2012
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
24/06/12 Στις 24 Ιουνίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 8.30 το απόγευμα , εν όψει της συμπλήρωσης των 90 χρόνων από τον ξεριζωμό από τις αλησμόνητες πατρίδες καθώς και των 90 χρόνων από την πρωτοίδρυση του Συλλόγου μας, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν. ΣΕΡΡ Ν διοργανώνει μία εκδήλωση Πανσερραϊκής εμβέλειας με τίτλο «1η ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΗ ΘΡΑΚΙ ΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ»  [Δελτίο τύπου]     [Αφίσα εκδήλωσης
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

07/04/12 Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού (καθιερωμένη ημερομηνία 6 Απριλίου) με παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μάνου Γεωργίου "ΧΡΟΝΟΙ ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ" ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ. Παρουσίαση από τον φιλόλογο κ. Δεληγεώργη Γεώργιο, Ανάγνωση αποσπασμάτων από την εκπαιδευτικό κ. Βασιλική Παππά, τραγούδια από την μικτή χορωδία ενηλίκων της ΘΕΝΣ-Δ/νση Στέλλα Βλαχοπούλου και βραβεύσεις παιδιών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.  [Πρόγραμμα εκδήλωσης [Πρόσκληση

 
ΜΑΡΤΙΟΣ

18/03/12 Συμμετοχή με το προεφηβικό τμήμα παραστάσεων στην ΓΙΟΡΤΗ ΕΛΙΑΣ - Εκδηλώσεις στον Ελαιώνα Σερρών

11/03/12 Συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

11/02/12 Συμμετοχή στην αναβίωση του παραδοσιακού αποκριάτικου "γαϊτανάκι" με προεφηβικά τμήματα του συλλόγου, στους πεζόδρομους της πόλης και στην Πλατεία Ελευθερίας

18/02/12 Συμμετοχή με τμήμα παραστάσεων ενηλίκων στην παραδοσιακή αποκριάτικη βραδιά, στην Πλατεία Ελευθερίας, με παραδοσιακούς χορούς γύρω από την κεντρική φωτιά που έγινε σε συνεργασία με την ΚΕΔΗΣ. Ακολούθησε γλέντι με χορό, κρασί και παραδοσιακό σερραϊκό σουβλάκι για όλο τον κόσμο.

24/02/12 Χορευτές της ΘΕΝΣ με το μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ παρουσίασαν χορούς και τραγούδια της Θράκης στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας στις "4 Εποχές". Μία βραδιά αφιερωμένη στην Θράκη που το γλέντι για τους παρευρισκόμενους τελείωσε τις πρωινές ώρες.

 
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
11/02/12 Συμμετοχή στην αναβίωση του εθίμου της Μπάμπως "Μπάμπω Γκιονού" στην Νέα Πέτρα Σερρών που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο γυναικών Ν.Πέτρας "ΟΙ ΑΜΑΖΟΝΕΣ".
 
 
2011
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
23/12/11 Το απόγευμα στην αίθουσα του Συλλόγου διοργανώθηκε Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδικά και εφηβικά τμήματα. Ακούστηκαν θρακιώτικα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μοιράστηκαν Χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλα τα παιδιά.
23/12/11 Η χορωδία ενηλίκων με την παραδοσιακή Θρακιώτικη γκάιντα λέει τα Κάλαντα Χριστουγέννων στους πεζόδρομους στο Κέντρο της πόλης δίνοντας ένα εορταστικό κλίμα στην αγορά.
21/12/11 Συμμετοχή των παιδικών τμημάτων του συλλόγου στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με Θρακιώτικα Κάλαντα και χορούς.
17/12/11 Συμμετοχή με τα παιδικά τμήματα και την χορωδία ενηλίκων στο ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ με Θρακιώτικα Κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
10/12/11 Σάββατο βράδυ. Ετήσιος χορός στο Οικογ. Κέντρο "ΜΥΛΟΣ" , στην Οινούσα Σερρών. Παρουσίαση χορών από τα παιδικά τμήματα του Συλλόγου, Χριστουγεννιάτικα Θρακιώτικα κάλλαντα και γλέντι για όλους από το παραδοσιακό μουσικό σχήμα "ΔΡΗΣΜΟΣ".   [Αφίσα εκδήλωσης
03/12/11 Για 13η συνεχόμενη χρονιά στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, στον Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΕΡΡΩΝ μοιράζει την πατροπαράδοτη ΒΑΡΒΑΡΑ σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗΣ της εταιρείας ΑΦΟΙ ΚΑΖΑΚΙΔΗ ΑΕΒΕ. Η συνταγή είναι από το Σκούταρι Ανατ. Θράκης και προσφορά του κ.Καζακίδη Νίκου, επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας.
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
13/11/11 Συμμετοχή στο 20ο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Σ στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.
08/11/11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου εκ Σηλυβρίας Ανατ. Θράκης, Αγίου Προστάτη του Συλλόγου μας.
08/11/11 Συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
28/10/11 Συμμετοχή των τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

19-25/09/11 Συμμετοχή του χορευτικού και χορωδίας ενηλίκων στο Διεθνές Φεστιβάλ ενηλίκων παραδοσιακού χορού και χορωδίας "SARIMSAKLI 2011" στο Αϊβαλί στην Τουρκία . Μία αποστολή 85 ατόμων που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και θα παρουσιάσει χορούς και τραγούδια της Θράκης και Μακεδονίας με το μουσικό παραδοσιακό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ. Θα συμμετέχει δε στην έκθεση που θα λειτουργήσει παρουσιάζοντας προϊόντα της πόλη μας αλλά και φαγητά της χώρας μας. Θα έχει όμως την ευκαιρία να επισκεφθεί και τις αλησμόνητες πατρίδες της Θράκης και Μ. Ασίας όπως Κεσσάνη, Καλλίπολη, Μάδυτο, Δαρδανέλια, Τροία, Αϊβαλή, Σμύρνη, Πέργαμο.  [Πρόγραμμα

18/09/11 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή

11/09/11 10.30 π.μ ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2011-2012. Εγγραφές κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 7-9 μ.μ. και Σάββατο 11-13.00. 'Έναρξη μαθημάτων 1 Οκτωβρίου 2011.

02-04/09/11 "10η Πανελλήνια Χορευτική Συνάντηση" στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες. Συμμετοχή του χορευτικού παραστάσεων ενηλίκων της ΘΕΝΣ που ήταν συνδιοργανωτής με τους υπολοίπους συλλόγους της πόλης και την ΚΕΔΗΣ Σερρών. Προσκεκλημένος της ΘΕΝΣ ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος "ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ" από το Διδυμότειχο

 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

24/08/11 Συμμετοχή του προεφηβικού τμήματος παραστάσεων στο Παιδικό φεστιβάλ στις εκδηλώσεις του Ν. Σκοπού Σερρών

15/08/11 Συμμετοχή με το χορευτικό παραστάσεων ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Ν. Πέτρας Σερρών, με αναπαράσταση εθίμων και παρουσίαση χορών της Θράκης με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ

 
ΙΟΥΝΙΟΣ

25-26/06/11 Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων παραστάσεων θα συμμετέχει στο 4ο Πανθρακικό Αντάμωμα που φέτος θα διεξαχθεί στην Πτολεμαΐδα από την ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ και την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ (ΠΟΘΣ).

16/06/11 Συμμετοχή στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας των Special Olympics. Το χορευτικό ενηλίκων του Συλλόγου μας παρουσίασε χορούς της Θράκης και ο Σύλλογος Ποντίων Σερρών χορούς του Πόντου.

04/06/11 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων στην Γιορτή Κερασιού στο Γάζωρο Σερρών που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "ΓΑΖΩΡΙΤΗΣ".

04/06/11 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος προεφήβων στις εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου της Πόλης στην Πλατεία Κρονίου.

