Καταγγελία μαθητών Πειραιά για τη στάση του Υπουργείου στις κινητοποιήσεις

Εμείς οι μαθητές γενικών και επαγγελματικών λυκείων Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Πειραιά αλλά και της ευρύτερης Αττικής καταγγέλουμε και γνωστοποιούμε την ανάρμοστη συμπεριφορά του Υπουργείου Παιδείας.

Αναλυτικότερα, ήδη απο την Τρίτη 7/3, γνωστοποιήσαμε  μέσω της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, στο προαναφερθέν Υπουργείο , με έγγραφό μας, την μεγάλη μαθητική πορεία που σημειώθηκε την Παρασκευή 10/3 με στόχο την εύρεση απαντήσεων και δέσμευση των αρμοδίων για ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας: της άμεσης επαναφοράς των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων (για γενικα και επαγγελματικά λύκεια) , αλλά και της αλλαγής των ενδοσχολικών εξετάσεων ώστε αυτές να μην βρίσκονται πριν τις πανελλαδικές.

Με έκπληξη ανακαλύψαμε πως ο αρμόδιος υπουργός , υφυπουργός , ακόμα και ο γενικός γραμματέας , έλειπαν… Επιπροσθέτως,  παρά την απαίτηση της αντιπροσωπείας προέδρων μαθητών δεν επιτράπηκε στους τελευταίους να εισέλθουν ειρηνικά στην αυλή του Υπουργείου! Όταν η αντιπροσωπία μας  συναντήθηκε με μερικούς από τους συμβούλους του Υπουργού, δεν έλαβε καμία συγκεκριμένη απάντηση στα φλέγοντα ζητήματα καθώς κάθε ‘απάντηση΄ στις ερωτήσεις των μαθητών συμπεριλάμβανε μέσα φράσεις όπως : »Εάν και εφόσον»!

Αποκορύφωμα αυτής της αναιδούς συμπεριφοράς ήταν η ειρωνικότατη απάντηση που λάβαμε οταν απαιτήσαμε συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό , η οποία ήταν : »Τι θέλετε τον υπουργό; Να πιείτε κάφε μαζί του;»

Εμείς οι μαθητές του Πειραιά καλούμε κάθε σχολείο της Αττικής αλλά και της χώρας να συνεχίσει τους αγώνες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας , όπως θα κάνουμε και εμείς.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!

Τα 15μελή Συμβούλια

Γενικών και Επαγγελματικών Σχολείων

Δήμων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περάματος και Πειραιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *