Author Archive

Σημειώσεις: Μέρος Β, του επιμορφωτικού σεμιναρίου για εκπ/κους Φυσικής Αγωγής: “Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση”

.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάσετε τις σημειώσεις από το σεμινάριο με θέμα:

“Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση” Μέρος Β,

της συναδέλφου Καλαϊτζάκη Ελένης, ομοσπονδιακής προπονήτριας, υπεύθυνης Funbasket της Ε.Ο.Κ.

.

Πατήστε εΔώ

.

3 και 4 Ιουλίου, 2024, στη Ρόδο ένα μοναδικό υπερθέαμα κορυφαίας ακροβατικής γυμναστικής για όλους

Την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

στην Καλλιθέα, στο Κλειστό Γυμναστήριο,

στις 21:00, (ώρα προσέλευσης: 20:15),

κορυφαίες ακροβατικές ομάδες από όλη την Ευρώπη,

θα δώσουν μια σκηνοθετημένη παράσταση, διάρκειας μιας ώρας,

υψηλού γυμναστικού & καλλιτεχνικού επιπέδου,

στο πλαίσιο του International Gala του Wolves Festival.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία μαθητές, γονείς, 

αλλά και φίλοι, που εκτιμούν την Φυσική Αγωγή,

.

να βιώσουν, ίσως για πρώτη φορά,  ένα ξεχωριστό υπερθέαμα,

.

που συνδυάζει ενόργανη γυμναστική, χορό, μουσική και ακροβατικές ασκήσεις. 

.

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

Hμερίδα με θέμα: “Άσκηση και Υγεία”, 15-06-2024

Το Σάββατο 15-06-2024, στις 18:00

στη Νέα Πτέρυγα του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης

(Νεστορίδειο Μέλαθρο www.mgamuseum.gr), 

.

η Σύμβουλος Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής,

τα τμήματα Φυσικής Αγωγής και Σχολικού Αθλητισμού,

Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δω/σου

και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,

.

συνδιοργανώνουν ημερίδα 

με θέμα: “Άσκηση και Υγεία“.

.

Κύριος ομιλητής

ο Ομότιμος Καθηγητής Αθλητιατρικής ΑΠΘ,

ΚαρδιολόγοςΑστέριος Δεληγιάννης.

.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλες και όλους, 

εκπ/κούς, μαθήτριες/τές & γονείς.

Σημειώσεις από το σεμινάριο με θέμα: “Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση”, 17-05-2024

Σημειώσεις από το επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: “Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια
παιχνιδοκεντρική προσέγγιση”, το οποίο υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου – Βενετόκλειο, την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του προγράμματος funbasket, της
Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με την Σύμβουλο Εκπ/σης Φ.Α. Ν. Δωδ/σου και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής του Νομού.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Εισαγωγή στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, με παιγνιώδη τρόπο.

Εισηγήτρια: Καλαϊτζάκη Ελένη, ΠΕ11, Επικεφαλής Τμήματος Funbasket Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

  • Ημερήσια προγράμματα καλαθοσφαίρισης Ε΄& ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.

Εισηγητής: Μίσσας Κώστας, επικεφαλής του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ.

.

Οι σημειώσεις στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σημειώσεις από το σεμινάριο Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση

.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπ/κους Φυσικής Αγωγής: “Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση”

.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία

με την Σύμβουλο Εκπ/σης Φ.Α. Ν. Δωδ/σου και τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής του Νομού,

θα υλοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο

με θέμα: “Καλαθοσφαίριση στην εκπαίδευση: Μια παιχνιδοκεντρική προσέγγιση“,

την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 16:00 – 19:00,

στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου – Βενετόκλειο.


Το σεμινάριο απευθύνεται σε διορισμένους και αδιόριστους εκπ/κους Φυσικής Αγωγής.

.

Ενότητες σεμιναρίου:

.

Εισαγωγή στο άθλημα της Καλαθοσφαίρισης από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, με
παιγνιώδη τρόπο.


Εισηγήτρια: Καλαϊτζάκη Ελένη, ΠΕ11, Επικεφαλής Τμήματος Funbasket Ελληνικής
Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

.

Ημερήσια προγράμματα καλαθοσφαίρισης Ε ́& ΣΤ ́ Δημοτικού και Γυμνασίου.


Εισηγητής: Μίσσας Κώστας, επικεφαλής αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΟΚ.

.

Ευχές Πάσχα 2024

Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν, επειδή γερνάνε. Γερνάνε, επειδή σταματούν να παίζουν

 «Οι άνθρωποι δεν σταματούν να παίζουν, επειδή γερνάνε. Γερνάνε, επειδή σταματούν να παίζουν», αυτά είναι τα λόγια του Αμερικανού συγγραφέα Oliver W. Holmes και εμείς ταυτιζόμαστε απόλυτα.

Το εκπαιδευτικό παιχνίδι αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο στη Φυσική Αγωγή (ΦΑ), είναι ένας συναρπαστικός τρόπος βελτίωσης των ικανοτήτων και καλλιέργειας των δεξιοτήτων των μαθητών, είναι μια οργανωμένη σκόπιμη δραστηριότητα με παιγνιώδη μορφή, η οποία εντάσσεται στο εκπαιδευτικό πλαίσιο, για την επίτευξη συγκεκριμένων μαθησιακών στόχων και το οποίο υπό προϋποθέσεις έχει εφαρμογή από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Λύκειο και όχι μόνο. Κύρια χαρακτηριστικά του εκπαιδευτικού παιχνιδιού, η καθοδήγηση από τον εκπ/κό για να διασφαλιστεί η αποτελεσματική υλοποίηση, ο καθορισμός του περιεχομένου, των κανόνων, του τρόπου διεξαγωγής, σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος ΦΑ, η αξιολόγησή του για την παρακολούθηση της προόδου των μαθητών και την τροποποίησή του όπου κρίνεται απαραίτητο, ώστε να επιτευχθούν τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα. Τα οφέλη πολλά: κινητοποίηση και αύξηση του ενδιαφέροντος για ενεργή συμμετοχή, καλλιέργεια κινητικών, κοινωνικών δεξιοτήτων, αξιών, αισθήσεων και γνωστικής ανάπτυξης.

Με γνώμονα τα οφέλη του εκπ/κου παιχνιδιού, υλοποιήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου, Βενετόκλειο, για τους εκπ/κούς Φυσικής Αγωγής, Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Δωδ/σου, από την Σύμβουλο Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου, Αδαμαντία Φατσέα, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδ/σου, επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο με θέμα: «Το παιδαγωγικό παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή – Ιδέες και προτάσεις αξιοποίησης»

Σκοπός της επιμόρφωσης η παρουσίαση δυνατοτήτων που παρέχει το παιδαγωγικό παιχνίδι στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών, στην υποστήριξη και στον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου των εκπ/κών Φυσικής Αγωγής.

Για τις ανάγκες του σεμιναρίου συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές του Β1 του 1ου ΓΕΛ Ρόδου. Το σεμινάριο παρακολούθησαν 100 εκπ/κοι ΦΑ.

Στην αρχή η Σύμβουλος Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδ/σου, Αδαμαντία Φατσέα, έκανε μια σύντομη εισαγωγή για τον ενισχυτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού παιχνιδιού στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.

Στο πρώτο μέρος ο εκπ/κός ΦΑ, κ. Αλεξίου Βασίλειος, με την βοήθεια των μαθητών, παρουσίασε αρκετές αθλητικές δραστηριότητες, που είχαν ως στοχοθεσία την ανάπτυξη, βελτίωση συναρμοστικών ικανοτήτων και συγκεκριμένα του προσανατολισμού, του ρυθμού, της κινητικής διαφοροποίησης και της αντίδρασης.

Στο δεύτερο μέρος ο εκπ/κός ΦΑ,κ. Τσαμπανάκης Κωνσταντίνος, παρουσίασε αρκετά ομαδικά εκπ/κα παιχνίδια με στόχο την ενεργοποίηση των μαθητών, τη διδασκαλία αντικειμένων της ΦΑ, την επίλυση προβλήματος μέσα από τη συνεργασία και αγαστή επικοινωνία και την ομαδικότητα.

Υπήρξε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπ/κους ΦΑ που παρακολουθούσαν και είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι οι μαθητές που συμμετείχαν ενεργά σε όλη τη διάρκεια, δήλωσαν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι, από την εμπειρία που βίωσαν.

