2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2008 Χιόνισε το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Δεκεμβρίου. Το χιόνι έφτασε γύρω στα 30 εκατοστά. Δείτε εδώ μια φωτογραφία με το χωριό χιονισμένο, όπως φαίνεται από τον Άγιο Αθανάσιο... Καλή Πρωτοχρονιά!!!

 

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2008 Καταφέραμε και φέτος να στολίσουμε εορταστικά το χωριό μας. Στολίσαμε την πλατεία και τοποθετήσαμε πάρα πολλά φωτεινά χριστουγεννιάτικα σώματα στις κολώνες της ΔΕΗ. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι έχουμε το καλύτερα στολισμένο χωριό του νομού και όχι μόνο!!! Ο υπεύθυνος  Χρήστος Τσούπας «υπερέβαλε εαυτόν» και τα κατάφερε και φέτος θαυμάσια. Τον ευχαριστούμε πολύ.

 

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2008 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 

Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των “ρουγκατσαριών” στις Αμυγδαλιές. Θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3 μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία. 

Στις 6 Ιανουαρίου του 2009 (τα Θεοφάνια) στις 11.30π.μ. στο χώρο της πλατείας θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της  Βασιλόπιτας του Συλλόγου. Θα χορέψουν τα  χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και θα μοιραστούν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. Η εκδήλωση θα κλείσει με γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και των μελών των χορευτικών τμημάτων. Σας διευκρινίζουμε ότι σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας, η εκδήλωση της κοπής της  Βασιλόπιτας του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί σε ταβέρνα του χωριού. Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2009.

 

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει, πως προκειμένου να αναβιώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2009», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στην αναβίωση του εθίμου να επικοινωνήσουν με τον      πρόεδρο του Συλλόγου      Αργύριο Καραλιόλιο (τηλ. 2462088414) μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008.

 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008 Σήμερα από το πρωί πέφτει το πρώτο χιόνι για φέτος.. Άντε να δούμε και καμιά άσπρη μέρα...

 

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι συνεχίζει και φέτος, για δέκατη τέταρτη συνεχόμενη χρονιά,  τα  δωρεάν μαθήματα λαογραφίας,  παραδοσιακών και λαϊκών χορών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 1 Νοεμβρίου τις παρακάτω ώρες:

Ø    Το παιδικό τμήμα στις 6.00μ.μ.

Ø    Το τμήμα των γυναικών στις 7.00μ.μ.

Ø    Το εφηβικό τμήμα στις 8.00μ.μ.

και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην έναρξη της νέας περιόδου. Ακόμα ανακοινώνει ότι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 2462088436 και 2462088414. Επίσης υπενθυμίζει ότι και φέτος όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. 

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως το Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη λίμνη Πλαστήρα. Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

1. Αναχώρηση από την πλατεία του χωριού στις 8.00π.μ.

2. Επίσκεψη στη Μονή  Κορώνης

3. Περιήγηση στη λίμνη Πλαστήρα και φαγητό.

4. Επίσκεψη στην Καρδίτσα στις 5.00μ.μ.

5. Αναχώρηση για τις Αμυγδαλιές στις 7.00μ.μ

Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.                                                         

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου .

 

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008  Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008 τα χορευτικά τμήματα των εφήβων και των γυναικών του Συλλόγου μας συμμετείχαν στην  εκδήλωση που διοργάνωσαν για την επέτειο της Επανάστασης του 1878 για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την επέτειο του
Μακεδονικού Αγώνα
από κοινού η Νομαρχιακή
Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, ο Δήμος Αιανής και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο Κοζάνης.

Στην εκδήλωση αξίζει να αναφέρουμε ότι συμμετείχαν δέκα χορευτικά από όλη τη Δυτική Μακεδονία που χόρεψαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες αντιπροσωπευτικούς χορούς της Δυτικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση συμμετείχε πάρα πολύς κόσμος και μεταξύ αυτών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Σέργιος και ο Αντινομάρχης κ. Χατζηγεωργίου.

