13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 19 – 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 19 έως 21 Μαρτίου του 2010.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός του συνεδρίου μας, που διοργανώνεται πλέον σε ετήσια βάση, επιτρέπει και σε μας να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν να μπορέσουν να προγραμματίσουν με άνεση τη συμμετοχή τους, ενώ σε όσους επιθυμούν να ανακοινώσουν κάποια επιστημονική εργασία, δίνεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν και να στείλουν έγκαιρα την εργασία τους μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχει καθορίσει η οργανωτική επιτροπή.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΧΡΙ 5 / 3 / 2010.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΧΡΙ 5 / 3 / 2010.

Γενικές Οδηγίες <–> Απλό Δελτίο Συμμετοχής <–> Δελτίο Συμμετοχής Επιστημονικής Εργασίας <–> Δελτία Σεμιναρίων <–> H αφίσα του Συνεδρίου

Α. Θεματολογία:

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις – Ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές και αναρτημένες) – Στρογγυλές τράπεζες και Εξειδικευμένα Σεμινάρια.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ:

ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη οι στρογγυλές τράπεζες με την παρακάτω θεματολογία

1) Η Φυσική Αγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Προβλήματα και Προοπτικές.

2) Η Φυσική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Πως μπορεί να δοθεί νέα διάσταση στο μάθημα.

3) Η Φυσική Αγωγή στην Προσχολική Αγωγή. Μια ευκαιρία για την εισαγωγή νέων βάσεων ανάπτυξης της σχολικής φυσικής αγωγής και του αθλητισμού.

4) Αθλητιατρική.

5) Αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής. Νέες τάσεις, νέες ευκαιρίες.

6) Αθλητισμός για ?τομα με Αναπηρίες Ειδική Φυσική Αγωγή. Κινητική δραστηριότητα και άτομα με αναπηρίες.

7) Διαιτησία ομαδικών αθλημάτων.

8) Δημιουργική Γυμναστική Εφαρμογές στις μικρές ηλικίες.

Τέλος στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης:

Αθλητική Ψυχολογία.

Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ.

Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα.

Αθλητική διατροφή. ?σκηση και διατροφή.

Ιατρική της άθλησης. ?σκηση και υγεία.

Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές.

Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων.

Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό.

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Αθλητική Κοινωνιολογία.

Μετρήσεις και αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών επιδόσεων.

Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή.

Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ).

Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική – Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση του Αθλητισμού, ?θληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ:

Στα πλαίσια του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 4 εξειδικευμένα σεμινάρια:

1) Ημερήσιο Σεμινάριο Προπονητικής Ποδοσφαίρου: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο γήπεδο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 έως τις 20/2/2010 και 15 από τις 21/2/2010. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

2) Ημερήσιο Σεμινάριο Προπονητικής Μπάσκετ: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο γήπεδο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 έως τις 20/2/2010 και 15 από τις 21/2/2010. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

3) Ημερήσιο Σεμινάριο Προπονητικής Χειροσφαίρισης: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος στο γήπεδο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 έως τις 20/2/2010 και 15 από τις 21/2/2010. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

4) Σεμινάριο Ψυχοκινητικής Αγωγής: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό μέρος, με διαθεματικά παιχνίδια εγγραμματισμού, μαθηματικών και άλλων επιστημών. Εμψυχώτρια: Νατάσα Μάγκου. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου Σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής.

Χορηγός του σεμιναρίου είναι οι «Εκδόσεις Χριστοδουλίδη».

Για όλα τα σεμινάρια θα υπάρχουν ειδικά δελτία συμμετοχής στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους.

Workshop:

Στο πλαίσια του συνεδρίου θα διεξαχθεί και ένα εξειδικευμένο workshop με τίτλο «Mind-Body Exercise», το οποίο θα περιλαμβάνει:

Θεωρητική προσέγγιση

Πράξη (mind-body stretch & bodyART )

Το workshop θα διαρκέσει 3 ώρες περίπου και θα γίνει πρώτα θεωρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο και κατόπιν θα ακολουθήσει πράξη. Θα υπάρξει περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων μέχρι τα 25 άτομα. Η διεξαγωγή του θα γίνει σε ξεχωριστό γυμναστήριο και η ποιότητα του workshop θα είναι κορυφαία! Όσοι το παρακολουθήσουν θα πάρουν ξεχωριστό πιστοποιητικό παρακολούθησης (από την ΕΓΒΕ) πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο workshop για όλους τους μετέχοντες στο 13ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 15 έως τις 20/2/2010 και 20 από τις 21/2/2010.

Ε. Συμμετέχοντες στο Συνέδριο:

Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ.

Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου.

Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

ΣΤ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΣΤΟ 13ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:

1) Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ. Η Οργανωτική Επιτροπή του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, μετά την επιτυχημένη πρώτη εφαρμογή στο 10ο, 11ο και 12ο Συνέδριο της ειδικής ενότητας για ξενόγλωσσες επιστημονικές ανακοινώσεις και προκειμένου να:

α) ανταποκριθεί στο χαρακτήρα του Συνεδρίου,

β) προσελκύσει συμμετοχές επιστημόνων από το εξωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν να ανακοινώσουν το ερευνητικό τους έργο χωρίς η γλώσσα να αποτελεί φραγμό και

γ) να διευκολύνει τους συναδέλφους μας από το εσωτερικό, οι οποίοι θα επιθυμούσαν η ανακοίνωσή τους στο Συνέδριο να αποτελέσει διαπιστευτήριο για διεθνή εξέλιξη και πορεία,

αποφάσισε να καθιερώσει πλέον την ειδική ενότητα στον Τομέα των Επιστημονικών Ανακοινώσεων για ξενόγλωσσες παρουσιάσεις εργασιών.

