Για τα παιδιά του πολέμου, για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη

Ηταν εκείνο το μελαγχολικό απόγευμα όπου μαυροφορούσα η Παλαιστίνια θρηνούσε στο «λόφο του θανάτου». Εκεί, στα ερείπια της βομβαρδισμένης Τζενίν, όπου τα ανθρώπινα θύματα τελειωμό δεν είχαν. Σαν ταινία κινηματογραφική, με πρωταγωνιστή τον πόνο και την οιμωγή. Αυτά τα δυο ήταν που συγκίνησαν δώδεκα μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου.

Πανανθρώπινη ωδή από δωδεκάχρονα παιδιά. «Κατράκειο» με Νταλάρα αύριο οι μεγάλοι, Μαρούσι με το δάσκαλό τους ενορχηστρωτή στο μπουζούκι εκείνοι. Για τα παιδιά του πολέμου, για την ειρήνη στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη.

Τραγούδι, ύμνος στην αδελφοσύνη των λαών, «Το τύμπανο το χτύπο της καρδιάς ας βάλουμε μπροστά όλοι μας, μεγάλοι και παιδιά, ειρήνη για να ‘χουμε παντοτινά», έτσι ξεκινούν το σκοπό τους ο Δημήτρης, ο Μάκης, ο Χρήστος, ο Πάνος, ο Αλέκος, ο Γιώργος, η Αθηνά, η Νίσσα, η Ελλη, η Μαρία και οι δυο Βαγγέληδες που ακούνε τις εντολές του Χρίστου Πατσάλη, του δασκάλου τους.

Θέλουμε να δώσουμε το δικό μας μήνυμα για να σταματήσει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή», λένε στο σημείωμά τους.

Από την πόλη τους λοιπόν που γέννησε τον Σπύρο Λούη και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησαν με το τύμπανο της ειρήνης ο Φοίβος και η Αθηνά.

Μακάρι να τους ακούσουν οι μεγάλοι.

Επιμέλεια:Γιώργος Κιούσης
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, Ημ/νία: 13/06/2002, Σελίδα: 02, Κατηγορία: ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ

Διαθέσιμα Αρχεία

Αφίσα
Αφίσα
Το τύμπανο της Ειρήνης
Το τύμπανο της Ειρήνης