Κλείνοντας θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στα μέλη των χορευτικών μας τμημάτων και στη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα για την πάρα πολύ καλή χορευτική παρουσία τους και στους διοργανωτές ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Δείτε εδώ μερικές φωτογραφίες..... Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4, Φωτογραφία 5

 

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2008 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008 θα πραγματοποιήσει  μονοήμερη εκδρομή για το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο Κοζάνης, προκειμένου τα χορευτικά του Συλλόγου (εφήβων και γυναικών) να χορέψουν στην εκεί εκδήλωση που διοργανώνουν για την επέτειο της Επανάστασης του 1878 για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης, ο Δήμος Αιανής και ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης.

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

1. Αναχώρηση στις 9.00π.μ.  από την πλατεία.

και  5. Στις 13.00μ.μ.  περίπου επιστροφή στις Αμυγδαλιές.

Η συμμετοχή στην εκδρομή  είναι για όλους δωρεάν, με  προτεραιότητα στη συμμετοχή βέβαια για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, καθώς και για τους συνοδούς τους (μέχρι και δύο), ενώ  για τους υπόλοιπους θα τηρηθεί η χρονική σειρά της δήλωσης συμμετοχής μέχρι να συμπληρωθεί το λεωφορείο.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση (τηλ. 2462088436) μέχρι την Παρασκευή  26 Σεπτεμβρίου.

Τα χορευτικά των γυναικών και των εφήβων (μεσαίο) θα κάνουν “πρόβα”  το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.00μ.μ.

 

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008 Την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008 τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας  χόρεψαν χόρεψαν αντιπροσωπευτικούς χορούς του νομού μας στις εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Αλωνακίων "ΠΟΝΤΟΣ". Τα έντεκα μέλη του τμήματος των γυναικών και τα δεκατρία  του τμήματος των εφήβων απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από τους  θεατές της εκδήλωσης.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και δημόσια όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων μαζί και  τη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα για την υπέροχη εμφάνισή τους. Επίσης να ευχαριστήσει πολύ τον Μορφωτικό Σύλλογο Αλωνακίων "ΠΟΝΤΟΣ" για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.    Φωτογραφία 1  και Φωτογραφία 2

 

 Τρίτη, 8 Ιουλίου 2008Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:

 1. Την Κυριακή 13 Ιουλίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (στους Νέους Πόρους). Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.                                                         

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουλίου

 

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2008 Δελτίο Τύπου του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών για τη μεγάλη επιτυχία των εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Κερασιού 2008.....Διάβασε περισσότερα εδώ....

 

 Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008....Από το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

1. Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 21 Ιουνίου η 8η  στη σειρά εκδήλωση της 14ης Γιορτής Κερασιού στις Αμυγδαλιές που ήταν αφιερωμένη στο έντεχνο, ρεμπέτικο και σμυρναίικο τραγούδι με τη συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Γρεβενών. Έπαιξαν μπουζούκι ο Μάριος Αναγνώστου (1ο Γυμνάσιο) και ο Αναστάσιος Αναγνώστου (1ο Λύκειο) και κιθάρα ο καθηγητής τους Πουρνάρας Στέργιος και τραγούδησαν η Ζουπουνίδου Μαρία (1ο Γυμνάσιο), η Κυριακίδου Γλυκερία (1ο Λύκειο), ο Μαρκόπουλος Βασίλης (1ο Λύκειο) και καθηγητής τους Στέργιος Πουρνάρας. Υπεύθυνοι καθηγητές του μουσικού σχήματος ήταν η Ερμιόνη Μπούκα και ο Στέργιος Πουρνάρας.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές, στους γονείς τους, καθώς και στους δυο καθηγητές τους που με τη δραστηριότητά τους αυτή δείχνουν, αν μη τι άλλο, μια θετική πλευρά της εκπαίδευσης και του σχολείου, όταν βέβαια συμβαίνει να συνυπάρχουν πολιτιστικές ανησυχίες και ενδιαφέροντα και στους τρεις κρίκους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, δηλαδή στους μαθητές, στους γονείς τους και προ πάντων και στους εκπαιδευτικούς.   Φωτογραφία 1

Εμείς πάντως ως Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους και την προσφορά τους.

2. Την Κυριακή 22 Ιουνίου τα χορευτικά τμήματα των γυναικών και των εφήβων του Συλλόγου μας χόρεψαν αντιπροσωπευτικούς χορούς του νομού μας στη 10η Γιορτή Κερασιού στην Όσσα Θεσ/νίκης. Τα έντεκα μέλη του τμήματος των γυναικών και τα δεκαοχτώ  του τμήματος των εφήβων απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες θεατές της εκδήλωσης.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και δημόσια όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων μαζί και  τη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα για την υπέροχη εμφάνισή τους. Επίσης να ευχαριστήσει πολύ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Οσσαίων “η Αγία Κυράννα” για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.    Φωτογραφία 2    Φωτογραφία 3...      

 

Η 14η Γιορτή Κερασιού συνεχίζεται με τις παρακάτω εκδηλώσεις:

 

1) Σάββατο 28 Ιουνίου 2008 και ώρα 9.00μ.μ. Θεατρική Παράσταση με το Θεατρικό τμήμα 30 μαθητών του Λυκείου Βελβεντού. Θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο με τίτλο: «ΡΥΠΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΡΥΠΟΣ». Μια ομάδα από ζωηρά και βρώμικα σκουπίδια με τον αρχηγό τους, το Ρύπο Απορριμματορύπο, έχουν βάλει σκοπό της βρώμικης ζωής τους, να βρωμίσουν και να ρυπάνουν κάθε γωνιά της όμορφης φύσης. Είναι τα σκουπίδια που οι άνθρωποι δημιουργούν και οι ίδιοι δέχονται τις επιπτώσεις της ρύπανσής τους. «Μα πότε θα το καταλάβουν αυτό οι άνθρωποι;» αναρωτιέται ο Ήλιος ο Ζωοδότης και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να τους προειδοποιήσει. Πότε βήχοντας, πότε φορώντας μάσκα, πότε προκαλώντας καύσωνες, στέλνει διάφορα σημάδια κινδύνου στους ανθρώπους. Τα παιδιά, έχοντας πιο ευαίσθητες κεραίες, παίρνουν τα μηνύματα του Ήλιου και αναλαμβάνουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Ερευνούν, ενημερώνονται, ευαισθητοποιούνται κι αποφασίζουν να εφαρμόσουν το σχέδιο « Πράσινο Τρίγωνο».

Η συνέχεια επί της σκηνής ……. Ένα έργο με οικολογικό περιεχόμενο με την επιμέλεια των καθηγητριών κ. Βλάχου Βαΐτσας και κ. Ανδρεάδου-Φραγκούδη Βαρβάρας. (Είσοδος ελεύθερη)

2) Σάββατο 5 Ιουλίου και ώρα 9.00μ.μ. Λαϊκή βραδιά αφιερωμένη στο Βασίλη Τσιτσάνη,  με το μουσικό συγκρότημα «Η παρέα του Τσιτσάνη». Συμμετέχουν οι: Νίκος Ζυγούρας κιθάρα – τραγούδι, Νίκος Στροθόπουλος μπουζούκι – τραγούδι, Ντίνος Χριστιανόπουλος τραγούδι και Δώρα Στροθοπούλου τραγούδι. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν η κόρη και ο γιος του Βασίλη Τσιτσάνη και θα τους  απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα με το «βραβείο Αμυγδαλιάς» για την προσφορά του Βασίλη Τσιτσάνη  στον Πολιτισμό, γιατί ως γνωστό η σύζυγος του Βασίλη Τσιτσάνη, Ζωή Σαμαρά, καταγόταν από τις Αμυγδαλιές Γρεβενών.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008....Από το Σύλλογό μας εξεδόθη το παρακάτω δελτίο Τύπου........ Διάβασέ το εδώ.....     Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις της 14ης Γιορτής Κερασιού.........

 Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008.... Προσοχή! Άλλαξε το e-mail του Συλλόγου. Το νέο e-mail είναι: amigdalies@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Μαΐου με μεγάλη επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμυγδαλιών με θέμα: “Nέες προοπτικές στην καλλιέργεια της κερασιάς”.

Στην εκδήλωση την ενημέρωση έκανε ο γεωπόνος κ. Παπαϊωάννου Κώστας, ο οποίος παρουσίασε στους αρκετούς κερασοπαραγωγούς που παραβρέθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα τις νέες προοπτικές στην καλλιέργεια της κερασιάς, όπως αυτές προκύπτουν από την έρευνα και τη διεθνή εμπειρία και που ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα, ενώ προϋποθέτουν περισσότερη γνώση των τεχνικών της καλλιέργειας, την καλύτερη οργάνωση των κερασοπαραγωγών και την στήριξη της πολιτείας, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο εισηγητής.

Ήταν κατά κοινή ομολογία μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι πολύ πιθανόν να φανούνε στο άμεσο μέλλον.

Γι΄ αυτό το Δ.Σ. αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει το γεωπόνο κ. Παπαΐωάννου Κώστα που για μια ακόμη φορά συμμετέχει αφιλοκερδώς σε εκδήλωση του Συλλόγου μας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό για την άψογη συνεργασία.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2008 O ΠΥΡΣΟΣ στην Τρίτη Εθνική, μετά και το νικηφόρο με 4 - 0 αγώνα με τα Γραμμοχώρια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές, στη διοίκηση και στον προπονητή της ομάδας!!!

Τετάρτη 8 Μαΐου 2008 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι την Τετάρτη 14 Μαΐου 2008 και ώρα 8.00μ.μ. στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Κερασιού 2008, διοργανώνει ενημερωτική συζήτηση με θέμα: «Κερασιά: Νέες προοπτικές στην καλλιέργειά της»  σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυγδαλιών. Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα του Συλλόγου και την ενημέρωση θα κάνει ο γεωπόνος Παπαϊωάννου Κώστας.

Επίσης ανακοινώνει ότι τα χορευτικά θα γίνουν την Κυριακή 11 Μαΐου 2008 τις παρακάτω ώρες: 1. Το "μικρό" στις 6.00μ.μ., 2. Το "μεσαίο" στις 7.00μ.μ. και 3. των γυναικών στις 8.00μ.μ.

Τρίτη 6 Μαΐου 2008 Ανακοινώθηκε το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων της 14ης Γιορτής Κερασιού 2008. Διάβασε περισσότερα εδώ.....

 Δευτέρα 5 Μαΐου 2008 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

1. Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού, με εξαιρετικά ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος στο πανηγύρι συμμετείχε, λόγω και των καλών καιρικών συνθηκών πάρα πολύς  κόσμος και όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την οργάνωση. Δείτε τις φωτογραφίες.........

Οι γυναίκες του λαογραφικού- χορευτικού τμήματος του Συλλόγου, μαζί με άλλες γυναίκες του χωριού τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδι. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε για μια ακόμη φορά  o Κώστας Χάτσιος. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.

2. Τεράστια επιτυχία σημείωσε η μεγάλη εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών με τη  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και το Δήμο Γρεβενών,  την Κυριακή του Θωμά 4 Μαΐου για τα «Πασχαλόγιορτα» και τον «αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς».

            Ο πολύ ευνοϊκός καιρός και η πολύ καλή οργάνωση βοήθησαν ώστε η εκδήλωση να έχει, κατά κοινή ομολογία, πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση άρχισε με γεύμα προς τιμήν των μελών των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων σε ταβέρνα στις Αμυγδαλιές και συνεχίστηκε στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση μίλησε για το έθιμο του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» ο δάσκαλος και λαογράφος Κώστας Χρυσάκης.

