2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006

 

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010 Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών, είχε συνάντηση με το βουλευτή Γρεβενών κ. Χαντάβα Θανάση. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του βουλευτή και εκεί οι εκπρόσωποι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με τον κ. Βουλευτή  ευχές λόγω των εορτών, αλλά και να τον ενημερώσουν σχετικά με τις 23 προτάσεις του Συλλόγου για τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους των Αμυγδαλιών*-*. Ο κ. Χαντάβας υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει όλα τα αιτήματα που είναι στην αρμοδιότητά του. Στο τέλος οι εκπρόσωποι του Συλλόγου, αφού ευχαρίστησαν τον κ. Βουλευτή, τον προσκάλεσαν να επισκεφτεί τις Αμυγδαλιές για μια πιο εποικοδομητική συζήτηση. Δείτε εδώ δύο φωτογραφίες..... 1    ....2 

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010 Κυκλοφόρησε το ημερολόγιο του 2011 του Συλλόγου μας με παλιές φωτογραφίες από τα ρουνγκουτσάρια, από το αρχείο του Χρήστου Τσούπα. Τον ευχαριστούμε πολύ. Το ημερολόγιο θα μοιραστεί δωρεάν την πρωτοχρονιά από τα ρουγκουτσάρια.

Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010 Τα καταφέραμε και φέτος να στολίσουμε εορταστικά το χωριό μας, παρά την αδιαφορία του Δήμου και την άρνηση της ΔΕΗ που για μια ακόμη φορά μας απαγορεύει να τοποθετούμε φωτιστικά σώματα στις κολόνες της. Γι' αυτό και στολίσαμε μόνο στην πλατεία και την είσοδο του χωριού που οι κολόνες είναι του Δήμου. Συγχαρητήρια   στο Βασίλη Νέστορα  που επιμελήθηκαν του στολισμού και.... καλά Χριστούγεννα.....

 

Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως: 1. Προκειμένου να διοργανώσει τα «Ρουνγκουτσάρια 2011», παρακαλεί όσους επιθυμούν να συμμετέχουν  στην αναβίωση του εθίμου (μικροί και μεγάλοι), να επικοινωνήσουν με τον      πρόεδρο του Συλλόγου Αργύριο Καραλιόλιο (τηλ. 2462088414) μέχρι την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 . 2. Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη Θεσσαλονίκη, το πρωί στο ΜΑΤΖΙΚ ΠΑΡΚ και το απόγευμα στη HELEXPO (κέντρο) στο Christmas Magic City. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, μόνο για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων,  ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ.  Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής).  

 

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010 Κυκλοφόρησε από τους "Αδερφούς ΖΙΩΓΑ" Μακεδονομάχων 22, τηλ. 2462028406 και το DVD από τη 16η Γιορτή Κερασιού 2009. (Το CD-ROM είχε κυκλοφορήσει πέρυσι).

 

 

Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εκφράζει τα πιο θερμά του συγχαρητήρια στο νέο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή, στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών κ. Γεώργιο Δασταμάνη, στο νέο Δήμαρχο Γρεβενών κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη, στο Δήμαρχο Δεσκάτης κ. Νίκο Μίγκο, σε όλους τους  εκλεγέντες Περιφερειακούς και Δημοτικούς Συμβούλους, στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αμυγδαλιών κ. Αθανάσιο Πατσιαρίκα, στους Τοπικούς Συμβούλους της Δημοτικής Κοινότητας Αμυγδαλιών κ. Γεώργιο Ζεμπίλη και κ. Στεριόπουλο Κων/νο, καθώς και στον Τοπικό Σύμβουλο Γρεβενών κ. Παναγιώτη Καραλιόλιο και εύχεται σε όλους καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα.

            Επίσης δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα τους, συνεργάτης και συμπαραστάτης, στις προσπάθειές τους για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των κατοίκων των Αμυγδαλιών και την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

 

Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010 Πραγματοποιήθηκαν στις 7 Νοεμβρίου 2010 οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές 2010 στα δύο εκλογικά τμήματα στο 59ο και στο 60ο και στις 14 Νοεμβρίου 2010 οι επαναληπτικές Περιφερειακές εκλογές.

 

Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε κάνοντας κλικ εδώ ή στα παρακάτω:

1. Συνολικά αποτελέσματα από το 59ο και 60ο ΕΤ για τις Δημοτικές Εκλογές

2. Αποτελέσματα από το 59ο ΕΤ για τις Δημοτικές Εκλογές

3. Αποτελέσματα από το 60ο ΕΤ για τις Δημοτικές Εκλογές

4. Αποτελέσματα από το 59ο ΕΤ για τις Περιφερειακές  Εκλογές

5. Αποτελέσματα από το 60ο ΕΤ για τις Περιφερειακές  Εκλογές

6. Αποτελέσματα από το 59ο ΕΤ για τις Επαναληπτικές Περιφερειακές  Εκλογές

7. Αποτελέσματα από το 60ο ΕΤ για τις Επαναληπτικές Περιφερειακές  Εκλογές

Για την Τοπική Κοινότητα έλαβαν σταυρούς: (τα στοιχεία δεν είναι διασταυρωμένα)

 

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΙΩΝ Με το συνδυασμό "Μαζί συνεχίζουμε" του Δημοσθένη Κουπτσίδη

  1. ΓΚΙΛΙΑ ΜΑΡΘΑ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ  87

  2. ΖΕΜΠΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ   99

  3. ΠΑΤΣΙΑΡΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ  122

  4. ΣΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ    22

Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλεών Με το συνδυασμό "Όραμα-Ανάπτυξη-Προοπτική" του Τάκη Ζήση
1  Βάια Κωνσταντίνα του Στεργίου  44
2  Λιάκας Σαράντης του Στεργίου   58
3  Νέστορας Βασίλειος του Γεωργίου 41
4  Στεργιόπουλος Κωνσταντίνος του Βάϊου  78

 

Τοπική Κοινότητα ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝ Με το συνδυασμό "Λαϊκή Συσπείρωση" της Ντάγκα Παναγιώτας

1. Καραμήτρος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου  25

2. Μπαχτσεβάνου Πολυβία του Γρηγορίου  30

 

Νέος Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας για το χρονικό διάστημα 2011-2015 εκλέχτηκε ο Αθανάσιος Πατσιαρίκας με 122 ψήφους από το συνδυασμό του Δημοσθένη Κουπτσίδη. Στο Συμβούλιο ακόμα εκλέγονται οι Γεώργιος Μ. Ζεμπίλης με 99 ψήφους από το συνδυασμό του Δημοσθένη Κουπτσίδη και ο Στεριόπουλος Κων/νος με 78 ψήφους από το συνδυασμό του Τάκη Ζήση.

Στο Τοπικό Συμβούλιο Γρεβενών εκλέχτηκε και ο συχωριανός μας  Καραλιόλιος Παναγιώτης.

Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!!!

Δυστυχώς για τους ίδιους, αλλά και όλους τους Αμυγδαλιώτες, κανένας Αμυγδαλιώτης υποψήφιος δεν εκλέχτηκε ούτε στο Δήμο, ούτε στην Περιφέρεια. Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει όλους και ίσως να μας γίνει και ένα μάθημα. Επιτέλους πρέπει κάποιοι να μάθουν να ψηφίζουν!!!

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010 Αισθητή σε όλη την περιοχή έγινε η δόνηση που σημειώθηκε σήμερα 23-10-2010 στις 9:17 το πρωί, μεταξύ των χωριών Αιμιαλιανού και Διάκου του νομού Γρεβενών.  O σεισμός ήταν της τάξης των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 23Χλμ.  Σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η σεισμική δόνηση δεν εμπνέει καμιά ανησυχία, καθώς είναι ένας μεμονωμένος σεισμός, το επίκεντρο του οποίου δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 13ης Μαΐου του '95. Πηγή: www.greveniotis.gr


Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2010 Από το κ. Δημήτρη Κουταλή πήραμε το πήραμε το παρακάτω μήνυμα σχετικά με τις προτάσεις μας: "Πάρα πολύ καλό, εύστοχα , συνοπτικά και υπαρκτά τα προβλήματα που καταθέσατε και πάλι μπράβο!

Τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια....

Περιμένουμε σκέψεις, απόψεις και παρατηρήσεις και από άλλους...

 

Τρίτη , 12 Οκτωβρίου 2010 Από τον κ. Σωκράτη  Παπακωνσταντίνου της Ανοικτής Πρωτοβουλίας Κατάκαλης πήραμε το παρακάτω μήνυμα:

"Διάβασα με ενδιαφέρον τις προτάσεις που δημόσια κάνατε ως ΔΣ του Πολ. Συλλόγου Αμυγδαλιών και θα ήθελα να σας συγχαρώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε  για το χωριό σας.

Είναι επίσης ενδιαφέρον που οι τοπικές κοινωνίες αποκτούν δημόσιο λόγο και προβάλλουν εμπεριστατωμένα τα αιτήματά τους και τα διεκδικούν.

Ο δρόμος είναι μακρύς και σας εύχομαι να επιτύχετε αυτά που ζητάτε.

Ανάλογες κινήσεις έχουμε κάνει και εμείς εδώ και ένα χρόνο και συνεχίζουμε ακάθεκτοι. 

Νάστε καλά και καλή δύναμη 

Σωκράτης Παπακωνσταντίνου 

Ανοικτή Πρωτοβουλία Κατάκαλης"

 

Τον ευχαριστούμε πολύ για τα καλά του λόγια και τη συμπαράσταση. Αν κάπου τα καταφέρουμε και ενωθούμε όλοι μαζί θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε μεγάλη δύναμη.

 

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως  διοργανώνει τριήμερη εκδρομή  από 27/12/2010 ως 30/12/2010 για τη Σόφια, προκειμένου να συμμετέχει με τα χορευτικά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων  καθώς και των συνοδών είναι 155 ευρώ (95€ για το ξενοδοχείο + 60€ για το λεωφορείο) και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο, δύο διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία 3* με πλήρη διατροφή (με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό). 

Το πρόγραμμα της εκδρομής περιλαμβάνει:

Η αναχώρηση θα γίνει στις 27/12/2009 και ώρα 6.00π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι στις 15 Νοεμβρίου. Στην εκδρομή μπορούν να εγγραφούν και άλλοι κάτοικοι, θα συμμετέχουν όμως μόνον εάν θα υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο. Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα υπάρχει προτεραιότητα στα μέλη των χορευτικών και τους συνοδούς τους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων.

 

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλοντας να συμβάλει στην προσπάθειά για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης των κατοίκων, τη λύση των προβλημάτων τους, αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας, σας καταθέτει για συζήτηση και προβληματισμό τις παρακάτω προτάσεις:

 

1. ΥΔΡΕΥΣΗ: Είναι τραγικά άδικο από ένα δίκτυο που φτιάχτηκε για να υδρεύεται αποκλειστικά το χωριό μας, να είμαστε οι μόνοι που δεν παίρνουμε σχεδόν καθόλου νερό. Απαιτούμε να υδρεύεται το χωριό μας όλο το χρόνο με φυσική ροή από τις πηγές της Βασιλίτσας (Β΄ κλάδος). Να σταματήσει η ύδρευση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες από τη γεώτρηση στο Μικρό Σειρήνι, γιατί το νερό είναι άθλιο (περιέχει πάρα πολλά άλατα και άμμο). Το νερό αυτό να δοθεί στο Μεγάλο Σειρήνι και το Ελεύθερο. Να σταματήσουμε να πληρώνουμε στη ΔΕΥΑΓ μεικτή χρέωση  και να γίνεται καλύτερος έλεγχος και κοστολόγηση.

2.  Στο υπάρχων  γεώφραγμα να δημιουργηθεί αρδευτικό δίκτυο με σταγόνες ή να φτιαχτεί από την αρχή άλλο σε άλλη θέση (σε μεγαλύτερο υψόμετρο).

3. Να λειτουργήσει αστική συγκοινωνία.

4.Κατασκευή πάρκου, παιδικής χαράς, γηπέδου 5 Χ 5 και αίθουσας πνευματικό-πολιτιστικό  κέντρο.

5. Μέριμνα για την τρίτη ηλικία (όπως γίνεται και στα Γρεβενά). ΚΑΠΗ ή κουπόνια (Δήμος Αγίου Κοσμά), εκδρομές κλπ.

6. Ολοκλήρωση-βελτίωση αποχετευτικού δικτύου και διευθέτηση των όμβριων υδάτων (σε ρέματα). Αποχετευτικό δίκτυο σε Λόχμη και Αγία Τριάδα.

7. Να γίνει συζήτηση με ειδικούς για διαμόρφωση πρότασης αγροτικής ανάπτυξης (για το κεράσι ονομασία προέλευσης, βιολογική καλλιέργεια, καλύτερη προώθηση, μεταποίηση κ.λπ.). Το ίδιο περίπου θα μπορούσε να γίνει και με το σταφύλι….

8. Στο κοιμητήριο να γίνει ευπρεπισμός με διαδρόμους πλακοστρωμένους και δεντροφύτευση για οπτική απομόνωση, τακτική καθαριότητα από τους υπαλλήλους του Δήμου.

9. Στο κτίριο του Παιδικού Σταθμού να γίνει αντικατάσταση  κουφωμάτων, περίφραξης, παιχνιδιών (κούνιες κλπ) και να καθαρίζεται τακτικά ο χώρος.

10. Είναι απαράδεκτο το χωριό μας ακόμα και σήμερα να είναι ακόμα χωρίς γρήγορο internet, ενώ έχουν άλλα γειτονικά και μικρότερα χωριά. Γι’ αυτό ζητούμε άμεσα να επεκταθεί το ευρυζωνικό δίκτυο (DSL) και στο χωριό μας. Επίσης να επεκταθεί και το ασύρματο δωρεάν internet ή από τα Γρεβενά ή από τον Άγιο Γεώργιο και να τοποθετηθεί από την COSMOTE κυρίως, αλλά και από άλλες εταιρίες, υποδομή για 3G.

11. Αγροτική οδοποιία να γίνονται έγκαιρα οι διανοίξεις των δρόμων με υποδομή (τεχνικά).

12. Χρηματοδότηση των Πολιτιστικών Συλλόγων με βάση τη συνολική τους δραστηριότητα  όλο το χρόνο. Να δοθούν επιτέλους το Σύλλογό μας τα 2500 ευρώ που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο   εδώ και πάνω από έξη περίπου μήνες.

13. Ένταξη της Γιορτής Κερασιού σε περιφερειακό ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

14. Εξωραϊσμός σε όλες τις βρύσες του χωριού.

15. Τακτική φυσική παρουσία του Δημάρχου σε λαϊκές συνελεύσεις….

16. Αρμοδιότητες στο Τ.Σ. με δυνατότητα χρηματοδότησης άμεσων μικροέργων.

17. Να λειτουργήσει Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) στο χωριό μας.

18. Πιο τακτική αποκομιδή των απορριμμάτων ιδιαίτερα το καλοκαίρι (τρεις τουλάχιστον φορές). Τακτικότερο πλύσιμο των κάδων. Καθαρισμός των πολλών ανεξέλεγκτων χωματερών.

19.Αναπλάσεις χώρων σε Άγιο Χριστόφορο, Παναγιά, Άγιο Αθανάσιο, Διάκο, Αγία Βαρβάρα (και παλιό γήπεδο), Αγία Μαρίνα και Προυμουρτσή.

