ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                                                       language option 
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:                                                       
  «Μαθαίνω, αγαπώ, προστατεύω, το περιβάλλον του Δήμου μου»                                                

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ 
 

 Περιεχόμενα

 Κεντρική σελίδα

 Για τον Σκιλλούντα είπαν

 Ιστορικά στοιχεία

 Γενικά

 Κρέστενα

 Βρίνα

 Γραίκα 

 Γρύλλος  

 Διάσελλα

 Καλλίκωμο

 Καλυβάκια

 Κάτω Σαμικό

 Μακρίσια

 Πλατιάνα

 Πλουτοχώρι

 Ράχες

 Σαμικό

 Σκιλλουντία

 Τρυπητή

 Φρίξα

 Δείτε επίσης

 Από τις εξορμήσεις μας 1

 Από τις εξορμήσεις μας 2

 Από τις δράσεις μας 1

 Από τις δράσεις μας 2

 Η ομάδα μας

 Επίλογος

                                                   

Με έδρα το Δήμο Σκιλλούντος μπορείτε να επισκεφθείτε:

 

  

Στην ΑρχαΙα Ολυμπία, 10 χλμ Β από τα Κρέστενα, τον αρχαιολογικό χώρο της ιεράς άλτης, (με τα ερείπια των ναών του Δία και της Ήρας, το αρχαίο στάδιο και τα υπόλοιπα λαμπρά οικοδομήματα), το αρχαιολογικό μουσείο (με το μαρμάρινο άγαλμα της Νίκης του Παιωνίου, το ξακουστό μαρμάρινο άγαλμα του Ερμή του Πραξιτέλη, τα εξαιρετικά γλυπτά από τις μετώπες και τα αετώματα του ναού του Δία, το πήλινο σύμπλεγμα του Δία με το νεαρό Γανυμήδη και πολλά  άλλα αριστουργήματα) και το μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων ( με αναμνηστικά και αφιερώματα της ιστορίας των σύγχρονων Ολυμπιάδων από την αναβίωσή τους ως σήμερα).

 

      Στις ΑΡΧΑΙΕΣ ΒΑΣΣΕΣ,  55 χλμ ΝΑ από τα Κρέστενα, σε υψόμετρο 1130 μ.  τον επιβλητικό και καλλίγραμμο ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το δεύτερο αρτιότερο ακέραιο ναό μετά το Θησείο της  Αθήνας, μοναδικής τεχνοτροπίας που συνδυάζει και τους τρεις  αρχαίους ρυθμούς, (ο μεμονωμένος Κορινθιακός κίονας, του οποίου έχει χαθεί το κιονόκρανο, είναι ο αρχαιότερος του είδους του στην Ελλάδα). Κτίστηκε το 420-400 π.Χ. από τους Φιγαλείς, με αρχιτέκτονα τον Ικτίνο. Τα θαυμάσια γλυπτά του από τη ζωοφόρο και τις μετώπες (με σκηνές Αμαζονομαχίας) βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο.

 

     Στην λουτρόπολη του ΚαΪαφα, 6 χλμ. Ν από τα Κρέστενα, το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης στο μέσο μικρής λίμνης με τους ξενώνες του Ε.Ο.Τ., το πανέμορφο ομώνυμο πευκόφυτο δάσος δίπλα στην απέραντη αμμουδερή ακρογιαλιά και το γνωστό απ’ την αρχαιότητα σπήλαιο των Ανιγρίδων Νυμφών, με τις υδροθειοχλωριονατριούχες ιαματικές πηγές και τις εγκαταστάσεις του Ε.Ο.Τ. με 26 λουτήρες,  κατάλληλες για αρθριτικά, γυναικολογικές και δερματικές παθήσεις.