15η Γιορτή Κερασιού 2009 ................. Η πιο γλυκιά Γιορτή

                     2 Μαΐου (Πρωί και απόγευμα), 30 Μαΐου, 10, 13, 14, 19, 20, 21, 22, 23, 24 Ιουνίου 2009

Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2009 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 1. Την Πρωτοχρονιά θα γίνει η αναβίωση του εθίμου των “ρουγκουτσαριών” στις Αμυγδαλιές. Θα επισκεφθεί όλα τα σπίτια του χωριού και περίπου στις 3 μ.μ. το έθιμο θα κορυφωθεί με χορό στην πλατεία. (Φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν για τις δώδεκα  φορητές εικόνες του τέμπλου του Αγίου Αθανασίου.)  2. Στις 6 Ιανουαρίου του 2010 (τα Θεοφάνια) στις 11.30π.μ. στην Ταβέρνα «Η ΩΡΑΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΑ»  θα γίνει η καθιερωμένη κοπή της  Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου και θα μοιραστούν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. Η εκδήλωση θα κλείσει με γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων. Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται Χρόνια Πολλά, καλές γιορτές, ειρηνικό, ευτυχισμένο και δημιουργικό το 2010.

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 Ο Κων/νος Σίνης μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας  πρόσφερε, επειδή θα απουσιάζει, στα "ρουγκουτσάρια 2010" διακόσια (200) ευρώ για τη δημιουργία των "αποστολικών" (φορητές εικόνες του τέμπλου) του Αγίου Αθανασίου. Τον ευχαριστούμε πολύ και ελπίζουμε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν κι άλλοι!

Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2009 Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2010 του Συλλόγου μας με παλιές φωτογραφίες από τα αρχεία των Κων/νου Γκίλια, Νίκου Τούλια και Κων/νου Παπαλιούρα. Τους ευχαριστούμε πολύ. Το ημερολόγιο θα μοιραστεί δωρεάν την πρωτοχρονιά από τα ρουγκουτσάρια.

Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009 Τα καταφέραμε και φέτος να στολίσουμε εορταστικά το χωριό μας, παρά την αδιαφορία του Δήμου και την άρνηση της ΔΕΗ που για μια ακόμη φορά χωρίς καμία εξήγηση μας απαγορεύει να τοποθετούμε φωτιστικά σώματα στις κολόνες της. Γι' αυτό και στολίσαμε μόνο στην πλατεία και την είσοδο του χωριού που οι κολόνες είναι του Δήμου. Συγχαρητήρια   στο Βασίλη Νέστορα και Χρήστο Τσούπα που επιμελήθηκαν του στολισμού και.... καλά Χριστούγεννα.....

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009 Καλό Μήνα  Κυκλοφόρησε το διπλό CD από τη 15η γιορτή Κερασιού 2009 που έγινε από ζωντανή ηχογράφηση. Διατίθεται από το κατάστημα των αδερφών Ζιώγα στα Γρεβενά. Προσεχώς θα κυκλοφορήσει και  DVD.

Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009 Πήρα το παρακάτω e-mail και το δημοσιεύω: "Σας αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για το έργο που προσφέρετε στον τόπο σας. Βρέθηκα τυχαία στη σελίδα σας και έμεινα άφωνη. Έχετε κάνει πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά και ασχοληθήκατε αναλυτικά με όλες τις ενότητες που συνθέτουν τη ζωή ενός τόπου. Έτσι βοηθάτε πραγματικά την Ιστορία και ενισχύετε το πέρασμα στο μέλλον θέτοντας γερά θεμέλια.
Σας συγχαίρω πραγματικά.
 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ (Καταγόμενη εξ' Αθαμανίου ’ρτας)
ΜΑΙΚΗΝΑ 59
ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΑΘΗΝΑ
τ.κ. 15772"

Ευχαριστώ πολύ την κ. Στασινού για τα καλά της λόγια. Μου δίνει δύναμη να συνεχίσω....

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει, πως προκειμένου να διοργανώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2010», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν  στην αναβίωση του εθίμου (μικροί και μεγάλοι), να επικοινωνήσουν με τον      πρόεδρο του Συλλόγου      Αργύριο Καραλιόλιο (τηλ. 2462088414) μέχρι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009. Φέτος τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα δοθούν για τις δώδεκα  φορητές εικόνες του τέμπλου του Αγίου Αθανασίου.

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2009 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως  διοργανώνει τριήμερη εκδρομή  από 27/12/2009 ως 29/12/2009 για τη Βρνιάτσκα Μπάνια  της Σερβίας , προκειμένου να συμμετέχει με τα χορευτικά του στο 3ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων  καθώς και των συνοδών είναι 110 ευρώ (65€+45€ για το λεωφορείο) και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο, δύο διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία ZVEZDA-FONTANA (με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό). 

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

1η μέρα: Κυριακή 27/12/2009. Αναχώρηση στις 6.00π.μ. και άφιξη περίπου στις 2.00μ.μ. Στις 6.00 παρέλαση των χορευτικών προς το χώρο της εκδήλωσης. Στις 7.00μ.μ. έναρξη από τον υπουργό πολιτισμού. Συμμετοχή χορευτικού 15 λεπτά. Βραδινό πριν ή μετά τη συμμετοχή.

2η μέρα: Δευτέρα 28/12/2009. Πρωινό, αναχώρηση για το Βελιγράδι, ξενάγηση στο κάστρο Καλεμέγκνταν, στο μεγαλύτερο ορθόδοξο ναό του Αγίου Σάββα, στο παλάτι της Ελληνίδας τέως βασίλισσας Κατερίνας και στην αγορά του Κνεζ Μιχαήλοβα. Επιστροφή στη Βρνιάτσκα Μπάνια, φαγητό και συμμετοχή στο φεστιβάλ. Κλείσιμο με αναμνηστικές πλακέτες, δώρα και πάρτυ. Έξοδος στην πόλη.

3η μέρα: Τρίτη 29/12/2009. Πρωινό, συμμετοχή του χορευτικού, αναχώρηση για την Ελλάδα μέσω της πόλης Νις, Σκόπια. Επιστροφή τις βραδινές ώρες.                                                 

Η αναχώρηση θα γίνει την Κυριακή 27/12/2009 και ώρα 6.00π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου. Στην εκδρομή μπορούν να εγγραφούν και άλλοι κάτοικοι, θα συμμετέχουν όμως μόνον εάν θα υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο. Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα υπάρχει προτεραιότητα στα μέλη των χορευτικών και τους συνοδούς τους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων. Στην εκδρομή απαραίτητο είναι και το διαβατήριο.

 Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2009 Τα εγκαίνια μιας νέας επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο χωριό μας. Ο Γεώργιος Καραλιόλιος του Δημήτριου εγκαινίασε το νέο υπερσύγχρονο αρτοποιείο του, με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Στον ιδιοκτήτη ευχόμαστε ολόψυχα καλορίζικος και καλές δουλειές!

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009 Το χωριό μας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γιώργος Νούτσος το Σάββατο 24-10-2009, συνεχίζοντας τον κύκλο επισκέψεων εργασίας και επαφών με τους δημότες. Ήταν η πρώτη φορά που Δήμαρχος επισκέπτεται το χωριό μας σε μη προεκλογική περίοδο και δικαιολογημένα η συζήτηση ήταν μεγαλύτερη των δύο ωρών. Εκεί  παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα έργα που έχουν γίνει στις Αμυγδαλιές, έγινε αναφορά στα προγραμματισμένα και συζητήθηκαν τα ζητήματα της καθημερινότητας των δημοτών. Τα θέματα της ύδρευσης, των αγροτικών δρόμων, του πνευματικού κέντρου, της αστικής συγκοινωνίας, των αναπλάσεων χώρων, της καθαριότητας, του δωρεάν ασύρματου και ευρυζωνικού internet κυριάρχησαν. Τον κ. Νούτσο συνόδευαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου κ. Γιάννης Χάτσιος και οι αντιδήμαρχοι Οδυσσέας Βλάχος, Σπύρος Μπασνάς και Κώστας Σιούμπουρας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρηγόρης Φαρμάκης και Δημήτρης Ψευτογκάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καραλιόλιος Παναγιώτης και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΓ Σπάτας Βασίλης.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 Ο εγκέλαδος δεν μας ξεχνάει.... Ιδιαίτερα αισθητή, λόγω του χαμηλού εστιακού βάθους, έγινε το απόγευμα η δόνηση των 3,4 R, τόσο στην περιοχή των Βεντζίων όσο και στο γνωστό ρήγμα του σεισμού του Μαϊου του 1995. Το επίκεντρο του σεισμού, που σημειώθηκε στις 5:45 το απόγευμα της Πέμπτης 22 Οκτωβρίου 2009, ήταν ανάμεσα στο Δαφνερό Κοζάνης και στον Έξαρχο Γρεβενών. Η σεισμική δόνηση, που χαρακτηρίζεται επιφανειακή, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μόλις 2 χιλιόμετρα, μπορεί να μην  προκάλεσε ζημιές ξύπνησε όμως μνήμες από τον καταστροφικό σεισμό των 6,6 R της 13ης Μαΐου 1995. Πηγή: www. grevenanews.gr

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:  Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή στο Μέτσοβο και τα Γιάννενα. Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.00 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου.

Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2009 Πραγματοποιήθηκε στις Αμυγδαλιές Γρεβενών την Κυριακή 18 Οκτωβρίου η 8η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Στον απολογισμό πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ. ο πρόεδρος του Συλλόγου μεταξύ των άλλων τόνισε: Στα δυο χρόνια που πέρασαν από την προηγούμενη ΕΑΣ, πραγματοποιήθηκαν όλες οι καθιερωμένες εκδηλώσεις του Συλλόγου με εξαιρετική ομολογουμένως επιτυχία. Μπορούμε δε να ισχυριστούμε με βεβαιότητα ότι τα μεγαλύτερα επιτεύγματα αυτής της περιόδου ήταν: 1. Η έκδοση και η παρουσίαση του βιβλίου «Αμυγδαλιές Γρεβενών – Πικριβενίτσα» που έγινε με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.  2. Η διενέργεια της 14ης και 15ης Γιορτή Κερασιού που περιλάμβανε 11 και 12 ημέρες εκδηλώσεων αντίστοιχα, τις περισσότερες από κάθε άλλη φορά, εκδηλώσεις που χρηματοδοτήθηκαν και τις δυο χρονιές από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με 10000€ (5000 + 5000) και το Δήμο Γρεβενών με 8500€ περίπου (4300 + 4200). 3. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που και αυτά τα δυο χρόνια τα μέλη τους ξεπερνούν τα 60 και έδωσαν πλήθος παραστάσεων (20 το μικρό, 22 το μεσαίο και 18 οι γυναίκες). Διάβασε περισσότερα εδώ...... 

Από τις εκλογές που ακολούθησαν, εκλέχτηκε το νέο Δ.Σ του Συλλόγου και η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου.

 

Το Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009, ως εξής:

 

Α/Α

       ΑΞΙΩΜΑ  Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αργύριος Γ. Καραλιόλιος

2

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Εμμανουήλ Λιάκας

3

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ελένη Κ. Παπαζήση

4

ΤΑΜΙΑΣ

Χρήστος Θ. Τσούπας

5

ΜΕΛΟΣ

Δημήτριος Λιάκας

6

ΜΕΛΟΣ

Παναγιώτα Κ. Παπαζήση

7

ΜΕΛΟΣ

Κων/νος Σίνης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1

ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ

Νέστορας Βασίλειος

2

ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ

Κουταλής Αθανάσιος

3

ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ

Ρότσικας Ν. Θωμάς

4

ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ

Λιάκας Α. Βασίλειος

5

ΑΝΑΠΛ. ΜΕΛΟΣ

Κων/νος Β. Κιούρκας

 

Στην Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου εκλέχτηκαν οι:

1.      Καραλιόλιος Παναγιώτης

2.      Κουταλής Σ. Κων/νος

3.      Ντάλλας Στέφανος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα μέλη του Συλλόγου για τη μαζική και δυναμική τους παρουσία, εγκρίνουν έτσι όλες μας τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις, ενώ μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση τις προσπάθειες για τη συνέχιση και βελτίωση της λειτουργίας και δράσης του Συλλόγου.

 

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 Οικογενειακές φωτογραφίες  από το αρχείο του μας έστειλε για να τις δημοσιεύσουμε ο Κώστα Παπαλιούρα. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ! Μπορείτε να τις δείτε εδώ...

 

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 Πρόγραμμα γιορτής 28ης Οκτωβρίου 2009 του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιών...

 

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.00μ.μ. στην ταβέρνα του Στέφανου Παπαλιούρα. Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου να το δηλώσουν στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Κ. Παπαζήση μέχρι την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου και ώρα 7.00μ.μ.

 

Τρίτη,  6 Οκτωβρίου 2009   ΠΡΟΣ: Το Βουλευτή Γρεβενών κ. Θανάση Χαντάβα   

κ. Βουλευτή

            Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μ’ αυτή του την επιστολή θέλει να σας εκφράσει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια  για την εκλογή σας  στο αξίωμα του Βουλευτή του νομού Γρεβενών και σας εύχεται ειλικρινά καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα.  Εμείς θέλουμε να ξέρετε και να είστε βέβαιος ότι θα είμαστε δίπλα σας, συνεργάτες και συμπαραστάτες, στις προσπάθειές σας για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009 Τα αναλυτικά αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στα δύο (54ο και 55ο) εκλογικά τμήματα των Αμυγδαλιών.

54ο (Α-Λ) Γραμμένοι 482,  Ψηφίσαντες 342, ’κυρα/Λευκά 8, Έγκυρα 334,     Νέα Δημοκρατία 123,   ΠΑΣΟΚ 145,   ΚΚΕ 44,  ΣΥΡΙΖΑ 3,   ΛΑΟΣ 17,     Δημοκρατική Αναγέννηση 1,      Οικολόγοι Πράσινοι 1

55ο (Λ-Ω) Γραμμένοι 550,  Ψηφίσαντες 375, ’κυρα/Λευκά 4, Έγκυρα 371,     Νέα Δημοκρατία 184,   ΠΑΣΟΚ 123,   ΚΚΕ 17,  ΣΥΡΙΖΑ 7,   ΛΑΟΣ 26, Ένωση Κεντρώων 1,  Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή  2,     Μ-Λ ΚΚΕ 1,    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,   ΕΕΚ 1,  Οικολόγοι Πράσινοι 8

ΣΥΝΟΛΟ Γραμμένοι 1032,  Ψηφίσαντες 717, ’κυρα/Λευκά 12, Έγκυρα 705,     Νέα Δημοκρατία 307,   ΠΑΣΟΚ 268,   ΚΚΕ 61,  ΣΥΡΙΖΑ 10,   ΛΑΟΣ 43, Ένωση Κεντρώων 1,  Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή  2,     Μ-Λ ΚΚΕ 1,    ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,   ΕΕΚ 1,   Δημοκρατική Αναγέννηση 1,  Οικολόγοι Πράσινοι 9

 

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών προσκαλεί όλα τα μέλη του Συλλόγου, στην 8η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συλλόγου που θα γίνει την  Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.00μ.μ. στην αίθουσα του Συλλόγου.

 Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι

1. Απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου για τα πεπραγμένα και πρόγραμμα δράσης για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου και έκθεση της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3. Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

            Στη συνέλευση δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου που είναι ταμειακά εντάξει.

Όσοι και όσες επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου, πρέπει να το δηλώσουν στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Κ. Παπαζήση μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.00μ.μ.

Νέα μέλη στο Σύλλογο μπορούν να γίνουν όσοι το επιθυμούν μέχρι και την έναρξη της Συνέλευσης.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει απαρτία, η Εκλογοαπολογιστική  Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο  την  Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 7.00μ.μ.

 

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 Τοποθετήθηκε σήμερα το τέμπλο στον ’γιο Αθανάσιο που είναι δωρεά του Πολιτιστικού Συλλόγου. Το τέμπλο κατασκεύασε και τοποθέτησε ο Παύλος Κουτσομάνης από την Κρανιά Γρεβενών. Εδώ μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία... Ακόμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος αποφάσισε και θα κατασκευάσει το επόμενο διάστημα δυο κιόσκια και δυο κούνιες στις περιοχές Παναγιά και ’γιο Χριστόφορο, καθώς επίσης  και να επισκευάσει όλα τα όργανα της παιδικής χαράς...

 

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009 Σήμερα για πρώτη φορά δημοσιεύουμε φωτογραφίες από το εξωκλήσι του ’γιου Κωνσταντίνου που φτιάχτηκε πριν δυο χρόνια περίπου από δωρεά συνχωριανούμας και εθελοντική εργασία πολλών Κων/νων και άλλων κατοίκων του χωριού μας. Φέτος για πρώτη φορά στις 21 Μαΐου πραγματοποιήθηκε και θεία λειτουργία με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Εδώ μπορείτε να δείτε μια φωτογραφία....

 

 Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009  Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπόνηση της ομάδας μας στο νέο γήπεδο που επιτέλους,  παρά της ελλείψεις, είναι έτοιμο για το πρωτάθλημα 2009-2010. Προσεχώς θα αναρτήσουμε και φωτογραφίες....

 

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009  Ενημερώνουμε όλους τους Αμυγδαλιώτες που ζουν στις ΗΠΑ, ότι μετά από επιθυμία του Χρήστου Πατσιαρίκα και παρέμβαση του  Πολιτιστικού Συλλόγου μας, ο Νομάρχης μας κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης θα στείλει στο Χρήστο Πατσιαρίκα είκοσι βιβλία του Αργύρη Καραλιόλιου με τίτλο: "Αμυγδαλιές Γρεβενών - Πικριβενίτσα". Όσοι, λοιπόν, Αμυγδαλιώτες από τις ΗΠΑ ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτό το βιβλίο θα πρέπει σε λίγες μέρες να επικοινωνήσουν με το Χρήστο Πατσιαρίκα. Εμείς νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε το Χρήστο Πατσιαρίκα για το ενδιαφέρον και για μια ακόμη φορά το Νομάρχη μας για την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός μας....

 

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:   Το Σάββατο 4 Ιουλίου διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (στους Νέους Πόρους). Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.                                                         

Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί η χρονική σειρά της εγγραφής).

 

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009                                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τεράστια επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες,  πραγματοποιήθηκαν και οι άλλες έξι εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Κερασιού στις Αμυγδαλιές, στις 19-20-21-22-23 και 24 Ιουνίου που και φέτος συνδιοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών .

