11/09/2020

H ζωή στην τάξη είναι συναρπαστική για τον δάσκαλο, αλλά καθόλου εύκολη! Κάθε μέρα είναι μία περιπέτεια, ένα ταξίδι με πολλούς περιορισμούς, μια παράσταση χωρίς σενάριο, γεμάτη απρόοπτα, όπου έχουμε χρέος να γοητεύουμε και να κερδίζουμε την προσοχή και το ενδιαφέρον ενός πολύ δύσκολου κοινού. Η πειθαρχία και η επιβολή της εξουσίας του δασκάλου δεν θεωρούνται πια παιδαγωγικές αρετές. Ο σεβασμός δεν χαρίζεται σε κανέναν, πρέπει να τον κερδίζουμε και να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και κατανόησης με τα παιδιά. Διαφορετικά δεν πετυχαίνουμε τους στόχους μας, που είναι κι αυτοί πολύπλοκοι στην εποχή μας. Δεν αρκεί πια να πει ο μαθητής το μάθημα απ' έξω, πρέπει να μάθει να σκέφτεται και να καταλαβαίνει τον κόσμο, να αυτενεργεί κι όχι απλά να αναπαράγει, να κρίνει και να παίρνει αποφάσεις, να προτείνει δικές του ιδέες και να τις υλοποιεί! Το όραμα ενός τέτοιου σχολείου μας δίνει δύναμη να προσπαθούμε κάθε μέρα με νέα όρεξη να βάλουμε έστω κι ένα μικρό λιθαράκι στο χτίσιμο του μέλλοντος, γιατί τα παιδία μας είναι το μέλλον!!!

 

 

Το 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο Κρήνης είναι ένα περιφερειακό σχολείο χτισμένο στους πρόποδες του Ομπλού. Είναι ένα σχετικά καινούριο σχολείο με άνετες αίθουσες (50 τ.μ.) και μεγάλο αύλειο χώρο για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου, αλλά και του Νηπιαγωγείου.

Το Δημοτικό σχολείο λειτουργεί με 6 τμήματα. 

Tο σχολικό περιβάλλον είναι ζεστό, οικογενειακό με προσωπικό ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για κάθε μαθητή. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ( Δημοτικό & Νηπιαγωγείο ) είναι αξιόλογοι. Το Νηπιαγωγείο   έχει στενή και αρμονική συνεργασία με το Δημοτικό σχολείο (κοινές εκδρομές, γιορτές, εκπαιδευτικές επισκέψεις ) .

Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη για τους μαθητές και γίνεται προσπάθεια να εξοπλιστούν όλες οι τάξεις με Η./Υ.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ασφαλές Διαδίκτυο - Οι Δέκα Εντολές ασφαλούς χρήσης του Διαδικτύου on Scratch (mit.edu)

 

Add comment


Security code
Refresh

   

Ιστότοπος Σχολικού Συμβούλου 2ης Περιφέρειας Ηλείας  


http://users.sch.gr/nicholevas/site

                                                         

Ιστότοπος Σχολικού Συμβούλου 2ης Περιφέρειας Ηλείας

   

Αριθμός Επισκεπτών  

1461
TodayToday8
YesterdayYesterday3
This_WeekThis_Week28
This_MonthThis_Month29
All_DaysAll_Days1461
   

Δημιουργία - Διαχείριση ιστότοπου: Χολέβας Νίκος © 2021  

No Images
   

Χρήστες online  

We have 82 guests and no members online

   

Login Form

   

Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας

   

Αγωγή Υγείας Π.Ε. Αχαϊας

 

agygeias

   
© ALLROUNDER