            Στη συνέχεια χόρεψαν οι περίπου 100 περίπου χορεύτριες και χορευτές από τους Συλλόγους Οσσαίων Λαγκαδά Θεσ/νίκης «η Αγία Κυράννα», Αγιάς Λάρισσας «Μιλτιάδης Δάλλας» και τα δυο χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Κατόπιν έγινε η παρουσίαση του «αποχαιρετισμού των Πασχαλόγιορτων» και το «δίπλωμα του χορού» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό όλων των παρευρισκομένων. Οι χορεύτριες και οι χορευτές μάγεψαν με το χορό τους τις δεκάδες των παρευρισκομένων οι οποίοι τους καταχειροκρότησαν. 

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αντινομάρχης κ. Χατζηγεωργίου, οι αντιδήμαρχοι κ. Μπασνάς και κ. Φαρμάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος και ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας,    ενώ γραπτό μήνυμα απέστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Φώλιας που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και την παρακολούθησαν πάρα πολλοί φίλοι του χορού οι οποίοι καταχειροκρότησαν όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.

            Τέλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων,  τους εκπροσώπους των Συλλόγων, τις χορεύτριες και τους χορευτές, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και το συγκρότημα του Κώστα Τσιοτίκα που για μια ακόμη φορά συμμετείχε αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις μας.Δείτε τις φωτογραφίες........

 Τετάρτη 30 Απριλίου 2008 Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με Υγεία σε όλους τους Αμυγδαλιώτες, Γρεβενιώτες και φίλους του Συλλόγου μας!!!

Τρίτη 22 Απριλίου 2008 O χωριανός μας ο κ. Μάνθος Τάρρης εύχεται σε όλους τους χωριανούς, φίλους και συγγενείς Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά. Ανταποδίδουμε τις ευχές. Καλή Ανάσταση και Χρόνια Πολλά σε όλους τους Αμυγδαλιώτες...

Τρίτη 22 Απριλίου 2008Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1.  Την Παρασκευή 2 Μαΐου το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Ø     Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.

Ø     Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους.

Ø     Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια.

Ø     Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.      

2. Την Κυριακή 4 Μαΐου  στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος  του χορού».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι:

α. Ώρα 14.00. Γεύμα προς τιμή των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων σε ταβέρνα του χωριού

β. Ώρα 15.00 Στην πλατεία του χωριού, χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία  για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς» από τον Κων/νο Χρυσάκη δάσκαλο και λαογράφο.

γ. Ώρα 15.15 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου  Οσσαίων Λαγκαδά Θεσ/νίκης «η Αγία Κυράννα».

δ. Ώρα 15.45 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγιάς Λάρισας  «Μιλτιάδης Δάλλας».

ε. Ώρα 16.15 Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

ζ. Ώρα 17.00 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος  του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.

η. Γλέντι και χορός για όλους, στην  πλατεία του χωριού, με τη δημοτική ορχήστρα του Κώστα Τσιοτίκα.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2008  Επιτέλους και μετά από δύο μήνες απουσίας, με ευθύνη του Επιμελητηρίου Γρεβενών που φιλοξενούσε την ιστοσελίδα μας, είμαστε πάλι κοντά σας. Ελπίζουμε ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν προβλήματα και ότι η επικοινωνία μας θα είναι συνεχής!!!  Σε όλη αυτή μας την προσπάθεια πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Δημήτρη Ζήκου και του Γιώργου Δόγκα, τους ευχαριστούμε πολύ!!!

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 Την Τρίτη 25 Μαρτίου και ώρα 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο Γρεβενών θα διεξαχθεί ο τελικός της ΕΠΣ Γρεβενών μεταξύ Πυρσού - Αμυγδαλιών. Όλοι στο γήπεδο με την Αμυγδαλιά για να πάρει το πρώτο της κύπελλο .......

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2008 Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα:

1. Στο παιδικό πάρτι που διοργανώθηκε το Σάββατο 1 Μαρτίου, η αίθουσα του Συλλόγου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα πολλά παιδιά που συγκεντρώθηκαν, ενώ το κέφι ήταν πραγματικά ατελείωτο.

