Είσοδος Ψηφιακές εφαρμογές

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Εφαρμογές για τους ιστοχώρους ταινιών


 

 

Εφαρμογές για τους ιστοχώρους ταινιών

 

Ενσωμάτωση ταινίας από συγκεκριμένη χρονική στιγμή

 

Αν θέλουμε να ενσωματώσουμε μια ταινία στο ιστολόγιο ή στον ιστοχώρο μας ἠ να τη στείλουμε με μήνυμα, και να παίζει από συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αρκεί να προσθέσουμε στον κώδικα ενσωμάτωσης το εξής: #t=s, όπου s=δευτερόλεπτα.

Παράδειγμα: http://www.youtube.com/watch?v=ob71yWC8wnM&list=WL0D81A399DF95C2E7&feature=mh_lolz#t=63s

Προσθέτοντας στο τέλος της διεύθυνσης το #t=63s δηλώνουμε ότι θέλουμε να παίξει η ταινία από το 63ο δευτερόλεπτο, ή μετά από 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα. Πατήστε το δεσμό για επαλήθευση.

 

Πρόσφατα το youtube καθιέρωσε τη δυνατότητα να παίρνουμε τη διεύθυνση ενός βίντεο με ενσωματωμένη την επιλεγμένη χρονική στιγμή έναρξης.

Όπως φαίνεται στο τέλος της παρακάτω εικόνας υπάρχει το πλαίσιο «Έναρξη.» Είτε κάνουμε παύση στο χρονικό σημείο που θέλουμε είτε γράφουμε μόνοι μας τη χρονική στιγμή που μας ενδιαφέρει, π.χ. 0:26. Τότε αυτόματα στο πλαίσιο της διεύθυνσης συμπληρώνεται αυτόματα και η ένδειξη του χρόνου: ?t=26s. Οπότε απλώς αντιγράφουμε τη διεύθυνση με ενσωματωμένη τη χρονική στιγμή έναρξης που επιθυμούμε.

Το ίδιο μπορεί ισχύει και για την ενσωμάτωση. 

Βλέπουμε ταινία μόνη της, χωρίς τα γύρω προβαλλόμενα

 

Μια πολύ ωραία εφαρμογή που είναι χρήσιμη ειδικά στους εκπαιδευτικούς, αφού τις περισσότερες φορές που οι μαθητές παρακολουθούν μια ταινία, αποσπάται η προσοχή τους από τα γύρω προβαλλόμενα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή το Quietube που μας επιτρέπει να προσθέσουμε ένα κουμπί στο πρόγραμμα περιήγησης. Καθώς έχει αρχίσει η προβολή της ταινίας που μας ενδιαφέρει, πατάμε το κουμπί του Quietube και ησυχάσαμε!

Για να το εγκαταστήσετε, πατήστε το Quietube. Θα μεταφερθείτε στη σελίδα της εφαρμογής. Εκεί σύρτε το σχετικό κουμπί στη γραμμή εργαλείων (εργαλειοθήκη σελιδοδεικτών). Η εφαρμογή δουλεύει στον Firefox ή στον Google Chrome.

 

Βλέπουμε δύο ταινίες ταυτόχρονα ή τη μια δίπλα στην άλλη

 

Για να έχουμε στην οθόνη μας δύο ταινίες ταυτόχρονα, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να πάμε στη σελίδα Youtube Doubler
Προσθέτουμε τις διευθύνσεις των ταινιών (url) στα σχετικά πλαίσια και... βλέπουμε.

 

Βλέπουμε ταινίες που τις έχουμε επιλέξει από πριν

 

Έστω ότι θέλουμε να κάνουμε ένα πάρτι στο σπίτι μας ή θέλουμε να ετοιμάσουμε κάποιες ταινίες για το σχολείο. Για να μην ψάχνουμε την τελευταία στιγμή, μπορούμε να έχουμε προγραμματίσει από πριν τι θα δούμε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γραφτούμε στο YouTube ή σε άλλους χώρους. Μετά την εγγραφή, μπορούμε να δημιουργούμε διάφορες λίστες οι οποίες θα περιλαμβάνουν τις ταινίες που επιλέξαμε. Πώς γίνεται αυτό; Μετά την εγγραφή και όντας συνδεδεμένοι, καθώς βλέπουμε την ταινία, πατάμε το κουμπί προσθήκη που υπάρχει κάτω από κάθε ταινία. Η ταινία θα προστεθεί σε μια από τις λίστες αναπαραγωγής. Την κατάλληλη στιγμή επιλέγουμε τη λίστα που μας ενδιαφέρει και βλέπουμε τις ταινίες που περιλάβαμε.

 

Κατεβάζουμε ταινίες στον υπολογιστή μας ή μόνο τον ήχο της ταινίας ως mp3.

 

Για να κατεβάσουμε ταινίες στον υπολογιστή μας από οποιοδήποτε ιστοχώρο, χρησιμοποιούμε διάφορα πρόσθετα (add-ons), ανάλογα βέβαια με το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιούμε. Έτσι, για όσους χρησιμοποιούν το Firefox στη σχετική σελίδα θα βρουν πολλά και διάφορα. Από τα πιο καλά, για παράδειγμα, είναι το Youtube Best Video Downloader 2 ή το video downloadhelper. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύουν τα πρόσθετα και στα άλλα προγράμματα περιήγησης.