ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ                                                                       language option 
  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ:                                                       
  «Μαθαίνω, αγαπώ, προστατεύω, το περιβάλλον του Δήμου μου»                                                

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΚΙΛΛΟΥΝΤΟΣ 
 

 Περιεχόμενα

 Κεντρική σελίδα

 Για τον Σκιλλούντα είπαν

 Ιστορικά στοιχεία

 Γενικά

 Κρέστενα

 Βρίνα

 Γραίκα 

 Γρύλλος  

 Διάσελλα

 Καλλίκωμο

 Καλυβάκια

 Κάτω Σαμικό

 Μακρίσια

 Πλατιάνα

 Πλουτοχώρι

 Ράχες

 Σαμικό

 Σκιλλουντία

 Τρυπητή

 Φρίξα

 Δείτε επίσης

 Από τις εξορμήσεις μας 1

 Από τις εξορμήσεις μας 2

 Από τις δράσεις μας 1

 Από τις δράσεις μας 2

 Η ομάδα μας

 Επίλογος

                                                   

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

 

        Για την δημιουργία του τουριστικού οδηγού η περιβαλλοντική ομάδα συνέλεξε πληροφορίες, επισκέφθηκε και φωτογράφισε Δημοτικές περιοχές φυσικού κάλλους  (Δάσος Σεφερλή κ.ά.) ή περιοχές σημαντικού αρχαιολογικού ενδιαφέροντος (Τύμβος Ιαρδάνου, Ακρόπολη Σαμικού κ.ά.).   

 

     Σε περιβαλλοντικές συναντήσεις έγινε χωρισμός υποομάδων, στις οποίες ανατέθηκαν η αναζήτηση πληροφοριών, ο εντοπισμός και η φωτογράφηση κάθε είδους αξιοθέατων, για κάθε διαμέρισμα του Δήμου, ανάλογα με τον τόπο διαμονής ή και καταγωγής των μελών της υποομάδας.  

  

    Επίσης χρησιμοποιήθηκε φωτογραφικό υλικό και από τις παρακάτω έρευνες που έχουν εκπονηθεί στα πλαίσια του μαθήματος της «Τεχνολογίας» της Α´ τάξης του Ενιαίου Λυκείου Κρεστένων:

 

-Τα τοπωνύμια του Δήμου Σκιλλούντος  (εντοπισμός, προέλευση, ετυμολογία και στατιστική επεξεργασία των 806 τοπωνυμίων του Δήμου) από την Αλεξία Μπούργου.

 

-Οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Δήμου Σκιλλούντος (εσωτ. και εξωτ. φωτογράφηση, γεωγραφικός προσδιορισμός, περιγραφή, ιστορικά στοιχεία κ.ά. των 83 εκκλησιών και εξωκλησιών του Δήμου) από την Αθηνά Πλατή.

 

-Αρχαιολογικά εκθέματα σε μουσεία προερχόμενα από ανασκαφές του Δήμου Σκιλλούντος (φωτογράφηση, περιγραφή, σχόλια κ.ά. σε πάνω από 1500 ανασκαφικά ευρήματα που βρίσκονται σε προθήκες και …αποθήκες μουσείων) από την Βάσω Ζαφειροπούλου.

 

-Γνωστοί και άγνωστοι αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Σκιλλούντος (Συλλογή πληροφοριών, εντοπισμός και φωτογράφηση 21 αρχαιολογικών τοποθεσιών του Δήμου) από τις Πόπη Σταυροπούλου και Πένυ Καλογεροπούλου.

 

-Τα τοπωνύμια του Δήμου Σκιλλούντος (εντοπισμός και φωτογράφηση των 806 τοπωνυμίων του Δήμου) από την Μαρία Φλέσια.

 

-Οι πηγές και  οι κρήνες του Δήμου Σκιλλούντος (εντοπισμός, φωτογράφηση, σχεδίαση οδοιπορικού, περιγραφή και αξιολόγηση καταλληλότητας του πόσιμου νερού σε 40 πηγές και κρήνες του Δήμου) από την Βάσω Τρυφωνοπούλου.

 

-Περιοχές φυσικού κάλλους του Δήμου Σκιλλούντος (εντοπισμός, φωτογράφηση και περιγραφή 10 διαδρομών φυσικού κάλλους του Δήμου) από την Ιωάννα Σασσάλου

 

    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ελένη Πανταζοπούλου για την πληκτρολόγηση μέρους του οδηγού και τον  ΄Αγγελο Κατσίκα για την προσφορά 4 φωτογραφιών από το φωτογραφικό του αρχείο.