Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Εφαρμοσμένη έρευνα
Δήλωση συμμετοχής
Αρχική σελίδα

     Η φυσική άσκηση είναι αναγκαία για την προαγωγή και προάσπιση της υγείας. Η σχολική Φυσική Αγωγή προσπαθεί να μεταδώσει στους μαθητές τη συνήθεια της συστηματικής άσκησης στο πλαίσιο προαγωγής της υγείας τους και της «δια βίου άσκησης για την υγεία», ενώ παράλληλα και η Αγωγή Υγείας επιχειρεί  τη διαμόρφωση θετικής στάσης και συμπεριφοράς προς τη φυσική άσκηση. Με την ίδρυση αυτού του θεματικού δικτύου στην εκπαίδευση επιδιώκεται:

  • Να αναδειχθεί εκτενώς ο ρόλος και η αξία της φυσικής άσκησης στην υγεία του ανθρώπου στη σύγχρονη κοινωνία.
  • Να ενισχυθεί η θετική στάση και συμπεριφορά των μαθητών στη φροντίδα για την υγεία τους και στη διαμόρφωση ενός υγιεινού και «δραστήριου» τρόπου ζωής.
  • Να συνδυασθεί η ενημέρωση με τη συμμετοχή σε ενεργητικές και ευχάριστες δραστηριότητες, που συνδυάζονται με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, την υγεία και την ποιότητα ζωής.
  • Να υποστηριχθούν εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και καινοτόμες δράσεις στον τομέα της φυσικής άσκησης για την υγεία, τόσο στο μάθημα της φυσικής αγωγής όσο και στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
  • Να δημιουργηθούν γνωστικά εφόδια για εκπαιδευτικούς και κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό με δραστηριότητες για τους μαθητές.
  • Να αποτυπωθούν τέλος οι τρόποι και οι μορφές φυσικής άσκησης που επηρεάζουν και καθορίζουν την κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας του ανθρώπου.

Δρ. Απόστολος Ντάνης, Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής