Τεχνολογία Τροφίμων (2Θ+2Ε)

Πρόγραμμα Σπουδών, Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες Διδασκαλίας

Περισσότερα...
Σχολικό Εγχειρίδιο Πρόγραμμα Σπουδών Διδακτέα ύλη - Οδηγίες Διδασκαλίας
Σχολικό Εγχειρίδιο
Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων

Συγγραφείς:
Κατσαμποξάκης Κων/νος,
Παπαναστασίου Δημήτριος,
Κεχαγιάς Χρήστος,
Χαϊκάλη Μαρία

Το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος: «Εισαγωγή στην Τεχνολογία Τροφίμων» όπως καθορίστηκε στην με αριθμ. 85030/Γ2/30−7−2007 υπουργική απόφαση.
(pdf ΦΕΚ 1448 Β΄ σελ. 21236).

Κατεβάστε την pdf Υ.Α. 109205/08-09-2022 (Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθημάτων του Τομέα σχ. έτους 2022-2023) ή δείτε πιο κάτω:

Κεφ. 1ο: Εισαγωγή (μόνο η ενότητα 1.2 (περιληπτικά))
Κεφ. 2ο: Σύσταση και κατηγορίες τροφίμων (συνοπτικά)
Κεφ. 3ο: Βιομηχανία Τροφίμων
Κεφ. 4ο: Προμήθεια Πρώτης Ύλης
Κεφ. 5ο: Παραγωγή και Επεξεργασία (συνοπτικά)
Κεφ. 6ο: Συσκευασία και αποθήκευση (εξαιρείται η §6.1.4)
Κεφ. 7ο: Έρευνα και ανάπτυξη της Βιομηχανίας Τροφίμων (εξαιρούνται οι ενότητες 7.1 & 7.2)

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό

Περισσότερα...

Ιστοεξερευνήσεις

  1. ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ Σ. Αναστασιάδου

Διδακτικά σενάρια

  1. ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ pdf Αλεβίζου Σ., Κουτσώνης Ε., Μήσια Ι., Πολύδωρος Β., Τσαχουρίδου Π. (Κεφ. 2ο, Ενότητα 2.5, Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  2. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ pdf (Κεφάλαιο 2ο: "Σύσταση - Κατηγορίες Τροφίμων")
  3. ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ pdf Πολύδωρος Β. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  4. ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ pdf Αντωνίου Δ. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  5. ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ pdf Εκπαίδευση Επιμορφωτών Β Επιπέδου στις ΤΠΕ, ΙΤΥΕ Διόφαντος.
  6. ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ pdf Δελή Δ. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  7. ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ pdf Αρβαντά Α. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  8. ΠΟΣΟ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ pdf Σουργιαδάκη Μ. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  9. ΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΔΑΣ - ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ pdf Σαπουντζάκης Κ. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ).
  10. ΘΕΡΜΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ pdf Βερικούκη Ε. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ). Κεφ. 2, Ενότητα 2.5.3
  11. ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ pdf Βερικούκη Ε. (Αποθετήριο «Ιφιγένεια» - πρόσβαση με κωδικούς επιμόρφωσης στις ΤΠΕ). Κεφ. 5, Ενότητα 5.3

Εκπαιδευτικά Λογισμικά

  1. «Τα τρόφιμα» Widows Πρόγραμμα που δεν απαιτεί εγκατάσταση (αποσυμπιέστε σε ένα φάκελο και κάντε διπλό κλικ στο αρχείο foodex_el.exe). Κατεβάστε και τις οδηγίες χρήσης που περιλαμβάνονται στο pdf Βιβλίο καθηγητή
  2. Διατροφή - Τροφή, Ενέργεια και Διατροφική Πυραμίδα Αποθετήριο «Φωτόδενδρο»
  3. Δείτε μερικές εφαρμογές για λειτουργικό Android (κινητά και τάμπλετ κυρίως) εδώ