 
ΜΑΙΟΣ

29/05/11 Η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ την Κυριακή 29 Μαΐου στις 7 μ.μ διοργανώνει στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Σερρών εκδήλωση Μνήμης για την ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, με αρωγό την ΠΟΘΣ και με ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ. Στην εκδήλωση, που θα είναι ”Ελεύθερη η Είσοδος”, θα συμμετέχει η Μικτή Χορωδία ενηλίκων της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα “Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗΣ, ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ” με ομιλητή τον Πρόεδρο της ΠΟΘΣ κ. Χατζόπουλο Ελευθέριο, θα βραβευθούν ευεργέτες του Συλλόγου και θα δοθούν διπλώματα σε όλους τους χορευτές και χορωδούς για την φετινή διδασκαλική χρονιά. Η βραδιά θα κλείσει με αποχαιρετιστήριο παραδοσιακό γλέντι στο Οικογενειακό Κέντρο ΠΟΤΑΜΑΚΙ στον Αη Γιάννη με το Μουσικό Σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ.  [Αφίσα [Πρόσκληση

15/05/11 Διοργανώνεται ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή για τους χορευτές, χορωδούς, μέλη και φίλους του Συλλόγου στα ΑΒΔΗΡΑ και στην ΞΑΝΘΗ. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στους Αρχαιολογικούς χώρους και το μουσείο των ΑΒΔΗΡΩΝ. Θα επισκεφτούν την παλαιά Πόλη της Ξάνθης και θα έρθουν σε επαφή με τους εκεί πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης για σύσφιξη των σχέσεών τους.

08/05/11 Το χορευτικό τμήμα έφηβων παραστάσεων θα συμμετέχει στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνονται επ' ευκαιρία του Ανταμώματος των Απανταχού Τυρολοϊτών στην Ν. Τυρολόη Σερρών.

04/05/11 Το χορευτικό τμήμα ενηλίκων παραστάσεων θα συμμετέχει στην εκδήλωση που διοργανώνει το 2ο ΕΠΑΛ για την λήξη της φετινής σχολικής περιόδου. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο του 2ου ΕΠΑΛ στις 6 μ.μ.

 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

29/04/11 Το χορευτικό τμήμα προεφήβων παραστάσεων θα συμμετέχει μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας στην Εκδήλωση που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΥΡΡΟΣ με την τεχνική υποστήριξη του Δήμου Σερρών-ΚΕΠΑΣ. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια ημέρα χορού και στο Πασχαλικό παραδοσιακό χορό Καγκελάρι. Θα πραγματοποιηθεί στην συμβολή των οδών Στρυμόνος, Σιδηροκάστρου-Νικομηδείας στις 8.30 μ.μ.

 
ΜΑΡΤΙΟΣ

25/03/11 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου  

05/03/11 Συμμετοχή με το τμήμα εφήβων στην αναβίωση του παραδοσιακού αποκριάτικου γαϊτανάκι στην Πλατεία Ελευθερίας και στους πεζόδρομους της πόλης. Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών και συμμετείχαν η Θρακική Εστία Ν. Σερρών , το Λύκειο Ελληνίδων, ο Λαογραγραφικός Όμιλος Λαϊλιάς και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κ. Καμήλας.  

 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

06/02/11 Κυριακή μεσημέρι - Ετήσιος Χορός στο Οικογενειακό Κέντρο "ΠΕΤΡΟΣ & ΜΕΝΙΑ" στο Ψυχικό Σερρών. Παρουσίαση χορών από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα και γλέντι για όλους με το Παραδοσιακό μουσικό Σχήμα ΟΔΡΥΣΣΕΣ. Βράβευση παιδιών μελών και χορευτών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και χορευτών που απέκτησαν το πτυχίο τους το 2010.  [Πρόσκληση

 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
11-13/01/11 Κόψιμο βασιλοπιτών για τα τμήματα χορού και χορωδίας

08/01/11 Συμμετοχή στην αναβίωση εθίμου της Μπάμπως "Μπάμπω Γκεκού" στην Ν. Πέτρα Σερρών

 
2010
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

19/12/10 Συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων και χορωδίας ενηλίκων στο ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ με Χριστουγεννιάτικα έθιμα και κάλαντα.

18/12/10 Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα του συλλόγου και προσφορά δώρων σ' όλους τους χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων.

16/12/10 Παιδικά και εφηβικά τμήματα του Συλλόγου μαζί με την Μικτή χορωδία ενηλίκων παρουσιάζουν χορούς και Κάλαντα της Θράκης και αναβιώνουν Χριστουγεννιάτικα έθιμα.

03/12/10 Για 12η χρονιά στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον εσπερινό, η ΘΕΝΣ μοίρασε την πατροπαράδοτη ΒΑΡΒΑΡΑ σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗΣ-ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ ΑΒΕΕ. Η συνταγή ήταν από το Σκούταρι Ανατ. Θράκης και προσφορά του κ. Καζακίδη Νίκου, επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας. Στο πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεολόγος.

 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
29/11/10 Αρχαιρεσίες της ΘΕΝΣ για εκλογή νέου Δ.Σ για την περίοδο Νοέμβριος 2010 - Νοέμβριος 2012

08/11/10 Αρτοκλασία στην μνήμη του Αγίου Νεκταρίου εκ Σηλυβρίας Ανατ. Θράκης, Αγίου Προστάτη του Συλλόγου μας

08/11/10 Συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου στην λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

29/10/10 Πάρτι για τα χορευτικά παιδικά και εφηβικά τμήματα χορού για την έναρξη της διδασκαλικής περιόδου 2010-2011

28/10/10 Συμμετοχή των τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
15/10/10 Παραδοσιακό γλέντι με το μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ στο οικογενειακό κέντρο ποταμάκι για την έναρξη μαθημάτων χορού και χορωδίας για την περίοδο 2010-11
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

25/09/10 Καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2010-2011.

08/09/10 Συμμετοχή του χορευτικού παραστάσεων σε εκδηλώσεις στο Πατρίκι Σερρών

07/09/10 Συμμετοχή της μικτής χορωδίας ενηλίκων σε εκδηλώσεις του Δήμου στην Ιερισσό Χαλκιδικής με παραδοσιακά τραγούδια και αναπαράσταση εθίμων της Θράκης.

 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

20/08/10 Συμμετοχή του χορευτικού παραστάσεων σε εκδηλώσεις στην Ορεινή Σερρών στα "ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ 2010"

18/08/10 Συμμετοχή της μικτής χορωδίας ενηλίκων σε εκδηλώσεις στο Θέρμο Αγρινίου με παραδοσιακά τραγούδια και αναπαράσταση εθίμων της Θράκης.

 
ΙΟΥΝΙΟΣ

29/6/10 Συμμετοχή με μεγάλο αριθμό χορευτών και χορωδών στην "ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ" που έγινε στο Εθνικό Στάδιο Σερρών με χορευτές απ όλο τον Νομό και πολλούς Σερραίους καλλιτέχνες. Η Θρακική Εστία ήταν υπεύθυνη για την ενότητα Θράκης και συμμετείχαν με χορούς της Θράκης 320 περίπου χορευτές από διάφορους Θρακιώτικους Συλλόγους του Νομού. Η ΠανσερραΙκή χορωδία που συμμετείχαν και χορωδοί μας συνόδευσε με τραγούδια τον Χρόνη Αηδονίδη, τον Πασχάλη Τόνιο και την Νίτσα Τσίτρα.

24-28/6/10 Συμμετοχή της χορωδίας και χορευτικού ενηλίκων στο Διεθνές Φεστιβάλ "NESTIA-BLACK SEA PEARLS " στο SUNNY BEACH τουριστικό θέρετρο της πόλης NESEBAR (ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ) και στον ΠΥΡΓΟ, ΒΑΡΝΑ και ΑΓΧΙΑΛΟ (πόλεις της Β. Θράκης) όπου θα παρουσιαστούν τραγούδια και χοροί της ενιαίας Θράκης. Στην επιστροφή οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισπευτούν τις Σαράντα Εκκλησιές και Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης που βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία.  [Φωτογραφικό υλικό]

17.06 Συμμετοχή του χορευτικού παραστάσεων στο Βαλκανικό Συνέδριο Δικηγόρων που πραγματοποιήθηκε στην Θεσ/κη στο Βελίδειο.

04.06 Αποχαιρετιστήριο γλέντι για την λήξη των τακτικών μαθημάτων χορού και χορωδίας περιόδου "Οκτώβριος 2009-Μάϊος 2010". Απονομή "ΕΝΘΥΜΙΩΝ" και γλέντι με το μουσικό σχήμα "ΟΔΡΥΣΕΣ".

 
ΜΑΙΟΣ

22.05 Συμμετοχή του χορευτικού ενηλίκων στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου "Ανατολικής Ρωμυλίας - Θράκης" στην Λειβαδιά Σερρών.

