Δομή Δεδομένων Στοίβας -Virtual Stack Try it

1. Τι είναι Στοίβα Η  στοίβα στην πληροφορική είναι μια γραμμική δομή δεδομένων με τη μορφή συλλογής στοιχείων που βρίσκονται σε μία σειρά. Η ιδιαιτερότητα όμως της δομής αυτής είναι  ότι η εισαγωγή και η εξαγωγή στοιχείων  γίνεται μόνο από…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Code ReUse 3 – OOP

Μία άλλη προσέγγιση λοιπόν είναι για να έχουμε διαθέσιμο κώδικα που έχουμε ήδη αναπτύξει σε άλλα προγράμματα είναι να χρησιμοποιήσουμε τις τεχνικές του αντικειμενοστρεφούς προγραμματισμού (OOP – Object Oriented Programming).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Code ReUse 2 – Modules

Δημιουργήσαμε τις συναρτήσεις μας για να τις καλέσουμε αρκετές φορές στο πρόγραμμά μας. Μπορούμε όμως αφού τις φτιάξουμε στο τρέχον σενάριό μας να τις χρησιμοποιήσουμε εκτός από αυτό και σε άλλα προγράμματα και πώς ??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Code ReUse 1 – Functions

Ωραία βρήκαμε ένα τρόπο λοιπόν να αφαιρούμε ένα στοιχείο που εμφανίζεται σε μία λίστα παραπάνω από μία φορά. Ας σκεφτούμε όμως λίγο πιο γενικά. Υλοποιήσαμε έναν αλγόριθμο που ίσως μας φανεί χρήσιμος και στην επίλυση άλλων προβλημάτων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Delete From List !!

Ένα θέμα που προέκυψε διδάσκοντας στην τάξη ήταν πως μπορούμε να διαγράψουμε κάποιο στοιχείο από μία λίστα στην Python. Ας διερευνήσουμε λοιπόν λίγο τη διαγραφή στοιχείων από μία λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

2 m@ny s3cr3+s

Κάθε φορά που στέλνουμε δεδομένα οποιασδήποτε μορφής, κειμένου ή μη, σε ένα δημόσιο δίκτυο, καθιστούμε ευάλωτη την πληροφορία που περιέχουν σε αδιάκριτα βλέμματα. Ο μόνος τρόπος προστασίας της πληροφορίας είναι να την τροποποιήσουμε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να την καταστήσουμε άχρηστη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Brain Massage

Πολύ συχνά στο διαδίκτυο έρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα μήνυμα για μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Είδαμε αλγοριθμικό ενδιαφέρον οπότε λέμε να υλοποιήσουμε προγραμματιστικά (Πάιθον) το πρόβλημα ώστε να κάνουμε τη δική μας έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

to_spastiri

On line IP Fragmentation Calculator Το Σπαστήρι Εργαλείο για τη διάσπαση ενός IP Datagram σε fragments. Υλοποιήθηκε με τη γλώσσα προγραμματισμού python έκδοση 2.7.10 στο πλαίσιο της διδασκαλίας των πανελλαδικών μαθημάτων των Δικτύων και του Προγραμματισμού Υπολογιστών των ΕΠΑ.Λ. για τον τομέα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

FootPrint

Εάν και o  Διαδικτυακός Τόπος δημιουργήθηκε με σκοπό το περιεχόμενό του να σχετίζεται με την Πληροφορική, εν τούτοις η σχολική πραγματικότητα καμιά φορά έχει άλλα σχέδια ωθώντας στην ατασθαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