Περιεχόμενα

 Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS
  ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ "Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" -
  Παραίτηση - Προς το Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS
Mετά από μια άκρως επιτυχημένη θητεία της απερχόμενης Διοίκησης η ομάδα μας βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Πέρυσι ανέβηκε πανηγυρικά κατηγορία και εφέτος μετά από μια φοβερή πορεία στον Β' γύρο παρέμεινε και καταξιώθηκε στην Α' κατηγορία. Τώρα εκπέμπει SOS προς κάθε κατεύθυνση. Μετά από δυο συνεχόμενες Κυριακές δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί νέα διοίκηση. Το ενδιαφέρον ανύπαρκτο. Δεν υπάρχουν πλέον ψυχικά αποθέματα για προσφορά και που να βρεθούν. Εδώ και πολλά χρόνια μια χούφτα άνθρωποι οι ίδιοι πάντα ανακυκλώνονται στους φορείς του χωριού μας, με αποτέλεσμα κάθε φορά που είναι να αλλάξει διοίκηση μας πιάνει πυρετός και βαράει κόκκινο. Υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν υψηλή κριτική στα καφενεία αλλά δυστυχώς μόνο στα καφενεία κάποιοι

που ασχολήθηκαν κατά καιρούς έχουν αποστασιοποιηθεί και οι πολλοί αδιαφορούν. Βρισκόμαστε πλέον σε οριακό σημείο με τον μπαμπούλα του πρωτοδικείου μπροστά μας. Η εφορευτική επιτροπή Νατσίκος Απ.- Καραμάνης Βαγγέλης - Κούρος Σταύρος που κρατάνε τα βιβλία της ομάδας ψάχνουν εναγωνίως να βρούνε λύση. Εκεί είναι τα βιβλία και όσοι πιστοί προσέλθετε. Μήπως όμως έφτασε η στιγμή να αναλάβει πρωτοβουλίες η Δημοτική αρχή. Δεν είναι λίγες οι ομάδες που έχουν Δημοτική Διοίκηση. Οι νέοι μας έχουν κάνει το χρέος τους, με το παραπάνω. Έχουν την Αναγέννηση εκεί που δεν ήταν ποτέ. Εμείς οι μεγαλύτεροι και ειδικά οι Διοικούντες το κάνουμε; Άντε να βάλουμε όλοι ένα χεράκι με μπροστά εκείνους που έχουν το πρόσταγμα και να πούμε

πως Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

 

Κάτω τα χέρια
από τον

 Παπά - Φάνη
Σελ. 3

Το μεγάλο

Μπόρτζι
Προβληματισμός και

ανησυχία για το δάνειο


Σελ. 5

Περιεχόμενα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
"Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ"

Φίλες και φίλοι της Αναγέννησης,

Πάλι μας έκανε υπερήφανους η ομάδα ου χωριού μας, παραμένοντας στην Α' κατηγορία κάνοντας την υπέρβαση το θαύμα Με μία τρελή πορεία στον δεύτερο γύρο (αήττητη σε ολόκληρο τον 'β γύρο στα εκτός έδρας παιχνίδια) έμεινε στην μεγάλη κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος και βάζει πλέον πλώρη για υψηλότερους στόχους.

Όσο για τα εντός έδρας παιχνίδια έχουμε εντοπίσει τι φταίει και μόνο μια λύση υπάρχει, η επιτακτική αναβάθμιση του γηπέδου μας . Και για τον λόγο αυτό απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να επισπεύσουν τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του γηπέδου, μιας και το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα "Αθήνα 2004" για να αποκτήσουμε ένα γήπεδο που θα βοηθήσει στην βελτίωση της ποιότητας του αθλητισμού της ακριτικής μας περιοχής.

Η διετής θητεία του υπάρχοντος συμβουλίου λήγει φέτος και εντός του μήνα Μάη θα συγκαλέσουμε Γενική Συνέλευση για να απολογηθούμε και να προκηρύξουμε εκλογές. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε όλοι εκεί για να έχουμε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από αυτήν την διαδικασία διότι η ομάδα πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία της αφού επιτελεί και κοινωνικό έργο δίνοντας μία διέξοδο στους λιγοστούς νέους της ακριτικής μας περιοχής.

   Ανήμερα του Πάσχα πραγματοποιήσαμε τον καθιερωμένο χορό παρόλο που είχαμε πάλι πένθος στο χωριό. Οι απόψεις διίστανται πάνω σε αυτό το  θέμα, ακούσαμε πολλά παράπονα τις δύο προηγούμενες φορές που δεν έγιναν οι χοροί και θα πρέπει να εξηγήσουμε ορισμένα πράγματα. Έτυχε να είμαστε εμείς συμβούλιο και έπρεπε να αποφασίσουμε με το σκεπτικό ότι η ομάδα έχει κοινωνικό πρόσωπο και επειδή οι χοροί είναι κοινωνικές εκδηλώσεις λειτουργήσαμε με ευαισθησία και ανθρωπιά, όμως δεν υπήρξε αποδοχή της απόφασης μας από μεγάλη μερίδα των χωριανών μας και φέτος αναγκαστήκαμε να λειτουργήσουμε διαφορετικά και να κάνουμε τον χορό.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς για την συνεχή και αδιάκοπη συμπαράσταση ηθική και οικονομική βοηθώντας μας να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες μίας άγνωστης για την ομάδα μας χρονιάς. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Γραμμόζη Παύλο, Σίμο Γεώργιο, Νατσίκο Γεώργιο Σ., Μεντή Γεώργιο Θ., Φούκη Κωνσταντίνο Ε., Νίτα Μιχάλη, και Πορίκη Νίκο που προσέφεραν τις

 προβατίνες για το πιλάφι τον μάγειρα Μπούμπα Παναγιώτη που δούλεψε αφιλοκερδώς, τους δύο φούρνους για τα δωρεάν ψωμιά ,τον Γραμμόζη Δημήτριο για την προσφορά του βούτη-ρου, τον Φούκη Δημήτριο για την προσφορά του ρυζιού και των κρεμμυδιών και τον Δημουλά Σωκράτη για το ξεκοκάλιασμα των προβατίνων.

Τέλος θα θέλαμε να αναφερθούμε στους χορηγούς μας που στάθηκαν δίπλα μας τα δύο αυτά χρόνια προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια είτε σε αθλητικό υλικό είτε σε χρηματικό ποσό και είναι οι εξής:

Amita κ' ΗΠΕΙΡΟΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΕ Κούρος Χ.& Πότσης Μ.

Mega Center- Κολέμπας Μ.

Cafe L'Espresso- Καραμάνης Γ.& Καραμάνης Σ.

Aytoboutique- Κούρος Κ.& Νάτσιας Η.

Μεντής Παύλος του Σ.

Πότσης Οδυσσέας

Γενική Τράπεζα

Mersentes Benz- Πεπόνης Θ.- Αφοι Θεόδωροι

Μπάσιος Δημήτριος του Ανδρέα

Ντούσκος ( ασφάλειες)

Πότσης Αλέξανδρος του Βασιλείου

Πότσης Χρήστος ( καφέ-πιτσαρία)

Φούκης Ζήσης του Ν.

Sports Cafe- Κούρος Αθανάσιος

Κούρος Νικόλαος του Χρήστου ( φούρνος)

Μεντής Σωτήριος ( κάβα Οίνος)

Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Ζυγούνας Νικόλαος

Πορίκης Γεώργιος (φούρνος)

Μάνης Χρήστος του Ηλία

Εκπολιτιστικός                        Σύλλογος

Κεφαλόβρυσου

Ένωση Κεφαλοβρυσιτών Ιωαννίνων

Κλείνοντας ευχαριστούμε τον Δήμαρχο κ. Νίτα Αθανάσιο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την συνεχή στήριξη δείχνοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στα προβλήματα της ομάδος μας βοηθώντας ενεργά αφού μέτρησε και το γεγονός ότι ο Θανάσης ήταν ποδοσφαιριστής της ομάδας για πολλά χρόνια.