Προϋποθέσεις – αναγκαίες συνθήκες:

Επίσημη ξένη γλώσσα της ενότητας είναι η αγγλική.

Οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις θα γίνονται σε αυτή (υποβολή περίληψης, στοιχεία ερευνητού/-ών κοκ).

Η παρουσίαση (προφορικό κομμάτι και διαφάνειες) θα γίνουν στην αγγλική, όπως και η συζήτηση με το ακροατήριο (και ο συντονισμός της ενότητας).

Όλες οι ανακοινώσεις (ασχέτως επιστημονικού πεδίου) θα γίνουν στην ίδια ενότητα, έως ότου ο αριθμός τους επιτρέπει την περαιτέρω κατηγοριοποίησή τους και δημιουργία περισσοτέρων της μίας ξενόγλωσσων ενοτήτων.

Στο έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων του συνεδρίου θα υπάρχει ειδικό κομμάτι, όπου θα συμπεριλαμβάνονται όλες οι ξενόγλωσσες ανακοινώσεις.

Αντίστοιχα ισχύουν και για τις αναρτημένες ανακοινώσεις (posters).

Η παρεχόμενη από την ΕΓΒΕ βεβαίωση παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα είναι γραμμένη στην αγγλική.

2) ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (FULL PAPER).

Στο 13ο Συνέδριο θα υπάρξει η δυνατότητα να υποβληθούν και ολόκληρες εργασίες (full paper), οι οποίες εφόσον κριθούν και γίνουν δεκτές από την Επιστημονική Επιτροπή και καταβάλουν το δικαίωμα συμμετοχής, θα δημοσιευθούν ολόκληρες στο έντυπο των περιλήψεων των εργασιών του 13ου Συνεδρίου. Η παρουσίαση όσων εργασιών αυτού του τύπου εγκριθούν θα γίνει είτε σε ειδική ενότητα, είτε στην αντίστοιχη θεματική ενότητα που θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιπες εργασίες, θα έχουν δε μέγιστη διάρκεια παρουσίασης τα 20 λεπτά. Το ποσό συμμετοχής για κάθε τέτοια εργασία είναι 100 . Οι οδηγίες και οι προϋποθέσεις υποβολής εργασίας είναι ίδιες με αυτές του επιστημονικού περιοδικού της Ε.Γ.Β.Ε. και υπάρχουν αναλυτικά στο site της Ε.Γ.Β.Ε. στη διεύθυνση www.egve.gr και σε γενικές γραμμές οι συγγραφείς πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις προδιαγραφές που καθορίζονται από το APA 4 και μεταγενέστερα. Οι εργασίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τις 8 δακτυλογραφημένες σελίδες (μονό διάστημα, 10 cpi, Arial). Οι εργασίες θα υποβάλλονται στη γραμματεία της Ε.Γ.Β.Ε. όπως και όλες οι υπόλοιπες για το συνέδριο και θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από δισκέτα και 3 αντίγραφα (τα δύο από αυτά μόνο με τον τίτλο της εργασίας, χωρίς τα ονόματα του συγγραφέα ή των συγγραφέων).

Προθεσμία υποβολής αυτών των εργασιών μέχρι 5 / 3 / 2010.

3) ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Στα πλαίσια της ποιοτικής αναβάθμισης του συνεδρίου η επιστημονική και η οργανωτική επιτροπή αποφάσισαν όλες οι ερευνητικές εργασίες να συμπεριληφθούν και να παρουσιαστούν σε ξεχωριστές ενότητες στις οποίες θα περιλαμβάνονται μόνο ερευνητικές εργασίες, πράγμα το οποίο θα ισχύσει και για το έντυπο των περιλήψεων των επιστημονικών ανακοινώσεων, ενώ και στη βεβαίωση που θα χορηγεί η οργανωτική επιτροπή ως αποδεικτικό παρουσίασης της επιστημονικής εργασίας θα υπάρχει σχετική αναφορά.

4)ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER

Η καλύτερη αναρτημένη ανακοίνωση (poster) θα αναδειχθεί από τη μικτή επιτροπή από μέλη της επιστημονικής και της οργανωτικής επιτροπής, στην οποία γίνεται και η παρουσίαση των poster. Στο καλύτερο poster θα απονεμηθεί ειδικό δίπλωμα για τη βράβευση και στον πρώτο συγγραφέα της ανακοίνωσης θα δοθούν 2 χρόνια δωρεάν συνδρομές για το επιστημονικό περιοδικό της Ε.Γ.Β.Ε. “Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός”.

Ζ. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ

Όλοι οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο 13ο Διεθνές Συνέδριο θα δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις εκθέσεις του Ολυμπιακού Μουσείου, μόνο με την επίδειξη της κάρτας συνέδρου. Η δωρεάν είσοδος αφορά την Παρασκευή 19 / 3 / 2010 από τις 14:00 έως τις 17:00, το Σάββατο 20 / 3 / 2010 από τις 10:00 έως τις 14:00 και την Κυριακή 21 / 3 / 2010 από τις 10:00 έως τις 14:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ:

Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη

Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 – Διεύθυνση internet, www.egve.gr

Αδαμαντία Φατσέα
Αρχείο
Ημερολόγιο
Απρίλιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Επισκεψιμότητα
  • 253606Συνολικές αναγνώσεις:
  • 186516Συνολικοί επισκέπτες:
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps
Login
Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνος: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855

e-mail: gfa@dide.dod.sch.gr

Υπόλογος ΧΕΠ: Νίκος Μαντικός
τηλ:22413-64851

Γραμματεία: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64854

Υπεύθυνος Kids Athletics: Γιώργος Μιχαλάκης