ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 ΔΗΜ ΣΧ, ΧΑΝΙΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ   ΑΠΟ  ΤΟ  1ο ΔΗΜ.  ΣΧ. ΧΑΝΙΩΝ  (ΤΜΗΜΑ Γ1)

ΜΕ ΤΙΤΛΟ  <   Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ >

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ   ΕΚΠ/ΚΟΙ    ΛΑΜΠΑΡΔΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ –ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ  ΖΩΗ

Η επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος είχε στόχο να μάθουν τα παιδιά πόσο σημαντικά πράγματα είναι η σωστή διατροφή και η συστηματική άθληση στην υγεία του ανθρώπου.

Δουλέψαμε σε ομάδες αναζητώντας από κάθε πηγή που μπορούσαμε (διαδίκτυο,βιβλία,περιοδικά) άρθρα ,κείμενα πάνω στα βασικά διατροφικά μυστικά και τις αρχές της άθλησης.

Από τον καθηγητή του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης   κ.Φραγκιαδάκη Γ. έγινε τηλεδιάσκεψη ώστε τα παιδιά να ακούσουν και να ρωτήσουν να μάθουν καθετί που έχει σχέση με το  φαγητό που πρέπει να τρώνε.

Στο σχολείο μας καλέσαμε  την διατροφολόγο κ. Βουτσαδάκη Ελπίδα όπου μέσα από μια αναλυτική παρουσίαση οι μαθητές άκουσαν ακόμα μια φορά θέματα διατροφής και με πολλές ερωτήσεις δια ζώσης αυτή την φορά  εμπλούτισαν τις γνώσεις τους ακόμα περισσότερο.

Επισκεφτήκαμε την έκθεση της  WWF “ Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης”   στο ΚΑΜ  Χανίων όπου τα παιδιά ενημερώθηκαν και διαδραστικά  ασχολήθηκαν με θέματα διατροφής.

Με την συμμετοχή όλων των παιδιών του τμήματος φτιάξαμε ένα υγιεινό πρόγευμα και κάναμε μια μικρή γιορτή πάνω στο  <τρέφομαι υγιεινά>.

Από τον γυμναστή του σχολείου έγιναν ομιλίες και παρουσιάσεις ταινιών πάνω στις αρχές της άθλησης και πόσο σπουδαίο είναι να γυμνάζονται από μικρά και διά βίου.

Επισκεφτήκαμε το στάδιο Χανίων όπου κάναμε πρακτική εξάσκηση πάνω σε διάφορα αθλήματα για να μπουν τα παιδιά  στο πνεύμα του να γυμνάζονται σε οποιοδήποτε άθλημα  μπορούν και τους αρέσει.

Στην τάξη έγιναν διάφορες εργασίες ,παιχνίδια  δράσης,παρακολούθηση ταινιών  πάνω στα θέματα του προγράμματος.

Κάναμε ένα εσωτερικό πρωτάθλημα με διάφορα παιχνίδια και τονίσαμε την συμμετοχή στην προσπάθεια και όχι στο κυνήγι της διάκρισης και μόνο.Γιατί ο στόχος είναι να μάθουν ότι η φράση <νους υγιής εν σώματι υγιή> είναι διαχρονική και πάντα επίκαιρη.

Τελειώνοντας νομίζουμε ότι με το πρόγραμμά μας  βάλαμε και μεις ένα λιθαράκι στο να κάνουμε τα παιδιά υπεύθυνα  και δημιουργικά για  να εξασφαλίσουν μια καλύτερη ζωή με υγεία και χαρά!!!!!

 

You may also like...

Σχολιάστε