2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005

Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011 «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ» του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών.... Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, αντιπροσωπεία από εκπροσώπους όλων των φορέων των Αμυγδαλιών (Πολιτιστικός Σύλλογος, Τοπική Κοινότητα, Αθλητικός Σύλλογος, Γεωργικός Συνεταιρισμός), είχε συνάντηση με το βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα Θανάση. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του βουλευτή και εκεί οι εκπρόσωποι των φορέων κατέθεσαν το υπόμνημα διαμαρτυρίας για το προτεινόμενο κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.  Δήλωσαν στον κ. Βουλευτή ότι η προτεινόμενη συγχώνευση των Δημοτικών Σχολείων Αμυγδαλεών, Βατολάκκου, Αγίου Γεωργίου και Κιβωτού, βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους όλους τους φορείς των Αμυγδαλεών, καθώς και όλους τους γονείς των μαθητών.  Επίσης εξήγησαν ότι αυτή η λύση εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους μαθητές κατά τη μεταφορά τους θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου στην  αναμονή του μεταφορικού μέσου, αλλά και στη μεταφορά (ο χρόνος μεταφοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από μισή ώρα, δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα  όρια που ορίζονται) και γενικά οι καιρικές και οι συγκοινωνιακές συνθήκες δεν διασφαλίζουν τις παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή και άνετη μεταφορά των μαθητών (ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα),  ανεβάζει πάρα πολύ το κόστος λειτουργίας (λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς), επίσης ότι   όλοι οι γονείς, όλοι οι φορείς, αλλά και όλοι οι κάτοικοι, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. Για όλους αυτούς τους λόγους δήλωσαν ότι απαιτούν να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το  Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών και ζήτησαν από τον κ. Βουλευτή να πάρει δημόσια θέση και να υποστηρίξει το αίτημά τους. Ο κ. Βουλευτής αφού άκουσε με προσοχή τις προτάσεις μας, υποσχέθηκε ότι θα υποστηρίξει όπου και όσο χρειαστεί το αίτημα των φορέων για τη συνέχιση της λειτουργίας ως διθέσιου του  Σχολείου μας και δεσμεύτηκε να πάρει και δημόσια θέση. Τον ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε.

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011 YΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ....  Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα,  το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Συλλόγου Αμυγδαλεών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Γεωργικού Συνεταιρισμού, αλλά και όλοι οι κάτοικοι της τοπικής Κοινότητας, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι προτείνεται η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων των Αμυγδαλεών, Αγίου Γεωργίου και Βατολάκκου και η ίδρυση ενός 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κιβωτό  και με δεδομένο ότι όλοι  οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών  διαφωνούν κατηγορηματικά, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι  σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του Δημοτικού Σχολείου μας.  Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών: Διάβασε ολόκληρο το υπόμνημα εδώ....

Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 Υπόμνημα γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών....  Αμυγδαλιές 20-1-2011                                              Προς: 1. Βουλευτή Γρεβενών 2. Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών 3. Δήμαρχο Γρεβενών 4. Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 5. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών 4. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε αυτό το υπόμνημα, γονείς και κηδεμόνες του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών, μόλις πληροφορηθήκαμε ότι προτείνεται η κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων των Αμυγδαλεών, Αγίου Γεωργίου και Βατολάκκου και η ίδρυση ενός 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κιβωτό, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η πρόταση αυτή μας βρίσκει όλους κατηγορηματικά αντίθετους, για τους παρακάτω λόγους:
1. Εκθέτει σε πολλούς κινδύνους τους μαθητές κατά τη μεταφορά τους, ιδιαίτερα κατά την περίοδο του χειμώνα. Το ψηλότερο σημείο του δρόμου Αμυγδαλιών - Κιβωτού είναι πάνω από 950 μέτρα και το χειμώνα γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνο.
2. Θα υπάρχει μεγάλη απώλεια χρόνου στην αναμονή του μεταφορικού μέσου, αλλά και στη μεταφορά. Η απόσταση είναι πολύ παραπάνω από 10 χιλιόμετρα και ο χρόνος μεταφοράς είναι πολύ μεγαλύτερος από μισή ώρα (δηλαδή πολύ μεγαλύτερα από τα όρια που ορίζονται).
3. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη λειτουργία του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών γιατί προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες στους μαθητές και στην τοπική κοινωνία.
Γι’ αυτούς τους λόγους απαιτούμε να παραμείνει και να λειτουργήσει ως διθέσιο το Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. Σε αντίθετη περίπτωση θα μας αναγκάσετε να φύγουμε από τις Αμυγδαλιές και θα πάμε να κατοικήσουμε μόνιμα στα Γρεβενά ή σε άλλη πόλη. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τα παιδιά μας να πάνε στο σχολείο της Κιβωτού.

Το υπόμνημα το υπογράφουν οι γονείς – κηδεμόνες όλων των μαθητών του Σχολείου:

 

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011 Άρθρο του Αργύρη Καραλιόλιου για την κατάργηση-συγχώνευση ολιγοθέσιων σχολείων..... Μία από τις προτάσεις που κυκλοφόρησαν και αφορούν την περιοχή μας, προτείνει την κατάργηση των Δημοτικών Σχολείων των Αμυγδαλεών, Αγίου Γεωργίου και Βατολάκκου και την ίδρυση ενός 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Κιβωτό (μάλλον στο κτίριο του Γυμνασίου). Τα  επιχειρήματα αυτής της πρότασης είναι κυρίως η εξοικονόμηση πόρων, με τη μείωση των  εκπαιδευτικών και των λειτουργικών δαπανών. Η πρόταση αυτή είναι τελείως λαθεμένη, γιατί εκτός όλων των παραπάνω επιχειρημάτων, υπάρχουν και  οι  παρακάτω λόγοι: 1.  Ο αριθμός των εκπαιδευτικών στο νέο συγχωνευμένο σχολείο θα είναι σχεδόν ίδιος ή και μεγαλύτερος από ότι σήμερα στα τέσσερα σχολεία. Διάβασε περισσότερα εδώ...

 

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ.....  Πραγματοποιήθηκαν την Πρωτοχρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ρουγκουτσαριών και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Φέτος για πρώτη φορά στην εκδήλωση έγινε και η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου (η δέκατη έβδομη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου που επίσης για πρώτη φορά ήταν παραδοσιακή), χόρεψαν τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας, καθώς και ο κόσμος που παρευρέθηκε,  με το συγκρότημα των Σάκη και Κώστα Τσιοτίκα και  μοιράστηκαν σε όλους παραδοσιακές πίτες, κρασί τσίπουρο, αναψυκτικά και δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι αποδείχτηκε πολύ σωστή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για τη αλλαγή της μορφής της εκδήλωσης, αφού και με τη βοήθεια του  καιρού, η επιτυχία της εκδήλωσης και η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που δεν το φανταζόταν κανείς. Ακόμα να σημειώσουμε ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ, όπως επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλα τα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων για τη συμμετοχή τους και τους συγχαίρουμε για την καταπληκτική τους εμφάνιση.  Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά».

 Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γιώργος, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη. Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης  Γρεβενών κ. Δασταμάνης Γιώργος, ο Δήμαρχος Γρεβενών  κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κόραβος Βάϊος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Πατσιαρίκας Αθανάσιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας Ευθύμιος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής Κων/νος. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις.....  

[file:///C:/Documents and Settings/user/Τα έγγραφά μου/My Webs/photogallery/photo00002370/real.htm]

 

και εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιου....

 

Αρχική

2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005