09.05 Ημερήσια εκδρομή των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου στην ΒΕΡΓΙΝΑ (ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο) και στην ΝΑΟΥΣΑ (Άγιο Νικόλαο) [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
14.04 Συμμετοχή της μικτής χορωδίας ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Ν. Τυρολόη στο "Αντάμωμα των απανταχού Τυρολοητών"  [Φωτογραφικό υλικό]

04.04 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων-ενηλίκων στην Γιορτή του ΠΑΣΧΑ του τηλεοπτικού σταθμού ΔΙΚΤΥΟ Σερρών.  [Φωτογραφικό υλικό]

 
ΜΑΡΤΙΟΣ
30.03 Γλέντι χορωδίας  [Φωτογραφικό υλικό]

25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου  [Φωτογραφικό υλικό]

14.03 Απεβίωσε ο ιδρυτής και επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΙΤΖΙΔΗΣ  [Δελτίο τύπου]
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
31.01 Κυριακή Μεσημέρι. Ετήσιος χορός στο Οικ. Κέντρο "ΜΥΛΟΣ" στην Οινούσσα Σερρών. Παρουσίαση χορών από τα παιδικά χορευτικά τμήματα και γλέντι και χορός με το παραδοσιακό μουσικό σχήμα "ΔΡΗΣΜΟΣ". Βράβευση παιδιών μελών και χορευτών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και χορευτών που πήραν το πτυχίο τους το 2009. [Πρόσκληση [Φωτογραφικό υλικό]
11.01 Κόψιμο βασιλόπιττας τμημάτων χορού και χορωδίας ενηλίκων  [Φωτογραφικό υλικό]
08.01 Συμμετοχή στην αναβίωση του Εθίμου της Μπάμπως στην Ν. Πέτρα Σερρών  [Φωτογραφικό υλικό]
 
 
2009
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
20.12 Συμμετοχή των παιδικών χορευτικών τμημάτων και της χορωδίας ενηλίκων στο ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ [Φωτογραφικό υλικό]
19.12 Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα του Συλλόγου και προσφορά δώρων σ' όλους του χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων.  [Φωτογραφικό υλικό]
10.12 Συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων στις εκδηλώσεις του Δήμου για το άναμμα των φώτων για τις Γιορτές.
03.12 Για ενδέκατη χρονιά στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον Εσπερινό η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοίρασε την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗΣ- ΠΡΟΚ.+ΑΘΑΝ. ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ ΑΕΒΕ. Η συνταγή ήταν από το Σκούταρι της Ανατ. Θράκης και προσφορά του κ. Καζακίδη Νίκου επίτιμου μέλους του Συλλόγου. Φέτος για πρώτη φορά μοιράστηκε Βαρβάρα και στην εκκλησία του Αγίου Μηνά που βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και στον Πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Θεολόγος.  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
29.11 Συμμετοχή στο 5ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας στην Ν. Μεσημβρία Θεσ/κης όπου παρευρέθηκαν 102 σύλλογοι και περίπου 3.000 χορευτές.  [Φωτογραφικό υλικό]
08.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ εκ Σηλυβρίας Ανατ. Θράκης, Αγίου Προστάτη του Συλλόγου μας.  [Φωτογραφικό υλικό]
01.11 Εκδρομή στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας και επίσκεψη στα Χρυσοχώραφα Σερρών όπου έγινε συνάντηση με το Πολιτιστικό Σύλλογο Χρυσοχωράφων για σύσφιξη των σχέσεων, γεύμα και γλέντι με παραδοσιακά όργανα. Η μεταφορά ήταν προσφορά του Τουριστικού Πρακτορείου του ΘΩΜΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ, το δε μουσικό σχήμα ΟΔΡΥΣΕΣ μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς.  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
28.10  Συμμετοχή στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου  [Φωτογραφικό υλικό]
26.10 Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Βανκούβερ του Καναδά   [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
23-29.09 Συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων στο Διεθνές φεστιβάλ LE SPIAGGE D'ITALIA" στο Riccione της Ιταλίας, όπου συμμετείχαν 22 σύλλογοι από διαφορετικές χώρες. Εκπροσώπηση της Ελλάδος από την ΘΕΝΣ. Επίσκεψη στο San Marino και Φλωρεντία. [Φωτογραφικό υλικό Α [Φωτογραφικό υλικό Β]   [Φωτογραφικό υλικό Γ]
18.09 - Η χορωδία ενηλίκων συμμετέχει στις "2ες Γευστικές πολιτιστικές διαδρομές" στην πόλη μας στην Πλατεία Ελευθερίας.  [Φωτογραφικό υλικό]
12.09 Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2009- 2010  [Φωτογραφικό υλικό]
03-05.09 9η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών με συνδιοργανωτές την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης. Φιλοξενούμενοι της ΘΕΝΣ ο πολιτιστικός σύλλογος Σαρακινάδου από την Ζάκυνθο. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν χορευτικά από τα Χανιά,Κατσικά Ιωαννίνων, Πρέβεζα,Νέα Πέραμος Αττικής,Μυτιλήνη, Σαλαμίνα, Πρέβεζα και Βάρνα Βουλγαρίας.  [Φωτογραφικό υλικό]
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
22.08 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο Αδελφικό με το χορευτικό παραστάσεων εφήβων  [Φωτογραφικό υλικό]
14-16.08 Συμμετοχή εκπροσώπων του Δ.Σ στο 8ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΑΚΩΝ στην Κομοτηνή  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
22-29.07 Το χορευτικό τμήμα παραστάσεων εφήβων-ενηλίκων συμμετέχει σε Διεθνές φεστιβάλ στην Πολωνία.  [Φωτογραφικό υλικό 1  [Φωτογραφικό υλικό 2]
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
20.06 Συμμετοχή χορευτών μας στο 2ο ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ στην Χρυσούπολη Καβάλας.   [Φωτογραφικό υλικό]
13.06 Αποχαιρετιστήριο γλέντι για το τέλος των τακτικών μαθημάτων χορού και χορωδίας της περιόδου  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΜΑΙΟΣ
22.05 Η χορωδία ενηλίκων της ΘΕΝΣ συμμετέχει στις εκδηλώσεις των Αναστενάρηδων της Αγίας Ελένης Σερρών με παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης.   [Φωτογραφικό υλικό]
20.05 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου στην Λιβαδειά Σερρών.   [Φωτογραφικό υλικό]
03.05 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων παραστάσεων στις εκδηλώσεις στην Ν. Τυρολόη Σερρών στο "αντάμωμα των απανταχού Τυρολοητών"  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
24.04 Η χορωδία ενηλίκων συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Κ. Δένδρων με παραδοσιακά θρακιώτικα τραγούδια.   [Φωτογραφικό υλικό]
04.04 2η Συνδιοργάνωση Θρακικών Εστιών Ν. Σερρών-Καβάλας και Δράμας-"ΧΟΡΟΣ -ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΕΘΙΜΑ" στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας  [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΜΑΡΤΙΟΣ
30.03 Συμμετοχή στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημοσιογράφου Χρίστου Ζαφείρη "Μνήμης Οδοιπορία - Ανατολική Θράκη σε συνεργασία με την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών και την ΝΕΠΟΣ. Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο συγγραφέας Βασίλης Τζανακάρης και ο φιλόλογος Γιώργος Δεληγιώργης  [Πρόσκληση ]
28.03 2η Συνδιοργάνωση Θρακικών Εστιών Ν. Σερρών- Καβάλας- Δράμας -ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΕΘΙΜΑ" στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καβάλας.
25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου
14.03 2η Συνδιοργάνωση Θρακικών Εστιών Ν. Σερρών-Καβάλας - Δράμας ΧΟΡΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ-ΕΘΙΜΑ στο Αμφιθέατρο των Τ.Ε.Ι Σερρών. Συμμετέχουν η χορωδία της Θρακικής Εστίας Σερρών και τα χορευτικά των Θρακικών Εστιών των τριών Νομών. Συνδιοργανωτής η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ν. Σερρών. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον ιδρυτή πρόεδρο και νυν επίτιμο πρόεδρο της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών κ. Χαράλαμπο Μπιτζίδη. [Πρόσκληση ]  [Video] [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
14.02 Υποδοχή του Συλλόγου των Θρακιωτών "Ο Φιλώτας" από Φιλώτα Φλώρινας στην αίθουσα του συλλόγου [Φωτογραφικό υλικό]
14.02 Ετήσιος χορός στο οικογενειακό κέντρο"Ρέα" στο 5ο χιλ/τρο Σερρών-Νιγρίτας. παρουσίαση χορών από τα παιδικά και εφηβικά τμήματα και θρακιώτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα "Οδρυσες". Θα βραβευθούν παιδιά μελών και χορευτές που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και χορευτές που πήραν το πτυχίο τους το 2008. [Video] [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
31.01 - 01.02 Διήμερη εκδρομή των μελών και φίλων του σύλλογου στις Πρέσπες, Καστοριά, Κοζάνη.
10-14.01 Κόψιμο βασιλόπιτας σε όλα τα χορευτικά τμήματα (παιδικά, εφηβικά, ενηλίκων) και χορωδία.
08.01 Συμμετοχή στην αναβίωση έθιμου Μπάμπω Γκιονού στη Ν. Πέτρα Σερρών (ήμερα γυναικοκρατίας)  [Φωτογραφικό υλικό]