20. Οικιστική αναβάθμιση σε όλο το χωριό.

21. Ολοκλήρωση  γηπέδου.

22. Να γίνει ρύθμιση ώστε ο νομός μας και οι άλλοι νομοί της Βόρειας Ελλάδας να πληρώνουν φθηνότερα το πετρέλαιο θέρμανσης απ’ ότι πληρώνει η Νότια Ελλάδα, για την περίοδο από τον Οκτώβριο μέχρι το Μάιο.

23. Αρχαιολογικές ανασκαφές στον «Άγιο Αθανάσιο» και στην «Αγία Μαρίνα».

Τέλος το Δ.Σ. αποφάσισε ότι  πρέπει μέσω της ιστοσελίδας του Συλλόγου να προβάλουμε τις προτάσεις μας για την ανάπτυξη του χωριού μας, καθώς και πληροφορίες για τους υποψηφίους Περιφερειακούς, Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους που κατάγονται από το χωριό μας (και τη Λόχμη) άμεσα ή εξ αγχιστείας, με δική τους επιθυμία και βιογραφικά που θα μας στείλουν οι ίδιοι.

 

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι συνεχίζει και φέτος, για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, τα  δωρεάν μαθήματα λαογραφίας,  παραδοσιακών και λαϊκών χορών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 2 Οκτωβρίου τις παρακάτω ώρες:

Ø    Το παιδικό τμήμα στις 6.00μ.μ.

Ø    Το εφηβικό τμήμα στις 7.00μ.μ.

Ø    Το τμήμα των γυναικών στις 8.00μ.μ.

και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην έναρξη της νέας περιόδου. Ακόμα ανακοινώνει ότι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 2462088436 και 2462088414. Επίσης υπενθυμίζει ότι και φέτος όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

 

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010 Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Για ακόμη μια φορά χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών  συμμετείχε σε χορευτικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη 20 Ιουλίου, το χορευτικό τμήμα των εφήβων του Συλλόγου, συμμετείχε στην εκδήλωση που διοργάνωσε για το πανηγύρι του χωριού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κνίδης, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικούς χορούς του τόπου μας. Η εκδήλωση έγινε με το συγκρότημα του Πετρολούκα Χαλκιά και τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Γι’ αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο θέλει να συγχαρεί τα μέλη του χορευτικού για την υπέροχη εμφάνισή τους και να ευχαριστήσει τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κνίδης για την πρόσκληση και την άψογη  φιλοξενία. Δείτε εδώ,  Φωτογραφία 1, Φωτογραφία 2...

 

Τετάρτη, 7  Ιουλίου 2010 Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και οι δύο τελευταίες εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010. Πιο συγκεκριμένα: α) Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010  πολύς κόσμος και κυρίως παιδιά, παρακολούθησαν τη Θεατρική παράσταση  του Παιδικού Θεατρικού Τμήματος της ΔΕΚΕΓ που παρουσίασε το θεατρικό έργο του Πασχάλη Τσαρούχα με τίτλο: «Ω! τι κόσμος παιδιά», σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου και καταχειροκρότησε τους υπέροχους μικρούς ερασιτέχνες ηθοποιούς και την εξίσου υπέροχη σκηνοθεσία.

β) Τέλος την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκε η  εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η ιστορία των Αμυγδαλιών  και της Λόχμης μέσα από τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων της Δυτικής Μακεδονίας». Ο εισηγητής της εκδήλωσης ο Ηλίας Γάγαλης  δάσκαλος-κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Αγωγή της Εκπαίδευσης, παρουσίασε πάρα πολλά νέα στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν στην ιστορία των Αμυγδαλιών και της Λόχμης.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας της ενορίας μας κ. Καραπούλιος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Μαρκόπουλος και ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος και δυστυχώς πολύ λίγος κόσμος.  Τους ευχαριστούμε πολύ όλους και ιδιαίτερα τον κ. Γάγαλη για την αξιέπαινη όσο και πολύ σημαντική προσπάθειά του η οποία μας βοηθά πάρα πολύ στον εμπλουτισμό της καταγραφής της τοπικής μας ιστορίας. Επίσης για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, το Δήμο Γρεβενών που για μια ακόμη φορά ήταν συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων, όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τους κάτωθι χορηγούς και χορηγούς επικοινωνίας. 

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την παρουσίαση του κ. Γάγαλη....

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις δύο αυτές εκδηλώσεις....

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών για την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010.

Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010....

 

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2010 Οι δύο τελευταίες οι εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010 που συνδιοργανώνουν, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών, πρόκειται να πραγματοποιηθούν:

1) Την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010, 9.00μ.μ. Η θεατρική παράσταση με το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα της ΔΕΚΕΓ. Θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο του Πασχάλη Τσαρούχα με τίτλο: «Ω! τι κόσμος παιδιά», σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου. (Είσοδος ελεύθερη)

6) Και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010, 11.00π.μ. Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η ιστορία των Αμυγδαλιών  και της Λόχμης μέσα από τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων της Δυτικής Μακεδονίας». Εισηγητής ο Ηλίας Γάγαλης  δάσκαλος-κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Αγωγή της Εκπαίδευσης. (Είσοδος ελεύθερη)

 

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία και τη συμμετοχή πολύ κόσμου, παρά τις αντιξοότητες από τις άσχημες καιρικές συνθήκες, άλλες δύο  εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010.

1. Την Παρασκευή 18 Ιουνίου "το τρελό πανηγύρι της φαντασίας" από την ομάδα "θέατρο θέαμα" για μια ακόμη χρονιά ικανοποίησε όλους τους δεκάδες μικρού μας φίλους, αλλά και τους μεγάλους που γέμισαν κυριολεκτικά την πλατεία.

Από τις 6.00μ.μ. στήθηκε στην πλατεία ένα τεράστιο φουσκωτό κάστρο για τη διασκέδαση και εκτόνωση των μικρών μας φίλων. Περίπου στις 9.30μ.μ η ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» παρουσίασε το «τρελό πανηγύρι της φαντασίας». Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδύασε στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ. Στο πρόγραμμα ακόμα συμμετείχαν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παράσερναν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Έκλεψε την παράσταση ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR, σ’ ένα τρελό χορευτικό Show Παράλληλα λειτούργησαν εργαστήρια ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι  ζωγράφισαν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία και Εργαστήριο Face Painting (ζωγραφική στο πρόσωπο). Σίγουρα ήταν τόσο μεγάλη η επιτυχία της εκδήλωσης που μικροί και μεγάλοι που  συμμετείχαν θα τη θυμούνται για πάρα πολύ...

Στο χώρο υπήρχε έκθεση κερασιού και προϊόντων από κεράσι.  Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις...  

2) Η εκδήλωση δημοτικής βραδιάς του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2010  που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας, πραγματοποιήθηκε αναγκαστικά την Κυριακή 20 Ιουνίου 2010  με το συγκρότημα του Γρηγόρη Καψάλη και στο τραγούδι τη Νίκη Παπαγεωργίου και το Γιάννη Παπακώστα. Παρ’ ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν μικρότερη από άλλες φορές, όλοι έμειναν ικανοποιημένοι από τη δημοτική ορχήστρα, την οργάνωση, τα πολλά καλά κεράσια  και το κέφι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, χόρεψε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου και βραβεύτηκαν με αναμνηστική πλακέτα με το «βραβείο Αμυγδαλιάς», από το Νομάρχη και το Δήμαρχο Γρεβενών, για την προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι ο Γρηγόρης Καψάλης, για την προσφορά του στην ανάπτυξη της καλλιέργειας της κερασιάς ο συνταξιούχος γεωπόνος Δημήτρης Τζήμος και για την προσφορά του στη βελτίωση της ποιότητας της καλλιέργειας της κερασιάς ο γεωπόνος Κώστας Παπαϊωάννου.

Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Νoμάρχης Γρεβενών κ. Κουπτσίδης, ο  Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας κ. Πατσιαρίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, η Αντιδήμαρχος κ. Παλάσκα,  η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τζημορώτα,   ο Διευθυντής του ΙΚΑ Γρεβενών κ. Μπουρέλλας,  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής, καθώς και εκατοντάδες φίλοι του Συλλόγου μας. Ο βουλευτής του νομού κ. Χαντάβας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί έστειλε με μήνυμά του  τις θερμότερες ευχές του για την επιτυχία των εκδηλώσεων. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Επίσης ευχαριστούμε πολύ και τους παρακάτω συγχωριανούς που πρόσφεραν κεράσια και  γλυκά κερασιού:  

Γλυκά πρόσφεραν:

 Γκίλια Αιμιλία,  Μπουρέλλα Ροδιάνθη,  Κιούρκα Ε. Παναγιώτα,  Δροβατζήκα Αντιγόνη

Κεράσια πρόσφεραν:

 Καρακίτσιος Βασίλης,  Καραλιόλιος Αχιλλέας,  Κιούρκα Κίτσα, Κριθαριώτης Διονύσιος, Ρότσικας Ν. Θωμάς  

        Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις... 

    Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως:   Το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010 διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για τη θάλασσα (στους Νέους Πόρους). Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων και των τμημάτων αναβίωσης εθίμων, καθώς και ενός συνοδού για τους ανήλικους είναι δωρεάν, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 15 ευρώ. Η αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 π.μ από την πλατεία του χωριού. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Πέμπτη 1 Ιουλίου. (Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα τηρηθεί αυστηρά η χρονική σειρά της εγγραφής). 

     Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010 Η δημοτική βραδιά της 16ης Γιορτής Κερασιού με το Γρηγόρη Καψάλη που δεν έγινε χτες λόγω της κακοκαιρίας, θα γίνει σήμερα Κυριακή 20 Ιουνίου και ώρα 9.00μ.μ. Να είστε όλοι εκεί....

 

     Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2010 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το κάτωθι δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν με πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία οι δύο πρώτες εκδηλώσεις της 16ης Γιορτής Κερασιού 2010.

α. Το Σάββατο 12 Ιουνίου 2010 στην πλατεία του χωριού, πραγματοποιήθηκε η λαϊκή ρεμπέτικη βραδιά με το συγκρότημα «πριγκηπέσα». Η υπέροχη ορχήστρα, με το  Δημήτρη Καραπούλιο στο μπουζούκι - τραγούδι,  τη Φωτεινή Γκιουλέκα στα πλήκτρα – τραγούδι, το Φώτη Παπά στην  κιθάρα – τραγούδι, ο πολύ ευνοϊκός καιρός και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί μια καταπληκτική  ατμόσφαιρα και το τραγούδι και ο χορός κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

β. Την Κυριακή 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο η εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών.

Η εκδήλωση, που την παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος παρά την αφόρητη ζέστη, άρχισε με χαιρετισμό από τον προϊστάμενο του Σχολείου και πρόεδρο του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιο.

1. Στη συνέχεια ακολούθησαν  χαιρετισμοί των  επίσημων προσκεκλημένων.  

2.Κατόπιν έγινε προβολή παρουσίασης με παλιές φωτογραφίες από την ιστορία του Σχολείου. (μαζί και κάποιες πληροφορίες)

3. Ακολούθησε παρουσίαση του δασκάλου του Σχολείου  Αντρέα Τζιώρα για τη Σχολική Χρονιά 2009-2010 και προβολή παρουσίασης με φωτογραφίες από δραστηριότητες του Σχολείου την σχολική χρονιά 2009-2010. 

4. Ομιλία με θέμα: «Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών», Αργύριος Καραλιόλιος  προϊστάμενος του Σχολείου.

5.  Ομιλία με θέμα: «Ολιγοθέσια Σχολεία. Δυνατότητες και Προοπτικές», από τον Ιωάννη Φύκαρη Λέκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος  του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διδάκτορα του Α.Π.Θ και Σχολικού  Συμβούλου.

6. Απονομή επαίνου στις δασκάλες και δασκάλους που υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών.

7. Απονομή αναμνηστικού επαίνου από την ΕΕΠΦ, στους μαθητές του σχολικού έτους 2008-2009 που συμμετείχαν στη Δραστηριότητα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο “βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς” που βραβεύτηκε από την ΕΕΠΦ.

8. Απονομή αναμνηστικού δώρου στο μαθητή της έκτης τάξης.

9. Οι μαθητές του Σχολείου  τραγούδησαν και χόρεψαν υπέροχα, κλέφτικα δημοτικά τραγούδια και καταχειροκροτήθηκαν.

Η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους όσους τηn παρακολούθησαν. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιερέας του χωριού κ. Καραπούλιος, ο Βουλευτής κ.  Χαντάβας, ο Νομάρχης Γρεβενών κ.  Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, η Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών κ. Παπαγεωργίου, η Αντινομάρχης κ. Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κ. Παλάσκα, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κοψαχείλης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής, αρκετές δασκάλες και δάσκαλοι, που τιμήθηκαν για την προσφορά τους, καθώς και πάρα πολύς κόσμος.  Εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι κατασυγκινήθηκαν από τις αναμνήσεις των τιμώμενων δασκάλων και ιδιαίτερα από την κ. Κλεάνθη Παπαποστόλου που ήταν και η πρώτη που το 1953 κατέγραψε για πρώτη φορά την ιστορία του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και ιδιαίτερα τον κ. Φύκαρη για τη συμμετοχή του και την τόσο όμορφη όσο και ουσιαστική εισήγησή του. Με ατράνταχτα και επιστημονικά τεκμηριωμένα επιχειρήματα, έπεισε και τον πιο δύσπιστο ακροατή για το ότι τα ολιγοθέσια σχολεία, κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, παρ’ ότι είναι εγκαταλειμμένα από την πολιτεία, μπορούν να προσφέρουν και στο μέλλον εξαιρετικές υπηρεσίες εκπαιδευτικές και κοινωνικοπολιτιστικές και ότι είναι τουλάχιστον ισάξια με τα πολυθέσια σχολεία, αν όχι πολλές φορές και καλύτερα. Εδώ μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τις δυο εκδηλώσεις...

Την εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλιών Γρεβενών που έγινε στις 13 Ιουνίου 2010 μπορείτε να τη δείτε και στο  http://www.youtube.com στις παρακάτω υπερσυνδέσεις:

Μέρος 1: http://www.youtube.com/watch?v=aQ4Cc5xEXwE

Μέρος 2(β΄): http://www.youtube.com/watch?v=QD988XBXZ6I&feature=related

Μέρος 3(β1΄): http://www.youtube.com/watch?v=QPm1_jY8k5s

Μέρος 4(β2΄): http://www.youtube.com/watch?v=jeVJ2GUKK0M

Μέρος 5(γ΄): http://www.youtube.com/watch?v=0y5wQFBBQ4E&feature=bulletin  

Μέρος 6(δ΄): http://www.youtube.com/watch?v=pAVfZFE-iNU

Μέρος 7(ε΄): http://www.youtube.com/watch?v=qgn4dCwxZLg

Μέρος 8(στ΄): http://www.youtube.com/watch?v=u9NWikts6Ms

Μέρος 9(ζ΄): http://www.youtube.com/watch?v=3WPWQZFcbhQ&feature=youtube_gdata

Μέρος 10(η΄): http://www.youtube.com/watch?v=hlYglIz4ngU&feature=youtube_gdata

ή στο κανάλι του Αργύρη Καραλιόλιου στο YouTube στο σύνδεσμο: "Το κανάλι μου στο YouTube"

