρβα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

free counters

 

 

 

 Φωτο.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Λειτουργία Μετρητή απο 27/09/2010

free counters