ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ - ΧΑΡΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    Η ιστοσελίδα αυτή ξεκίνησε από ένα αστείο ανάμεσα σε μένα και τον αδερφό μου Δημήτρη που βρίσκεται στη Γερμανία. Με την πάροδο των ημερών το βρήκα καλή ιδέα και αποφάσισα να συμπεριλάβω το χωριό μου, διάφορα ιστορικά, πολιτιστικά, φωτογραφικά και άλλα στοιχεία. Φυσικά θέλει πολλή δουλειά ακόμα, αργότερα θα την εμπλουτίσω με φωτογραφικό υλικό, ήθη και έθιμα, τοπικά τραγούδια και με χρήσιμες συνδέσεις. Το μέχρι στιγμής υλικό για τον Άγιο Δημήτριο πάρθηκε από το βιβλίο "ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ στο πέρασμα του χρόνου" του αξιόλογου συγχωριανού και συναδέλφου δασκάλου κ. Μέλλιου Νικόλαου, που εκδόθηκε το 1996 από τον πολιτιστικό σύλλογο "ΔΙΑΣ" του χωριού και από το βιβλίο "Δυτική Πιερία  - Το βασίλειο της Πέτρας" του Γυμνασίου Κάτω Μηλιάς. Ευελπιστώ να φιλοξενήσω στην ιστοσελίδα μου τον πολιτιστικό σύλλογο του Αγίου Δημητρίου και το σύλλογο Αηδημητρινών Κατερίνης με ένα εκτενές αφιέρωμα στην ιστορία και στις εκδηλώσεις τους. 

Ο Φωτογράφος του χωριού μας, αλλά και της γύρω περιοχής, Βασίλης Παπαγρηγορίου έχει να παρουσιάσει ένα αξιόλογο φωτογραφικό υλικό στα τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς, τιμήθηκε από το Σύλλογο του χωριού και του αφιερώθηκε μια αίθουσα του μουσείου για τα έργα του.
Διαβάστε το βιογραφικό του και δείτε ένα μικρό μέρος από τις φωτογραφίες του.

Προστέθηκαν μερικές φωτογραφίες του χωριού (στο μέλλον περισσότερες).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φίλο και συγχωριανό Πολιτικό Υπομηχανικό κ. Τριανταφύλλου Αθανάσιο για τις πολύτιμες πληροφορίες και φωτογραφίες που μου παραχώρησε. Αρκετές σελίδες εμπλουτίστηκαν με το υλικό του (αξιοθέατα, Το χωριό σήμερα, Αρχαιότητες Πιερίας, κ.λ.π.) και νέες δημιουργήθηκαν (Βιοτεχνία, καταγωγή, μυθολογία, κ.λ.π.).

Αποφάσισα να δημιουργήσω μια προσωπική ιστοσελίδα. Για όποιον ενδιαφέρεται η διεύθυνση είναι: 
www,goutzikas.8k.com


    Αν έχετε καμιά καλή ιδέα γράψτε την στο βιβλίο επισκεπτών ή στείλτε την στο goutzikas@yahoo.com

  

ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ

Τουριστικός Οδηγός
ΠΙΕΡΙΑΣ

 


Γκουτζήκας Βασίλης  e-mail: goutzikas@yahoo.com