Νωρίτερα η αυλαία για πανελλαδικές

Νωρίτερα η αυλαία για πανελλαδικές

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των εξετάσεων ? Αρχίζουν 15 Μαΐου και ολοκληρώνονται στις 4 ΙουλίουTου Αποστολου Λακασα

Την ίδια στιγμή που το Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά στην ουσία του διαλόγου για την αναμόρφωση του Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ -σήμερα έχει οριστεί η πρώτη του συνεδρίαση, μετά από την πανηγυρική έναρξη της διαδικασίας στο Ζάππειο στις 11 Μαρτίου -οι φετινοί υποψήφιοι για τα ΑΕΙ αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα τον χρόνο προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, η αυλαία των Πανελλαδικών για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων θα ανοίξει φέτος την Παρασκευή 15 Μαΐου (θα έχει προηγηθεί η έναρξη, στις 5 Μαΐου, για τους 3.000 αποφοίτους ΤΕΕ). Τα σχολικά μαθήματα θα ολοκληρωθούν στις 13 Μαΐου.

Οι εξετάσεις των έξι υποχρεωτικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 27 Μαΐου. Την Παρασκευή 29/5 θα εξετασθούν στο μάθημα επιλογής «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» όσοι υποψήφιοι στοχεύουν σε σχολές και τμήματα οικονομικού περιεχομένου. Συνολικά, περίπου 128.220 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 88.262 θέσεις στα ΑΕΙ την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Η γενική αυλαία των εξετάσεων θα πέσει το Σάββατο 4 Ιουλίου, οπότε και θα ολοκληρωθούν τα ειδικά μαθήματα. Θα ακολουθήσει περί τα τέλη Ιουνίου – αρχές Ιουλίου η ανακοίνωση των βαθμολογιών και των βαθμών πρόσβασης. Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε ότι φέτος στις στρατιωτικές σχολές θα διατεθούν συνολικά 1.436 θέσεις και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 27/4.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εξετάσεων είναι το ακόλουθο:

- Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 15 /5. Υπολογίζεται ότι 91.320 υποψήφιοι – οι 73.750 μαθητές της Γ΄ τάξης των Γεν. Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων (Ομάδας Β΄) και 17.570 απόφοιτοι προηγούμενων ετών – θα διεκδικήσουν 69.586 θέσεις.

- Οι υποψήφιοι των Εσπερινών Λυκείων θα αρχίσουν το Σάββατο 16/5 και θα ολοκληρώσουν τις εξετάσεις στις 30/5.

- Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα ενδοσχολικά εξεταζόμενα μαθήματα θα διεξαχθούν από 1 έως 19 Ιουνίου, με βάση το πρόγραμμα που θα καταρτίσει το κάθε Λύκειο χωριστά.

- Για τους περίπου 3.000 κατόχους πτυχίου Β΄ κύκλου ημερησίων ΤΕΕ οι εξετάσεις (για 2.366 θέσεις στα ΤΕΙ) θα αρχίσουν την Τρίτη 5/5 με Νέα Ελληνικά, θα συνεχισθούν την Τετάρτη 6/5 με Μαθηματικά, ενώ από 7/5 έως και 12/5 θα εξετασθούν τα μαθήματα ειδικοτήτων.

- Οι κάτοχοι πτυχίου Β΄ κύκλου εσπερινών ΤΕΕ θα εξετασθούν στα Νέα Ελληνικά, Τρίτη 19/5 και στα Μαθηματικά, Πέμπτη 21/5.

- Για τους 13.000 μαθητές της Γ΄ ημερήσιων ΕΠΑΛ (Ομάδας Α΄) οι Πανελλαδικές θα αρχίσουν την Τρίτη 26/5 (Γλώσσα), θα συνεχισθούν την Πέμπτη 28/5 (Μαθηματικά), ενώ από 30/5 έως και 11/6 θα εξετασθούν μαθήματα ειδικοτήτων.

- Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από 27/6 έως και 4/7.

- Η υγειονομική εξέταση και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων για τα ΤΕΦΑΑ, από 25 /6 μέχρι 3/7.

[+] ΓPAΦHMA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*