Αναλυτικότερα για τις εκδηλώσεις πρέπει να αναφέρουμε: 

1) Η εκδήλωση της Βραδιάς Φλογέρας και παραδοσιακής πίτας  που έγινε την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009 ήταν πολύ επιτυχημένη. Έπαιξαν φλογέρα και τραγούδησαν  ο Νίκος Ρίγκος, ο Βασίλης Ξάνθας, ο Δημήτρης Παλιοχωρίτης και ο Κων/νος Β. Στεριόπουλος. Παράλληλα υπήρξε και έκθεση – γευσιγνωσία  παραδοσιακής πίτας που ετοίμασαν οι γυναίκες του χορευτικού - λαογραφικού τμήματος του Συλλόγου. Επίσης στο χώρο υπήρχε μια πολύ πλούσια έκθεση κερασιού, προϊόντων από κεράσι, καθώς και  έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin KohlΦωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3

2) Το Σάββατο 20 Ιουνίου 2009 η δημοτική βραδιά  με το συγκρότημα του Πετρολούκα Χαλκιά είχε τεράστια επιτυχία, παρά τις αντιξοότητες που υπήρξαν φέτος κυρίως λόγω του άσχημου για την εποχή καιρού. Ήταν μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έγιναν σε όλη την ιστορία του θεσμού. Τα κύρια χαρακτηριστικά της φετινής εκδήλωσης ήταν ο πάρα πολύς κόσμος, τα πάρα πολλά και πολύ καλά ποιοτικά κεράσια που προσέφερε ο Σύλλογος δωρεάν και για μια ακόμη χρονιά οι πάρα πολύ νέοι που φέτος συμμετείχαν στην εκδήλωση, ενώ για μια ακόμη φορά το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι το πρωί. Τραγούδησαν ο Αντώνης Κυρίτσης και η Έλλη. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων κοινής παρουσίας στο δημοτικό τραγούδι, βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι ο Πετρολούκας Χαλκιάς και ο Αντώνης Κυρίτσης με αναμνηστική πλακέτα με το «βραβείο Αμυγδαλιάς» από το Νομάρχη και το Δήμαρχο Γρεβενών.  Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2, Φωτογραφία 3, Φωτογραφία 4

3) Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2009 η θεατρική παράσταση από το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας είχε επίσης μεγάλη επιτυχία. Παρ’ ότι τελικά, με ευθύνη του Περιφερειακού Θεάτρου Καρδίτσας, δεν παρουσιάστηκε η προγραμματισμένη παράσταση με τίτλο «τα παράπονα στο δήμαρχο», αλλά μια διασκευή της παράστασης με τίτλο «κύριε υπουργέ τι γίνεται με το θέμα μ’», όλος ο κόσμος που γέμισε τα σκαλιά  της πλατείας, ενώ το πολύ γέλιο και το πολύ χειροκρότημα, σίγουρα δείχνουν ότι ο Δημήτρης Ρήττας και οι συνεργάτες του έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή δουλειά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Φωτογραφία 1,

4) Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009 Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής της ΔΕΚΕΓ παρουσίασε το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρη” σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου. Η παράσταση ήταν τόσο καταπληκτική που κράτησε, παρά το πολύ κρύο, όλους τους θεατές στη θέση τους μέχρι το τέλος. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, τη σκηνοθέτη και στο διευθυντή της ΔΕΚΕΓ κ. Λαζαρίδη. Φωτογραφία 1,

5) Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκε μουσική βραδιά με μαθητές του Ωδείου Γρεβενών. Στην εκδήλωση έπαιξαν μπουζούκι οι: Kαζαντζίδης Δημήτρης, Συμεωνίδης Συμεών, Kυρατζής Δημήτρης,      Φούφας Aποστόλης και Kακαφίκας Xρήστος, ακκορντεόν οι: Νούτσου Aναστασία και Νούτσου Bασιλική, κιθάρες οι: Φαρμάκης Kωνσταντίνος και Παπαϊωάννου Nίκος και βιολιά οι: Σίμος Θανάσης και Παπαλαμπρόπουλος Στέλιος. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους δασκάλους τους  και στη διευθύντρια του Ωδείου κ. Καραγιάννη.   Φωτογραφία.....

6) Την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009 έπεσε η αυλαία των εκδηλώσεων της 15ης Γιορτής Κερασιού με  συναυλία αφιερωμένη στο ξένο, έντεχνο, λαϊκό  και ρεμπέτικο τραγούδι από ομάδα δέκα μαθητών του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Γρεβενών. Υπεύθυνοι καθηγητές του μουσικού σχήματος ήταν η Ερμιόνη Μπούκα και ο Στέργιος Πουρνάρας και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν, όπως επίσης πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές για τη συμμετοχή τους και την πολύ καλή τους εμφάνιση. Φωτογραφία.....

Τέλος τα  μέλη του Δ. Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών μετά την τεράστια από κάθε πλευρά επιτυχία των εκδηλώσεων της «15ης Γιορτής Κερασιού 2009», αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν  και δημόσια τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών που και φέτος ήταν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων και όλους όσους βοήθησαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση των εκδηλώσεων και ιδιαίτερα όλους τους νέους του χωριού μας, τις γυναίκες του χορευτικού μας τμήματος και ξεχωριστά τους: Βασίλη Νέστορα, Παναγιώτη Κιούρκα, Ηλία Καραλιόλιο, Δόξα Κιούρκα, Χαρίκλεια Γάτου,  Θανάση Κουταλή, Παναγιώτα Κ. Κιούρκα και τους μικρούς   Κων/να Κιούρκα και Μαργαρίτη Ζεμπίλη.

Φέτος τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νoμάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου κ. Τότσκας, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλογιάννης,  οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Βλάχος και Σιούλμπουρας, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Καραμήτρος, ο Γενικός Γραμματέας της Ν.Α. κ. Μαρκόπουλος,  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. κ. Παλάσκα, Τζημορώτα, Ψευτογκάς,    ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γρεβενών κ. Μπουρέλλας,  ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ψευτογκάς, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής, καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Ο βουλευτής του νομού κ. Φώλιας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί έστειλε με μήνυμά του  τις θερμότερες ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τον Martin Kohl που και φέτος συμμετείχε στις εκδηλώσεις μας καθώς και  τους παρακάτω χωριανούς που πρόσφεραν κεράσια, γλυκά κερασιού και πίτες: 

Γλυκά ή ποτά  πρόσφεραν:

1. Γκίλια Αιμιλία, 2. Κιούρκα Μαριάνθη, 3. Μπουρέλλα Ροδιάνθη, 4. Κιούρκα Κ. Παναγιώτα, 5. Ευαγγελία Θ. Λιάκα, 6. Γκίλιας Κων/νος, 7. Λιάκα Μερόπη, 8. Τσούπα Μαρία, 9. Κουταλή Χαρίκλεια, 10. Σίνη Κατερίνα, 11. Δροβατζήκα Αντιγόνη, 12. Κιούρκα Δόξα, 13. Καραλιόλιου Μακεδονία, 14. Δόγκα Αγγελική, 15. Χαρίκλεια Γάτου

Κεράσια πρόσφεραν:

1. Καρακίτσιος Βασίλης, 2. Καραλιόλιος Αχιλλέας, 3. Κιούρκα Κίτσα, 4. Λιάκα Στέλλα, 5.  Παπαζήσης Κων/νος, 6. Τούλια Ειρήνη

Πίτες πρόσφεραν:

1. Κουταλή Χαρίκλεια,       2. Γκίλια Αιμιλία, 3. Μπουρέλλα Ροδιάνθη,     4. Δροβατζήκα Αντιγόνη, 5. Λιάκα Ευαγγελία

 

Επίσης ευχαριστούμε πολύ τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Γρεβενών που και φέτος ήταν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, τους χορηγούς των εκδηλώσεων και τους χορηγούς επικοινωνίας:

ΧΟΡΗΓΟΙ:

1)     ΑΦΟΙ  Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΑ & ΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

2)     ΒΑΪΟΣ ΝΙΚΟΣ GOLD ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

3)     ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ «ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ» ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ

4)     ΑΦΟΙ Ε. ΝΤΙΝΟΠΑΠΑ ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ

5)     ΒΛΕΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

6)     ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»

7)     ΓΩΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ»

8)     ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ

9)     ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ JORDAN active clothing & POSTO ITALIANO

10) ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  «ΟΠΤΙΚΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

11) ΚΑΤΣΑΝΟΣ Ν. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ

12) ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε  “KOURELLAS DAIRY”

13) ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

14) ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ Δ. - ΛΙΤΣΑ  Σ. «ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ» 

15) ΤΖΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ “MAGNET electric”

16) ΤΖΗΜΟΡΩΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΠΙΠΕΔΟ»

17) ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΠΛΑ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

18) ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΤΣΙΟΜΠΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ

19) ΠΑΝΤΕΛΗΣ Β. ΠΑΥΛΟΣ ΗΧΟΣ - ΦΩΣ

 

     ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ε.Ρ.Α ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   &  T.O.P. CHANNEL &  T.R.M.  &           STAR FM &  MIX FM  &  ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ &  ΠΡΩΙΝΗ  & ΜΑΧΗΤΗΣ & ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &   www.grevenanews.gr    &   www.fora.gr/grevena

 

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009 Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου, άλλες δύο  εκδηλώσεις της 15ης Γιορτής Κερασιού 2009. Το Σάββατο 13 Ιουνίου το συγκρότημα του Δημήτρη Καραπούλιου "Μινόρε" διασκέδασε με λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια όλον τον κόσμο  που μας τίμησε με την παρουσία του και που για μια ακόμη φορά γέμισε την πλατεία.  Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση...