Το σεμινάριο βιντεοσκοπήθηκε και είναι αναρτημένο στον παρακάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/zERBr2xZvsE

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι βοήθησαν με την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του σεμιναρίου και ιδιαιτέρως τον Δ/ντή του Εργαστήριου Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών Ερευνών και Μέσων στην Εκπαίδευση, του ΠΤΔΕ του Παν/μιου Αιγαίου, κ. Λοΐζο Σοφό και τον συνεργάτη του κ. Δημήτρη Σπανό, τους Δ/ντες του 1ου ΓΕΛ Ρόδου κ. Παύλο Κεφαλάκη, του ΓΕΛ Ιαλυσού κ. Μιχαήλ Μπούτη, του 2ου Πειραματικού Γ/σιου Ρόδου κ. Θωμίδη Βενέτη, την εκπ/κο ΦΑ του 1ου ΓΕΛ Ρόδου κα Μαρία Μαδωνή, τη διοίκηση και τους υπαλλήλους του Κλειστού Γυμναστηρίου Βενετόκλειο, τους εξαιρετικούς μαθητές του τμήματος Β1 του 1ου ΓΕΛ Ρόδου, τους εισηγητές κ. Βασίλη Αλεξίου και κ. Κωνσταντίνο Τσαμπανάκη, που μοιράστηκαν απλόχερα τη γνώση και την εμπειρία τους και όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Βιωματικό – επιμορφωτικό σεμινάριο, για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, με θέμα «Το παιδαγωγικό παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή – Ιδέες και προτάσεις αξιοποίησης»

Το επιμορφωτικό – βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: «Το παιδαγωγικό παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή – Ιδέες και προτάσεις αξιοποίησης», το οποίο είχε αναβληθεί, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, και ώρες 11:00 με 14:00, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο.

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης νήσου Ρόδου.

Σκοπός επιμόρφωσης: η παρουσίαση δυνατοτήτων που παρέχει το παιδαγωγικό παιχνίδι στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών/τριων και στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου των εκπ/κών Φυσικής Αγωγής.

Εισηγητές του σεμιναρίου οι εκπ/κοι Φυσικής Αγωγής, Phd Αλεξίου Βασίλειος, που υπηρετεί στο ΓΕΛ Ιαλυσούκαι Τσαμπανάκης Κωνσταντίνος MSc, που υπηρετεί στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Σύμβουλο Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδ/σου.

Αναβολή επιμορφωτικού – βιωματικού σεμιναρίου, των εκπ/κων Φυσικής Αγωγής

Αγαπητές συναδέλφισσες και αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά του απρόβλεπτου, σημαντικού εκπαιδευτικού ζητήματος που προέκυψε, εκφράζοντας άμεσα και έμπρακτα τη συναδελφική μας αλληλεγγύη, σας ανακοινώνουμε την αναβολή του επιμορφωτικού βιωματικού σεμιναρίου, που είχε προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, 11:00 με 14:00, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο και απευθύνονταν στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης νήσου Ρόδου.

Νέα ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα.

Με εκτίμηση

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

Αδαμαντία Φατσέα

Σ.Ε. Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδ/σου

Το παιδαγωγικό παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή – Ιδέες και προτάσεις αξιοποίησης

Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, και ώρες 11:00 με 14:00, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρόδου Βενετόκλειο, θα πραγματοποιηθεί βιωματικό – επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα:  «Το παιδαγωγικό παιχνίδι στη Φυσική Αγωγή – Ιδέες και προτάσεις αξιοποίησης».

Το σεμινάριο απευθύνεται στους/στις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης νήσου Ρόδου.

Σκοπός επιμόρφωσης: η παρουσίαση δυνατοτήτων που παρέχει το παιδαγωγικό παιχνίδι στην ψυχοκινητική ανάπτυξη των μαθητών/τριων και στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου των εκπ/κών Φυσικής Αγωγής.

Εισηγητές του σεμιναρίου οι εκπ/κοι Φυσικής Αγωγής, Phd Αλεξίου Βασίλειος, που υπηρετεί στο ΓΕΛ Ιαλυσού και Τσαμπανάκης Κωνσταντίνος MSc, που υπηρετεί στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από την Σύμβουλο Εκπ/σης Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, τα Γραφεία Φυσικής Αγωγής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και τον Επιστημονικό Σύλλογο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Ν. Δωδ/σου.

Αδαμαντία Φατσέα
Αρχείο
Ημερολόγιο
Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Επισκεψιμότητα
  • 258960Συνολικές αναγνώσεις:
  • 191126Συνολικοί επισκέπτες:
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members
Powered by Visitor Maps
Login
Γρ. Φυσικής Αγωγής Δωδ/σου
Ομάδα Φυσικής Αγωγής

Υπεύθυνος: Αντώνης Παπαγεωργίου
τηλ:22413-64852
FAX:22413-64855

e-mail: gfa@dide.dod.sch.gr

Υπόλογος ΧΕΠ: Νίκος Μαντικός
τηλ:22413-64851

Γραμματεία: Τασία Σταυριά
τηλ:22413-64854

Υπεύθυνος Kids Athletics: Γιώργος Μιχαλάκης