2008
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
24.12 Μέλη της χορωδίας ενηλίκων του Συλλόγου θα πουν τα κάλαντα στις αρχές της πόλης  [Φωτογραφικό υλικό]
23.12 Παιδικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς της Θράκης και Χριστουγεννιάτικα έθιμα και κάλαντα στο "Χωριό του Άι Βασίλη" στο Ξενοδοχείο Ελπίδα στην Κοιλάδα [Φωτογραφικό υλικό]
21.12 Παιδικά τμήματα του συλλόγου θα πάρουν μέρος στο "Δέντρο της αγάπης" αναβιώνοντας έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς [Φωτογραφικό υλικό]
20.12 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην αίθουσα του Συλλόγου και διανομή δώρων σ' όλους τους χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων.  [Φωτογραφικό υλικό]
03.12 Στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον εσπερινό η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ θα μοιράσει για 10η συνεχόμενη χρονιά την πατροπαράδοτη ΒΑΡΒΑΡΑ σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗΣ -ΚΑΖΑΚΙΔΗΣ. Η συνταγή είναι από το Σκούταρι της Ανατ. Θράκης προσφορά του κ. Καζακίδη Νίκου, επίτιμου μέλους του Συλλόγου μας. [Φωτογραφικό υλικό]
 
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
17.11 Αρχαιρεσίες της ΘΕΝΣ για εκλογή νέου Δ.Σ για την περίοδο Νοέμβριος 2008 - Νοέμβριος 2010
08.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου εκ Σηλυβρίας Ανατ. Θράκης, Άγιου προστάτη του Συλλόγου μας. [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
20.09 Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2008-2009
04.09 Συμμετοχή του χορευτικού μας στις Γευστικές Διαδρομές στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών. Παρουσιάσεις Σερραϊκών προϊόντων στα πλαίσια των εκδηλώσεων του International Six Days Enduro  [Φωτογραφικό υλικό ]
 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
21-24.08 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων παραστάσεων στο Φεστιβάλ Παραδοσιακού χορού στις γιορτές "ΜΑΥΡΗ ΣΤΑΦΙΔΑ" στην Ζάκυνθο προσκεκλημένοι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαρακινάδου Ζακύνθου.  [Φωτογραφικό υλικό ]
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
12-19.07 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων παραστάσεων στο 4ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ παραδοσιακού Χορού στο Αίγιο Ν. Αχαΐας υπό την Αιγίδα της UNESCO. Διοργανωτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΙΩΝΕΣ Ελίκης. Συμμετείχαν 16 χορευτικά από όλη την Ελλάδα και 14 από όλο σχεδόν τον Κόσμο (Αλγερία, Αρμενία, Αίγυπτος, Βουλγαρία, Γεωργία, Μαρόκο, Μεξικό, Νεπάλ, Περού, Ρωσία, Ουκρανία, Σερβία, Τόγκο, Τουρκία).  [Φωτογραφικό υλικό ]  [Φωτογραφικό υλικό ]
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
26-28.06 Συμμετοχή του χορευτικού ενηλίκων στις εκδηλώσεις Φιλιππιάδος Πρεβέζης - Εκδρομή σε Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ιθάκη. [Φωτογραφικό υλικό ]
13.06 Αποχαιρετιστήριο γλέντι για την λήξη μαθημάτων χορού και χορωδίας για την περίοδο 2007-2008 στο Οικ. Κέντρο "ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΡΑΦ" με το μουσικό Σχήμα "ΟΔΡΥΣΕΣ"  [Φωτογραφικό υλικό ]
06.06 Συμμετοχή του χορευτικού μας στην επίσημη έναρξη του Πανελλήνιου Συνεδρίου Πνευμονολόγων.  [Φωτογραφικό υλικό ]
ΜΑΙΟΣ
22.05 Συμμετοχή χορευτικών τμημάτων ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Αγίας Ελένης που γίνονται για τα "Αναστενάρια". [Φωτογραφικό υλικό ]
19.05 Συμμετοχή στην λαμπαδηδρομία στις εκδηλώσεις Γενοκτονίας των Ποντίων. [Φωτογραφικό υλικό ]
18.05 Συμμετοχή του προεφηβικού χορευτικού μας τμήματος στο παιδικό φεστιβάλ στο ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ ΔΡΑΜΑΣ.  [Φωτογραφικό υλικό ]
11.05 Συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Ν. Τυρολόης Σερρών στο "Αντάμωμα των Απανταχού Τυρολοητών". [Φωτογραφικό υλικό ]
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
10.04 Γλέντι της χορωδίας ενηλίκων  [Φωτογραφικό υλικό ]
 
ΜΑΡΤΙΟΣ
28-30.03 Συμμετοχή της Εστίας στο Α' Βαλκανικό Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών στο Αίγιο Αχαΐας, Συμμετείχαν παιδικά χορευτικά τμήματα από Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Πολωνία Γεωργία και 36 σύλλογοι από την Ελλάδα.  [Φωτογραφικό υλικό ]
25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου  [Φωτογραφικό υλικό ]
01.03 Ετήσιος Χορός στο Οικογενειακό Κέντρο "ΠΕΤΡΟΣ & ΜΕΝΙΑ" στο Ψυχικό Σερρών. Παρουσίαση χορευτικών παιδικών τμημάτων και Θρακιώτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα "ΟΔΡΥΣΕΣ"  [Φωτογραφικό υλικό ]

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
26.01 Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα "ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ", εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ στις 7 μ.μ. που περιλαμβάνει την Καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας, βραβεύσεις παιδιών των μελών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και χορευτών που πήραν τα πτυχία τους το 2007 - Ομιλία του δημοσιογράφου και συγγραφέως κ. Νικολάου Μέρτζου με θέμα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ". [Φωτογραφικό υλικό ]
08.01 Συμμετοχή στην αναβίωση εθίμου Μπάμπο Γκιονού στην Νέα Πέτρα Σερρών (ημέρα της Γυναικοκρατίας)  [Φωτογραφικό υλικό ]


2007
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
23.12 Χορωδία, μέλη και παιδικά τμήματα του συλλόγου αναβιώνουν έθιμα της παραμονής των Χριστουγέννων [Φωτογραφικό υλικό ]
22.12 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην αίθουσα του Συλλόγου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και διανομή δώρων σε όλους τους χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων  [Φωτογραφικό υλικό]
15.12 Συμμετοχή των παιδικών τμημάτων του Συλλόγου στο "Δέντρο της Αγάπης" όπου έγινε η αναπαράσταση του εθίμου "κάλαντα της παραμονής των Χριστουγέννων" [Φωτογραφικό υλικό ]
03.12 Στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον εσπερινό η ΘΕΝΣ μοίρασε για 9η συνεχόμενη χρονιά την πατροπαράδοτη "Βαρβάρα" σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία "ΒΑΣΑΚΗ" κ. Καζακίδη Νίκο,που είναι επίτιμο μέλος του Συλλόγου.
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
09.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου εκ Σηλυβρίας Ανατ. Θράκης, Άγιου προστάτη του Συλλόγου μας. Η αρτοκλασία φέτος θα έχει μία ιδιαιτερότητα γιατί θα γίνει στο Πατριαρχείο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου.  [Φωτογραφικό υλικό1 ][Φωτογραφικό υλικό2 ][οδοιπορικό προσκύνημα ]

