Σχολική Σύμβουλος 4ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης

Εργαλεία Web 2.0

Σύννεφα κειμένου – Tagxedo

Το Tagxedo είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε σύννεφα λέξεων (Tag Clouds).

Συνεργατική Εννοιολογική Xαρτογράφηση – Comapping

Το εργαλείο Compapping είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή που επιτρέπει τη συνεργατική δημιουργία εννοιολογικών χαρτών. Υποστηρίζεται η συνεργασία μέχρι 20 ατόμων, η επικοινωνία μεταξύ των οποίων επιτυγχάνεται με συμμετοχή σε chat και ανταλλαγή μηνυμάτων.

Συνεργατική Συγγραφή Κειμένων – TitanPad

Το εργαλείο Titanpad είναι μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία επιτρέπει τη συνεργατική συγγραφή κειμένου σε πραγματικό χρόνο από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα.

Διαμοιρασμός αρχείων ? Dropbox

Το Dropbox είναι ένα εργαλείο αποθήκευσης (προσφέρεται δωρεάν χώρος 2GB) στον οποίο μπορούμε να ανεβάσουμε δωρεάν τις εργασίες μας, τις σημειώσεις, τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα βίντεο και οποιοδήποτε άλλο αρχείο επιθυμούμε, έχοντας πρόσβαση σε αυτά διαδικτυακά.

Προσωπικά Περιβάλλοντα Μάθησης – Symbaloo

Το εργαλείο Symbaloo μας επιτρέπει να συγκεντρώσουμε τις διαφορετικές ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε καθημερινά σε μια επιφάνεια εργασίας που διευκολύνει τη συστηματική πρόσβαση σε αυτές.

Πολυμεσικές Παρουσιάσεις – Animoto

Το Animoto επιτρέπει τη δημιουργία βίντεο-παρουσιάσεων για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με εντυπωσιακά εφέ κίνησης, συνοδευόμενες από το αγαπημένο σας τραγούδι.

Επεξεργασία Βίντεο ? JayCut

Το JayCut είναι ένα δωρεάν εργαλείο για την επεξεργασία βίντεο. Σας επιτρέπει να ανεβάσετε και να επεξεργαστείτε οποιοδήποτε αρχείο βίντεο μέσα από ένα διαδικτυακό πρόγραμμα περιήγησης. Μπορείτε επιπλέον να καταγράψετε ένα βίντεο με την κάμερα του υπολογιστή σας και στη συνέχεια να το επεξεργαστείτε.

Επεξεργασία Εικόνας – Aviary Phoenix

Το διαδικτυακό εργαλείο Phoenix μας επιτρέπει να επεξεργαστούμε τις εικόνες μας.

Screencasts ? Screenr

Το Screenr είναι ένα διαδικτυακό εργαλείο που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε screencasts χωρίς την εγκατάσταση κάποιου λογισμικού στον υπολογιστή σας.

Μικρο-ιστολόγια για το σχολείο – Edmodo

το Edmodo προσφέρει ένα προστατευμένο περιβάλλον δημοσιεύσεων, όπου οι καθηγητές και οι μαθητές μπορούν επιπλέον να διαμοιραστούν σημειώσεις, συνδέσμους, αρχεία, εργασίες, ημερολόγια και να ανακοινώσουν γεγονότα χωρίς να έχουν εξωτερικοί χρήστες δικαιώματα πρόσβασης.

 

 

Ιουλίου 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031