Την Κυριακή 14 Ιουνίου,  "το τρελό πανηγύρι της φαντασίας" από την ομάδα "θέατρο θέαμα" για μια ακόμη χρονιά ικανοποίησε όλους τους δεκάδες μικρού μας φίλους, αλλά και τους μεγάλους που γέμισαν κυριολεκτικά την πλατεία. Από τις 5.30μ.μ. θα στήθηκαν στην πλατεία δύο τεράστια φουσκωτά κάστρα για τη διασκέδαση και εκτόνωση των μικρών μας φίλων. Περίπου στις 9.30μ.μ η ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» παρουσιάσε το «τρελό πανηγύρι της φαντασίας». Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδύασε στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ. Στο πρόγραμμα ακόμα συμμετείχαν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παράσερναν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Παράλληλα λειτουργησαν εργαστήρια ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και εργαστήριο ζωγραφικής στο χέρι. Σίγουρα ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωση που μικροί και μεγάλοι που  συμμετείχαν θα τη θυμούνται για πάρα πολύ... Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση...

 

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009 Πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου, άλλη μια εκδήλωση της 15ης Γιορτής Κερασιού 2009 την Τετάρτη 10 Μαΐου. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από τo 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών για το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς και την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, περιελάμβανε:

1.     Θεατρική παράσταση από τους μαθητές του Σχολείου με τίτλο: «ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ - ΣΤΟΠ»

2.     Απονομή αναμνηστικών στους μαθητές του Σχολείου για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Μακεδονίας και του Κέντρου Περιβαλλοντικής  Εκπ/σης Γρεβενών με θέμα: "ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ" που έγινε στις 29 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών με τη θεατρική παράσταση με τίτλο "ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΣΤΟΠ".

2.     Η συζήτηση για τη βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς με το γεωπόνο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κ. Σπανό Σπύρο δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ξαφνικής απουσίας του εισηγητή, ο οποίος όμως έστειλε τις σημειώσεις του που θα αξιοποιηθούν στο μέλλον.

3.     Παρουσίαση των σχολικών δραστηριοτήτων μέσα από φωτογραφίες.

4.     Απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές της Στ΄ τάξης

Στην εκδήλωση που έγινε στο προαύλιο του σχολείου μας τίμησαν με την παρουσία ο πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής Κώστας, καθώς και πάρα πολύς κόσμος. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και τη Λένα Παπαζήση για τα πολύ όμορφα σκηνικά που μας έφτιαξε.

 

Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στα δύο εκλογικά τμήματα του χωριού μας είναι: (σε παρένθεση τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του 2004)

Εγγεγραμμένοι: 1034 (1041)  Ψήφισαν: 583 666)  ’κυρα-λευκά:12 (22) Έγκυρα: 575 (655)  ΝΔ: 234 (319) ΠΑΣΟΚ: 182 (205)  ΚΚΕ: 49 (66)  ΛΑΟΣ: 47  (28)  ΣΥΝ: 14  ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 8  ΠΑ.Μ. ΜΕ. 17  ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ: 8   ΔΙΑΦΟΡΟΙ: 14 (18)

    

Σάββατο 30 Μαΐου 2009 Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 30 Μαΐου 2009 η εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών για την παρουσίαση του βιβλίου του Αργύρη Καραλιόλιου: «Αμυγδαλιές Γρεβενών-Πικριβενίτσα», έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου και συγγραφέας του βιβλίου ανέφερε ότι:

«Αν ισχύει  ότι η Ιστορία αρχίζει από την εποχή κατά την οποία υπάρχουν γραπτές πηγές, τότε η σημερινή μέρα είναι κυριολεκτικά μια ιστορική ημέρα για το χωριό μας τις Αμυγδαλιές ή Πικριβενίτσα. Γιατί σήμερα γράφεται για πρώτη φορά η ιστορία του χωριού μας. Σήμερα υλοποιείται μια υποχρέωση που είχαμε απέναντι στους προγόνους μας, ένα χρόνιο αίτημα του Συλλόγου μας και ένα όνειρο δεκαετιών δικό μου.

Πριν από δεκαοχτώ χρόνια περίπου άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με την καταγραφή της ιστορίας του χωριού μου, γιατί πίστευα και πιστεύω πως:

1. Πραγματικός πατριώτης είναι αυτός που αγαπά πρώτα απ’ όλα τον τόπο (χωριό ή πόλη) που γεννήθηκε και μεγάλωσε αυτός και οι πρόγονοί του.

2. Όταν γνωρίζουμε από πού ξεκινήσαμε και πού βρισκόμαστε, μόνο τότε είμαστε σίγουροι για το πού πάμε.

3.  Έχω την εντύπωση πως όλοι εμείς οι εκπαιδευτικοί αν θέλουμε πραγματικά οι προσπάθειές μας στο σχολειό να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα, τότε είναι ανάγκη να ηγηθούμε μιας προσπάθειας για το ανέβασμα του πολιτιστικού επιπέδου της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.

4. Επίσης σαν εκπαιδευτικός έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως είναι πολύ σημαντικό, παιδαγωγικά ορθότερο και αποτελεσματικότερο οι μαθητές και γενικά οι νέοι να διδάσκονται πρώτα απ’ όλα την ιστορία του τόπου που γεννήθηκαν και ζούνε, γι’ αυτό και αποφάσισα να πάρω αυτήν την πρωτοβουλία για την καταγραφή της ιστορίας του χωριού μου.

Οι δυσκολίες σ’ αυτήν την προσπάθεια ήταν πάρα πολλές. Η πιο μεγάλη ήταν η έλλειψη γραπτών πηγών. Σχεδόν κανείς μέχρι τότε δεν είχε ασχοληθεί με την καταγραφή της ιστορίας του χωριού (υπάρχει μια πληροφορία πως ο Τούλιας Γεώργιος, καθηγητής θεολόγος, είχε γράψει κάτι σχετικό, αλλά παρ’ όλες τις προσπάθειές μου δεν βρέθηκε τίποτα). Επίσης λίγα πράγματα είχε γράψει και ο Αθανάσιος Δόγκας, καθώς επίσης και ο δάσκαλος Δ. Γκαραβέλης στην εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΣ» (Μάρτιος 1983) τα οποία βρήκα και αξιοποίησα. Και αυτή η δυσκολία γίνεται ακόμα μεγαλύτερη γιατί πάρα πολλά έγγραφα ή άλλα γραπτά μνημεία καταστράφηκαν, όταν από πυρκαγιά καταστράφηκε ο ναός του Αγίου Δημητρίου το 1936 (από ατύχημα) και όταν το 1944 οι Γερμανοί κατακτητές κάψανε το Κοινοτικό Κατάστημα, το Σχολείο και σχεδόν όλα τα σπίτια του χωριού.

Έτσι λοιπόν έπρεπε, και έτσι έκανα, να προσπαθήσω να βρω γραπτά μνημεία ή άλλα στοιχεία σε βιβλιοθήκες ή αρχεία άλλων γειτονικών χωριών ή πόλεων. Δυστυχώς όμως και αυτή η προσπάθεια δεν απέδωσε τα επιθυμητά αποτελέσματα, γιατί και η ευρύτερη περιοχή του Νομού Γρεβενών από ιστορικές πηγές και έρευνες είναι από τις φτωχότερες στο πανελλήνιο. Χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρει ο Ταλιαδούρης στο βιβλίο του που ασχολείται με τα Γρεβενά. «Ο ερευνητής της ιστορίας των Γρεβενών μοιάζει με εκείνον που αγωνίζεται να βρει ψήγματα χρυσού σε ρέμα ποταμού…»

Το δεύτερο που έκανα ήταν να συγκεντρώσω στοιχεία από προσωπικές μαρτυρίες, παραδόσεις, θρύλους, αφηγήσεις κάποιων περιστατικών, όπως επίσης και κάποια τραγούδια, έθιμα κλπ. Παρ’ όλη την καχυποψία και τον φόβο των αφηγητών (μερικοί ζήτησαν να μην αναφέρω το όνομά τους), κατάφερα να συγκεντρώσω αρκετά τέτοια στοιχεία. Αυτός όμως ο τρόπος ενέχει τον κίνδυνο της αλλοίωσης και λόγω του χρόνου και λόγω της προσθήκης προσωπικών ή υποκειμενικών αντιλήψεων και στοιχείων. Γι’ αυτό τα στοιχεία αυτά χρειάζονται διασταύρωση και επιβεβαίωση. Σ’ αυτό βοήθησε τα μέγιστα η συζήτηση – διάλεξη που οργάνωσε το 1997 ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, του οποίου έχω την τιμή να είμαι πρόεδρος,  με θέμα την ιστορία του χωριού. Εκεί είχαν την ευκαιρία οι γεροντότεροι να καταθέσουν και να επιβεβαιώσουν κάποιες πληροφορίες, και οι νεότεροι να μάθουν για την ιστορία του χωριού τους.

