Category: Πληροφορική Α' Γυμνασίου
Published: Thursday, 26 September 2019
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Βιβλίο μαθητή & διδακτέα ύλη, διδακτικό υλικό, οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθήματος «Πληροφορική» στην Α' Τάξη Γυμνασίου

Αφορά τις  Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις των ημερήσιων Γυμνασίων για το σχ. έτος 2021- 2022. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να επιδιώξουν την επίτευξη των προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, όπως παρουσιάζονται στις αναλυτικές οδηγίες που ακολουθούν. Το ισχύον Βιβλίο του Μαθητή αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού υλικού που θα αξιοποιήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές καθόσον προτείνεται νέο εκπαιδευτικό υλικό, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να σχεδιάσει τις δικές του δραστηριότητες, να αξιοποιήσει αξιόλογο και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που αυτός θα βρει αλλά και να δημιουργήσει νέο δικό του.

 

Category: Πληροφορική Α' Γυμνασίου
Published: Tuesday, 30 October 2018
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Η Πληροφορική στο σύγχρονο κόσμο: Βασικές έννοιες - Το υλικό του Η/Υ

Η παρουσίαση λειτουργεί ως οδηγός διδασκαλίας. Το μάθημα περιέχει online ασκήσεις ατομικές ή ομαδικές βασισμένες στο εκπαιδευτικό λογισμικό g13, σε δραστηριότητες από το αποθετήριο ψηφιακών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων "Φωτόδεντρο" ή άλλες επιγραμμικές (online) πλατφόρμες. Σε αυτό θα βρείτε και ιδέες για δουλειά στην τάξη, δουλειά με κατσαβίδι!. Τέλος, δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αξιολογήσουν το μάθημα με σκοπό μελλοντικές βελτιώσεις ενώ δεν λείπουν οι ασκήσεις για το σπίτι στην ασύγχρονη πλατφόρμα eClass.

Read more: Η Πληροφορική στο σύγχρονο κόσμο: Βασικές έννοιες - Το υλικό του Η/Υ

Category: Πληροφορική Α' Γυμνασίου
Published: Sunday, 03 May 2015
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Δημιουργώ με τον κειμενογράφο #1

Στο πλαίσιο του άξονα προσδοκώμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων "Χειρίζομαι και δημιουργώ: Δημιουργώ με τον κειμενογράφο" οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία νέφους Γραφίς - Συνεργατικά έγγραφα του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Μεταξύ άλλων θα ασχοληθούν με Δημιουργία & αποθήκευση εγγράφου, Μορφοποίηση γραμματοσειράς, Μορφοποίηση παραγράφου, Αντιγραφή/Αποκοπή, Εισαγωγή αντικειμένων(κείμενο, εικόνα, σχήμα, βίντεο κτλ), Αναζήτηση και αντικατάσταση κειμένου, Στύλ παραγράφων, Πίνακας περιεχομένων, Κεφαλίδες και υποσέλιδα, Ορθογραφικός έλεγχος, Εκτύπωση κειμένου.

Το μάθημα θα έχει ατομικό αλλά και ομαδοσυνεργατικό χαρακτήρα και διαθεματικότητα στο περιεχόμενο των κειμένων.

Την παρουσίαση του μαθήματος θα βρείτε εδώ, ενώ στον πίνακα που ακολουθεί υπάρχουν οι απαραίτητοι για το μάθημα υπερσύνδεσμοι (links).

Read more: Χειρίζομαι και δημιουργώ: Δημιουργώ με τον κειμενογράφο #1

Category: Πληροφορική Α' Γυμνασίου
Published: Sunday, 07 October 2018
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Η Πληροφορική στο σύγχρονο κόσμο: Βασικές έννοιες της Πληροφορικής

Η διδασκαλία του μαθήματος ακολουθεί την παρουσίαση. Πρόκειται για το βασικό εργαλείο κάθε μαθήματος.

Υπερσύνδεσμοι

Οι υπερσύνδεσμοι χρησιμοποιούνται με βάση τις οδηγίες του εκπαιδευτικού και καταλαμβάνουν συγκεκριμένη θέση στην παρουσίαση.
Για λόγους ευκολίας ακολουθούν συγκεντρωτικά:

Read more: Η Πληροφορική στο σύγχρονο κόσμο: Βασικές έννοιες της Πληροφορικής

Category: Πληροφορική Α' Γυμνασίου
Published: Friday, 03 October 2014
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Το g13 είναι λογισμικό συνοδευτικό του βιβλίου Πληροφορικής Γυμνασίου. Αναπτύχθηκε και διανεμήθηκε με ευθύνη του ΥπΕΠΘ στο πλαίσιο συγγραφής νέων διδακτικών βιβλίων και συνοδευτικού λογισμικού.

Κατεβάστε δωρεάν το " Εκπαιδευτικό Λογισμικό Πληροφορικής Α' - Β' - Γ' Γυμνασίου"