Αρχική > Βοήθεια στο πρόγραμμα Geogebra > Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων

 

Βοήθεια στο Geogebra - Επιμέλεια: ΦΕΡΓΑΔΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Τι είναι το πρόγραμμα Geogebra;
  Πολλαπλές προβολές για τα Μαθηματικά Αντικείμενα
  Το GeoGebra σαν ένα Εργαλείο για την Εκμάθηση και την Διδασκαλία των Μαθηματικών
  Το GeoGebra σαν ένα Εργαλείο Παρουσίασης
  Το GeoGebra ως Εργαλείο Δημιουργίας
    Επιλογές Εκτύπωσης
    Δημιουργία εικόνων από την Προβολή Γραφικών
    Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων
Εισαγωγή Γεωμετρικών
Εισαγωγή Αλγεβρικών
Στοιχεία Μενού
Ειδικά χαρακτηριστικά στο GeoGebra

     Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων

Το πρόγραμμα GeoGebra σας επιτρέπει να δημιουργήσετε  Δυναμικά Φύλλα εργασίας, από τα αρχεία σας (ggb). Στο μενού  Αρχείο, επιλέξτε το στοιχείο  Εξαγωγή  πριν κάνετε κλικ στο στοιχείο
 
Δυναμικό Φύλλο εργασίας ως Ιστοσελίδα (html). Έτσι, ανοίγει το παράθυρο διαλόγου  Εξαγωγή:Δυναμικό Φύλλο εργασίας(html):

·        Στην κορυφή του παραθύρου μπορείτε να εισάγετε Τίτλο, Συντάκτη  και  Ημερομηνία  για το  Δυναμικό Φύλλο εργασίας.

·        Στην ετικέτα  Γενικά  μπορείτε να προσθέσετε κάποιο κείμενο πάνω και κάτω από την δυναμική κατασκευή σας  (π,χ., μια περιγραφή της κατασκευής σας και κάποιο άλλο κείμενο). Μπορείτε επίσης να καθορίσετε αν η κατασκευή σας θα ανοίγει αυτόματα στην ιστοσελίδα ή αν θα ανοίγει με την χρήση κάποιου κουμπιού.

·        Στην ετικέτα  Σύμβουλος μπορείτε να αλλάξετε τις παραμέτρους εμφάνισης της δυναμικής κατασκευής (π,χ., εμφάνιση εικονιδίου για την ανανέωση της κατασκευής, να μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή κάνοντας διπλό κλικ ) καθώς και τροποποιήσετε την επιφάνεια του χρήστη στην ενεργή εφαρμογή (π,χ., εμφάνιση της Εργαλειοθήκης, τροποποίηση του ύψους και του πλάτους της εφαρμογής).
Σημείωση: Αν το μέγεθος της εφαρμογής σας είναι πολύ μεγάλο για να «χωρέσει» στην οθόνη του υπολογιστή σας  με ανάλυση (1024 x 768), πρέπει να  αλλάξετε το μέγεθος του σχεδίου σας πριν το εξάγετε σαν Δυναμικό Φύλλο εργασίας .

 

Σημείωση: Όταν γίνεται η Εξαγωγή του Δυναμικού Φύλλου εργασίας  , δημιουργούνται τα εξής αρχεία:

·        Αρχείο HTML  (π.χ. circle.html) – αυτό το αρχείο περικλείει το Φύλλο εργασίας

·        Αρχείο GGB  (π.χ. circle.ggb) αυτό το αρχείο περικλείει  την κατασκευή στο  GeoGebra

·        Αρχείο JAR (αρκετά αρχεία) – αυτά τα αρχεία περικλείουν το κώδικα του  GeoGebra και κάνουν το φύλλο εργασίας σας  δυναμικό και ενεργό

Όλα αυτά τα αρχεία  (π,χ. circle.html, circle.ggb  και τα αρχεία  geogebra.jar ) πρέπει να τοποθετηθούν στον ίδιο Φάκελο (directory) για να «δουλέψει» η εφαρμογή.

 

Το εξαγόμενο αρχείο  HTML  (π.χ. circle.html) μπορείτε  να το ανοίξετε με πολλούς φυλλομετρητές (π.χ. Mozilla, Internet Explorer, Safari). Για να «δουλέψει» η εφαρμογή θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένα στον υπολογιστή σας τα αρχεία  Java . Μπορείτε να  προμηθευτείτε δωρεάν τα  Java από την τοποθεσία  http://www.java.com . Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα  Δυναμικά Φύλλα εργασίας σας  στους υπολογιστές του σχολικού δικτύου , απευθυνθείτε στον υπεύθυνο του δικτύου σας για την εγκατάσταση των αρχείων Java  στους υπολογιστές.

 

Σημείωση: Μπορείτε να επεξεργαστείτε το κείμενο του Δυναμικού Φύλλου εργασίας με αρκετά προγράμματα επεξεργασίας κειμένου (π.χ. FrontPage, OpenOffice Writer) ανοίγοντας το αρχείο HTML. Ακόμα μπορείτε να επεξεργαστείτε την εφαρμογή του  Δυναμικού Φύλλου εργασίας  ανοίγοντας το αρχείο GGB στο GeoGebra και αποθηκεύοντάς το με το ίδιο όνομα.

 

Σχετικές συνδέσεις

Το GeoGebra ως Εργαλείο Δημιουργίας