 

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την  Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, ώρα 6.00μ.μ.: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «Το πανηγύρι της Φαντασίας» από την ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ». Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδυάζει στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παρασέρνουν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Guest Star σε μια εμφάνιση έκπληξη στην εκδήλωση ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR, σ’ ένα τρελό χορευτικό Show.  Το παιδικό αυτό δρώμενο συμπληρώνεται από τοποθέτηση ενός φουσκωτού παιχνιδιού (κάστρο) για τρελό – τρελό παιχνίδι από τα παιδιά. Παράλληλα θα λειτουργούν: Εργαστήρια Ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και Εργαστήριο Face Painting (ζωγραφική στο πρόσωπο), αγαπημένο εργαστήρι των παιδιών, γιατί τα χαρούμενα προσωπάκια τους γεμίζουν υπέροχες εικόνες – ζωγραφιές. Τα εργαστήρια επιμελούνται επαγγελματίες εικαστικοί – ζωγράφοι.  Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση κερασιού και προϊόντων από κεράσι. (Είσοδος ελεύθερη)    

Και το Σάββατο 19 Ιουνίου 2010, 9.00μ.μ. Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γρηγόρη Καψάλη. Στο τραγούδι η Νίκη Παπαγεωργίου και  ο Γιάννης Παπακώστας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης  το παιδικό και το χορευτικό   τμήμα των γυναικών του Συλλόγου θα παρουσιάσει δημοτικούς χορούς. Επίσης θα υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς και πλούσια δώρα στη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου και φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν.  (Είσοδος 5€)

 

    Τρίτη, 25  Μαΐου 2010 Τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΤ3 επισκέφτηκε σήμερα το χωριό μας για να κάνει ρεπορτάζ, σχετικά με την ολοκληρωτική καταστροφή της πρώιμης καλλιέργειας των κερασιών από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Επίσης σήμερα αντιπροσωπεία των κερασοπαραγωγών επισκέφθηκε τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας για να ζητήσει να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθεί από τον ΕΛΓΑ η κατεστραμμένη παραγωγή τους.

 

    Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 O Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και ο Δήμος Γρεβενών συνδιοργανώνουν τη «16η Γιορτή Κερασιού 2010» με το παρακάτω πρόγραμμα:

1) Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010, 9.00μ.μ.. Λαϊκή – ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Καραπούλιου «Πριγκηπέσα». (Είσοδος ελεύθερη)

2) Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010, 11.π.μ.. Εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και με εισηγητή τον κ. Φύκαρη Ιωάννη Λέκτορα του Π.Τ. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάκτορα του ΑΠΘ και Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν  και θα βραβευτούν για την προσφορά τους όλες οι δασκάλες και οι δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών. (Είσοδος ελεύθερη)

3) Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, ώρα 6μ.μ.: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «Το πανηγύρι της Φαντασίας» από την ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδυάζει στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παρασέρνουν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Guest Star σε μια εμφάνιση έκπληξη στην εκδήλωση ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR, σ’ ένα τρελό χορευτικό Show.  

Το παιδικό αυτό δρώμενο συμπληρώνεται από τοποθέτηση ενός (1) φουσκωτού παιχνιδιού (κάστρο) για τρελό – τρελό παιχνίδι από τα παιδιά. Παράλληλα θα λειτουργούν: Εργαστήρια Ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και Εργαστήριο Face Painting (ζωγραφική στο πρόσωπο), αγαπημένο εργαστήρι των παιδιών, γιατί τα χαρούμενα προσωπάκια τους γεμίζουν υπέροχες εικόνες – ζωγραφιές. Τα εργαστήρια επιμελούνται επαγγελματίες εικαστικοί – ζωγράφοι.  Στο χώρο επίσης θα υπάρχει έκθεση κερασιού και  προϊόντων από κεράσι. (Είσοδος ελεύθερη)

4) Σάββατο 19 Ιουνίου 2010. 9.00μ.μ. Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γρηγόρη Καψάλη. Στο τραγούδι η Νίκη Παπαγεωργίου και  ο Γιάννης Παπακώστας. Πριν την έναρξη της εκδήλωσης  το παιδικό χορευτικό   τμήμα του Συλλόγου θα παρουσιάσει δημοτικούς χορούς. Επίσης θα υπάρχουν εκπλήξεις, καθώς και πλούσια δώρα στη λαχειοφόρο αγορά του Συλλόγου και φυσικά τα κεράσια που θα υπάρχουν θα είναι πολλά και  δωρεάν.  (Είσοδος 5€)

5) Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010. Θεατρική παράσταση με το Παιδικό Θεατρικό Τμήμα της ΔΕΚΕΓ. Θα παρουσιάσει την κωμωδία με τίτλο: «Ω! τι κόσμος παιδιά», του Πασχάλη Τσαρούχα σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου. (Είσοδος ελεύθερη)

6) Κυριακή 4 Ιουλίου 2010, 11π.μ. Εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Η ιστορία των Αμυγδαλιών και της Λόχμης μέσα από τις δημοσιεύσεις των εφημερίδων της Δυτικής Μακεδονίας». Εισηγητής ο Ηλίας Γάγαλης δάσκαλος-κάτοχος Μεταπτυχιακού στην Αγωγή της Εκπαίδευσης. (Είσοδος ελεύθερη)

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

ΑΦΟΙ  Ε. ΤΣΟΥΚΑΛΑ & ΣΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΒΑΪΟΣ ΝΙΚΟΣ GOLD ΧΡΥΣΑΦΙΚΑ - ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ

ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ WIND stores Γρεβενών

ΑΦΟΙ Ε. ΝΤΙΝΟΠΑΠΑ ΕΙΔΗ ΕΠΙΠΛΟΠΟΙΙΑΣ – ΞΥΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΩΜΑΤΑ – ΒΕΡΝΙΚΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ – ΕΜΠΟΡΙΟ

ΒΛΕΤΣΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ

ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Γ. Αdmiral sport shops

ΓΩΓΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ «ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ»

ΚΑΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ SEAT

ΚΑΡΑΪΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ JORDAN active clothing & POSTO ITALIANO

ΚΑΡΑΛΙΟΛΙΟΣ Δ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΙΕΣ

ΚΑΡΑΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ  «ΟΠΤΙΚΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ»

ΚΑΡΑΠΟΥΛΙΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ ΚΟΥΤΟΥΚΙ «ΠΡΙΓΚΙΠΕΣΣΑ»

ΚΑΤΣΑΝΟΣ Ν. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΠΑΠ

ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ - ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε  KOURELLAS DAIRY

ΚΟΥΤΣΟΜΗΤΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΠΙΠΕΡΓΙΑΣ Δ. - ΛΙΤΣΑ  Σ. «ΒΙΒΛΙΟΚΙΝΗΣΗ – ΠΑΙΧΝΙΔΟΥΠΟΛΗ» 

ΤΖΗΜΟΡΩΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ «ΕΠΙΠΕΔΟ»

ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΠΙΠΛΑ – ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ  ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ Β. ΠΑΥΛΟΣ ΗΧΟΣ - ΦΩΣ

ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΓΙΑ Studio Graphics

 

            ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:  Ε.Ρ.Α ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ   &  T.O.P. CHANNEL &  T.R.M.  &  STAR FM &  MIX FM  &  ΡΑΔΙΟ ΑΝΤΕΝΑ ΓΡΕΒΕΝΑ &  ΠΡΩΙΝΗ  & ΜΑΧΗΤΗΣ & ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ &   ΚΟΣΜΟΣ & fresh 92,9fm &www.grevenanews.gr    &   www.fora.gr/grevena/ & www.greveniotis.gr

 

Τρίτη, 11 Μαΐου 2010 Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:   To Σάββατο 8 Μαΐου 2010 το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς στην εκδήλωση του τμήματος των Γρεβενών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την παγκόσμια ημέρα του Ερυθρού Σταυρού και την παγκόσμια ημέρα της μητέρας.

