Ασφάλεια τροφίμων (2Θ/1Θ+1Ε)

Πρόγραμμα Σπουδών, Διδακτέα Ύλη και Οδηγίες Διδασκαλίας

Περισσότερα...
Σχολικό Εγχειρίδιο Πρόγραμμα Σπουδών Διδακτέα ύλη - Οδηγίες Διδασκαλίας
Σχολικό Εγχειρίδιο
Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων

Συγγραφείς:
Γαλανός Ευθύμιος
Μπαλαμπάνη Ασημούλα
Σφαλαγκάκου Παναγιώτα
Φισκατώρης Εμμανουήλ

Το Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος: «Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων» της ειδικότητας Τεχνολογίας και Έλεγχος Τροφίμων του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος όπως καθορίστηκε στην με αριθμ. 74910/Γ2/10-06-2008 υπουργική απόφαση
(pdf ΦΕΚ 1493 Β΄).

Κατεβάστε την pdf Υ.Α. 109205/08-09-2022 (Ύλη και Οδηγίες για τη διδασκαλία του μαθημάτων του Τομέα σχ. έτους 2022-2023) ή δείτε πιο κάτω:

Κεφ.1ο: Εισαγωγή στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων
Κεφ.2ο:Μικροβιολογία Τροφίμων 2.1(στις υποενότητες 2.1.1, 2.1.2, 2.1.3. 2.1.4 & 2.1.5 εξαιρούνται οι παράγραφοι που αφορούν στη μορφολογία-ανατομία και στην αναπαραγωγή), 2.2, 2.3 (εκτός §2.3.1 & §2.3.2)
Κεφ.4ο: Χημικοί και Φυσικοί κίνδυνοι
Κεφ.5ο:Υγιεινή πρωτογενούς παραγωγής τροφίμων
Κεφ.7ο:Ασφάλεια στην επεξεργασία και συντήρηση των τροφίμων
Κεφ.8ο: Υγιεινή Προσωπικού Βιομηχανιών Τροφίμων
Κεφ.9ο: Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων κατά τη Διακίνησή τους

Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό

Περισσότερα...

Ιστοεξερευνήσεις

  1. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΝΔΟΓΕΝΕΙΣ & ΕΞΩΓΕΝΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ Α. Μυρογιάννη

Αποθετήριο «Φωτόδενδρο»

  1. ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α. Σακελλάριος, Α. Μικρόπουλος
  2. ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α. Μικρόπουλος
  3. ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ Κ. Αθανασιάδης, Ι. Σαλονικίδης

Λογισμικό

  1. HACCP Simulator Για κινητά και τάμπλετ Το app επιτρέπει τον εντοπισμό ενός Critical Control Point (CCP) εύκολο τρόπο μέσω δέντρου αποφάσεων, χρησιμοποιώντας ένα σχέδιο που εφαρμόζεται σε όλες τις διεργασίες, είτε πρόκειται για παραγωγή, σφαγή, πρωτογενή επεξεργασία, αποθήκευση, διανομή κλπ.
  2. GMP Food Safety Για κινητά και τάμπλετ οδηγός για την εφαρμογή καλών πρακτικών παρασκευής τροφίμων.
  3. Food Safety Για κινητά και τάμπλετ Ενημερωτική εφαρμογή από το Πανεπιστήμιο Κτηνιατρικών και Ζωϊκών Επιστημών της Κεράλα (KVASU) για τη δημιουργία συνείδησης σχετικά με τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τον χειρισμό λαχανικών, φρούτων, πουλερικών, ψαριών και κρέατος.
  4. Δείτε μερικές ακόμα εφαρμογές για λειτουργικό Android (κινητά και τάμπλετ κυρίως) εδώ