35ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου – «Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης παίζουν Θέατρο Σκιών»

Σκοπός του σχεδίου εργασίας ήταν η παιδαγωγική αξιοποίηση της συμμετοχής σε πανελλαδικό διαγωνισμό για τον Καραγκιόζη («Τα κολλητήρια ») με κάποια ομαδική δημιουργία . Προς επίτευξη του σκοπού αυτού οι μαθητές ασκήθηκαν στη δραματοποίηση σύμφωνα με την παραδοσιακή δραματουργία του Καραγκιόζη και σχετικά με την εκδοχή της δραματουργίας του Θεάτρου Σκιών με νεωτερισμούς. Συμμετείχαν σε διαδικασίες παραγωγής και διασκευής σεναρίων και σε πρακτικές εκτέλεσης τους. Ερεύνησαν επίσης ζητήματα δημιουργίας και ανάπτυξης των σκηνικών χαρακτήρων του Καραγκιόζη.

Η άσκηση φωνητικής προσομοίωσης και οι συνεχείς δοκιμασίες «εκτέλεσης» παράστασης, απετέλεσαν ακόμα μέρος των δράσεων του Project.

H συμμετοχή στο διαγωνισμό ήταν επιτυχής (1ο πανελλήνιο βραβείο καλύτερης παράστασης) . Οι μαθητές έδωσαν παραστάσεις και εκτός σχολείου, Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου.

Το γεγονός διέρρηξε την έως τότε παγιωμένη εσωστρέφεια του σχολείου και οι μαθητές αναδείχθηκαν σε συντελεστές δημιουργίας πολιτισμού γιατί συμμετείχαν έμπρακτα και παραγωγικά στην έναρξη μιας ισότιμης συνομιλίας του Καραγκιόζη με τα άλλα είδη παιδικού θεάματος.


Διαθέσιμα Αρχεία

Αφίσα Εκδήλωσης:
Αφίσα
Πρόσκληση Εκδήλωσης:
Πρόσκληση Εκδήλωσης
Φιγούρα:
Φιγούρα
Φιγούρα:
Φιγούρα