Δελτίο τύπου των e-ΤΕΕ, ΕΜηΠΕΕ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ και ΠΕΚΑΠ (18-10-2010)

Σήμερα, 18 Οκτ 2010, εκπρόσωποι των Δ.Σ. των (αλφαβητικά)  e-TEE, ΕΜηΠΕΕ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, και ΕΤΠΕ , ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Δ.Σ. της ΠΕΚΑΠ και σε κοινή συνεδρίαση στα γραφεία της ΟΛΜΕ, με θέμα την κατάργηση των μαθημάτων Πληροφορικής από το πρόγραμμα του Λυκείου, εκφράζουν:

 

- την αντίθεσή τους στην προτεινόμενη υποβάθμιση της θέσης της Πληροφορικής στο Νέο Σχολείο που οδηγεί την Παιδεία της χώρας μας σε σαφή οπισθοδρόμηση,

 

 

- το αίτημα τους για τη διδασκαλία της πληροφορικής ως υποχρεωτικού μαθήματος και στις τρεις τάξεις του σχολείου, στοιχείο απαραίτητο για τη υλοποίηση του Ψηφιακού Σχολείου, που είναι διακηρυγμένη πρόθεση της Πολιτείας,

 

 

- το αίτημά τους για καθιέρωση μαθήματος αλγοριθμικής και εισαγωγής στον προγραμματισμό με αυξημένο συντελεστή βαρύτητας για τη εισαγωγή των μαθητών σε Τμήματα Πληροφορικής Tριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Επίσης, εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη ενημέρωσης για το επαγγελλόμενο Τεχνολογικό Λύκειο και θεωρούν ότι το σχέδιο προς διαβούλευση του νέου Λυκείου πρέπει να συνοδευτεί από σχέδιο διαβούλευσης για το Τεχνολογικό Λύκειο.

 

Τέλος, δηλώνουν τη διάθεση για συνεργασία σε θέματα που θίγουν τη διδασκαλία της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση.

 

 

 

e-TEE (www.e-tee.gr)
Μανώλης Γιαμπουράς
Πρόεδρος Δ.Σ

 

 

ΕΜηΠΕΕ (www.computer-engineers.gr)
Οδυσσέας Ι. Πυροβολάκης
Πρόεδρος ΔΣ

 

 

ΕΠΕ (www.epe.org.gr)
Δημήτρης Κυριακός
Αντιπρόεδρος ΔΣ

 

ΕΠΥ (www.epy.gr)
Γιάννης Βογιατζής
Γεν. Γραμματέας ΔΣ

 

ΕΤΠΕ (www.etpe.gr)
Άνθιμος Χαλκίδης
Μέλος ΔΣ

 

 

ΠΕΚΑΠ (www.pekap.gr)
Σταύρος Κουνάδης
Γεν. Γραμματέας ΔΣ

[Αρχική δημοσίευση]