Νέος Δικτυακός τόπος online μαθημάτων με την πλατφόρμα Moodle

Με την  συνεργασία του συναδέλφου Ρουσογιάννη Αργύρη, υπευθύνου για το νέο δικτυακό τόπο  1ο Επαγγελματικό Λύκειο Βόλου -του σχολείου που με την ομάδα των υπευθύνων καθηγητών εδώ και 2 χρόνια συμμετέχει και υποστηρίζει την επιμόρφωση Β επιπέδου στον κλάδο ΠΕ03- ανέβηκαν στο νέο δικτυακό τόπο online μαθημάτων με την πλατφόρμα Moodle. Στόχος  είναι η επιμόρφωση να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω ενσωματώνοντας στην πράξη την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να λειτουργήσει υποστηρικτικά και για τους εκπαιδευτικούς που ήδη έχουν παρακολουθήσει την επιμόρφωση.

Στο e magnesia μπορείτε να βρείτε

  • free demo μαθήματα που μπορείτε να τα δείτε σαν επισκέπτες με υλικό που υπάρχει στο διαδίκτυο με σκοπό να παρουσιασθούν οι δυνατότητες που δίνει η πλατφόρμα moodle στους εκπαιδευτικούς.
  • Ένα μάθημα  σε μορφή θεμάτων που σκοπό έχει να λειτουργήσει σαν εξ αποστάσεως  επιμόρφωση  για τους καθηγητές  ώστε να μπορούν να δημιουργούν ψηφιακά μαθήματα. Υπάρχει έτοιμο υλικό των 2 πρώτων θεμάτων και για συμμετοχή απαιτείται εγγραφή.
  • Επιπλέον έχουν ξεκινήσει τη δημιουργία ψηφιακών μαθημάτων με συνεργασία 2 συναδέλφισσες  στην Α  και Β τάξη Γυμνασίου για να γίνει χρήση τους τη φετινή σχολική χρονιά  που υπάρχει το πρόβλημα με τα σχολικά βιβλία. Γεγονός είναι ότι αυτό το πρόβλημα  μπορεί να ξεπεραστεί με τη χρήση ψηφιακού υλικού και να σταθεί η αφορμή στο να γίνει η μετάβαση του σχολείου και της εκπαιδευτικής πρακτικής του σε σχολείο που ενσωματώνει τις Τ.Π.Ε. στην καθημερινή του λειτουργία. Με την ενσωμάτωση των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές του που γεννήθηκαν και θα συνεχίσουν να ζουν στη λεγόμενη «ψηφιακή εποχή»  θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τα διάφορα ψηφιακά εργαλεία στη διαδικασία της μάθησης και να διαπιστώσουν το πόσο λάθος είναι η άποψη που επικρατεί -από την εμπειρία μου σε πολλά διαφορετικά σχολεία- ότι «Οι Η/Υ το Internet είναι μόνο για παιχνίδια ή για απλές συνομιλίες μέσω κοινωνικών δικτύων».
  • Τέλος υπάρχει η δυνατότητα λειτουργίας forum για τους μαθητές και τους γονείς που επιθυμούν να επικοινωνήσουν με τους καθηγητές ή να γράψουν οποιοδήποτε προβληματισμό τους σχετικά με την νέα λειτουργία.