Τελειώνοντας αυτή την εισαγωγή θέλω να σημειώσω πως παρ’ όλη την προσπάθεια όλων αυτών των χρόνων, αισθάνομαι πως σίγουρα θα υπάρχουν κενά, ελλείψεις και αδύνατα σημεία σ’ αυτή μου την εργασία. Κενά και ελλείψεις όμως που μπορούν να συμπληρωθούν στο μέλλον ή από εμένα ή από οποιονδήποτε άλλον θελήσει να ασχοληθεί. Τουλάχιστον ο επόμενος δε θα ξεκινήσει από το μηδέν. Μ’ αυτό τον τρόπο συμβάλω κι εγώ στην προσπάθεια να καταγραφεί η ιστορία του χωριού μου, των Γρεβενών και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας. Ήδη όπως θα μας διαβεβαιώσει φαντάζομαι και ο κ. Καλλιανιώτης, στο νέο αναθεωρημένο βιβλίο Αφανείς Μακεδονομάχοι της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών, θα συμπεριλαμβάνονται πλέον και τρεις Αμυγδαλιώτες.

Σίγουρα όλη αυτή η προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του χωριού ήταν κουραστική. Δεν γνωρίζω αν η εργασία αυτή είναι αξιόλογη. Ξέρω όμως σίγουρα σ’ όλο το χωριό συζητιούνται από πολλούς, αρκετές πλευρές αυτής της ιστορίας. Ήδη ο Αυτή η συζήτηση είναι ένα κέρδος. Μέσα όμως από αυτή τη συζήτηση μπορεί να προκύψει ένα μεγαλύτερο κέρδος. Γιατί πιστεύω πως όποιος γνωρίζει από πού ξεκίνησε, είναι σίγουρος για το που πηγαίνει.

Πριν κλείσω θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που με βοήθησαν ποικιλοτρόπως στην εργασία μου αυτή και ιδιαίτερα τους:

Βακουφτσή Βασίλειο πρώην Πρόεδρο της Κοινότητας, Γελαδάρα Μιχαήλ, Γιαννούλα Σταυρούλα, Γκίλια Δημήτριο, Δήλμα Ευθύμιο, Δόγκα Αθανάσιο, Καραλιόλιο Γεώργιο του Αχιλλέα, Καραλιόλιο Νικόλαο πρώην Γραμματέα της Κοινότητας, Καραλιόλιο Παναγιώτη, Καραλιόλιου Μακεδονία του Γρηγόριου, Καραμήτρο Βασίλειο, Καραμήτρο Μιχαήλ, Καραμήτρου Αικατερίνη, Καραπούλιο Ευθύμιο Ιερέα του χωριού, Κριθαριώτη Διονύσιο, Λιάκα Χρήστο του Στεργίου συνταξιούχο Δάσκαλο, Λιάμπα Στέργιο, Δάσκαλο, Νέστορα Βασίλειο, Ξάνθα Βασίλειο, Παπαλιούρα Ιφιγένεια, Σιγάλα Σέργιο, Μητροπολίτη Γρεβενών, Στεργιόπουλου Αναστασία, Στεργιόπουλο Β. Κων/νο, Αντρέα Κολύδα, Σαράντη Λιάκα του Γεωργίου, Κων/νο Γκίλια,  Αναστασιάδη Βασίλη πρώην Σχολικό Σύμβουλο Δ/θμιας Εκπ/σης, Παρασχάκη Αθανάσιο συνταξιούχο δάσκαλο, Νίκο Τούλια  δάσκαλο, τους 16 νέους του χωριού μας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Η πληροφορική ως μέσο επικοινωνίας και ανταλλαγής στοιχείων της παράδοσης και του πολιτισμού» 2002-203,  τους μαθητές του Δημ. Σχολείου (το 2004) Νέστορα Αθηνά, Κριθαριώτη Αθανασία, Κουταλή Μαρίνα,  Καραμήτρο Ιωάννη, Καραλιόλιου Μακεδονία του Αργύριου,

Επίσης την οικογένειά μου, για τη στήριξη και κατανόηση, γιατί για να ολοκληρωθεί αυτό το εγχείρημα χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες δουλειάς,  όλα τα μέλη των Δ.Σ., αλλά και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου  του χωριού, στον οποίο παραχωρώ και τα δικαιώματα για τυχόν έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση βιβλίων.

Και τελευταίο και καλύτερο το Νομάρχη μας, το κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, που χάρη σ’ αυτόν έχουμε σήμερα μπροστά μας αυτό το βιβλίο. Είναι από τις  πολύ σπάνιες περιπτώσεις που τοπικός άρχοντας ταυτίζει λόγια και έργα. Είναι από τους λίγους τοπικούς άρχοντες που δείχνει πρώτα απ’ όλα ειλικρίνεια, υλοποιώντας όλες τις υποσχέσεις που κατά καιρούς μας έδωσε, αλλά και σίγουρα αγάπη για το χωριό μας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι σήμερα  αποκτούμε ένα νέο φίλο. Και να’ στε σίγουρος κ. Νομάρχη ότι εμείς οι Αμυγδαλιώτες ξέρουμε να εκτιμούμε τους φίλους και ευεργέτες μας. Σαν ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης, λοιπόν, σας απονέμουμε αναμνηστική πλακέτα με το βραβείο Αμυγδαλιάς, το δεύτερο μέσα σε τρία χρόνια. Κύριε Νομάρχη, εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου, όλων των κατοίκων του χωριού, αλλά και από εμένα προσωπικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ».

   Στη συνέχεια σύντομους χαιρετισμούς στην εκδήλωση έκαναν ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης (εδώ μπορείτε να διαβάσετε το χαιρετισμό του),  ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Καραγιάννης Θανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος Γιάννης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης και ο ιερέας της ενορίας μας κ. Παπα-Θύμιος Καραπούλιος (εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του χαιρετισμού του), ενώ την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Περιφέρειας Γρεβενών και Διδάκτωρ της Ιστορίας κ. Θανάσης Καλλιανιώτης (εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της παρουσίασής του) και ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Σίμος ΖαγγανίκαςΧαιρετισμό έστειλε και ο Πρόεδρος του ΦΑΣ ΠΥΡΣΟΥ Γρεβε νών Τάσος Σεβαστιάδης που απουσίαζε από την εκδήλωση.     (εδώ μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο του χαιρετισμού του)      

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης,  ο Δήμαρχος Ηρακλεωτών κ. Καραγιάννης Θανάσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος Γιάννης, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλογιάννης Κώστας,  η Νομαρχιακή  Σύμβουλος κ. Κατερίνα Πέτρου, η Νομαρχιακή Σύμβουλος κ. Τσιώτα Παναγιώτα, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα Ολυμπία,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ψευτογκάς Δημήτρης,  ο Σχολικός Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της 1ης Περιφέρειας Γρεβενών και Διδάκτωρ της Ιστορίας κ. Θανάσης Καλλιανιώτης και ο Προϊστάμενος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης κ. Σίμος Ζαγγανίκας, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας Ευθύμιος , ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασίλης Χαριζούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων κ. Παπα-Θωμάς Γάκης, ο Πρόεδρος του Κολυμβητικού Συλλόγου κ. Μανώλης Λιάκας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου κ. Κοτίτσας Στέλιος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής Κώστας, καθώς και πάρα πολύς κόσμος, ενώ γραπτό μήνυμα απέστειλε ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Φώλιας Χρήστος που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους. Εδώ μπορείτε να δείτε τρεις φωτογραφίες από την εκδήλωση: φωτογραφία 1, φωτογραφία 2, φωτογραφία 3,  φωτογραφία 1,  φωτογραφία 1,

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ…..   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αμυγδαλιών και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών (Ο.Π.Α.Ν.Γ.) σας προσκαλούν να παραβρεθείτε στην εκδήλωση παρουσίασης     του βιβλίου      του Αργύρη Καραλιόλιου  «ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ  – ΠΙΚΡΙΒΕΝΙΤΣΑ» έκδοση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών (Ο.Π.Α.Ν.Γ.), που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συλλόγου στις Αμυγδαλιές το Σάββατο 30 Μαΐου 2009 και ώρα  9.00μ.μ..

 

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009  15η ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ 2009………………….η πιο γλυκιά γιορτή!!!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Αμυγδαλιές γιορτάζουν τα κεράσια τους! Όλο το χωριό υποδέχεται τη νέα σοδιά με κέφι και ξεφάντωμα, με παραδοσιακούς ρυθμούς και πολλά πολιτιστικά δρώμενα. Με τη συμμετοχή όλων των επίσημων φορέων, με λαϊκά και έντεχνα ακούσματα, με παραδοσιακή μουσική και χορούς αλλά και με πολλές ακόμα δραστηριότητες, στήνεται ένα πανηγύρι που παρασύρει ολόκληρο το νομό στους χαρούμενους ρυθμούς του. 