08-11.11 4ήμερη εκδρομή στις Αλησμόνητες Πατρίδες της Ανατολικής Θράκης. Κωσταντινούπολη, Τυρολόη, Αρκαδιούπολη, Βιζύη, Σαράντα Εκκλησιές, Αδριανούπολη. [Το πρόγραμμα ][Φωτογραφικό υλικό]

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου [Φωτογραφικό υλικό]
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
23.09 Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2007-2008 [Φωτογραφικό υλικό ]
08.09 Συμμετοχή των χορευτικών εφήβων και ενηλίκων σε εκδηλώσεις στο Πατρίκι Σερρών.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
25-27.08 Πρώτο τριήμερο 9ης Χορευτικής Συνάντησης στις Σέρρες. Εκδήλωση της ΔΕΠΚΑ Σερρών σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης. Φιλοξενούμενοι της Θρακικής Εστίας Σερρών ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Γαστούνης και περιχώρων "ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ". Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μόνο μία ημέρα γιατί λόγω των δυσάρεστων γεγονότων με τις φωτιές στην περιοχή τους έπρεπε να επιστρέψουν. Μετά από απόφαση της ΔΕΠΚΑ Σερρών και των πολιτιστικών Συλλόγων της πόλης μας οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν. 'Ήταν ένας φόρος τιμής για τους συνανθρώπους μας που χάθηκαν. [Φωτογραφικό υλικό]
ΙΟΥΛΙΟΣ

25.07-01.08 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος εφήβων στον INTERNATIONAL FOLK FESTIVAL στο TAGLACOZZO της Ιταλίας. [Φωτογραφικό υλικό 1] [Φωτογραφικό υλικό 2]

21.07 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος εφήβων στην ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ που διοργανώνει ο Μορφωτικός-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτερού "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ".  [Φωτογραφικό υλικό]

07-08.07 Συμμετοχή του χορευτικού ενηλίκων στην "2η Συνάντηση Θρακιώτικων Σωματείων Ελλάδος" που θα γίνει στο Διδυμότειχο και συνδιοργανώνει ο Σύλλογος Διδυμοτείχου "Δίδυμα Τείχη" και η Νομαρχία Έβρου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη και ξενάγηση στην Αδριανούπολη της Ανατ. Θράκης. [Φωτογραφικό υλικό]

 
ΙΟΥΝΙΟΣ

24.06 Η Θρακική Εστία συμμετέχει στα Ελευθέρια της Πόλης που θα γίνουν στο στρατόπεδο του Εμ. Παπά , με την χορωδία των ενηλίκων όπου θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια της Θράκης και θα γίνει αναπαράσταση του εθίμου της "Πιρπιρούνας" από μέλη των χορευτικών της τμημάτων.

23-25.06 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ 2007- Συμμετοχή της Θρακικής Εστίας στις παραδοσιακές βραδιές που θα γίνουν στο Στρατόπεδο του Εμ. Παπά με παρουσίαση Θρακιώτικων αντικειμένων και φορεσιών και θρακιώτικων γεύσεων.

08.06 Αποχαιρετιστήριο γλέντι χορευτικών και χορωδίας για την λήξη των μαθημάτων της περιόδου "Οκτώβριος 2006 - Μάιος 2007".. Το γλέντι θα γίνει στο Οικ. Κέντρο "ΣΤΕΚΙ ΤΟΥ ΡΑΦ" στην Κοιλάδα με το παραδοσιακό Θρακιώτικο μουσικό σχήμα "ΟΔΡΥΣΕΣ" και θα πάρουν μέρος όλα τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του συλλόγου.

 
ΜΑΙΟΣ

19.05 Συμμετοχή της Θρακικής Εστίας στην εκδήλωση που έγινε εις μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων στο κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.

14-18.05 Εκμάθηση χορών από τους χοροδιδασκάλους της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ και αναφορά στην Θρακιώτικη παράδοση σε ομάδα Ελλήνων και Σουηδών χορευτών του Συλλόγου HELLAS από την Στοκχόλμη Σουηδίας, που ήταν φιλοξενούμενοι του Δήμου Σερρών. Γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών των δύο συλλόγων. [Φωτογραφικό υλικό]

12-13.05 Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων των ενηλίκων στο "4ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση" που θα γίνει στο Κατράκειο Θέατρο και το διοργανώνει ο Όμιλος UNESCO Νομού Πειραιά και Νήσων. Τα χορευτικά του Συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς περιοχής Χρυσοχωράφων της Ανατολικής Θράκης. Το Οδοιπορικό αποτελεί πλέον καταξιωμένο θεσμό στο χώρο της παράδοσης και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ανταμώματα σε όλη την Ελλάδα που στόχο έχουν την διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς. [Φωτογραφικό υλικό]

 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

22.04 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων σε εκδηλώσεις στο Χορτερό Σερρών που γίνονται για την γιορτή του Αγίου Γεωργίου.

20.04 Συμμετοχή με την χορωδία ενηλίκων στις εκδηλώσεις στην Ν. Τυρολόη Σερρών που γίνονται στο αντάμωμα των απανταχού Τυρολοητών της Ανατολικής Θράκης. [Φωτογραφικό υλικό]
 
ΜΑΡΤΙΟΣ

25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου [Φωτογραφικό υλικό]

17-18.03 Συμμετοχή μελών του Δ.Σ της ΘΕΝΣ στο "Α' ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ" που διοργάνωσε η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΕΡΡΑΪΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣ/ΚΗΣ στο Αμφιθέατρο Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Θεσ/κη.

03.03 Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ εκδήλωση στην αίθουσα διαλέξεων Γ. ΧΡΗΣΤΙΔΗ, στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου Σερρών στις 7 μ.μ που περιλαμβάνει: - Ομιλία του κ. Ευθυμιάδη Αποστόλου με θέμα: "Επιγραμματική σκιαγράφηση της συμβολής της Θράκης στους απελευθερωτικούς αγώνες του Έθνους (1361-1920)". -Βραβεύσεις παιδιών μελών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και χορευτών που πήραν το πτυχίο τους το 2006. - Τιμητικές διακρίσεις χορηγών/μελών. [Πρόσκληση] [Φωτογραφικό υλικό]

 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
21.02 Εθελοντική Αιμοδοσία
 
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

27.01 Ετήσιος Χορός στο Οικογενειακό Κέντρο "ΚΟΜΠΟΛΟΙ". Παρουσίαση χορευτικών παιδικών τμημάτων και Θρακιώτικο γλέντι με το μουσικό σχήμα "ΟΔΡΥΣΕΣ" [Video]

08.01 Συμμετοχή στην αναβίωση του Θρακιώτικου εθίμου "Μπάμπο γκιονού" στην Ν. Πέτρα Σερρών  [Φωτογραφικό υλικό]


2006
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

24.12 Θρακιώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την χορωδία ενηλίκων στις Αρχές της πόλης μας. [Φωτογραφικό υλικό]

23.12 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στην αίθουσα του Συλλόγου και διανομή δώρων σ' όλους τους χορευτές των παιδικών και εφηβικών τμημάτων. [Φωτογραφικό υλικό]

20.12 Συμμετοχή στο τηλεμαραθώνιο Αγάπης με την χορωδία ενηλίκων που έγινε από τον Σύλλογο "Άνθρωπος για τον Συνάνθρωπο" στην TVS LIFE για τα άρρωστα παιδιά του Νομού Σερρών [Φωτογραφικό υλικό]

16-17.12 Χριστουγεννιάτικο BAZAAR στο Χριστουγεννιάτικο χωριό στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας,στο οποίο συμμετέχουν και άλλοι σύλλογοι της πόλης μας. Παρουσίαση Θρακιώτικων εδεσμάτων. [Φωτογραφικό υλικό]

03.12 Στο παρεκκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στον Μεγάλο Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοιράζει για 8η συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα Ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗΣ - κ. Καζακίδη Νίκο που είναι επίτιμο μέλος του Συλλόγου. [Φωτογραφικό υλικό]

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

25-26.11 Πρόσκληση του Συλλόγου "Δίδυμα Τείχη" στο Διδυμότειχο για Απολογισμό της "Συνάντησης Θρακιώτικων Συλλόγων Μακεδονίας & Θράκης" και προτάσεις για πραγματοποίηση νέας μέσα στο 2007.Συμμετοχή της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ με μέλη του Δ.Σ και μέλη του χορευτικού ενηλίκων.

