2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2006.          Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των “ρουγκατσαριών” στις Αμυγδαλιές. Θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3 μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.

Στις 6 Ιανουαρίου του 2007 (τα Θεοφάνια) στις 11.30π.μ. στο χώρο της πλατείας θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο για την εκπομπή της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ». Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει:

1. Έκθεση εξήντα περίπου παραδοσιακών προϊόντων, φαγητών και γλυκών.

2. Θα γίνει επίδειξη:

α. παραδοσιακής επεξεργασίας του μαλλιού με «ρόκα», «ανέμη» και «τσιοκρίκι»,

β.   ραψίματος παραδοσιακών στολών,

γ.   παρασκευής χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών φαγητών,

δ. παραδοσιακών γεωργικών εργαλείων και άλλων παλιών αντικειμένων καθημερινής χρήσης.

3.  Παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια με το συγκρότημα του Κων/νου Τσιοτίκα. Θα χορέψουν τα δύο χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και το χορευτικό του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης, επίσης θα παρουσιαστούν και παραδοσιακά παιχνίδια.

4. Θα γίνει αναβίωση της «γουρνοχαράς» και των «ρουνγκουτσαριών».

5. Γλέντι και χορός για όλους τους παρευρισκόμενους, γευσηγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων και άφθονο κρασί και τσίπουρο.

Η εκδήλωση θα κλείσει με γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και των μελών των χορευτικών τμημάτων.

             Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους τους Γρεβενιώτες Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2007. 

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι:

1.      Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών

2.      Ο Δήμος Γρεβενών

3.      Η «ΕΓΝΑΤΙΑ» Α.Τ.Ε.Β.Ε. (Παύλου Μελά 57 ΓΡΕΒΕΝΑ)

4.      Η Τεχνική Εταιρία «Αφοί Τσουκαλά»    (ΓΡΕΒΕΝΑ)  

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2006. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως για το επόμενο διάστημα διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των “ρουγκατσαριών” στις Αμυγδαλιές. Θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3 μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία.  Στις 6 Ιανουαρίου του 2007 (τα Θεοφάνια) στις 11.30π.μ. στο χώρο της πλατείας θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδήλωση σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο για την εκπομπή της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ». Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σ’ όλους τους Γρεβενιώτες Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2007.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006. Τη δραστηριότητα με τίτλο: "ΑΜΠΕΛΟΣ. ΠΟΛΥΤΙΜΟΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΑΓΑΘΟΝ", που πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2005-2006 το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών, παρουσίασε ο Συντονιστής του Προγράμματος Αργύριος Καραλιόλιος στο 2ο Συνέδριο ΣΠΠΕ που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2007, με παλιές φωτογραφίες από τη συλλογή του Συλλόγου. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να το προμηθευτούν από τα καταστήματα του χωριού στην τιμή των τριών (3) ευρώ. Οι φωτογραφίες του ημερολογίου είναι οι παρακάτω:

Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2006. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων,  τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στις Αμυγδαλιές την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα γίνουν τελικά το Σάββατο  6 Ιανουαρίου (Θεοφάνια).

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2006. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι, την  Κυριακή 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11π.μ. θα γίνουν τα γυρίσματα της εκπομπής της ΕΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ» στις Αμυγδαλιές.  Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης καλούνται όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν ή να συμμετέχουν στην εκδήλωση, να έρθουν το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου και ώρα 7.30μ.μ. στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου.

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006 Από το συχωριανό μας γιατρό κ. Παπατζήκα Αθανάσιο πήραμε ένα ποίημα που έγραψε για το χωριό μας και μερικές παλιές φωτογραφίες. Τον ευχαριστούμε πολύ!

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2006    Ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή του νομού μας κ. Χρήστο Φώλια, για την οικονομική ενίσχυση των 3000 ευρώ που πρόσφερε για μια ακόμη φορά στο Σύλλογό μας.  Θέλουμε να τονίσουμε ότι τα χρήματα αυτά  αποτελούν μια σημαντική βοήθεια στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του τόπου μας.   Κύριε Υφυπουργέ σας ευχαριστούμε πολύ.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στο νεοεκλεγέντα Νομάρχη Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο,  σε όλους τους Νομαρχιακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, στον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καραλιόλιο και σε όλους του Τοπικούς Συμβούλους του Δημοτικού Διαμερίσματος Αμυγδαλιών, και εύχεται σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα. Επίσης δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, συνεργάτης και συμπαραστάτης, στις προσπάθειές τους για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι:

1. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 4 Νοεμβρίου τις παρακάτω ώρες:

Ø Το «μικρό» στις 5.00μ.μ.

Ø Το «μεσαίο» στις 6.00μ.μ.

Ø Των γυναικών στις 7.00μ.μ.

2. Το εργαστήρι πληροφορικής και η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσουν την ίδια μέρα από τις 5.00μ.μ. μέχρι στις 7.00μ.μ.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2006 Αναλυτικά αποτελέσματα Νομαρχιακών και Δημοτικών εκλογών στις Αμυγδαλιές

 12η Γιορτή Κερασιού 2006 Δελτίο Τύπου για τη 12η Γιορτή Κερασιού

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2006

Δελτίο Τύπου για τη 12η Γιορτή Κερασιού

Κυριακή 7 Μαΐου 2006

Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού  Συλλόγου Αμυγδαλιών για τα "Πασχαλόγιορτα" και το Πανηγύρι.