Η «Γιορτή Κερασιού»,  λοιπόν, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός  Σύλλογός του χωριού σε συνεργασία με το Δήμο Γρεβενών και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, έχει γίνει θεσμός και γίνεται κάθε χρόνο τον Ιούνιο. Είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση του είδους της, της Δυτ. Μακεδονίας και περιλαμβάνει εκδηλώσεις Πολιτιστικές (θέατρο, μουσική, παραστάσεις για παιδιά κ.ά.), καθώς και διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις κλπ.. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται συνήθως το  τελευταίο Σάββατο του Ιουνίου, με τη δημοτική βραδιά στην οποία συμμετέχουν τα κορυφαία δημοτικά συγκροτήματα απ' όλη την Ελλάδα, ενώ μοιράζονται δωρεάν πολλά κεράσια.  Εδώ μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες ποικιλίες κερασιού αλλά και πολλές συνταγές! Γευτείτε το υπέροχο γλυκό του κουταλιού, τις κομπόστες και τα παραδοσιακά λικέρ που φτιάχνουν οι ντόπιοι, ενημερωθείτε για την παραγωγή του υπέροχου αυτού φρούτου και γνωρίστε από κοντά τον παραδοσιακό τρόπο ζωής των κατοίκων. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού θα εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες σας με την έκθεση προϊόντων και φαγητών των γυναικών, ενώ παράλληλα θα βρείτε ενημερωτικά περίπτερα και εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά σας. Όταν τα κεράσια γιορτάζουν, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών γλυκαίνει ακόμα περισσότερο!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών, λοιπόν, και φέτος  συνδιοργανώνει με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και το Δήμο Γρεβενών τη 15η Γιορτή Κερασιού με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, 8.00μ.μ.. «Χάνουμε τη φύση STOP» Θεατρική Παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιών. Και στις 9.00μ.μ. ενημέρωση-συζήτηση με θέμα «Βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς»  σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και με εισηγητή τον γεωπόνο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Σπύρο Σπανό. (Είσοδος ελεύθερη)

2) Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, 9.00μ.μ.:  Λαϊκή Βραδιά. Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το συγκρότημα «Μινόρε» του Δημήτρη Καραπούλιου. (Είσοδος ελεύθερη)

3) Κυριακή 14 Ιουνίου 2009: Μέρα παιδικής δημιουργίας: Από τις 5.30μ.μ. θα είναι στημένα στην πλατεία δύο τεράστια φουσκωτά κάστρα για τη διασκέδαση και εκτόνωση των μικρών μας φίλων. Περίπου στις 9.30μ.μ η ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» θα παρουσιάσει το «τρελό πανηγύρι της φαντασίας». Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδυάζει στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παρασέρνουν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Παράλληλα θα λειτουργούν εργαστήρια ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και εργαστήριο ζωγραφικής στο πρόσωπο. (Είσοδος ελεύθερη)

4) Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ.. Βραδιά Φλογέρας και παραδοσιακής πίτας. (Δηλώσεις συμμετοχής για τη βραδιά φλογέρας μέχρι στις 10 Ιουνίου 2009). Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση και γευσιγνωσία παραδοσιακής πίτας που θα έχουν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού. Επίσης στο χώρο θα υπάρχει έκθεση κερασιού, προϊόντων από κεράσι,  παραδοσιακής πίτας,  καθώς και  έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl. (Η έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl θα λειτουργήσει στις 19- 20 και 21 Ιουνίου.) (Είσοδος ελεύθερη)

5) Σάββατο 20 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Πετρολούκα Χαλκιά. Στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης και η Έλλη. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης  το χορευτικό – λαογραφικό  τμήμα των γυναικών του Συλλόγου θα παρουσιάσει δημοτικούς χορούς. Επίσης θα υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς και πλούσια δώρα στη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου και φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν.

6) Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Θεατρική παράσταση με το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας. Θα παρουσιάσει την κωμωδία με τίτλο: «τα παράπονα στο δήμαρχο». Κωμωδία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Ρήτας, ενώ η μουσική επένδυση και τα τραγούδια είναι του πολύ γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Πρόκειται για έργο λαϊκό και επίκαιρο. Μέσα από τις σκηνές του αναδεικνύονται ήθη, έθιμα, νοοτροπίες και προβλήματα των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας και του ελληνικού χωριού. Σκορπά άφθονο γέλιο και μπορούν να το παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι. (Είσοδος ελεύθερη)

7) Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής της ΔΕΠΕΓ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρη” σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου. (Είσοδος ελεύθερη)

8)  Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Μουσική βραδιά με μαθητές του Ωδείου Γρεβενών. (Είσοδος ελεύθερη)

9) Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Μουσική – Χορωδιακή βραδιά με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Γρεβενών με την επίβλεψη του καθηγητή κ. Πουρνάρα Στέργιου. (Είσοδος ελεύθερη)                                              

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

1)      ΑΦΟΙ  Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΑ & ΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

2)      ΒΑΪΟΣ ΝΙΚΟΣ GOLD ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

3)      ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ «ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ» ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΑΦΤΙΣΤΙΚΑ

4)      ΑΦΟΙ Ε. ΝΤΙΝΟΠΑΠΑ ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ

5)      ΒΛΕΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

6)      ΓΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ «ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ»

7)      ΓΩΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ»

8)      ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΕΣ

9)      ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ JORDAN active clothing & POSTO ITALIANO

10)  ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  «ΟΠΤΙΚΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

11)  ΚΑΤΣΑΝΟΣ Ν. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ

12)  ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε  “KOURELLAS DAIRY”

13)  ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

14)  ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ Δ. - ΛΙΤΣΑ  Σ. «ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ» 

15)  ΤΖΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΗΛΕΚΤΡΑΓΟΡΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ “MAGNET electric”

16)  ΤΖΗΜΟΡΩΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΠΙΠΕΔΟ»

17)  ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΠΛΑ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

18)  ΤΣΙΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΤΣΙΟΜΠΛΙΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΣ

19)  ΠΑΝΤΕΛΗΣ Β. ΠΑΥΛΟΣ ΗΧΟΣ - ΦΩΣ

 

     ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Ε.Ρ.Α ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   &  T.O.P. CHANNEL &  T.R.M.  &           STAR FM &  MIX FM  &  ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ &  ΠΡΩΙΝΗ  & ΜΑΧΗΤΗΣ & ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &   www.grevenanews.gr    &   www.fora.gr/grevena/

       

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009  Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου: 1. Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού, με εξαιρετικά ιδιαίτερη επιτυχία και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Το πρωί πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία και αρτοκλασία και στη συνέχεια οι γυναίκες του λαογραφικού- χορευτικού τμήματος του Συλλόγου τραγούδησαν και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η σούπα που μοιράστηκε ήταν πεντανόστιμη και στο διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν το κύπελλο κέρδισε για μια ακόμη φορά  o Κώστας Χάτσιος. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.   

2. Τεράστια επιτυχία σημείωσε και η μεγάλη εκδήλωση για τον «αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς και την παγκόσμια ημέρα του χορού» που έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας στην πλατεία του χωριού.            Ο βροχερός καιρός μπορεί να τροποποίησε κάπως το πρόγραμμα της εκδήλωσης, γεγονός που ανέδειξε για μια ακόμη την ανάγκη να ξεκινήσουν επιτέλους οι ενέργειες για την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος όλων των Αμυγδαλιωτών για την κατασκευή Πνευματικού Κέντρου, όμως η   πολύ καλή οργάνωση και η εμπειρία όλων των εμπλεκόμενων Συλλόγων, βοήθησαν ώστε η εκδήλωση να έχει, κατά κοινή ομολογία, πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Η εκδήλωση άρχισε με γεύμα προς τιμήν των μελών των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων  και συνεχίστηκε στην πλατεία του χωριού. Στην εκδήλωση μίλησε για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς και την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού» ο κ. Βαβρίτσας Νικόλαος Λέκτορας Παραδοσιακών χορών στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσ/νίκης. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του κ. Βαβρίτσα Νίκου...

            Στη συνέχεια χόρεψαν οι περίπου 120 περίπου χορεύτριες και χορευτές του Μορφωτικού  Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος», του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης,  του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης και τα δύο χορευτικά τμήματα του  Συλλόγου μας με τη δημοτική ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα – Στέργιου Πουρνάρα.  Ακολούθησε η αναβίωση του «αποχαιρετισμού της Πασχαλιάς» και «του διπλώματος  του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας και τις  γυναίκες των Συλλόγων Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης και  Κοζάνης και η εκδήλωση έκλεισε με πολύ χορό όλων των παρευρισκομένων. Θα πρέπει ιδιαίτερα να σημειώσουμε ότι τη φετινή εκδήλωση την παρακολούθησε, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, την παρακολούθησε  πάρα πολύς κόσμος, ο περισσότερος από κάθε άλλη φορά, ενώ οι χορεύτριες και οι χορευτές τους μάγεψαν με το χορό τους και καταχειροκροτήθηκαν πολλές φορές. 

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος Γιώργος, ο αντινομάρχης κ. Μιχαλογιάννης Κώστας,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος Γιάννης, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα Ολυμπία, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τζημορώτα Βαρβάρα, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ψευτογκάς Δημήτρης,  ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Χαντάβας Θανάσης, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαγεωργίου Μαίρη, ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας κ. Καρανάσιος Γρηγόρης, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας Ευθύμιος και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής Κώστας, ενώ γραπτό μήνυμα απέστειλε ο Βουλευτής Ν. Γρεβενών κ. Φώλιας Χρήστος που απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

            Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων,  τους εκπροσώπους των Συλλόγων, τους χοροδιδασκάλους, τις χορεύτριες και τους χορευτές, καθώς και  όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.  Εδώ μπορείτε να δείτε πολλές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις....

 

3. Επίσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως την Κυριακή 10 Μαΐου 2009 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για το Λουτράκι Αριδαίας (Λουτρά Πόζαρ) και τη Θεσσαλονίκη (Μάτζικ Παρκ). Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

1. Αναχώρηση από την πλατεία του χωριού στις 7.30π.μ.