08.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη της Θρακικής Εστίας

08.11 Συμμετοχή παιδιών του Συλλόγου στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. [Φωτογραφικό υλικό]

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου [Φωτογραφικό υλικό]
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

16.09.06  Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2006-2007 [Φωτογραφικό υλικό]

07-10.09.06 Συμμετοχή χορευτικού της ΘΕΝΣ στην Πανηγυρική έναρξη του 6ου Διεθνούς Συμποσίου για τον Χορό. Διοργανωτές ο Δήμος Κορινθίων, το Αρχείο Ελληνικού Χορού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου "ΑΠΟΛΛΩΝ". Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης - I.O.V In operational relation with  Unesco. Θέμα: "Οι επιδράσεις στο χορό κατά τη μετάβαση στο αστικό περιβάλλον και η μουσικοχορευτική παράδοση του Μοριά και της Ρούμελης" [Φωτογραφικό υλικό]

06.09.06 - Συμμετοχή παιδικών χορευτικών τμημάτων της ΘΕΝΣ στο παιδικό φεστιβάλ που διοργάνωσε η ΔΕΠΚΑ στην Πλατεία Ελευθερίας. [Φωτογραφικό υλικό]

01-03.09.06  - 8η Χορευτική Συνάντηση στις Σέρρες. Εκδήλωση της ΔΕΠΚΑ Σερρών σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης. Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων της ΘΕΝΣ στην χορευτική παρέλαση και στις παραστάσεις. Φιλοξενούμενοι της Θρακικής Εστίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Φιλιππιάδος Νομού Πρεβέζης. [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΟΥΛΙΟΣ

19-24.07 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων στο ΧΧΙ FESTIVAL INTERNATIONAL DE FOLCLORE DE MONCARAPACHO της Πορτογαλίας. [Φωτογραφικό υλικό 1] [Φωτογραφικό υλικό 2] [Video]

01-02.7 Συμμετοχή του χορευτικού Εφήβων σε συνάντηση Θρακιώτικων Σύλλογων Μακεδονίας - Θράκης  στο Διδυμότειχο. [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΟΥΝΙΟΣ

23.06  Συμμετοχή της χορωδίας ενηλίκων στο φεστιβάλ χορωδιών που διοργανώνουν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Σερρών, στην Πλατεία Ελευθερίας. [Φωτογραφικό υλικό]

16.06  Συμμετοχή παιδικών χορευτικών τμημάτων σε εκδηλώσεις της ΔΕΠΚΑ Ομόνοιας. [Φωτογραφικό υλικό]

07-13.06 Συμμετοχή του χορευτικού ενηλίκων στο 38ο Διεθνές Φεστιβάλ στο KOSICE της Σλοβακίας "Folklore Celebration of Abov Euro Folk Rozhanovce 2006". Συγχρόνως με την συμμετοχή αυτή στο φεστιβάλ το χορευτικό τμήμα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί την Βιέννη και την Βουδαπέστη. [Φωτογραφικό υλικό]

04.06 Αποχαιρετιστήριο πάρτι για τους χορευτές των παιδικών τμημάτων στον Παιδότοπο JUMBO στην Κοιλάδα. [Φωτογραφικό υλικό]

02.06 Παραδοσιακό αποχαιρετιστήριο γλέντι για την λήξη των μαθημάτων χορού και χορωδίας ενηλίκων στο ΠΟΤΑΜΑΚΙ στον Άι-Γιάννη.

ΜΑΙΟΣ

07.05 Συμμετοχή με το χορευτικό τμήμα εφήβων/ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Νέας Τυρολόης (αντάπωμα των απανταχού Τυρολοητών).

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

24.04 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου Σερρών "Η ΑΝΟΙΞΗ" με το χορευτικό τμήμα εφήβων.

09.04 Συμμετοχή με αντιπροσωπεία χορευτών στην γιορτή του ΡΟΥΠΕΛ.

02.04 Αρχαιρεσίες της ΠΟΘΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματίων) για εκλογή νέου Δ.Σ.

ΜΑΡΤΙΟΣ

25.03 Σε εκδήλωση που έγινε στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, ο Δήμαρχος Σερραίων κ. Μωϋσιάδης Ιωάννης σε συνεργασία με την ΔΕΠΚΑ βράβευσε τους πολιτιστικού Συλλόγους της πόλης για την πολύχρονη προσφορά τους στα πολιτιστικά δρώμενα.

25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

17.02 Ετήσιος χορός στο Οικ. Κέντρο ΚΟΜΠΟΛΟΙ- Παρουσίαση των χορευτικών παιδικών τμημάτων και Θρακιώτικο ξεφάντωμα με παραδοσιακά Θρακιώτικα όργανα και τραγούδια. [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

21.01 Σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα "ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ", εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Σερρών στις 7 μ.μ. που περιλαμβάνει την Καθιερωμένη ευλογία της Βασιλόπιτας, βραβεύσεις παιδιών των μελών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και χορευτών που πήραν τα πτυχία τους το 2005 - Ομιλία και παρουσίαση χαρτών από το ΠΑ.ΚΕ.ΘΡΑ. με θέμα "Ιχνηλασία στην Ανατολική Θράκη". [Πρόσκληση] [Φωτογραφικό υλικό]

18.01 Εθελοντική αιμοδοσία

08.01 Συμμετοχή στην αναβίωση εθίμου Μπάμπου Γκιονού στην Νέα Πέτρα Σερρών (ημέρα Γυναικοκρατίας)

06.01 Παρουσίαση εθίμων του Δωδεκάμερου στο Τηλεοπτικό κανάλι ΔΙΚΤΥΟ, με χορωδία και χορευτικό.

 

 

2005
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

24.12 Θρακιώτικα κάλαντα Χριστουγέννων από την χορωδία σε Μητροπολίτη, Νομάρχη, Δήμαρχο και Νοσοκομείο. [Φωτογραφικό υλικό]

18.12 Χριστουγεννιάτικο BAZAR στην πλατεία Ελευθερίας σε συνεργασία με άλλους συλλόγους της πόλης των Σερρών. [Φωτογραφικό υλικό]

17.12 Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα του Συλλόγου και διανομή δώρων σε όλους τους χορευτές.

03.12 Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στον Μεγάλο Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοιράζει για 7η συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

08.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη της Θρακικής Εστίας

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

01-02.10 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων σε εκδηλώσεις του Δήμου Αιδηψού [Φωτογραφικό υλικό]

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

24-25.09  Συμμετοχή της Θ.Ε.Ν.Σ στην "1η μεγάλη Πανσερραϊκή Γιορτή" στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αθήνα.  [Πρόγραμμα εκδήλωσης] [Φωτογραφικό υλικό]

17.09  Αγιασμός για την έναρξη της νέας διδασκαλικής περιόδου 2005-2006

02-04.09 7η Χορευτική Συνάντηση στις Σέρρες. Συμμετοχή των χορευτικών της Θ.Ε.Ν.Σ σε χορευτική παρέλαση και παραστάσεις. Φιλοξενούμενο χορευτικό της Θ.Ε.Ν.Σ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Κορίνθου "ΑΠΟΛΛΩΝ"

01.09 Συμμετοχή χορευτικού τμήματος ενηλίκων σε εκδηλώσεις στο Μετόχι Σερρών

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
31.08 Παιδικό Φεστιβάλ στην Πλατεία Ελευθερίας στις Σέρρες. Συμμετοχή παιδικών τμημάτων της Θ.Ε.Ν.Σ.