Να υπενθυμίσουμε για ακόμη μια φορά ότι στην Συνέλευση πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες να εκδηλώσουμε ενδιαφέρον    για   

αυτό που γίνεται τα τελευταία χρόνια!!!

Εκ του Δ.Σ.

Περιεχόμενα

Τριμηνιαία Έκδοση
Πολιτιστικού - Λαογραφικού Συλλόγου Κεφαλοβρυσιτών

ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ:
ΚΟΥΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:
ΓΚΕΓΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΚΟΥΡΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΜΕΝΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜ0ΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:
ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΕΝΤΗΣ
ΤΗΛ.: 697 9321865 - FAX: 26510 62200

Κάθε ενυπόγραφο κείμενο

δεν εκφράζει και υποχρεωτικά τις απόψεις της εφημερίδας

 

Παραίτηση
Προς το Δ.Σ. Πνευματικού Κέντρου Κεφαλόβρυσου Δήμου Άνω Πωγωνίου

Αγαπητοί Κύριοι : Όπως γνωρίζετε, το καταστατικό του Πνευματικού Κέντρου ορίζει εκτός των άλλων και είναι στο Δ.Σ. και ένας απλός πολίτης. Η προηγούμενη Δημοτική αρχή δια του Δημάρχου Δ. Μπάσιου ο οποίος ήταν και πρόεδρος του Πνευματικού κέντρου μου πρότεινε να συμμετέχω στο Δ.Σ. στο οποίο δέχτηκα και συμμετείχα. Το όργανο όμως αυτό δεν λειτούργησε ποτέ, δεν συνεδρίασε ούτε μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Με την αλλαγή της Δημοτικής αρχής πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου ορίστηκε ο νυν αντιδήμαρχος κος Κ. Κούρος.

Μου πρότεινε λοιπόν και συνεχίζω να συμμετέχω στο Δ.Σ. όπου δέχτηκα με την προϋπόθεση να λειτουργήσει το όργανο. Δυστυχώς όμως για δυόμισι περίπου χρόνια μέχρι και σήμερα το όργανο αυτό παραμένει ανενεργό και δεν συνήλθε καμία φορά. Αντί αυτού πριν ένα χρόνο περίπου ο πρόεδρος του Κ. Κούρος αποφάσισε εντελώς αυθαίρε-

τα, καταχρηστικά και παράνομα βάση του καταστατικού να αφαιρέσει από τον πολιτιστικό Σύλλογο κάποια μικρά έσοδα από τις εκδηλώσεις που γίνονται εκεί όπου ο Σύλλογος διαθέτει και τραπεζοκαθίσματατου. Αποφάσισε και επέβαλε να εισπράττει ο ίδιος για λογαριασμό του Π.Κ. το αντίτιμο των εκδηλώσεων καταργώντας έτσι το εθιμικό από ιδρύσεως του να εισπράττει ο Σύλλογος σαν μια μικρή οικονομική ενίσχυση. Όταν προέκυψε το πρόβλημα του ζήτησα να ανακαλέσει και να συνέλθει το Δ.Σ. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα η κατάσταση παραμένει η ίδια χωρίς να έχει συνέλθει το Δ.Σ. Επειδή δεν είναι δυνατόν να ανεχόμαστε στη σημερινή εποχή πρακτικές και αυθαιρεσίες "Αποφασίζομεν και διατάσσομεν" καταδικασμένες στη συνείδηση των πολιτών, σας υποβάλλω την παραίτηση μου.

Μετά τιμής

Μπάμπης Μεντής