Κυριακή 26 Μαρτίου 2006

Ευχαριστήρια επιστολή σε κ. Φώλια

Τρίτη 7 Μαρτίου 2006

Απόκριες 2006

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2005

Νέα του Συλλόγου

 

Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών

Δημιουργήσαμε αυτή την ιστοσελίδα στα πλαίσια του προγράμματος : "Η πληροφορική ως μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής στοιχείων της παράδοσης και του πολιτισμού", που υλοποίησε ο Σύλλογός μας από 1 Ιουλίου 2002 μέχρι 30 Ιουλίου 2003. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Γ.Γ.Ν.Γ μέσω του Προγράμματος ΝΕΟΛΑΙΑ-Δράση 3.1-Πρωτοβουλίες Νέων". 

Απ' αυτή την πρωτοβουλία προσδοκούμε:

1. Να καταγράψουμε και να διαδώσουμε σ’ όλο τον κόσμο διάφορα στοιχεία που έχουν σχέση με την παράδοση, την ιστορία, τα ήθη και έθιμα, καθώς και διάφορες πληροφορίες για το χωριό μας τις Αμυγδαλιές Γρεβενών.

2. Να επικοινωνήσουμε μ’ όλους τους Αμυγδαλιώτες σ’ όλον τον κόσμο, ενημερώνοντάς τους για τα νέα  του χωριού μας.

3. Να προσπαθήσουμε να δυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους απόδημους Αμυγδαλιώτες.

4. Να επικοινωνήσουμε με άλλους Πολιτιστικούς φορείς, να ανταλλάξουμε πληροφορίες, να δημιουργήσουμε επαφές και δεσμούς μαζί τους.

5. Απ’ ότι θα διαπιστώσατε η ιστοσελίδα είναι διαφορετική. Διορθώσαμε τα λάθη και κάποιες παραλείψεις, τη συμπληρώσαμε με νέα κείμενα και φωτογραφίες, αλλάξαμε την εμφάνισή της και προσθέσαμε μια νέα σελίδα την οποία θα ανανεώνουμε τακτικά (τουλάχιστον κάθε μήνα). Σ’ αυτή τη σελίδα θα γράφουμε όλα τα νέα του Συλλόγου, του χωριού και των Αμυγδαλιωτών της διασποράς. Στόχος μας είναι μέσα απ’ αυτή τη σελίδα να δυναμώσουμε την επικοινωνία και το δέσιμο με το Σύλλογο και το χωριό μας, όλων των Αμυγδαλιωτών,  απ’ όλον τον κόσμο. Σ’ αυτό βέβαια θα μας βοηθήσει πολύ η δικιά σας βοήθεια, με την αποστολή δικών σας νέων, πληροφοριών,  μηνυμάτων κ.λ.π. Περιμένουμε λοιπόν μηνύματά σας με νέα σας και τη γνώμη σας για την προσπάθειά μας.                                               

Επίσης για  όσους θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά το Σύλλογό μας, ο  αριθμός του    λογαριασμού μας στην Εθνική Τράπεζα είναι: 890.00.2101045758 και για τους  Αμυγδαλιώτες του εξωτερικού το BIC/Swift codes: CRBAGR AAAXXX                                         

Σας ευχαριστούμε πολύ.

 

Για να γίνει αυτή η ιστοσελίδα, εργάστηκαν ή βοήθησαν οι:



A.Τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών:

1.    Αργύριος Καραλιόλιος        Πρόεδρος

2.    Γεώργιος Δόγκας                 Αντιπρόεδρος

3.    Ελένη Κ. Παπαζήση             Γραμματέας

4.    Χρήστος Τσούπας               Ταμίας

5.    Δημήτριος Χ. Λιάκας            Μέλος

6.    Παναγιώτα Παπαζήση       Μέλος

7.    Εμμανουήλ Λιάκας            Μέλος

 

8.    Βασίλειος Νέστορας               Αναπληρωματικό Μέλος

9.    Μαρία Βολικάκη                      Αναπληρωματικό Μέλος

10.                        Ζήσω Τσιόλια                Αναπληρωματικό Μέλος

11.                       Κων/νος Σίνης                Αναπληρωματικό Μέλος

12.                       Χρήστος Δροβατζήκας  Αναπληρωματικό Μέλος

 

Επίσης τα μέλη της ομάδας των νέων του Συλλόγου:

Ζεμπίλης Ανδρέας

Ζεμπίλης Νικόλαος

Δροβατζήκας Ευάγγελος

Δήλμας Κων. Γεώργιος

Ρότσικας Ι. Ανδρέας

Κιούρκας Ε. Γεώργιος

Καραλιόλιος Φ. Ηλίας

Στεριόπουλος Αθανάσιος

Κιούρκας Παναγιώτης

Καραλιόλιος Ν. Γεώργιος

Καραλιόλιος Δ .Γεώργιος

 Ζεμπίλη Ανθή

 Βάια Ανδρομάχη

Καραπούλιος Πούλιος

ΚαραπούλιοςΔημήτριος

Δροβατζήκας Χρήστος

και ο Σαράντης Γ. Λιάκας

Μεγάλη και καθοριστική ήταν η βοήθεια του Εκπαιδευτή  πληροφορικής και υπεύθυνου κέντρου των interactive learning Γρεβενών κ. Δόγκα Γιώργου, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως όλα τα κείμενα είναι παρμένα από το βιβλίο που έγραψε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αργύριος Καραλιόλιος και οι φωτογραφίες από το αρχείο του Συλλόγου.

Αρχική

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006