20-27.08 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος εφήβων σε εκδηλώσεις στην Μυτιλήνη [Φωτογραφικό υλικό]

14.08 Συμμετοχή τμήματος εφήβων σε εκδηλώσεις στου Χρυσό Σερρών

11-13.08 Συμμετοχή του χορευτικού ενηλίκων σε εκδηλώσεις στον Γυμνότοπο Φιλιππιάδας (Σε συνεργασία με τον σύλλογο Γυμνοτόπου Πρέβεζας  "Πάτερ Κοσμάς"  - Ανταπόδοση φιλοξενείας)

ΙΟΥΛΙΟΣ

23-14.07 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων σε εκδηλώσεις στον Αρχάγγελο Πέλλας (γίνονται σε συνεργασία με την IOV in operation al relations with Unesco)

03.07 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων στις εκδηλώσεις της Θρακικής Εστίας Δράμας (γίνονται στα πλαίσια των "Ελευθερίων Δράμας")

ΙΟΥΝΙΟΣ
29.06 Συμμετοχή στην Παρέλαση για την απελευθέρωση των Σερρών
16.06 Συμμετοχή χορευτικού σε εκδηλώσεις του Α' ΚΑΠΗ Σερρρών

11.06 "Ένα Ταξίδι στη Θράκη του χθες" εκδήλωση που γίνεται από την Θ.Ε.Ν.Σ στο θεατράκι του Δήμου Σερρών για την λήξη των μαθημάτων [Πρόγραμμα εκδήλωσης] [Φωτογραφικό υλικό] [Φωτογραφικό υλικό]

ΜΑΙΟΣ

14.05 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων/ενηλίκων στις εκδηλώσεις της Νέας Τυριλόης Σερρών

06-08.05 Συμμετοχή σε συνέδριο του Αρχείου Ελληνικού χορού σε συνεργασία με την IOV in operation al relations with Unesco, τον Δήμο Χανίων, το Υπουργείο Πολιτισμού  και τον σύλλογο Χανίων "Ο Ψηλορείτης" [Φωτογραφικό υλικό]

05.05 Συμμετοχή χορευτικού σε εκδηλώσεις του Β' ΚΑΠΗ Σερρών
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

23.04 Λαζαρινά 2005. Αναβίωση εθίμου Λαζάρου και νηστίσιμα κεράσματα.  Προσκεκλημένοι μέλη του Δ.Σ όλων των συλλόγων του νομού Σερρών.

02.04 Συμμετοχή του χορευτικού εφήβων - ενηλίκων στην πανηγυρική εκδήλωση του 3ου συμποσίου που έγινε στον Τίρναβο από το "Αρχείο Ελληνικού Χορού" σε συνεργασία με τον Δήμο Τιρνάβου και τον Πολιτιστικό σύλλογο Τιρνάβου  [Φωτογραφικό υλικό]

ΜΑΡΤΙΟΣ

26-27.03 Διήμερη εκδρομή σε Αδριανούπολη - Διδυμότειχο - Φέρρες - Αλεξανδρούπολη [Φωτογραφικό υλικό]

25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου [Φωτογραφικό υλικό]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

19.02 Ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας στο οικογενειακό κέντρο "Κομπολόι" στο Νέο Σούλι Σερρών. Ξεφάντωμα παρέα με τον γνωστό Θρακιώτη Θύμιο Γκογκίδη και την ορχήστρα του [Φωτογραφικό υλικό] [Θύμιος Γκογκίδης]

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

22.01 Καθιερωμένη ευλογία και κοπή βασιλόπιτας, βράβευση μαθητών. Ομιλία από τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Γεώργιο Παπάζογλου, με θέμα: "Η Παιδεία στη Θράκη στα χρόνια της Οθωμανικής κυριαρχίας" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ  [Πρόσκληση] [Φωτογραφικό υλικό]  

 

 

2004
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

18.12 Χριστουγεννιάτικη Γιορτή με την συμμετοχή όλων των παιδιών από  τα χορευτικά τμήματα [Φωτογραφικό υλικό]

08.12 Αιμοδοσία στην αίθουσα της Θ.Ε.Ν.Σ. από τα μέλη και τους φίλους της Εστίας

04.12 "Λογοτεχνία - Τραγούδι -Χορός" Εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Παναγιώτη Παπαναγιώτου στο Αμφιθέατρο των Τ.Ε.Ι [Φωτογραφικό υλικό] [Πρόγραμμα εκδήλωσης]

04.12 Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στον Μεγάλο Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοιράζει για 6η συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ

  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

09.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών

06-08.11 Τριήμερη εκδρομή στην Ανατολική Ρωμυλία (Β. Θράκη) [Φωτογραφικό υλικό]

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου [Φωτογραφικό υλικό]

10.10 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος των εφήβων στο Α' Λαογραφικό συνέδριο του Ελληνισμού της Ανατολής

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

18.09 Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη  της νέας περιόδου 2004-2005

10-12.09 Συμμετοχή στην 6η Πανελλήνια χορευτική συνάντηση που διοργανώνει η ΔΕΠΚΑ Σερρών σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. Καλεσμένος μας ο σύλλογος Γυμνοτόπου Πρέβεζας  "Πάτερ Κοσμάς" [Φωτογραφικό υλικό]

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

14.08 Συμμετοχή του τμήματος εφήβων στο Φεστιβάλ Ειρήνης και Πολιτισμού -Γεφυρουδιανά

ΙΟΥΛΙΟΣ
20.07 Υποδοχή της Ολυμπιακής φλόγας [Φωτογραφικό υλικό]

7-11.07 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος εφήβων στις εκδηλώσεις Λήμνου [Φωτογραφικό υλικό]

3-4.07 Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος ενηλίκων στο φεστιβάλ Αιδηψού [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΟΥΝΙΟΣ
29.06 Συμμετοχή στην Παρέλαση για την απελευθέρωση των Σερρών

07.06 Συμμετοχή της Εστίας στις εκδηλώσεις της Δ.Ε.Π.Κ.Α Ομόνοιας, με δυο παιδικά χορευτικά [Φωτογραφικό υλικό]

ΜΑΙΟΣ

23.05 Συμμετοχή της Εστίας στην "Ημέρα γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου"

22.05 Συμμετοχή με το χορευτικό ενηλίκων στην εκπομπή της ΕΤ3  "Μισελ με Μπεσαμελ". Μαζί με την παρουσίαση παραδοσιακών φαγητών από γυναίκες του χωριού Προμαχώνα παρουσιάσθηκαν χοροί της Θράκης

22.05 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Αγίας Ελένης Σερρών για τα Αναστενάρια. [Φωτογραφικό υλικό]

15.05 Συμμετοχή σε εκδηλώσεις του Συλλόγου Βλάχων Ν. Σερρών ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

12.05 Τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου για αρχαιρεσίες

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

25.04 Συμμετοχή στις αρχαιρεσίες της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ στην Θεσσαλονίκη

25.04 Συμμετοχή στην εκδήλωση του ΤΑΜΙΕΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, για την παρουσίαση του βιβλίου της Σμυρνιάς Αγγέλας Παπάζογλου «τα χαίρια μας εδώ» σε συνεργασία με τα προσφυγικά σωματεία της πόλης των Σερρών

24.04 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Νέας Τυρολόης Σερρών
09.04 Η Θρακική Εστία συμμετέχει στην περιφορά του επιταφίου του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. [Φωτογραφικό υλικό]

03.04 Στην αίθουσα της Θρακικής Εστίας θα ακουστούν τα κάλαντα του Λαζάρου και θα παρουσιαστούν στους καλεσμένους Θρακιώτικες γεύσεις. [Φωτογραφικό υλικό]

ΜΑΡΤΙΟΣ
25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

14.02 Ετήσιος χορός της Θρακικής Εστίας στο οικογενειακό κέντρο "Κομπολόι" στο Νέο Σούλι Σερρών. Ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Θύμιου Γκογκίδη [Φωτογραφικό υλικό] [Ο τύπος έγραψε...]

07.02 Κοπή Βασιλόπιτας από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων - Βράβευση του επιτίμου προέδρου της Θρακικής Εστίας κ. Μπιτζίδη Χαράλαμπου [Δελτίο τύπου] [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

24.01 Καθιερωμένη ευλογία και κοπή βασιλόπιτας, βράβευση μαθητών. Ομιλία από τον καθηγητή κ. Γεώργιο Παύλου, με θέμα "Η Πνευματική κληρονομιά του Θρακικού Ελληνισμού και η παγκόσμια σημασία της" στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Σερρών. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ [Πρόσκληση] [Προσφώνηση] [Φωτογραφικό υλικό]

 

 

2003
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
24.12 Παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων [Φωτογραφία]

20.12 Γιορτή του δέντρου. Τα χορευτικά τμήματα της Εστίας λένε τα Κάλαντα στο Δ.Σ. και παίρνουν το δώρο τους κάτω από το δέντρο [Φωτογραφικό υλικό]

17.12 Εθελοντική αιμοδοσία [Φωτογραφία]

03.12 Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στον Μεγάλο Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοιράζει για 5η συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ [Η Αγία Βαρβάρα]

 
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

09.11 Στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, θα τελεστεί Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών

01.11 Σε εκδηλώσεις μνήμης στον Πλάτανο Τρικάλων με το χορευτικό των ενηλίκων [Σχόλιο][Φωτογραφικό υλικό]

