5ο Νηπιαγωγείο Ωραιοκάστρου: Τα ξεχωριστά φετινά μου Χριστούγεννα

Γεια σας είμαστε  τα παιδάκια του 5ου Νηπιαγωγείου Ωραιοκάστρου και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μνήμες και βιώματα, όνειρα κι ευχές, ιδέες για εναλλακτικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακολουθήστε νοερά τα βήματά μου προς τα  Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Τα δικά μας  ιδανικά Χριστούγεννα έχουν

 Ήχους από τον Καρυοθραύστη

Μυρωδιές  από μελομακάρονα

Γεύσεις από κουραμπιέδες

Πρόσωπα  από  όλη τη γη

Πράγματα από αγάπη

Σχέσεις όλο ζωντάνια ανάμεσα  σε μικρούς και μεγάλους

Σημαντικότερη στιγμή, είναι αυτή που αγκαλιαζόμαστε

Το δικό μας  εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο «δέντρο» φέτος θα μοιάζει με ονειρεμένο, παιχνιδιάρικο από άχρηστα υλικά δεντράκι.

Θα είναι φτιαγμένο από ρολά κουζίνας, καπάκια από μαρκαδόρους, καπάκι από τενεκέ λάδι ,από κρασί ,από νερό, θήκη από οδοντογλυφίδες,  atrix, δοσομετρητής αντιβηχικό  σιρόπι bisolvon,  μπουκάλια  από κεφίρ, κουκουνάρια, σχοινί που περίσσεψε από τα δώρα του Αη-Βασίλη, πλαστικό από το χερούλι απορρυπαντικού ,χαρτί από απορρυπαντικό και μπόλικη χρυσόσκονη. Τα χρώματά  του θα είναι πράσινο χάρτινο κόκκινο, μπλε ,κίτρινο, γαλάζιο (όλα τα χρώματα που έχουν τα καπάκια από τους μαρκαδόρους, σπαγγί,, καφέ και φυσικά μπόλικη χρυσόσκονη?

Οδηγίες κατασκευής: Βάφουμε με πράσινη τέμπερα ρολά κουζίνας και μερικά με καφέ που θα τα κολλήσουμε για βάση. Τα κολλάμε σε μπλε χαρτί του μέτρου φτιάχνοντας το σχήμα του δέντρου. Κολλάμε τα καπάκια από μαρκαδόρους με σιλικόνη 3 πάνω και 2 κάτω και φτιάχνουμε σε διάφορα χρώματα αρκετά τέτοια στολίδια που τα κολλάμε στις άκρες. Μέσα στο δεντράκι κολλάμε τα καπάκια από τον τενεκέ λαδιού ,από το νερό, από τη θήκη από τις οδοντογλυφίδες, τα μπουκαλάκια από το κεφίρ, το δοσομετρητή από το αντιβηχικό σιρόπι. Φτιάχνουμε από άσπρα καπάκια μαρκαδόρους το αστέρι για να το βάλουμε στην κορυφή .Βάζουμε και το σπάγκο που περίσσεψε από τα δώρα του Αη- Βασίλη. Φτιάχνουμε το φιόγκο από το χερούλι του απορρυπαντικού και το κολλάμε στη βάση του δέντρου. Γράφουμε επιγραφές με ευχές από χαρτόνι από το απορρυπαντικό. Πασπαλίζουμε με μπόλικες χρυσόσκονες.

Ζωγραφική φωτογραφική απεικόνιση του χριστουγεννιάτικου «δέντρου» μας

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b71

Τα  Χριστούγεννα που  μας  έμειναν αξέχαστα!

 Πριν από (πολλά χρόνια ;), σε μια χώρα μακρινή ζούσαν οι  παπούδες μας και οι γιαγιάδες μας και τα ξαδερφάκια μας. Ήτανε Χριστούγεννα.

Εκείνη τη χρονιά χιόνισε πολύ. Πήγαμε βόλτα στο δάσος που ήταν χιονισμένο. Παίξαμε χιονοπόλεμο και κάναμε τσουλήθρες με το έλκηθρο ανάμεσα στα ελατάκια. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι όμως πήγαν μέσα στο δάσος  για πικ-νικ και αφού τελειώσανε το φαγητό έφυγαν και άφησαν  τα σκουπίδια τους.

Αν είναι δυνατόν!  είπαν οι παππούδες, οι γιαγιάδες και τα ξαδερφάκια μας .

Τι θα γίνει αν όλοι πετάνε τα σκουπίδια τους μέσα στο δάσος ; αναρωτήθηκαν όλοι.

Πως θα παίζουμε χιονοπόλεμο, μέσα στα σκουπίδια; Ντροπή ! Πρέπει να αναλάβουμε δράση.

Αποφασίσαμε να μαζέψουμε όλα τα σκουπίδια και να τα βάλουμε στους κάδους.

Όλοι μαζί αναλάβαμε δράση να γράψουμε πινακίδες με επιγραφές ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΤΟ ΔΑΣΟΣ,  ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ  και άλλα.

Το αποτέλεσμα μας έμεινε αξέχαστο, γιατί γίναμε οι φρουροί του δάσους. Αισθανθήκαμε υπερήφανοι και χαρούμενοι  για την πράξη μας. .

Οι φετινές χριστουγεννιάτικες ευχές μας  προς

την οικογένειά μας  να είναι  γεροί και δυνατοί

τους φίλους μας  να είναι  κοντά μας κάθε στιγμή

όλον τον κόσμο να έχει ειρήνη

ιδιαιτέρως για τα παιδιά να μην υπάρχει παιδί που να πεινάει.

ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ 5ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

*****************************************************