Ευχαριστούμε πολύ το Διοικητικό Συμβούλιο του τμήματος Γρεβενών του ΕΕΣ για την πρόσκληση και την άψογη φιλοξενία.

Φωτογραφία.......

 

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010 Το  Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

 Πραγματοποιήθηκαν και φέτος στις 2 Μαΐου στο ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού, με τη συμμετοχή πάρα πολύ κόσμου. Φέτος λόγω του αιφνίδιου θανάτου του Θωμά Τσούπα, πατέρα του Ταμία του Συλλόγου μας Χρήστου Τσούπα, δεν πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις, εκτός από τη σούπα που μοιράστηκε, η οποία και φέτος ήταν πεντανόστιμη και το διαγωνισμό του παραδοσιακού αγωνίσματος του άλματος τριπλούν που το κύπελλο κέρδισε για μια ακόμη φορά  o Κώστας Χάτσιος. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας κ. Πατσιαρίκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, η Αντιδήμαρχος κ. Παλάσκα, ο Αντιδήμαρχος κ. Βλάχος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Κοψαχείλης, ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής, ενώ ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε, έστειλε χαιρετισμό και τις ευχές του με φαξ. Η οργάνωση και φέτος έγινε μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή και η συνεργασία ήταν για άλλη μια φορά άψογη.  

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τα συλλυπητήρια του στον Ταμία του Συλλόγου, Χρήστο Τσούπα, για την απώλεια του πατέρα του.

 

Πέμπτη, 6 Μαΐου 2010 Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στις 24 Απριλίου 2010 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ζωγράφου, βράβευσε το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών Γρεβενών (για Τρίτη φορά) για τη δραστηριότητα που πραγματοποίησε με επιτυχία το σχολικό έτος 2008-2009 στο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «βιολογική καλλιέργεια της κερασιάς» στο Πλαίσιο του Δικτύου «Οι Πράσινες Γωνιές της Γειτονιάς μου». Εκτενής περίληψη της δραστηριότητας αυτής, μάλιστα, δημοσιεύτηκε και στο περιοδικό της ΕΕΠΦ «η φύση» (τεύχος 128 Φεβρουάριος-Μάρτιος 2010).

 

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι για το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιήσει τις παρακάτω εκδηλώσεις:

1) Κυριακή  2 Μαΐου 2010 το πρωί, παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.     

2) Κυριακή  2 Μαΐου το απόγευμα στην πλατεία του χωριού θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  είναι:

α. Ώρα 14.00. Γεύμα προς τιμή των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων.

β. Ώρα 15.00 Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία   για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς» από τον Δημήτρη Κούτα απόφοιτο ΤΕΦΑΑ και λαογράφο.

γ. Ώρα 15.15 Θα χορέψει το παιδικό χορευτικό τμήμα  του Συλλόγου μας.

δ. Ώρα 15.35 Θα χορέψει το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας.

ε. Ώρα 16.55 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Δήμου Δεσκάτης.

ζ. Ώρα 17.15 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού της «Πασχαλιάς» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας και τις άλλες γυναίκες του χωριού.

η. Γλέντι και χορός για όλους, στην  πλατεία του χωριού, με τη δημοτική ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα-Στέργιου Πουρνάρα.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακές πίτες και κρασί.

 

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010  Τοποθετήθηκαν σήμερα στο τέμπλο του Αγίου Αθανασίου οι 14 φορητές εικόνες που δώρισε ο Σύλλογός μας (από τα έσοδα ρουνγκουτσάρια 2010). Έτσι ολοκληρώθηκε η δωρεά (τέμπλο και εικόνες) με συνολικό κόστος 6000€.

 

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως  διοργανώνει εφταήμερη εκδρομή  (πέντε διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή) από 26/6/2010 ως 1/7/2010 για την Ισπανία (Λιορέτ Ντε Μαρ 65 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη), προκειμένου να συμμετέχει με τα χορευτικά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών. Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων  καθώς και των συνοδών είναι 165 ευρώ (πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό).  Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς.

Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 25/6/2010 από την πλατεία του χωριού και η επιστροφή την Πέμπτη 1 /7/2010 το πρωί (από Ισπανία). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Κυριακή 9 Μαΐου 2010. Στην εκδρομή μπορούν να εγγραφούν και άλλοι κάτοικοι, θα συμμετέχουν όμως μόνον εάν θα υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο. Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα υπάρχει προτεραιότητα στα μέλη των χορευτικών και τους συνοδούς τους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων.

 

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 «16η Γιορτή Κερασιού 2010»

Οι εκδηλώσεις της «16ης Γιορτής Κερασιού» που συνδιοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών και το Δήμο Γρεβενών  είναι:

1) Κυριακή  2 Μαΐου 2010 το πρωί, παραδοσιακό πανηγύρι στον Άγιο Αθανάσιο.

Το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις για το πανηγύρι του χωριού.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία. Προσφορά σούπας στους παρευρισκόμενους. Το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου και οι άλλες γυναίκες του χωριού θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν παραδοσιακά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με τον καθιερωμένο διαγωνισμό στο παραδοσιακό αγώνισμα του άλματος τριπλούν. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αμυγδαλιών και την Εκκλησιαστική Επιτροπή.     

2) Κυριακή  2 Μαΐου το Απόγευμα: «Πασχαλόγιορτα» (στην πλατεία).

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης  είναι:

α. Ώρα 14.00. Γεύμα προς τιμή των χορευτικών τμημάτων και των επίσημων προσκεκλημένων.

β. Ώρα 15.00 Χαιρετισμοί επίσημων προσκεκλημένων και κεντρική ομιλία   για τον «Αποχαιρετισμό της Πασχαλιάς» από τον Δημήτρη  Κούτα απόφοιτο ΤΕΦΑΑ και λαογράφο.

γ. Ώρα 15.15 Θα χορέψει το παιδικό χορευτικό τμήμα  του Συλλόγου μας.

δ. Ώρα 15.35 Θα χορέψει το εφηβικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας.

ε. Ώρα 16.55 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Δήμου Δεσκάτης.

ζ. Ώρα 17.00 Θα γίνει αναβίωση του αποχαιρετισμού των «Πασχαλόγιορτων» και «του διπλώματος  του χορού», από το χορευτικό-λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας και τις άλλες γυναίκες του χωριού.

η. Γλέντι και χορός για όλους, στην  πλατεία του χωριού, με τη δημοτική ορχήστρα του Αλέξη Κασιάρα-Στέργιου Πουρνάρα.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους θα προσφερθούν παραδοσιακές πίτες και κρασί.

3) Κυριακή, 13 Ιουνίου 2010, 11.π.μ.. Εκδήλωση για τα 140 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και με εισηγητή τον κ. Φύκαρη Ιωάννη Λέκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διδάκτορα του ΑΠΘ και Σχολικό Σύμβουλο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν  και θα βραβευτούν για την προσφορά τους όλες οι δασκάλες και οι δάσκαλοι που υπηρέτησαν σ’ αυτό.

4) Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010: ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «Το πανηγύρι της Φαντασίας» από την ομάδα «ΘΕΑΤΡΟ – ΘΕΑΜΑ» Μία ολοκληρωμένη παιδική παράσταση θεάτρου δρόμου, που συνδυάζει στοιχεία θεάτρου και θεάματος, με μία συρραφή από θέατρο, χορό, παντομίμα, τσιρκοειδή «γκαγκ» και ηχο-παιχνίδια, σε ένα πραγματικό ξεφάντωμα γέλιου και χαράς, με μία πολύχρωμη παρέα κλόουν – παλιάτσων, ξυλοπόδαρων, ζογκλέρ.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν και κινούμενες φουσκωτές φιγούρες ύψους 3,5 μέτρων, που παρασέρνουν τους μικρούς φίλους μας, αλλά και τους μεγάλους, σε ένα Πανηγύρι Φαντασίας, Χρωμάτων και Χαράς. Guest Star σε μια εμφάνιση έκπληξη στην εκδήλωση ο αγαπημένος των παιδιών GUMMY BEAR, σ’ ένα τρελό χορευτικό Show.

         Το παιδικό αυτό δρώμενο συμπληρώνεται από τοποθέτηση ενός (1) φουσκωτού παιχνιδιού (κάστρο) για τρελό – τρελό παιχνίδι από τα παιδιά. Παράλληλα θα λειτουργούν: Εργαστήρια Ζωγραφικής, όπου οι μικροί μας φίλοι θα ζωγραφίσουν με πινέλα, χρώματα και μπόλικη φαντασία, και Εργαστήριο Face Painting (ζωγραφική στο πρόσωπο), αγαπημένο εργαστήρι των παιδιών, γιατί τα χαρούμενα προσωπάκια τους γεμίζουν υπέροχες εικόνες – ζωγραφιές. Τα εργαστήρια επιμελούνται επαγγελματίες εικαστικοί – ζωγράφοι.  Το φουσκωτό κάστρο και τα εργαστήρια θα ξεκινήσουν το απόγευμα γύρω στις 18:00 και το παιδικό θεατρικό δρώμενο στις 21:00.

5) Σάββατο 19 Ιουνίου 2010. Δημοτική βραδιά με το συγκρότημα του Γρηγόρη Καψάλη. Στο κλαρίνο ο Γρηγόρης Καψάλης και ο Τάκης Χαρισιάδης και στο τραγούδι η Νίκη Παπαγεωργίου και  ο Γιάννης Παπακώστας.  Γλέντι και χορός μέχρι το πρωί και τα κεράσια δωρεάν.

6) Κυριακή 20 Ιουνίου 2010. Λαϊκή – ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό συγκρότημα του Δημήτρη Καραπούλιου «Πριγκηπέσα».

7) Κυριακή 27 Ιουνίου 2010. Θεατρική παράσταση με την Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Γρεβενών. Θα παρουσιάσει το έργο του Πασχάλη Τσαρούχα με τίτλο: “Ω! τι κόσμος παιδιά” σε σκηνοθεσία της Ανθής Λιάκου.

Επειδή πιστεύουμε ότι η Γιορτή Κερασιού έχει γίνει πλέον θεσμός,  η εμβέλειά της έχει ξεπεράσει τα όρια της Δυτικής Μακεδονίας, είναι μια εκδήλωση που έχει και αναπτυξιακό χαρακτήρα γιατί στηρίζει, προβάλει και προωθεί ένα τοπικό αγροτικό προϊόν και επειδή πιστεύουμε ότι φέτος η συνεργασία μας θα είναι περισσότερο εποικοδομητική, γι’ αυτό εκτιμούμε ότι  προκειμένου να αναβαθμιστεί – βελτιωθεί και άλλο η Γιορτή Κερασιού, πρέπει να στηριχθεί  οικονομικά και από ιδιώτες επιχειρηματίες ή εμπόρους. Γι’ αυτό όσοι  επιθυμούν να είναι χορηγοί κάποιας εκδήλωσης ή όλων των εκδηλώσεων, καθώς και χορηγοί επικοινωνίας, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου μέχρι στις 10 Μαΐου 2010 στο τηλέφωνο 2462088303.  Εμείς θα αναλάβουμε την υποχρέωση της προβολής σας μέσα από όλο το διαφημιστικό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό.

 

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010 Μία παλιά φωτογραφία από τη βρύση της Αγίας Μαρίνας μας έδωσε ο Κώστας Παπαζήσης και ο Θωμάς  Τσούπας δύο φωτογραφίες από ρουνγκουτσάρια . Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μπορείτε να τις δείτε εδώ....

 

Δευτέρα, 29Μαρτίου 2010 Τα καταφέραμε και φέτος να στολίσουμε εορταστικά για το Πάσχα το χωριό μας, παρά την αδιαφορία του Δήμου και την άρνηση της ΔΕΗ που για μια ακόμη φορά χωρίς καμία εξήγηση μας απαγορεύει να τοποθετούμε φωτιστικά σώματα στις κολόνες της. Γι' αυτό και στολίσαμε μόνο στην πλατεία και την είσοδο του χωριού που οι κολόνες είναι του Δήμου. Συγχαρητήρια   στο Βασίλη Νέστορα  που επιμελήθηκε του στολισμού και.... καλό Πάσχα.....

 

Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 To 2/θ Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών αποφάσισε να πραγματοποιήσει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου του 2010 εκδήλωση για τα 140 χρόνια από την ίδρυση του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεών με κεντρικό ομιλητή τον κ. Ιωάννη Φύκαρη Διδάκτορα του ΑΠΘ  και Λέκτορα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση θα προσκληθούν και θα βραβευτούν για την προσφορά τους όλες οι δασκάλες και οι δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλεών.

Για το σκοπό αυτό και για την όσο το δυνατόν καλύτερη επιτυχία της εκδήλωσης δημοσιεύουμε  όλα τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει και αφορούν στην ιστορία του Σχολείου μας και παρακαλούμε όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν με πληροφορίες, φωτογραφίες ή αλλιώς να επικοινωνήσουν με το Σχολείο στο τηλέφωνο 2462088303.  Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα εδώ...

 

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών εύχεται στο συγχωριανό μας  Γρηγόρη Πατσιαρίκα, καλή επιτυχία στη συνέχιση του έργου του ως Γενικού  Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Του εκφράζουμε τα  πιο θερμά μας συγχαρητήρια.  Και εις ανώτερα. Μας κάνει όλους περήφανους...

 

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010 11 Μαρτίου 2010...με ένα μέτρο χιόνι!!!

 

Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως  διοργανώνει τετραήμερη εκδρομή  (τρεις διανυκτερεύσεις με πλήρη διατροφή) από 6/4/2010 ως 10/4/2010 για το Βάλιεβο  της Σερβίας, προκειμένου να συμμετέχει με τα χορευτικά του στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Το χρυσό τσαρούχι». Η συμμετοχή για τα μέλη των χορευτικών τμημάτων  καθώς και των συνοδών είναι 150 ευρώ (90€+60€ για το λεωφορείο) και περιλαμβάνει τη μεταφορά με λεωφορείο, τρεις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο (με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό φαγητό). 

Η αναχώρηση θα γίνει την Τρίτη 6/4/2010 και ώρα 6.00π.μ από την πλατεία του χωριού και η επιστροφή την Παρασκευή 10 Απριλίου αργά το βράδυ. Δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματέα του Συλλόγου Ελένη Παπαζήση τηλ. 2462088436 μέχρι την Κυριακή 14 Μαρτίου2010. Στην εκδρομή μπορούν να εγγραφούν και άλλοι κάτοικοι, θα συμμετέχουν όμως μόνον εάν θα υπάρχουν κενές θέσεις στο λεωφορείο. Για τη συμπλήρωση των θέσεων θα υπάρχει προτεραιότητα στα μέλη των χορευτικών και τους συνοδούς τους. Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί μόνο εάν δηλώσει συμμετοχή ικανοποιητικός αριθμός από τα μέλη των χορευτικών τμημάτων.

 

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 Δελτίο Τύπου για τις Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....  Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Πραγματοποιήθηκαν για μια ακόμη χρονιά και παρά τις τεράστιες δυσκολίες εξ αιτίας της κακοκαιρίας οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών....