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

28.10 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου [Φωτογραφικό υλικό]

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

13.09 Ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη  της νέας περιόδου 2003-2004

05-07.09 Συμμετοχή στην 5η Πανελλήνια χορευτική συνάντηση που διοργανώνει η ΔΕΠΚΑ Σερρών σε συνεργασία με τους τοπικούς συλλόγους. Καλεσμένος μας το Λύκειο των Ελληνίδων της Λήμνου [Σχόλιο][Φωτογραφικό υλικό]

                                 
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

29.08 Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις του Νέου Σκοπού "80 Χρόνια Ν. Σκοπός"

22-24.08 Συμμετοχή στις Εκδηλώσεις "ΜΟΥΖΑΚΙΑ 2003" στο Μουζάκι Καρδίτσας. Στην εκδήλωση η Εστία  παρουσίασε Θρακιώτικες γεύσεις [Φωτογραφικό υλικό]

11-15.08 Συμμετοχή της ΘΡΑΚΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ Ν. ΣΕΡΡΩΝ στο Στ' παγκόσμιο συνέδριο των Θρακών. Την Εστία  εκπροσώπησαν ο κ. Ελευθέριος Θ. Χατζόπουλος (Πρόεδρος) και η κ.Παναγιώτα Φαρασοπούλου (Έφορος Ιματισμού) [Φωτογραφία]

ΙΟΥΝΙΟΣ
29.06 Παρέλαση για την απελευθέρωση των Σερρών

17.06 Συμμετοχή στην υποδοχή του νέου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου [Φωτογραφικό υλικό]

ΜΑΙΟΣ

29.05 Σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών "Εικόνα και ήχος από την Βασιλεύουσα" από το ΠΑΚΕΘΡΑ και με την συμμετοχή της χορωδίας του Μαξειμίου Ιδρύματος [Φωτογραφικό υλικό]

11.05 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις των απανταχού Τυρολοητών στη Νέα Τυρολόη Σερρών [Φωτογραφία]
ΑΠΡΙΛΙΟΣ

29.04 Συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων στις εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα χορού [Φωτογραφικό υλικό]

19.04 Λαζρινά 2003. Στο νηστίσιμο τραπέζι προσκεκλημένοι όλα τα μέλη των παλαιών Διοικητικών συμβουλίων από το 1975 μέχρι σήμερα

ΜΑΡΤΙΟΣ
25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην καθιερωμένη παρέλαση της 25ης Μαρτίου
        
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

15.02 Ετήσιος αποκριάτικος χορός. Θρακιώτικο ξεφάντωμα με παραδοσιακή ορχήστρα και τραγούδι από τον Β. Δωρόπουλο και την ορχήστρα του από την Θράκη [Φωτογραφικό υλικό]

08.02 Κοπή Βασιλόπιτας στην Θεσ/νίκη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Θρακικών Σωματείων με την συμμετοχή της χορωδίας της Θρακικής Εστίας Ν. Σερρών [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

11.01 Κοπή Βασιλόπιτας με την ευλογία της Εκκλησίας, Βράβευση των παιδιών των μελών της Εστίας που πέτυχαν την εισαγωγή εισαγωγή τους στα Α.Ε.Ι  και Τ.Ε.Ι. Στην εκδήλωση αυτή είναι προσκεκλημένος ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και πρόεδρος της Ε.ΔΗ.Κ. κ. Νεοκλής Σαρρής που θα αναπτύξει το θέμα: "ΘΡΑΚΗ -  ΙΜΒΡΟΣ- ΤΕΝΕΔΟΣ" [Φωτογραφικό υλικό]

 

 

2002

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

24.12 Μία ομάδα χορευτών ντυμένη με παραδοσιακές φορεσιές τραγουδά τα κάλαντα της Θράκης [Φωτογραφικό υλικό]

21.12 Γιορτή του δέντρου. Τα χορευτικά τμήματα της Εστίας λένε τα Κάλαντα στο Δ.Σ. και παίρνουν το δώρο τους κάτω από το δέντρο. Φέτος τα έφερε ο Άγιος Βασίλης [Φωτογραφικό υλικό]

04.12 Στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, στον Μεγάλο Εσπερινό, η ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ μοιράζει για 4η συνεχή χρονιά την πατροπαράδοτη Βαρβάρα σε συνεργασία με τα ζαχαροπλαστεία ΒΑΣΑΚΗ [Φωτογραφικό υλικό]

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

26.11 Το πρωί πραγματοποιείται αιμοληψία από τα μέλη και τους φίλους της Εστίας και έτσι λειτουργεί η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ. Το απόγευμα το Δ.Σ. δεξιώνεται στην αίθουσα του συλλόγου τα απιδιά με ειδικές ανάγκες, του Ειδικού σχολείου Σερρών

24.11 Εκδήλωση της Εστίας για τα 80 χρόνια από τον ξεριζωμό - 80 χρόνια Θρακική Εστία Ν. Σερρών στο αμφιθέατρο των ΤΕΙ Σερρών με συμμετοχή της εφηβικής χορωδίας της Εστίας, 120 χορευτές, 10 μουσικοί, 3 τεχνικοί, 2 αφηγητές [Κείμενα] [Φωτογραφικό υλικό]

09.11 Αρτοκλασία στη μνήμη του Αγίου Νεκταρίου, προστάτη της Εστίας, και δεξίωση των παρευρισκομένων στο Αρχονταρίκι της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου [Φωτογραφία]

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

06.10 Ημερήσια εκδρομή στον Έβρο ( Αλεξανδρούπολη – Δέλτα Έβρου – Φέρρες – Παναγία Κοσμοσώτειρα –Δάσος Δαδιάς) [Φωτογραφία]

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

06.09-09.09 Συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Δ.Ε.Π.Κ.Α. ΣΕΡΡΩΝ για την 4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ. Φιλοξενούμενοι της Εστίας ο Σύλλογος Μουζακίου Καρδίτσας "ΟΙ ΓΟΜΦΟΙ". [Φωτογραφία]

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

31.08 Εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων (εφήβων και ενηλίκων) στις εκδηλώσεις "ΤΡΥΓΟΥ" που διοργάνωσε ο σύλλογος ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ [Φωτογραφικό υλικό]

ΙΟΥΝΙΟΣ

26.06 – 02.07 Το μεγάλο χορευτικό / χορωδιακό τμήμα συμμετέχει στις εκδηλώσεις ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕΡΡΩΝ 2002 που έγιναν στο Ααχεν της Γερμανίας σε συνεργασία με τον τοπικό Σύλλογο "ΣΤΡΥΜΩΝ"

12.06 Το μεγάλο παιδικό χορευτικό τμήμα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του 21ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Οι εντυπώσεις είναι άριστες [Φωτογραφικό υλικό]

09.06 Ημερήσια εκδρομή των μελών και φίλων της Εστίας στο Λιτόχωρο Κατερίνης.

05.06 Το μεγάλο παιδικό χορευτικό τμήμα χορεύει στις εκδηλώσεις του 11ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών. Οι εντυπώσεις είναι άριστες [Φωτογραφικό υλικό]

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

27.04 Σάββατο του Λαζάρου και στην Εστία τα μικρά παιδιά λένε τα κάλαντα του Λαζάρου και στους προσκεκλημένους προσφέρονται εδέσματα νηστίσιμα με Θρακιώτικες συνταγές

ΜΑΡΤΙΟΣ

25.03 Συμμετοχή της Εστίας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου

18.03 Το χορευτικό των εφήβων συμμετέχει στο καρναβάλι του Σωχού Θεσσαλονίκης [Φωτογραφικό υλικό]

07.03 Τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων συμμετέχουν στο μπαλνταφάν που οργάνωσε η Εστία. Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν πολύ μεγάλη [Φωτογραφικό υλικό]

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

23.02 Ετήσιος Αποκριάτικος χορός στο κέντρο Κομπολόι με την παραδοσιακή ορχήστρα του Καρυοφίλη Δοιτσίδη με τις κόρες του Θεοπούλα και Λαμπριάννα και παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

12.01 Καθιερωμένη ευλογία και κοπή βασιλόπιτας, βράβευση μαθητών. Ομιλητής ο τ. Υπουργός κ. Στέλιος Παπαθεμελής, με θέμα "Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ" στην αίθουσα του ΟΡΦΕΑ Σερρών. Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα "ΧΑΡΙΛΑΟΥ Κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ" [Φωτογραφικό υλικό]