2. Την Κυριακή 9 Μαρτίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού». Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ επιτυχημένη. Δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου.........Διάβασε περισσότερα εδώ....

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Στους 20 καλύτερους δικτυακούς τόπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας, η ιστοσελίδα του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών…

  Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη Βράβευση Σχολικών Δικτυακών Τόπων  2008 που διεξάγεται στα πλαίσια του 8ου  Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Ψηφιακό υλικό για την υποστήριξη του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών» και μετά από 3.352 δικτυακούς τόπους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ελέγχθηκαν συνολικά, η ιστοσελίδα του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών: http://dim-amygd.gre.sch.gr , πέρασε στην 3η φάση και στους 20 καλύτερους δικτυακούς  τόπους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Στην 3η  φάση αυτοί οι 20 καλύτεροι βαθμολογικά δικτυακοί τόποι θα αξιολογηθούν από 5 διαφορετικούς αξιολογητές. Η φάση αυτή θα ξεκινήσει από τις 10 Μαρτίου 2008. Θα βραβευτούν οι 6 καλύτεροι δικτυακοί τόποι από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Μεγάλο το μέγεθος της επιτυχίας του σχολείου μας και το μέγεθος αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για 2/θέσιο σχολείο και με ταχύτητα internet μόλις 64 kbit/sec!!! Για περισσότερες πληροφορίες στο: http://naousa08.ekped.gr/?p=45

 

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

Λόγω τεχνικών προβλημάτων που έχει ο κόμβος του Επιμελητηρίου Γρεβενών εδώ και τρεις βδομάδες, γι΄ αυτό και δεν εμφανίζεται η ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών www.e- amigdalies.gr.&nbsp

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2008

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως για τις Απόκριες 2008 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Χορό μεταμφιεσμένων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου το Σάββατο 1 Μαρτίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, με μουσική, χορό, «μπουφέ» και πολλές εκπλήξεις. (Είσοδος δωρεάν).

     2) Την Κυριακή 9 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού».  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με το δημοτικό μουσικό συγκρότημα του Κωστάκη Τσιοτίκα, ενώ  μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν μεζέδες και κρασί δωρεάν.

3) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού, με δώρο για το νικητή μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Επίσης ανακοινώνει ότι τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους την Κυριακή 2 Μαρτίου 2008 τις παρακάτω ώρες:

Ø    Το παιδικό τμήμα στις 5.00μ.μ.

Ø    Το εφηβικό τμήμα στις 6.00μ.μ.

Ø    Το τμήμα των γυναικών στις 7.00μ.μ.

και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην έναρξη της νέας περιόδου. Επίσης υπενθυμίζει ότι και φέτος όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008 Συγχαρητήρια στον Πυρσό μας για τη μεγάλη νίκη του στα Τρίκαλα!!!

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008Τους χαιρετισμούς του σε όλους τους Αμυγδαλιώτες στέλνει από τις ΗΠΑ ο κ. Τάρης Μάνθος. Τον ευχαριστούμε πολύ και ανταποδίνουμε!!!

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2008  Ανακοίνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα:

1. Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες, την Πρωτοχρονιά έγινε η αναβίωση των «ρουγκουτσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά».

2. Τα Θεοφάνια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Η εκδήλωση φέτος ήταν η δέκατη τρίτη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου και πραγματοποιήθηκε παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο, ενώ η παρουσία του κόσμου για ακόμα μια φορά ήταν μεγάλη. Χόρεψαν  τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Γρεβενών κ.  Δημοσθένης Κουπτσίδηςς, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.  Γιώργος Νούτσος, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Φαρμάκης,  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Ολυμπία Παλάσκα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Ευθύμιος Μπουρέλλας, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Φώλιας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε, έστειλε με φαξ τις ευχές του σε όλους τους κατοίκους. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα, τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί το κέρδισε ο μικρός Παναγιώτης Χ. Καραλιόλιος και μαζί κέρδισε και ένα γυναικείο ρολόι προσφορά του Συλλόγου. Φωτογραφίες...

Αρχική

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006