1. Στο παιδικό πάρτι μεταμφιεσμένων που διοργανώθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή πολλών μικρών φίλων του Συλλόγου.

2. Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου παρά τη συνεχή έντονη χιονόπτωση και ενώ το ύψος του χιονιού είχε φτάσει το μισό μέτρο, έγινε η αναβίωση του εθίμου του «φανού», με τη συμμετοχή  αρκετών φίλων του Συλλόγου. Οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, δεν μας επέτρεψαν βέβαια να έχουμε ζωντανή μουσική, αλλά χάρη στην πραγματικά ηρωική προσπάθεια των μελών και  φίλων του Συλλόγου που είχαν φροντίσει να φέρουν πολλά κέδρα, να ψήσουν πολλά σουβλάκια που μοιράστηκαν δωρεάν στους παρευρισκόμενους, καταφέραμε να αναβιώσουμε για μια ακόμη χρονιά το έθιμο του «φανού». Φέτος στο κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων που έγινε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας της συνεχούς χιονόπτωσης συμμετείχαν οι: Κων/νος Β. Στεριόπουλος, Παναγιώτης Κιούρκας, Κων/νος Σίνης, Βασίλης Νέστορας, Θωμάς Ν. Ρότσικας, Θανάσης Κουταλής, Δημήτρης Στεριόπουλος, Αργύρης Καραλιόλιος και ο Γιώργος Α. Καραλιόλιος. Τους ευχαριστούμε όλους πάρα πολύ και του χρόνου περισσότεροι!!!

3. Την Καθαρά Δευτέρα και ενώ το ύψος του χιονιού είχε ξεπεράσει το μισό μέτρο, η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του σχολείου. Μοιράστηκε η πολύ νόστιμη φασολάδα, τα νηστίσιμα εδέσματα,  αρκετό τσίπουρο και κρασί.

Φέτος τις  εκδηλώσεις μας  τίμησε με την παρουσία του μόνο  ο Πρόεδρος του Τ.Σ. κ. Καραλιόλιος Παναγιώτης,  καθώς αρκετοί φίλοι του Συλλόγου.

Τέλος το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων, τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και εύχεται Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή σ’ όλους. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις......

 

Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010 Σήμερα το χορευτικό - λαογραφικό τμήμα των γυναικών του Συλλόγου μας τραγούδησε και χόρεψε αποκριάτικα τραγούδια στο Πολιτιστικό Κέντρο Γρεβενών στις αποκριάτικες τριήμερες εκδηλώσεις με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών. Εδώ μπορείτε να δείτε μία φωτογραφία....

 

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει πως για τις Απόκριες 2010 διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις: 1) Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ.   θα ξεκινήσουμε από το χώρο της πλατείας για το κόψιμο και τη μεταφορά των κέδρων. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της πλατείας την προαναφερόμενη ώρα. 2) Χορό μεταμφιεσμένων για τους μικρούς φίλους του Συλλόγου την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ., στην αίθουσα του Συλλόγου, με μουσική, χορό, «μπουφέ» και πολλές εκπλήξεις. (Είσοδος δωρεάν). 3)Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου στις 8.30 μ.μ., θα γίνει το άναμμα  του παραδοσιακού «φανού».  Στην εκδήλωση θα υπάρχει τραγούδι και χορός με το δημοτικό μουσικό συγκρότημα του Αλέξη Κασιάρα και Στέργιου Πουρνάρα, ενώ  μέλη του Συλλόγου θα προσφέρουν μεζέδες, τσίπουρο  και κρασί δωρεάν.  4) Την Καθαρά Δευτέρα στην τοποθεσία Αγία Βαρβάρα θα γιορταστούν τα κούλουμα. Θα υπάρχει άφθονη φασολάδα, λαγάνες, νηστίσιμα εδέσματα και κρασί δωρεάν. Επίσης θα γίνει και ο καθιερωμένος διαγωνισμός πετάγματος του χαρταετού.

 

Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 Δύο παλιές φωτογραφίες από δίπλωμα του χορού μας τις έδωσε η Ευθυμία Λιάμπα, ο Χρήστος Τσούπας εφτά φωτογραφίες από ρουγκουτσάρια της δεκαετίας του 1990 και ο Δημήτρης Κιούρκας μια φωτογραφία από το γάμο του. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Μπορείτε να τις δείτε εδώ....

 

    Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2010 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλιών ανακοινώνει ότι συνεχίζει και φέτος, για δέκατη πέμπτη συνεχόμενη χρονιά,  τα  δωρεάν μαθήματα λαογραφίας,  παραδοσιακών και λαϊκών χορών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου θα αρχίσουν τη λειτουργία τους το Σάββατο 16 Ιανουαρίου τις παρακάτω ώρες:

Ø    Το παιδικό τμήμα στις 6.00μ.μ.

Ø    Το τμήμα των γυναικών στις 7.00μ.μ.

Ø    Το εφηβικό τμήμα στις 8.00μ.μ.

και καλεί όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην έναρξη της νέας περιόδου. Ακόμα ανακοινώνει ότι εγγραφές νέων μελών θα γίνονται καθημερινά στα τηλέφωνα 2462088436 και 2462088414.

Το «εργαστήρι πληροφορικής» και η δανειστική βιβλιοθήκη θα λειτουργήσουν την ίδια μέρα από τις 6.00μ.μ. μέχρι στις 8.00μ.μ.

Επίσης υπενθυμίζει ότι και φέτος όλα τα μέλη των χορευτικών τμημάτων θα συμμετέχουν δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου.

 

    Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2010  Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλεών

            Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των ρουγκουτσαριών και της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμυγδαλιών.

Πιο συγκεκριμένα, την Πρωτοχρονιά έγινε η αναβίωση των «ρουγκουτσαριών» στις Αμυγδαλιές. Τα «ρουγκουτσάρια» αφού πρώτα εκκλησιάστηκαν, στη συνέχεια επισκέφτηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και μετά το μεσημέρι το έθιμο κορυφώθηκε με χορό στην πλατεία. Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε φέτος, είναι ότι για μια ακόμη φορά οι νέοι του χωριού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου και συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία  στην αναβίωση του εθίμου και τους ευχαριστούμε όλους πολύ. Επίσης ευχαριστούμε πολύ και όλους τους χωριανούς που υποδέχτηκαν τα «ρουγκουτσάρια» στα σπίτια τους και στην πλατεία με πολύ αγάπη και «απλοχεριά». Τους ευχαριστούμε πολύ όλους.

Επίσης στις 6 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της  βασιλόπιτας του Συλλόγου που φέτος ήταν η δέκατη πέμπτη στη σειρά από την ίδρυση του Συλλόγου. Τη βασιλόπιτα του Συλλόγου έκοψε ο Νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, μαζί με το Δήμαρχο Γρεβενών κ. Γιώργο Νούτσο. Μοιράστηκαν δώρα στους μικρούς φίλους του Συλλόγου, ενώ τυχερή της εκδήλωσης ήταν η Αγγέλα Λιάκα που βρήκε το «φλουρί» και κέρδισε ένα ρολόι χειρός αξίας 100€. Τις εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Γρεβενών κ. Χαντάβας, ο  Νομάρχης Γρεβενών κ.  Κουπτσίδης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Νούτσος, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαλογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάτσιος, η Αντιδήμαρχος κ. Παλάσκα, ο Ανιδήμαρχος κ. Βλάχος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Μαρκόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Τζημορώτα, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Καραλιόλιος, ο Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Μπουρέλλας, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου κ. Κουταλής . Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ τους επίσημους προσκεκλημένους και όλους τους κατοίκους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Εδώ μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις..... και εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Αργύρη Καραλιόλιου....

Αρχική

 

2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006