2. Επίσκεψη, περιήγηση στα Λουτρά Πόζαρ και φαγητό.

4. Αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη στις 3.00μ.μ.

5. Αναχώρηση για τις Αμυγδαλιές στις 8.00μ.μ

Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.                                                          

Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Παρασκευή 8 Μαΐου.

 

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Το Σάββατο 2 Μαΐου 2009 το πρωί, παραδοσιακό πανηγύρι στον ’γιο Αθανάσιο. Το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει: Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.     

2) Το Απόγευμα της  ίδιας ημέρας: «Αποχαιρετισμός της Πασχαλιάς» (στην πλατεία).  Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι: α. Ώρα 13.30. Γεύμα προς τιμή των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων σε ταβέρνα του χωριού. β. Ώρα 15.00 Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία   για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς και την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού» από κ. Βαβρίτσα Νικόλαο Λέκτορα Παραδοσιακών χορών στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσ/νίκης. γ. Ώρα 15.30 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού  Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος». δ. Ώρα 15.50 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα της Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσσαλονίκης. ε. Ώρα 16.10 Θα χορέψει το  χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης. στ. Ώρα 16.30 Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας. ζ. Ώρα 17.00 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος  του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού. η. Γλέντι και χορός για όλους, στην  πλατεία του χωριού, με τη δημοτική ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα – Στέργιου Πουρνάρα. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών).

Τέλος το Δ.Σ. του Συλλόγου εύχεται σε όλους Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά με Υγεία.

 

Δευτέρα 20 Απριλίου 2009 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών συνδιοργανώνουν τη 15η Γιορτή Κερασιού και παρακαλούν τους  επιχειρηματίες που επιθυμούν να είναι χορηγοί αυτών των εκδηλώσεων, να επικοινωνήσουν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μέχρι το Σάββατο 25 Απριλίου 2009.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

1) Σάββατο 2 Μαΐου 2009 το πρωί, παραδοσιακό πανηγύρι στον ’γιο Αθανάσιο.

Το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία.

Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους.

Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.     

2) Το Απόγευμα της  ίδιας ημέρας: «Αποχαιρετισμός της Πασχαλιάς» (στην πλατεία). 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι:

α. Ώρα 13.30. Γεύμα προς τιμή των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων σε ταβέρνα του χωριού.

β. Ώρα 15.00 Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία   για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς και την Παγκόσμια Ημέρα του Χορού» από κ. Βαβρίτσα Νικόλαο Λέκτορα Παραδοσιακών χορών στο ΤΕΦΑΑ του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσ/νίκης και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γρεβενιωτών Θεσ/νίκης.

γ. Ώρα 15.30 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού  Συλλόγου Αλωνακίων «Πόντος».

δ. Ώρα 15.50 Θα χορέψει το χορευτικό τμήμα της Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιόκαστρου Κοζάνης.

ε. Ώρα 16.10 Θα χορέψει το  χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης.

στ. Ώρα 16.30 Θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας.

ζ. Ώρα 17.00 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος  του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και τις άλλες γυναίκες του χωριού.

η. Γλέντι και χορός για όλους, στην  πλατεία του χωριού, με τη δημοτική ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα – Στέργιου Πουρνάρα. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Γρεβενών).

3) Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, 8.00μ.μ.. «Χάνουμε τη φύση STOP» Θεατρική Παράσταση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιών. Και στις 9.00μ.μ. ενημέρωση-συζήτηση με θέμα «Βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς»  σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και με εισηγητή τον γεωπόνο της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών κ. Σπύρο Σπανό.

4) Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, 9.00μ.μ.Λαϊκή Βραδιά. Λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια με το συγκρότημα «Μινόρε» του Δημήτρη Καραπούλιου.

5) Κυριακή 14 Ιουνίου 2009: Μέρα παιδικής δημιουργίας: Από τις 5.30μ.μ. θα είναι στημένα στην πλατεία δύο τεράστια φουσκωτά κλάστρα για τη διασκέδαση και εκτόνωση των μικρών μας φίλων.

Περίπου στις 9.30μ.μ η ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» θα παρουσιάσει το «τρελό πανηγύρι της φαντεσίας». Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδυάζει στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παρασέρνουν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς.

Το παιδικό αυτό δρώμενο συμπληρώνεται από τοποθέτηση δύο (2) φουσκωτών παιχνιδιών (κάστρο, τσουλήθρα κλπ.) για τρελό – τρελό παιχνίδι από τα παιδιά.

Παράλληλα θα λειτουργούν:

Εργαστήρια Ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και

Εργαστήριο Face Painting (ζωγραφική στο πρόσωπο), αγαπημένο εργαστήρι των παιδιών, γιατί τα χαρούμενα προσωπάκια τους γεμίζουν υπέροχες εικόνες – ζωγραφιές.

6) Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009. Βραδιά Φλογέρας και παραδοσιακής πίτας. (Δηλώσεις συμμετοχής για τη βραδιά φλογέρας μέχρι στις 30 Απριλίου 2009). Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση και γευσιγνωσία παραδοσιακής πίτας που θα έχουν ετοιμάσει οι γυναίκες του χωριού. Επίσης στο χώρο θα υπάρχει έκθεση κερασιού, προϊόντων από κεράσι,  παραδοσιακής πίτας,  καθώς και  έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl. (Η έκθεση κεραμικής- ζωγραφικής του Martin Kohl θα λειτουργήσει στις 19- 20 και 21 Ιουνίου.)

7) Σάββατο 20 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Πετρολούκα Χαλκιά. Στο τραγούδι ο Αντώνης Κυρίτσης και η Έλλη.

8) Κυριακή 21 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Θεατρική παράσταση με το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας. Θα παρουσιάσει την κωμωδία με τίτλο: «τα παράπονα στο δήμαρχο». Κωμωδία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Ρήτας, ενώ η μουσική επένδυση και τα τραγούδια είναι του πολύ γνωστού μουσικοσυνθέτη Χρήστου Νικολόπουλου. Πρόκειται για έργο λαϊκό και επίκαιρο. Μέσα από τις σκηνές του αναδεικνύονται ήθη, έθιμα, νοοτροπίες και προβλήματα των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας και του ελληνικού χωριού. Σκορπά άφθονο γέλιο και μπορούν να το παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι.

9) Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής της ΔΕΠΕΓ θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Ευγένιου Τριβιζά “Το μεγάλο ταξίδι του Τουρτούρη” σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου.

10)  Τρίτη 23 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Μουσική βραδιά με μαθητές του Ωδείου Γρεβενών.

11) Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009, ώρα 9.00μ.μ. Μουσική – Χορωδιακή βραδιά με τους μαθητές του 1ου Λυκείου Γρεβενών με την επίβλεψη του καθηγητή κ. Πουρνάρα Στέργιου.

 

Σάββατο 14 Μαρτίου 2009  Η ιστοσελίδα του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών  στους 20 καλύτερους δικτυακούς τόπους  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας για δεύτερη φορά.

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η ιστοσελίδα του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών πέρασε στη 2η φάση  και στους 20 καλύτερους δικτυακούς τόπους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας  του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού 2009 που διενεργείτε από την «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε http://e-diktyo.eu) και την  Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών «Μιχάλης Δερτούζος»  (http://ekped.gr )   σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ http://www.sch.gr)…

  Στον 3ο  Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τη Βράβευση Σχολικών Δικτυακών Τόπων 2009  που διεξάγεται στα πλαίσια  του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη» (ΣΥΡΟΣ, 8-9-10 Μαΐου 2009) και μετά από 4.644 δικτυακούς τόπους Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ελέγχθηκαν συνολικά, η ιστοσελίδα του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών: http://dim-amygd.gre.sch.gr , πέρασε στην 3η φάση και στους 20 καλύτερους δικτυακούς  τόπους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Ελλάδας. Στην 3η  φάση αυτοί οι 20 καλύτεροι βαθμολογικά δικτυακοί τόποι θα αξιολογηθούν από 5 διαφορετικούς αξιολογητές. Η φάση αυτή ξεκίνησε από τις 10 Μαρτίου 2009. Θα βραβευτούν οι 6 καλύτεροι δικτυακοί τόποι από κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης.

Μεγάλο το μέγεθος της επιτυχίας του σχολείου μας για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά και το μέγεθος αυτό μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για 2/θέσιο σχολείο και με ταχύτητα internet μόλις 115 kbit/sec!!! 

Περισσότερες πληροφορίες  για το διαγωνισμό και το 5ο  Συνέδριο  της Σύρου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.e-diktyo.eu/ .

 

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

          Ο συγχωριανός μας  Γρηγόρης Πατσιαρίκας στις πρόσφατες κρίσεις που έγιναν προήχθη στο βαθμό του Ταξίαρχου και ανέλαβε καθήκοντα Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας. Του εκφράζουμε τα  πιο θερμά μας συγχαρητήρια και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.  Και εις ανώτερα. Μας κάνει όλους περήφανους...

 

Τρίτη 3 Μαρτίου 2009    Δελτίο Τύπου για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....  

Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία και οι άλλες δύο Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα:

1. Την Κυριακή 1 Μαρτίου έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού». Η εκδήλωση κατά κοινή ομολογία ήταν πολύ επιτυχημένη. Σ’ αυτό βοήθησαν, ο πολύ καλός καιρός, τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που είχαν φροντίσει να φέρουν πολλά κέδρα, να ψήσουν πολλά σουβλάκια που μοιράστηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους μαζί με πάρα πολύ κρασί και η ορχήστρα του Κωστάκη  και Σάκη Τσιοτίκα με τους  παραδοσιακούς ήχους και τα αποκριάτικα τραγούδια. Και φέτος το «φανό» μας τον επισκέφθηκε πάρα πολύς κόσμος και το κέφι, το τραγούδι  και ο χορός κράτησαν μέχρι που κάηκε και το τελευταίο κέδρο. Φέτος στο κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων συμμετείχαν οι: Κων/νος Β. Στεριόπουλος, Αντρέας Ζεμπίλης, Παναγιώτης Κιούρκας, Κων/νος Σίνης, Μανώλης Λιάκας, Θανάσης Ντινόπαπας, Δημήτρης Στεριόπουλος, Αργύρης Καραλιόλιος, Στέφανος Ντάλλας και για πρώτη φορά φέτος συμμετείχαν και γυναίκες η Παναγιώτα Παπαζήση και η Αγγέλα Λιάκα. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και του χρόνου περισσότεροι!!! Επίσης ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Γρεβενών για τη βοήθειά του.

2. Την Καθαρά Δευτέρα οι πολύ ευνοϊκές  καιρικές συνθήκες μας επέτρεψαν να γιορτάσουμε τα «κούλουμα» και φέτος στην «Αγία Βαρβάρα», με την παρουσία πάρα πολύ κόσμου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα, τα νηστίσιμα εδέσματα,  αρκετό τσίπουρο και κρασί. Ο ευνοϊκός άνεμος που φυσούσε κατά διαστήματα βοήθησε πολλούς χαρταετούς να πετάξουν αρκετά ψηλά και για πολλή ώρα. Αυτός όμως που πέταξε περισσότερη ώρα, αρκετά ψηλά και χωρίς να πέσει καθόλου ήταν  ο  χαρταετός του Αποστόλη Παλαιοχωρίτη που κέρδισε και το πρώτο βραβείο που ήταν  μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Τις  εκδηλώσεις μας  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος,  ο Αντινομάρχης κ. Μπαλέγκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σιούμπουρας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ψευτογκάς, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλας, ο Διοικητής της Τροχαίας  κ. Ντίνας και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής, καθώς και πάρα πολύς κόσμος.

Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις......

 

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 Τους χαιρετισμούς του και τις ευχές του στέλνει σε όλους τους χωριανούς ο Γιάννης Καραλιόλιος από τη Γεμανία. Τον ευχαριστούμε πολύ και τις ανταποδίδουμε. Καλές απόκριες....

 

Δευτέρα  23 Φεβρουαρίου 2009 Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.... Στο παιδικό πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργανώθηκε το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, η αίθουσα του  Συλλόγου αποδείχτηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τα πάρα πολλά παιδιά που συγκεντρώθηκαν, ενώ το κέφι ήταν πραγματικά ατελείωτο.  Δείτε εδώ δυο φωτογραφίες από την εκδήλωση.... Φωτογραφία 1...,  Φωτογραφία 2... 

Στη συνέχεια ο Σύλλογος θα διοργανώσει:

 1) Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα.

 2) Την Κυριακή 1 Μαρτίου στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού».  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με το δημοτικό μουσικό συγκρότημα του Κωστάκη Τσιοτίκα, ενώ  μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν μεζέδες και κρασί δωρεάν.

  3) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού, με δώρο για το νικητή μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή (αξίας 100€), προσφορά του Συλλόγου.

4) Επίσης ανακοινώνει ότι τα χορευτικά τμήματα πρόκειται να αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 7 Μαρτίου 2009 τις παρακάτω ώρες: παιδικό 5.00μ.μ., γυναικών 6.00μ.μ., εφήβων 7.00μ.μ..

 

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2009        Δελτίο Τύπου  του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η διδακτική επίσκεψη του Σχολείου μας την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009 στο Δήμο Γρεβενών, στο ραδιοσταθμό «STAR F.M.», στη Δημόσια Βιβλιοθήκη  και στα Τυπογραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ».

Ξεκινήσαμε από το Δημαρχείο όπου μας υποδέχτηκαν στο Γραφείο του Δημάρχου, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Φιλιόπουλος. Στη συνέχεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε μια διαφορετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αφού Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν οι μαθητές του Σχολείου μας. Στη συνεδρίαση που προέδρευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, οι μαθητές αφού πρώτα ρώτησαν και πληροφορήθηκαν για τις λειτουργίες και υπηρεσίες του Δήμου κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους, τις οποίες στο τέλος και ψήφισαν.  Στο τέλος ξεναγήθηκαν από τον προϊστάμενο διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Μήτσιο σε όλους τους χώρους του Δημαρχείου και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του Δήμου.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψής μας τα τυπογραφεία της εφημερίδας «ΠΡΩΙΝΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΗΣ». Μας υποδέχτηκαν  ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου κ. Τσακνάκης και ο δημοσιογράφος κ. Καραγιάννης, οι οποίοι παρουσίασαν στους μαθητές όλη τη διαδικασία διαμόρφωσης και εκτύπωσης μιας εφημερίδας και απάντησαν στις απορίες των μαθητών.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Γρεβενών. Μας υποδέχτηκαν, μας ξενάγησαν στους χώρους της βιβλιοθήκης, μας ενημέρωσαν για τη λειτουργία της και απάντησαν στις ερωτήσεις των μαθητών μας,  ο προϊστάμενός της κ. Ζαγκανίκας, η κ.Ταρλατζή και η υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης κ. Κοπάννου.

Τελευταίος σταθμός της επίσκεψής μας ο ραδιοφωνικός σταθμός «STAR F.M.». Μας υποδέχτηκαν ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού κ. Μίμης και η δημοσιογράφος κ. Δαυιδίδου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του ραδιοσταθμού και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη λειτουργία του. Η μεγάλη μας όμως έκπληξη ήταν όταν οι μαθητές έκαναν μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή στην οποία πρώτα έδωσαν συνέντευξη στον κ. Μίμη,  στη συνέχεια οι ίδιοι οι μαθητές πήραν τηλεφωνική συνέντευξη από τον πρώην υπουργό και βουλευτή του νομού μας κ. Φώλια.

Έτσι τελείωσε με μεγάλη επιτυχία η διδακτική μας επίσκεψη στην πόλη των Γρεβενών, αφού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους και ιδιαίτερα στους μαθητές του σχολείου μας. Γι’ αυτό  θέλουμε να ευχαριστήσουμε και δημόσια για την υποδοχή και φιλοξενία το   Δήμαρχο Γρεβενών κ. Νούτσο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιο, τον Πρόεδρο του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιο, το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης κ. Φιλιόπουλο, τον προϊστάμενο διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου κ. Μήτσιο, τον  ιδιοκτήτη του τυπογραφείου κ. Τσακνάκη και το δημοσιογράφο κ. Καραγιάννη, τον προϊστάμενο της βιβλιοθήκης κ. Ζαγκανίκα, την  κ.Ταρλατζή, την υπεύθυνη της παιδικής βιβλιοθήκης κ. Κοπάννου, το ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού κ. Μίμη, τη δημοσιογράφο κ. Δαυιδίδου και τον  πρώην υπουργό και βουλευτή του νομού μας κ. Φώλια. Ο Προϊστάμενος του Σχολείου Αργύριος Καραλιόλιος.

 

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2009 Χρόνια Πολλά και Καλή Φώτιση... Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών..... Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Η εκδήλωση φέτος ήταν η δέκατη τέταρτη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου και πραγματοποιήθηκε παρά τις πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο, ενώ η παρουσία του κόσμου για ακόμα μια φορά ήταν μεγάλη. Χόρεψαν  τα δύο χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Γρεβενών κ.  Κουπτσίδηςς, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, η Αντιδήμαρχος κ. Ασλανίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μπασνάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Σιούμπουρας, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τζημορώτα, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Ψευτογκάς, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καραλιόλιος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Σιούλης, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ Φώλιας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε, έστειλε με φαξ τις ευχές του σε όλους τους κατοίκους. Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων, τη δασκάλα τους Χριστίνα Μπουρέλλα, τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το φλουρί το κέρδισε η μικρή Ελευθερία Σ. Σκάκα και μαζί κέρδισε και ένα γυναικείο λευκόχρυσο κόσμημα αξίας 100€ προσφορά του Συλλόγου. Φωτογραφία 1,   Φωτογραφία 2,   Φωτογραφία 3....

 

Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2009.... Καλή  Χρονιά! Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών......Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών. Πιο συγκεκριμένα:

 Παρά τις δυσκολίες που δημιούργησε το χιόνι που έπεσε το προηγούμενο διάστημα, την Πρωτοχρονιά έγινε η αναβίωση των «ρουγκουτσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά». Φέτος την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης  μας κ. Κουπττσίδης Δημοσθένης, ο Δήμαρχός μας κ. Νούτσος Γιώργος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Σιούλης Πέτρος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Παλάσκα Ολυμπία, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας Ευθύμιος και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Σας περιμένουμε όλους στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου μας  που θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων στις 11.30π.μ. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από την εκδήλωση.....

Αρχική

 

2015   2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006